Igazán ők nyomják rendesen az öntést. Az ország legprofibb gyantás csapata. Egy hét múlva már Németországban is megmutatják, hogy mit tudnak. Igazán büszkék vagyunk rájuk.
Nyomjátok rendesen az öntést, vagy ez csak egy egyszeri alkalom? Azért kérdezem, mert engem is érdekel(ne) ez a technika. Tudtok tanácsot (esetleg valamiféle tutorialt) is adni, hogy, hogyan, mivel érdemes elkezdeni?
Köszönjük! Pontosan. A vezérlőkarok külön lesznek felszerelve, illetve a tervek szerint opcionálisan beleültethető lesz egy figurka is aki vezeti a kis drágaságot.
Szeretném bemutatni Tatumadárral közös gyermekünket, természetesen 1:120-ban 6,5 mm-re méretezett MIB kulit. Ideális kiegészítés téglagyárhoz, bányavasúthoz, vagy egyéb gazdasági vasúthoz . A modell méretéből adódóan nem gurul, szimplán csak tereptárgyként funkcionál!
Eladó a képen látható BTTB NoHAB. A mozdony átfestett, még csak az oldalán van egy vizesmatrica pályaszám (igény esetén könnyen eltávolítható). Járóképes, korához képest szépen fut. A kasztnin az egyik oldalt fent hajszálrepedések vannak. Irányár 5.500 Ft. Mail publikus.
Eladó Tillig TT középajtós személykocsi-szett, 2db. Halberstadt típusú 1-2.osztályú és 2.osztályú kerékpár szakaszos, MÁV Start, 6.korszakos vagon. Abban különbözik a gyári, Tillig 01625-ös szettől, hogy ez egyedi átalakítás a 2.osztályos halbi vagonból, még a szett megjelenése előttről. A kerékpár szállító pályaszáma megegyezik a gyárival (50 55 84-55 013-9), viszont az 1-2. osztályú attól eltér (50 55 21-55 011-8).
A doboza és a donor a Tillig 13592-es 2.osztályú MÁV-os halbi.
Új állapotban, használva nem volt.
Ára: 20.000 Ft.
Személyes átvétel Budapesten lehetséges, vagy előre utalás után postázom.
Tillig 1424 TT Startszett. Kompletten, ahogy a boltból kihoztam annak idején (trafóval, oválpályával), tökéletesen üzemel, a mozdony, és a vagonok sérülésmentesek - 26.000 Ft
Tillig 1833 TT kiegészítő sínkészlet, szép állípotban, hiánytalanul. Grátiszban adok hozzá 6 db sínszigetelő papucsot - 11.000 Ft
Egyben a startszett, és a kiegészítő sínkészlet - 35.000 Ft
---
Tillig jobbos ágyazatos váltó - 3.500 Ft
Tillig balos ágyazatos váltó - 3.500 Ft
Mail publikus, kérésre nagyobb képet tudok küldeni
Valójában soha nem használnék ilyen kis ívet. Most elkezdtem autocad-ben rajzolni a Tillig vágányt is, szimplán gyakorlásképp, és alapból R310-es ívtől fölfelé rajzoltam meg.
Kár ezen fantáziálnotok! 267-es ívet felejtsétek! A terepasztalépítés már rég nem a mazochizmusról szól.:-)
BR199-es van TTm modellben. Mind a kettő, tehát a V100-as meterspur változata, ami pontosan 199.8-as alsorozat és a kis Kö II-es, ami ugyancsak a 199-es sorozatba tartozik. (fene sem érti a németek számozási rendszerét...) De ugye ezek N-es sínen futnak, ergo a kisebb ívsugár bejárható.;-)
A BR81/92-nek nem műanyag a rudazata, hanem az eredeti préselt keresztfej lecserélődött egy maratott, finomabb alkatrészre.
Az összes többi gőzösnek meg valóban műanyag a rudazata.
A 199-es alatt háromtengelyes forgóváz van, a csapágyaszás merevségétől és a forgóváz játékától függ, de szerintem szorulna. Ha nem, akkor is bután nézne ki :) Az Arnold ASF-je fűtőházi tolatómozdony, fordítóra rá-fordítóról le a feladata.
Hát mivel nem ismerem az új Tillig járműveket a jelenleg gyártásból kivett Br81 és 92-őn kívül,ezeket is csak azért, mert gyakorlatilag BTTB járművek Tillig logóval és fröccsöntött hajtórudazattal, sajnos nem tudok tippelni melyik lehet az ami elmegy, hacsak nem a T334, a fent említett két gőzös, meg a Piko V23, Köf, illetve az Arnold aksis bányamozdonya. De ezek kimondottan iparvasúti, illetve tolató mozdonyok. Vagy esetleg H0m Br199, a V100-as dízel 1000 mm-es nyomtávra átalakított 6 tengelyes változata, ha van ilyen egyáltalán modellben :)
Huhh ha ezek mind elfutnak rajta, tényleg relatíve sok mozdony elbírja:D