Keresés

Részletes keresés

Caipi Creative Commons License 2018.05.24 0 0 44880

Hát ha mondod, elhiszem, sosem csináltam még. Német Szegediner Gulasch-t viszont igen, és az DM_es bio zacskósból volt, és mindkettőnknek nagyon ízlett. :) 

Előzmény: Vének Tanácsa TM (44879)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2018.05.24 0 0 44879

Talán mert nyáron nincs jó savanyú káposzta?

 

(Nem, a konzerv meg a zacskós nem jó... :) )

 

 

Előzmény: Caipi (44877)
ketyo61 Creative Commons License 2018.05.24 0 0 44878

Nalam sincs szetvalasztva. Amit szeretek azt fozok. Van itteni ismerosom aki kategorikusan kijelenti hogy o bizony nyaron nem eszik levest. :-D

Előzmény: Caipi (44877)
Caipi Creative Commons License 2018.05.24 0 0 44877

Ez nekem mindig olyan furcsa volt, hogy 'téli' meg 'nyári' étel.... Most a szezonalitástól eltekintve, mert az ember persze igyekszik valami szezonjában olyat (is) enni, de attól még a többi ételt ugyanúgy szeretem télen is, nyáron is....

Nyilván nem vágyom 40 fokban kültéren székelykáposztára, de egy 25 fokos szobában ugyan miért ne?

Előzmény: Boszorka (44876)
Boszorka Creative Commons License 2018.05.24 0 0 44876

Te jó  ég! Nálad most tél van?

 

Mi tegnap este jöttünk haza, majd körül nézek a mélyhűtőben mit találok, aztán az lesz.

Előzmény: ketyo61 (44875)
ketyo61 Creative Commons License 2018.05.23 0 0 44875

Rakott krumpli, valamint egy nagy labas lencsefozelek fustolt libacombbal. Most par napig kerulom a konyhat. ;-)

homerx Creative Commons License 2018.05.22 0 0 44874

en az osszeset ossze szoktam nyomkodni, nekem ugy jobban esik. gyerekkoromban meg nokedli is ment bele.

Előzmény: nagypapi51 (44864)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.05.22 0 0 44873

Ma zöld spárga, parázskrumpli, sajtszósz

holnap zöldborsóleves, túrógombóc.

 

 

 

szkati Creative Commons License 2018.05.20 0 0 44872

Csak lángosos a libegőnél. Kb. 50 méteres sor( na meg szerintem az égett olaj). Ennél a zsíros deszka sokkal jobb:)) Arról már nem is beszélek, hogy megint 16-nak éreztem magamat. Már megérte:))

Ma este- ebédpótlóként- némi fehér és egyéb kolbászokat sütünk a kertben. Isteni idő van!

Előzmény: Törölt nick (44871)
Törölt nick Creative Commons License 2018.05.20 0 0 44871

még állnak a lángosos-palacsintás bódék?

Előzmény: szkati (44869)
H_G Creative Commons License 2018.05.20 0 0 44870

Hát ezekhez képest tényleg :)

 

Előzmény: Törölt nick (44863)
szkati Creative Commons License 2018.05.20 0 0 44869

Ma lilahagymás zsíroskenyeret ebédeltünk a Normafánál:))

nagypapi51 Creative Commons License 2018.05.20 0 0 44868

Egy Zsuzsi gasztrobloggerről tudok csak, ő RozéKacsa.

Sok éve ismerek egy Gábort, de néha leRobizom. :)

 

Előzmény: Mazsola0070 (44867)
Mazsola0070 Creative Commons License 2018.05.20 0 0 44867

Nekem csak egy kérdésem van: Zsófinak miért mondta azt az idősebb úr, hogy Zsuzsika?:))

Előzmény: nagypapi51 (44865)
Törölt nick Creative Commons License 2018.05.20 0 0 44866

...jól hangzik, köszönöm a tippet.

Előzmény: nagypapi51 (44865)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.05.20 0 0 44865

Próbáld ki a 'levantei' paprikáskrumplit, izgalmas!

 

Előzmény: Törölt nick (44863)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.05.20 0 0 44864

...Az újkrumpliból nem válik le elég darabka, hogy sűrűvé tegye a levet..

Ez igaz, viszont mi hosszú lével szeretjük, még az öregből főzöttet is.

(Párom a tányérban 'sűríti', összetör néhány krumplit)

 

 

 

Előzmény: H_G (44860)
Törölt nick Creative Commons License 2018.05.20 0 0 44863

Igen, azért szeretjük öreg krumpliból, de kimondottan rossznak azért nem nevezném az újkrumplis verziót sem. Csak úgy nem az igazi.

 

Számomra a "rossz" a pl. menzán készült csomós, híg kelkáposztafőzelék, vagy a büdös, gerslis tejleves. A paprikás újkrumpli azért odébb van :)

Előzmény: H_G (44860)
homerx Creative Commons License 2018.05.20 0 0 44862

a jovo hetre pedig rendeltem egy egesz kecsket. ketten osztozunk rajta.

Előzmény: homerx (44861)
homerx Creative Commons License 2018.05.20 0 0 44861

reggelire varganyas rantotta. délben rantott varganya, holnap baranygerinc spárgával, vargányával.

H_G Creative Commons License 2018.05.20 0 0 44860

Az szerintem nagyon rossz. Az újkrumpliból nem válik le elég darabka, hogy sűrűvé tegye a levet, ami a paprikás krumpli lényege.

 

Előzmény: Törölt nick (44858)
Törölt nick Creative Commons License 2018.05.20 0 0 44859

...valóban nem érdekel a hercegi esküvő, viszont ezt a menüsort szívesen végigettem volna:

Guests will be served a selection of canapés, including:

Scottish Langoustines wrapped in Smoked Salmon with Citrus Crème Fraiche
Grilled English Asparagus wrapped in Cumbrian Ham
Garden Pea Panna Cotta with Quail Eggs and Lemon Verbena
Heritage Tomato and Basil Tartare with Balsamic Pearls
Poached Free Range Chicken bound in a Lightly Spiced Yoghurt with Roasted Apricot
Croquette of Confit Windsor Lamb, Roasted Vegetables and Shallot Jam
Warm Asparagus Spears with Mozzarella and Sun-Blush Tomatoes
Guests will also be served a selection of bowl food, including:

Fricassee of Free Range Chicken with Morel Mushrooms and Young Leeks
Pea and Mint Risotto with Pea Shoots, Truffle Oil and Parmesan Crisps
Ten Hour Slow Roasted Windsor Pork Belly with Apple Compote and Crackling
Sweet canapés will also be served, including:

Champagne and Pistachio Macaroons
Orange Crème Brûlée Tartlets
Miniature Rhubarb Crumble Tartlets
The cake

The wedding cake will also be served at the reception. Designed by Claire Ptak, the wedding cake features elderflower syrup made at The Queen’s residence in Sandringham from the estate’s own elderflower trees, as well as a light sponge cake uniquely formulated for the couple.

A filling made from Amalfi lemon curd and elderflower buttercream ties all the elements together.

The cake is decorated with Swiss meringue buttercream and 150 fresh flowers, mainly British and in season, including peonies and roses.

To drink, guests will be served Pol Roger Brut Réserve Non Vintage Champagne, and a selection of wines. A range of soft drinks will also be served, including an apple and elderflower mocktail, made with the same elderflower syrup as used in the wedding cake, and Sandringham Cox's apple juice.

Törölt nick Creative Commons License 2018.05.20 0 0 44858

...a paprikáskrumplit speciel öregebb krumpliból szeretem, de újkrumplból se rossz.

 

Tegnap kapros tökfőzelék volt pörkölttel. Ma csülkös bablaves.

Előzmény: nagypapi51 (44856)
szkati Creative Commons License 2018.05.18 0 0 44857

Holnapra bepácoltam 2 kg oldalast a vendégeknek, de legnagyobb sajnálatomra le kellett mondanom, mert igazából nincs kiülős, kerti partys időesténként. Benn meg az a helyzet, hogy 8 hete várjuk az új ülőgarnitúrát, és legjobb esetben is csak hokkedlin lehetne ülni. Úgyhogy a bepácolt hús hétfőre, és a gyerekeinkre marad.

Holnap töltött karalábé. Vasárnap sztrapacskát eszünk gyömbéres sárgarépa krémleves után, aztán hétfőn jön az oldalas( ami jelenleg száraz pácban vár a hűtőben). Mellé friss káposztából csináltam friss répával coleslawot, azaz amerikai káposzta sálátát. De azért az első üveg kovászos uborka is itt kukucskál az ablak alatt. Lehetséges, hogy az is jó lesz már hétfőre.

nagypapi51 Creative Commons License 2018.05.17 0 0 44856

Holnap az első új paprikáskrumpli, fejessaláta,

szombat de. gombászás, utána kocsma,

vasárnap rántott máj, petrezselymes krumpli, uborkasaláta,

hétfőn zöldbabfőzelék, fasírt. Eper minden nap.

 

ketyo61 Creative Commons License 2018.05.17 0 0 44855

Probalja ki valaki, en nem merem...:-)

Előzmény: Chimney (44853)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.05.17 0 0 44854

ellepje, vagy befedje? . nem mindegy :)

Előzmény: Chimney (44853)
Chimney Creative Commons License 2018.05.17 0 0 44853

Ha szereted a különlegest, akkor a karfiolra szórsz némi chili pelyhet és beteríted annyi holland kakaóval, hogy ellepje. Először mindenki ledermed, de szokták szeretni :-)

Ma: zöld fűszeres csirkecomb hagymaágyon sütve quinoaval,desszertnek epres rebarbara szósz görög joghurttal.

Előzmény: ketyo61 (44852)
ketyo61 Creative Commons License 2018.05.17 0 0 44852

Ma fozesi rohamom volt. :-) Csinaltam pulykanyak-alváz kombinaciobol egy nagy fazek levest, azutan abaltam egy darab husos szalonnat. Pacoltam disznokarajt fokhagymas-hoisin szoszos olajban es par csirkemellet fokhagymas joghurtban. Holnap a husok mennek a grillre, koretnek krumplipure es benyomok a sutobe egy szetszedett sos-olivaolajos karfiolt. Persze salata is lesz egy jo nagy tallal.  

szkati Creative Commons License 2018.05.16 0 0 44851

Ma zúzapörkölt volt zsemlegombóccal. Holnap van mindenféle maradék, amiből válogatni lehet. Karalábé főzelék húsgombóccal, gulyásleves, töltött tök, és máról egy kis zúza.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!