Nekem van alkoholista ismerősöm, aki már 2szer ültetett be magába gyógyszert, hogy ne igyon, de ahogy eltelt az egy év tök részeg volt. Nem értem, ha egy évet kibírnak, miért kezdik újra?
Már írtam, hogy amíg kis adagot szedsz, addig ez elvonási tünet is lehet... amíg nem próbálod meg NÉLKÜLE pár hónapig, nem tudhatod mi lesz. Te döntöd el, hogy jó-e ilyen memóriával élni és hagyni tovább romlani, vagy nem!
Nekem mostanában többször volt a fejemben zsibbadás, sőt stresszhelyzetben, mintha lebénulna az agyam, a fejem, nagyon fura érzés. Ez lenne a pánikroham? Vagy ez mi a fene? Úgy érzem, mintha elájulnék, az egész testemben érzem, aztán egy idő után vége van, mikor nyugisabb a helyzet. Ilyet a xanax előtt nem éreztem, meg alatta sem. Lehet ezt váltotta ki?
Szóval én is megingok néha, de egyelőre tartom magam. Csak már tényleg elegem van ebből az egészből.
Hat nem tudom megeri e total nullara letegyem ezt a rivot vagy ellegyek a napi fel/egy szem 0.5-ssel tovabb?!
Ritkan (heti 1-2nap) vannak egesz jo napjaim,viszont joval tobb a nehez idoszak.
durva nyomassal a fejben,szorongassal,fejsipolassal,zavartsaggal es nulla koncentracioval/memoriaval.
ok.,tegyuk fel birom meg sokaig,mert siman kibirhato,,de mi van ha 2.5ev mulva is ugyanigy erzek??vagy akar 7ev mulva is!!A minimalis napi 2-szer fel szem 0,5 rivoval sokkal jobb/konnyebb. miert ne?
elvileg a rivo miatt romlott a memoriam/koncentraciom,,,akkor miert rosszabb ez a ket tunet nelkule??
Nos, elsősorban azok szerencséje,akik olyan paraméterekkel nem akadtak rám .........Nagyon durván és sajnos kevés empátiával "kezelném" az ilyen helyzetet :-))))
Én sem tudnék egy ilyen embert elviselni a környezetemben, és láss csodát egyetlen ilyen emberrel sem volt dolgom ......Ez mindenki szerencséje, nemcsak az enyém:-) De vannak olyan emberek is ( NŐK?) ,akik bántalmazó kapcsolatban élik le az életüket ( alkohol is játszik, meg pláne ), na ők az igazán szerencsétlenek és "bolondok", nem mi akik csak egy hosszúra nyúlt elvonással küszködnek és utána kisebb- nagyobb problémákkal v esetleg azok nélkül de folytatni tudják az életüket......
Nézd, ez az amit a nem függő tipusú emberek sose fognak megérteni ...........Én sem tudom mi a jó abban, ha vki négykézláb mászik haza, összehányja a lakást és összevissza beszél hülyeségeket. Ráadásul hol van az akaraterő?
Ha nem a saját szememmel látom nem hiszem el....sajnos anyukám alkoholista volt, ahogy visszaemlékszem legalább 15 évet tudhatott a háta mögött amikor kiderült, hogy beteg. Gyógyszerek, injekciókúra és egyik napról a másikra nem ivott és semmilyen elvonási tünete nem volt. Erre azért emlékszem 30 év távlatából, mert ez a tiszta 4-5 hónap maradt nekünk.
Elég sok embert és családot láttam tönkremenni a környezetemben tisztán a pia miatt. Tehát amellett, hogy én is szeretek sörözni, azt mondom, hogy igazuk van pl. a skandinávoknak, ahol legalább korlátozva van valamilyen szinten.
Viszont tényleg vannak olyanok, akik képesek kulturáltan inni. De ők a nagy kisebbség.
Egy alkoholbetegnek pedig az esetleges leszokás után csakis a teljes absztinencia jöhet szóba.
Az 1-2 sörökkel valóban nincsen semmi gond. A gondok teljesen máshol kezdődnek. Hívhatod őket alkeszeknek, valójában kulturált ivók, feltehetőleg sok gondot nem okozva sem maguknak, sem a környezetüknek.
(én mondjuk, ha egyik nap iszok, akkor másnap kizárt)
Nekem is sok alkesz próbálta már megmagyarázni, hogy ő nem az, csak minden este iszik 1-2 sört. Mondtam is nekik, hogy ha nem alkeszok, akkor mától ne igyanak egy évig. Mert én meg bírom állni, hogy évekig ne igyak. Persze nekik nem megy. Egyiknek sem. Viccesek :)
Szeretem ezt hallani, csak ilyenkor azon gondolkozom, ha simán le tudná tenni, akkor mi a francnak iszik naponta? Ja hogy mert anélkül nem tud ellazulni? Na szóval mégis kell. Aki naponta iszik, az alkoholista és az addiktológusok is ezt mondják, nem csak én.
Érdekes én nem iszom naponta, sőt havonta sem, nincs rá szükségem, én biztos nem vagyok alkoholista.
"Férfiaknál heti 21 egység, nőknél heti 14 egység alkoholos ital elfogyasztása tolerálható, legalább két alkoholmentes nap közbeiktatása mellett. Nagyivók azok a nők, akik heti 35, és azok a férfiak, akik heti 50 egység szesznél többet fogyasztanak. "
Egy egységnek számít egy pohár sör (425 ml világos vagy 285 ml barna sör), egy pohár bor (100 ml fehér vagy 60 ml vörös bor) és 3 cl tömény alkoholos (égetett szeszes) ital."
A legviccesebb kinyilatkoztatás amit hallottam ebben a témában, az az volt hogy "nem vagyok alkoholista, csak szeretek inni" ( volt munkatárs) :-)))))))))))))
Igen, sok ember minden nap iszik. Esténként egy sör, vagy bor. És azt mondják, ők nem alkoholisták. Dehogynem. Nem attól lesz valaki alkoholista, ha állandóan részeg, hanem attól, hogy mennyire ivódik bele a mindennapjaikba. Ők azok, akik nem bírnák ki egy hónapig alkohol nélkül. És tényleg bele lehet halni az alkohol megvonásba. Nem is értem, hogy az miért legális, a fű meg nem.
Csak sokan ezt elbagatellizálják. Hiszen bort termelünk meg pálinkát, az ivás szinte hozzátartozik a kultúrához, a mindennapi élethez. Valójában pusztításban simán felveszi a versenyt akármelyik droggal, a függőségről meg ne is beszéljünk. Az alkohol elvonásba meg lehet halni, ezzel még a heroin sem "büszkélkedhet".
Mondom ezt úgy, hogy én is szeretek sörözgetni, fröccsözgetni. De tisztában vagyok vele, hogy ez annyira nem jó...
Minden ilyen szer (alkohol, drogok) rendszeres használata fokozza a depressziót és a szorongást. A fűvel az a gond, hogy már az első használatnál, akár egyetlen slukk is pánikrohamot válthat ki az arra hajlamosoknál. És ez az érzés később deja vu formájában hetek, hónapok múlva random módon visszatérhet, megágyazva egy pánikbetegségnek.
Ettől függetlenül felőlem már holnap legalizálhatnák, mert ezt leszámítva nem tartom veszélyesebbnek, mint a piát, amit akárki megvehet a sarki kisboltban, és kedvére fogyaszthatja.
Majd ha szembesülsz a változókor okozta alvásproblémákkal, hangulatingadozással és egyebekkel akkor megtapasztalhatod, hogy ez sem egyszerű. Nem gondolom, hogy ha egy hete minden éjjel csak pár órát alszom és ettől már full ideges és fáradt vagyok, beveszek egy szem gyógyszert akkor én rajta maradtam. Évente 3-4 alkalom? Miről beszélsz? 3 éve szedtem utoljára a torokszorításra mindössze 1 hónapot. De nem is tudom mit magyarázkodok....
Meg kell próbálni feldolgozni az eseményeket és utána elhagyni a gyógyszert.
Tényleg, nekem olyan mértékben romlott a memóriám, főleg a rövid távú, hogy teljesen el vagyok keseredve, ezt senkinek nem kívánom, néha én is csak ámulok bámulok, hogy nem emlékszek arra, amit 5 perce mondtak. 7 év xanax szedés után kezdődött.
ez viszont lehet..ugyanis mikor en toltam hosszu evekig tobb ismeros sokadik probalkozasra is bepanikoltak/beparaztak/.nekem meg 10-bol 10-szer elmulasztotta a fejfajasomat,durva masnapossagomat,es nyomott hangulatomat...,csak kesobb mar annyit nyomtam,h soha nem lattam/erzekeltem tisztan a vilagot orakra sem,ezert kicsit eltorzult a ralatasom mindenre,konfliktusokat nehezebben kezeltem,,na meg a vegen bevarrtak-)
A THC-vel az a nagy gond, hogy a jó híre ellenére teljesen kiszámíthatatlan. Magyarul képes szorongást vagy pánikrohamot előidézni egyes embereknél. Ami azt illeti, vannak olyanok, akik egy füvezés után lettek pánikbetegek (nem én találom ezt ki, rengeteget olvasok a témában).
Nekem nem lenne bajom a legalizálásával, de ilyen célra zsákbamacska.
de megis mit csinaljanak/szedjenek azok (fiatalok-kozepkoruak 10ezrei)akik 1-2honap xanax-rivo szedes utan tovabbra is szukseguk van segitsegre hogy ne szorongjanak/reszkessenek mert epp semmi mas nem hasznal ezeken kivul,max az allando alkohol vagy drog?!?!
tobben is vannak ismerosi korben akik szo szerint megbolondulnanak vagy teljesen befordulnanak minimalis (napi 1/1.5 szem 0.5-os)rivotril nelkul,regebbi,szamukra feldolgozhatatlan esemenyek miatt...
Esetleg--en pl legalizalnam a kannabis hatoanyagat a thc-t,amit megfelelo/kis mennyisegben bekevernem tablettakba es igy adagolnam..