Keresés

Részletes keresés

birta Creative Commons License 2006.04.20 0 0 36033
O.K. kössz a tippet jövőhéten kipróbálom
Nagyjából sejtem milyen hangja lesz....))
Előzmény: akapuli (36030)
birta Creative Commons License 2006.04.20 0 0 36032
Nekem is van X V ampom épp most megyek vele egy Pflum Orsis bulicskát megcsinálni. Magyarnyelvű leírásom nekem sincs de ha elakadsz kérdezz csak én nagyjából már "ura vagyok a helyzetnek".)))))
Előzmény: Mirrmurr (36031)
Mirrmurr Creative Commons License 2006.04.20 0 0 36031
Na, van már Behringer X V-Ampom. Persze van hozzá angol nyelvű kézikönyv is, meg buherálgatom is a kis kütyüt, de ha valakinek lenne magyar nyelvű 'manual', akkor megköszönném. Mivel az enyém német forrásból van, ezért a hazai Behringer képviselet, a BaSys Kft. nem küld ilyet, merthogy a 'számla kéne'. Nesze neked, kereskedelmi szemlélet...
akapuli Creative Commons License 2006.04.20 0 0 36030
tegnap este teszteltem: szerintem te is tudsz hasonlo hangot kicsalni mas effektekbol pl. flanger vagy delay 10-20 millsec idovel max. feedback. annyi a "kulonbseg", hogy nincs a frekvencia-hangolasi lehetoseg. probald ki, nem ugyanaz de mukodhet.
Előzmény: birta (36028)
akapuli Creative Commons License 2006.04.20 0 0 36029
nem rossz, csak mas.
Előzmény: locust of the dead earth (36025)
birta Creative Commons License 2006.04.20 0 0 36028
Te Karpi, nem tudod honnan szerezhetnék rajzot a ring modulatorhoz? Nem azért mintha magam megoldhatnám)))))))
Egyébként most vettem meg a BOSS új hangerőpedálját az FV 500H-t és olyan rettenetesn, zsírállatrobosztusbaromijóaluminiumházaskirályság hogy az csoda...)))
Előzmény: KARPI (36027)
KARPI Creative Commons License 2006.04.20 0 0 36027
 Ja , es alacsony frekvenciaval modulalva tremolo , anvelop folower-rel  kompreszor vagy expandor ( jel elojeltol fuggoen) , pedallal allitva az aramot meg volume pedal , Lehet kombinalni is a vezerlest ,pld volume + tremolo vagy , es , kompreszor mint egy szintetizatornal. Mivel ket erosito van az integratban nagyon komplex szerkenytyut lehet gyartani mondjuk meg 8 db  FET -es linearis erositovel  amibol csak egy kell kis zaju legyen a bemeneten ( lehet 2 x LM 084 ez 8 erosito )  , na meg egy ket dioda es kondenzator. Azt hiszem a dragabb benne a kapcsolok es a potmeterek meg a doboz.
Előzmény: KARPI (36026)
KARPI Creative Commons License 2006.04.20 0 0 36026

Na jo hogy vegigolvastam  ep azt akartam tanacsolni hogy csinaltas egyet olcsobb, en csinaltam egyet kivancsisagbol , szuper mit lehet vele kihozni.  Egy Transzkonduktancia erositovel , tulajdonkeppen kompresszornak indult aztan raakasztottam egy alacsonyfrekvencias oszcilatort es egy szurot a kimeneten es egy kapcsoloval lekapcsoltam az envelopfalower-t es rakapcsoltam az oszcilatort.

Fantasztikus mely lagy basszushangokat adott igaz hogy meg kell tanulni jatszani vele es mag kell valasztani a megfelelo frekvenciat a megfelelo hangnemhez.Szuper.

Azt hiszem NE 5517 az integrat  es benne 2 db arammal vezerelt erosito  , eloszor a digitalis visszhanghoz szereztem  compreszor / expandor-nak. utanna jott az otlet a ringmodulatorral.Gondolom eloszedem a lapot valahol a polcon van es ujra hasznalom.Mifelenk senki sam hasznalta  nem tudtak hogy mi.

Nagyon jo "Kontur"-nak is hasznalni bizonyos beallitasnal , es nem biztos hogy a gyari -ban ki van hozva minden lehetoseg , altalaban ugyanazt az " alaplapot kulonbozo "beallitasokkal" kulon kulon adjak el , mas mas neven.

Nekem jelenleg a wah pedalom van ilyen erositovel csinalva.Jo volume pedalt is lehet belolle gyartani es szazszor jobb mint a Behringer amit vettem es  suhog.

locust of the dead earth Creative Commons License 2006.04.19 0 0 36025
hát szerintem van olyan boss tremolo ami labdába rúg az ehx mellett. igaz nem gyártják.
Előzmény: akapuli (36006)
DDAVID Creative Commons License 2006.04.19 0 0 36024
Tudnátok vmi érdekeset mondani a mini humbuckerekről? miben térnek el a hagyományostól?
birta Creative Commons License 2006.04.19 0 0 36023
Gitárosoknak mondanám hogy igen jó áron van eg polytone combo ha vkit érdekel írjon!
info(kukac)mikibirta(pont)com
nahat Creative Commons License 2006.04.19 0 0 36022
Bocs, én ilyesmit ritkán vásárolok Magyarországon, a brutál árrés miatt, de azért köszi.
Frusciante is használja a Throw Away Your Television c. RHCP számban.
Előzmény: akapuli (36018)
birta Creative Commons License 2006.04.19 0 0 36021
)))))))))))))))))))
A ring modulatort sokat használtam a GT-6 ban, irtó jó effekt brutál funk kiséretben kotyogni vele vmi nagyon nagy élvezet...)))) Gitárszólókban is használtam a Nalanda új lemezen is nyomtam és nagyon hatásos mondhatom.
Előzmény: vic7799 (36016)
akapuli Creative Commons License 2006.04.19 0 0 36020

a ring modulator arra jo "hogy ket masodperc alatt kiuritsuk vele a jazzklubot" :-)

ha meghallgatod a barbaro het csodalatos hang cimu szamat, abban ez van eloterbe tolva a gitaron. felhang-gorbites, "hosszifurigla" imitacio (a hangszer nevet illetoen javitsatok ki)

Előzmény: vic7799 (36016)
akapuli Creative Commons License 2006.04.19 0 0 36019

rosszul hiszed ;-) ez egy auto-wah filter+oktaver+attack delay+torzito+moog-imitacio+franckarika :-) nekem nem sikerult kitalalnom a kiprobalas soran, hogy mire tudnam hasznalni, ugyhogy nekem nem lesz, de jo :-)

Előzmény: nahat (36017)
akapuli Creative Commons License 2006.04.19 0 0 36018
a vintage-ek biztos tudnak neked szerezni EHX-et, "frequency analyzer". [nahat: van mistress-uk is] a lukacs petinek is volt valami ilyesmi hazi gyartmany, ot kellene faggatnod.
Előzmény: birta (36015)
nahat Creative Commons License 2006.04.19 0 0 36017
vic7799 Creative Commons License 2006.04.19 0 0 36016
Minek neked egy Ring Modulator ?

Mire lehet azt ténylegesen használni ?
birta Creative Commons License 2006.04.19 0 0 36015
Köszönöm, hosszú ideig töltögette, végül nem indult el semmi sajnos, de a tremoló ügy már megoldódott. Carl Martin lesz Medgyesi Tibitől (árengedménnyel) jó áron, és tulajdonképpen már "csak" ring modulatort keresek. összesen 2 cég gyárt jelenleg méregdrágán (az egyik vmi blue akármi a másik meg a Moog) de ennyi pénzt nem akarok adni errre a célra. A DOD-nak volt az FX13 ring mod. ami jó áron volt de már nem gyártlák szóval csak használtan juthatnék hozzá, az usa ebayen láttam egyet. Szal' nem 1xű az ügy, lehet hogy csináltatok egyet.
KARPI Creative Commons License 2006.04.19 0 0 36014

Hat az mar nem sztereo csak ket oldalgitar , es jobban hallod mert nem lehet perfect egyforman jatszani  es a kulombsegeg hallatszanak .

Halottam nagyon sok jo panomarazot felvetelt , tehat nem stereosito hanem kitolja a backgitart ket oldalra , elonye hogy tisztabb a hangkep ,

En mindenfelevel probalgattam de mindegyik belepiszkol a "centrum" hangterbe .

Most az ACID-al bikozok , rajottem hogy az en cuccomon a legtisztabban ez mixel , fogalmam sincs miert .Gondolom az ACID nem az ASIO-t hasznalja , kell legyen sajat "device"-ja.

Annyit elertem hogy a ket kulon felvett gitar ketoldal kulon halatszik es nem piszkal bele a kuzepterbe. Valamint a kozepsogitar a szolo is ott van tisztan es kisebb hangerovel is tisztan hallatszik.

http://www.acidplanet.com/artist.asp?PID=783745&t=887

ez az utolso tulajdonkeppen mixelesi proba improvizatio , a gitarozasihibakat kerjuk elnezni a dob sincs kidolgozva teljessen.

A dobot es a basszust levittem mely tartomanyban hogy ne bantsa a ket oldalgitart ,

a szoloval ugy 10% jobra hoztam es probaltam az erthetoseg hataran mozogni a nivoval , a kozepen egy 'wah" -al felvett resz is van az egy kicsit hangosra sikerult .

Ma delutan probalok egy gitart szettolni a ketoldalra es ha nem megy meg kell kerdezzem az AP forumon hogy mivell csinaljak .A baj ott lessz mikor megmondja hogy profi analog studioja van a pinceben , hehe . Soknak van.

Apropos ," egyik fulben szol"...a "Lin-In" kicsi sztereo jackre bekotni egy egy ellenalast  "elosztot" (mondjuk 10Kohm ) tehat a gitarkabel kozepso erebol egy pontra ragasztasz ket elenalast a ket elenalas masik vege meg a Job valamint a Bal (L ;R ) erintkezokre forasztani ," Y"  modon. Thehat egy szetagazas egy pontrol ketfele , igy mind a ket kanalisra ugyanaz a jel kerul es mind a ket fulhalgatoban hallod a mono jelet. Vagy megprobalhatod csak osszekotni a ket kontaktot.

Kell egy 6mm-es  mono Jack "anya" , amibe bedugod a gitarkabel Jackjet. Erre rakotsz egy darab arnyekolt mikrofon-kabelt , a vegere rakotsz egy 3mm-es mini Jack-et es itt a ket "meleg" kontaktot osszekotod erre forasztod a kabel kozepso drotjat. Itt lehet , ha vacakol a hangkartya bemenete ,ket ellenalason keresztul "Y" modba  kotni a kozepso drotot.

Előzmény: Toth Andras (36003)
Blindmouse Creative Commons License 2006.04.19 0 0 36013
Nem kéne azt a gitárt feljebb húzni? nagyon lent tartja.. :D
Előzmény: nite_club (36010)
akapuli Creative Commons License 2006.04.19 0 0 36012
rakerdezhetek? king crimson osszefuggesbol kifolyolag?
Előzmény: nahat (36011)
nahat Creative Commons License 2006.04.19 0 0 36011
Egy Electric Mistresst csak veszek egyszer. Potom 139 ajró Labanciában.
nite_club Creative Commons License 2006.04.19 0 0 36010

Az Ő az Ő:

nite_club Creative Commons License 2006.04.19 0 0 36009

Kirk Covington

John Humphrey

és Ő:

2006.04.27

A38

este 9

vic7799 Creative Commons License 2006.04.19 0 0 36008
Egyetértünk.
Előzmény: akapuli (36007)
akapuli Creative Commons License 2006.04.19 0 0 36007
nem szemelyeskedek :-) szoval: az "arzenalban" jelenleg egy tajvani es egy koreai gitar is szerepel. a hangszerpiac logikaja: 10%-ert jobb hangert, jatekerzetert, luxusert, markaert stb. fizess 200-300%-kal tobbet [az autopiac ugyanigy mukodik]. ez nem jelenti azt, hogy a masik sz/*r.
Előzmény: vic7799 (35990)
akapuli Creative Commons License 2006.04.19 0 0 36006

tremolo

ring modulator

ez ket zsir cucc, a tremolot probaltam mar, de a vegen a wigglert vettem meg. nem szabvany a tap, de alig-alig lehet osszehasonlitani a boss hangjaival ezeket.

Előzmény: birta (35975)
andree20 Creative Commons License 2006.04.19 0 0 36005
Időközben az jutott eszembe, hogy a gombamód szaporodó jobb-rosszabb gitáriskolák mellett jó lenne egy olyan könyv ami a gitározás technikai, műszaki oldalával foglalkozna (otthoni stúdiózástól a koncertezésig, elektromos kütyük bemutatása, hangzás, stb.). Igaz ezeket előbb utóbb a töbség jó sok szívás után megtanulja, de szerintem igencsak hiánypótló mű lenne. Pl. KARPI egy nagyon türelmes korrektorral és szerkesztővel viszonylag gyorsan összedobná.
andree20 Creative Commons License 2006.04.19 0 0 36004
Hát, mint mondtam a dolog megoldódott, mostmár szól itthon is két oldalról. Valójában nem kellet a lehető legjobb hangzás mert nem akarok felvenni vele, csak távol kerültem az erősítőmtöl és elegem lett a cincogásból. :)
Előzmény: Toth Andras (36003)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!