melyik bank adja most a tényleges nettó legjobb kamatoto? értem nettó azt hogy ha beadok 100% összeget, akkor a kp felvételkor lejáratkor minden firfang levonás után hány % marad a 100ból ténylegesen kamattal együtt, illetve mennivel nő?
Legjobb azonnal kivenni, az a biztos. Elvileg a bank, ha megtudja a halálesetetet (egy kisebb városban gyorsan terjed a hír), akkor azonnal zárolja a számlát. Az erstében persze azt mondták, hogy ha _hivatalosan_ tudja meg, azaz ha be van jelentve. De én már hallottam olyat, hogy hallomásból tudta meg az ügyintéző, és buzgó módon önkényesen zárolta a számlát.
Szerintem ha van rá lehetőség az utalásra, akkor az is jó, főleg, ha nem lehet időrendiséget megállapítani: átutalta még életében, és a küldés gomb megnyomásakor lefordult a székről és meghalt. :)
Mikor apukám annó meghalt csütörtök este a kórházban, csak másnap reggel értesítettek. Anyám felhívta az ismerősét a takszövben (ahol apám nevén volt a számla), hogy mit tegyen, azt mondta, hogy azonnal vegyük ki, de mélyen hallgassunk róla, hogy meghalt, és ne ő jöjjön feketébe öltözve, mert lehet, hogy nem fogják odaadni a pénzt, hanem engem küldjön, mint ha mi sem történt volna.
Itt még a dátum miatt is lehetett volna vita ha valaki firtatta volna, mert a halotti bizonyítvány szerint 1-én halt meg, de a pénzt 2-án vette/vettük ki (már nem emléxem, hogy milyen jogcímen, vagy meghatalmazással vettük ki).
Addig nem gond, amíg nincs marakodás az örökösök között (nálunk nem volt szerencsére), de ha van egy rokon, aki firtatja, szerintem kiderülhet a dolog, ha a dátumok nem egyeznek.
Ha átutalja az örökös a pénzt a saját számlájára, akkor is kell örökösödési illetéket fizetni? Én úgy tudtam nem, anyámnak mindig mondom, nem kivenni, átutalni, mert forogni fogok a síromban......de nem vevő a humorra, nem is értem miért :)
Arra figyelj, hogy adjál meg kedvezményezettet, hogy ha neadjisten feldobod a pacskert futamidő alatt, az állam ne tudja rátenni a mocskos kezét a pénzedre(egy részére), hanem a családod hozzáférjen.
Különösen igaz ez akkor ha pici gyerekeid vannak, mint nekem is 3. Ha ők örökölnének, akkor csak 18 éves korukban férnének hozzá, addig gyámügy kezeli a pénzt, és mivel nem a sajátja, szarik bele, hogy jól megforgassa, inkább csak "tegyük be az OTP-be oszt' jó' van".
Tudok olyan sztorit, hogy a szülők meghaltak, a szegény rokon átvette a gyerekeket, örököltek a gyerekek, de nyomorog az egész család, mert nem férnek hozzá a pénzhez.
Szóval meg kell adni nagykorú kedvezményezettet, akiben megbízol (feleség/férj/anyu/apu/stb.), és akkor hozzáférhető a pénz, és nem kell utána illetéket fizetni.
Ez az Axánál ingyenes, az Ersténél 1000 Ft
Én kisebb összegekre bontottam (2m, 1m, 500e, 300e, 200e, 100e), kb. fele ment az Erstébe, másik fele az Axához a TBSZ-re, az 5 évesbe.
3%-ra nem raknám az Axába, akkor inkább az Erstébe 8%-ra azt is, 3x100e-renként, és bíznék benne, hogy nem kell feltörni, ha meg egyet mégis, akkor 1 db kamat bukik, de a másik kettőre még mindig 8% van. Kivenni pedig nem nehezebb, sőt inkább könnyebb/gyorsabb az Erstéből, mint az Axából.
Nem, csak úgy írnak le dolgokat, hogy te mást képzelj el, miközben egyértelműen és pontosan leírták a feltételeket, biztos ennek is van pszichológiája....
SZORÍT AZ IDŐ MERT ÉRKEZIK A PÉNZEM..SZÓVAL 14MILLIÓT KELL SZÉT OSZTANOM ÉSZ-SZERŰEN---IGY GONDOLTAM 9 MILLA LEKÖTVE ERSTE 8% 9HÓRA---4.7 MILLA LEKÖTVE MAGNET BANK 4.5milla ÉS 2X100 EZRES PAPIROKBA ( ha véletlen kell pénz tudjak kivenni 1-2 száz ezret) ÉS MARADÉK 300EZER AZT AXA BANKHOZ NAPI KAMATOZÁSBA 6.21%,,bÁRMIKOR KIVEHETŐ LEGYEN-------HA VKI TUD JOBBAT ÍRJON!! kérdésem még a bankoknál ingyenesen nyitok számlát mindnél ?? mikre figyeljek oda ??
Igen, de csakis akkor kapsz idénre 10%, ha 5 évre kötöd, és nem veszed ki hamarabb, és amit beteszel aug 31-ig (meghosszabbították jún 30 volt a határidő)
Telebank felhív, gombokat benyomogat, ügyintézőt megkér, hogy Kamatbiztost szeretnék lekötni, paraméterek megad, végén:igen, elköszön. Nekem sikerült még egy vagy két hete.
Ha jól emlékszem te ExErstes vagy, nem tudom, hogy az befolyásol-e valamit.
Ez arra van kitalálva, hogy fix (3-4-5) évre bent tartsd a pénzedet. Ha ez sok, akkor nem ez a megfelelő termék számodra.
Axa tbsz-nél van bázis (alap) kamat (ezt megkapod ha idő előtt kiveszed a pénzed) és van hűség kamat. A kettő együtt (5 éves lekötésnél) adja a 8,05%-ot. A bázis kamat 3%.
Tehát ha 2 év után kiveszed akkor 3% kamatot kapsz, de ez esetben levonják a kamatadót is.
Így van. Meg van szabva előre, hogy mikor mennyi a kamat. Ha nem így lenne, akkor én biztosan nem kötném le úgy, hogy "majd meglátjuk mennyi lesz a kamat", főleg nem 5 évre.
Lehet, hogy jó stratégia, legalábbis engem meggyőzött, hogy nincs kamatadó, és év végéig 10% a kamat. :) Nyitottam is egy TBSZ-t az Axánál a héten, így a pénzem egy része odamegy, a másik meg az erstébe.
Már csak azt nem tudom eldönteni, hogy hova mekkora részt tegyek. Holnap sajna döntenem kell, mert lejár az Unicreditnél.