"A szcientológiai egyháznak saját bevallása szerint Magyarországon tízezer tagja van" - 2001-es adat, Nordenholz biztos pontosít, ha jelentősen változott azóta.
A KSH szerint, 2001-es népszámlálás: szcientológia 592 fő
Az APEH szerint, a SZJA 1%-ának adózói rendelkezéséről
"díjmentes képzéseket tart üzletembereknek (vezetőknek és munkatársaknak egyaránt), azt tartva szem előtt, hogy az Ön cége minél sikeresebb legyen rövid- és hosszútávon."
Vajon a párt, az ország csúcsvezetésére (kizárólag?) önmagukat elhivatottnak érzõ, cégszerûen "pártüzletemberek" is ilyen képzésen tanulták a sikerhajszolás és a népkábítás magasfokát? A szuggesszív, kegyeskedõ-sejtetõ szektaprédikátor szöveg néha nagyon az ilyen agymosodai továbbképzések eredményére emlékezet.
Ui.: a címet és a telefonszámot lehagyhattad volna, hacsak nem az Expresszes ingyenreklám újabb ingyenreklámjának szántad.
Space Odyssey: kis manók odüsszeiája a Cypius csillagképben Fregatt: 12 ezer évvel ezelőtt élt intelligens, gomba alapú civilizáció hajós népként történő abszolválása Middle age: középkori káresemények futtatása (szúró, hasogató érzések hátterében gyakran közpkori halálesemény áll) Milk run: 12 millió évvel ezelőtti autóverseny
Újdonság! Magenta színű HUB gomb Hubbarddal történő közvetlen kommunikációra.
A ThetanAtomizer nem pótolja az auditort, azonban rendkívül hasznos segítség a thetánok nyakoncsípése során. Az E-méter már a múlté, a jövő a ThetanAtomizeré! Rendeld meg MOST!
Akciós ár: 2.500.000 Ft.
Ha még a héten megrendeled, titánból készült IQ teszt tartót, illetve Humbug Hubbard-os nyalókát adunk ajándékba.
"mentõcsónak evezés, csapat drillek, MEST munka a fedélzeten..."
Ehhe, a "Feewinds" által összehozott kikötői bírságok jelentős része a mentőcsónakok "nem megfelelő" használata miatt jön össze, emellett gyakori a védett (rosszabb esetben merülési) övezet feletti tiltott horgonyvetés. Viszont cserébe örökbe bírtak fogadni 1, azaz 1 db teknőcöt a rezervátumból (=szabad abuzálás akár a párzási/költési időszakban, még jó hogy fiú a szerencsétlen). Bonaire lakói, és az odajáró búvárok pedig hosszan tudnának mesélni a "The Fabulous Freewinds Band" (amúgy nagyszerű jazz zenészeinek) ivási szokásairól... :) A civilként hajóra jutás sajnos a BONHATA tagság megszűntével elmaradó Annual Presidential Charity Gala-k és egyéb "társasági" események miatt is nehézkes mostanában...
Nem azt mondtam, hogy mindent eldönt, csak azt, hogy ez az az tényező, amely egyértelműen kimutathatóan hatással van a gyermek jövőjére. Sokkal inkább, mint az apja.
Hogy mennyire azt most nem tudom fejből megmondani, kedvesem ui Olaszban van, de ha megjön, és még érdekel valakit, kifejtheti pontosabban a tényeket.
"Nos, mit gondoltok, melyik az a tényező, ami egyértelmű hatással van arra, mennyire lesz az ember iskolázott (tehát mennyire tud magas státuszú pozíciót betölteni?). Az édesanyja legmagasabb iskolai végzettsége. Tehát ennyit arról, mennyire van a saját kezünkben a sorsunk."
Akkor viszont az én esetemben csoda történt. Édesanyám világéletében segédmunkás volt. Kivétel gyengíti a szabályt. :o)
Én másként emlékszem. Mi az ilyeneken röhögtünk: "A szerkezeteket két csoportra oszthatjuk: 1. jól megtervezett szerkezetek 2. nem jól megtervezett szerkezetek." És hasonlókon. Ezen kívül röhej tárgya volt még bizonyos oktatók, tanárok, tanársegédek viselkedése, szófordulatai, modorosságai, mozgása, stílusa, testtartása, egyik-másik cselekedete. Viszont érdekes módon a legkevésbé sem röhögtünk azon, amit nem értettünk, hanem megpróbáltuk megérteni, saját érdekünkben. Már amennyiben tényleg fontos dologról volt szó, nem pedig ilyen tudományoskodásról.
Ja, még egy apróság. Olvasás és tanulás közben az emberek messze nem a vicceken szoktak röhögni. Emlékszem, hogy egyetemen pont a nehezen megérthető részek voltak ilyen "viccesek".
::Egyébként megfigyeltem, hogya szcik alapból átvettek már 1 csomó anglicizmust,Translator, Te is egy csomót használsz, és ez kicsit félművelt benyomást kelt.
Rossz szokás, de ha tudsz a neten "Milyen anglicizmusok vannak és hogyan ne használjuk azokat", akkor szólj és belehúzok.
Esetleg konkrét példákat említenél?
::És hogy a nevetés mit jelent? Általában akkor nevetünk egy viccen, amikor rádöbbenünk, milyen csalafintaság/csúsztatás/váratlan fordulat volt a sztoriban.
Ez általában a jókedvű nevetés szintje szokott lenni.
::Az édesanyja legmagasabb iskolai végzettsége.
Egy korrelációt tudnál hozzá mondani?
::Akár tetszik, akár nem, vannak kivételezettek, és vannak, akiknek ugyanazért kétszer-háromszor annyit kell küzdeni. És a kivételezetteknek igenis kötelességük segíteni az utóbbiakon.
Én per pillanat makkernak érzem magam, tehát teszek azért, hogy másoknak is jusson a techből. A használható változatából.
::És mielőtt bárki azzal jönne, hogy én miért nem vagyok Calcuttai Terézanya: igenis, nem keveset dolgoztam én már önkéntesen.
Nos, én is jópárszáz órát fordítottam meg dolgoztam azon, hogy legyen valami zóna.
Egyezzünk ki a kvittben, vagy még fényezzük magunkat? :)))
Nincs olyan, hogy sikeres civilizáció, ami rabszolgatartókból és rabszolgákból áll. Biztosíthatlak afelől, hogy nem sikeres dolog
Eztet meg ki fordította? Ha én ilyen anglicizmusokat hagynék 1 szövegben, én is hamar munkanélküli Józsink sorsára jutnék...
Egyébként megfigyeltem, hogya szcik alapból átvettek már 1 csomó anglicizmust, Translator, Te is egy csomót használsz, és ez kicsit félművelt benyomást kelt.
És hogy a nevetés mit jelent? Általában akkor nevetünk egy viccen, amikor rádöbbenünk, milyen csalafintaság/csúsztatás/váratlan fordulat volt a sztoriban. Ezzel kapcs ajánlhatnám Freud híres munkáját is, ha érdekel :-)
Ami meg az elesettek témakörét illeti: megfigyelésem szerint a sikeres emberek szokták azt hangoztatni, hogy mindent maguknak köszönhetnek, és van munkalehetőség, csak akarni kell, míg a kevésbé sikeresek mondják azt, hogy a rendszer/a volt feleségük a hibás, vagy az, hogy beléjük rúgott az élet.
Én mind a 2 hozzáállást tévesnek tartom. Szerintem ez olyan, mint amikor kártyázol: osztanak bizonyos lapokat, az adott, onnan már aztán ügyesen kell keverni. Persze van, aki csal, van, aki hagyja nyerni a többieket stb, de azon, hogy milyen lapokat kaptál, sokat nem változtathatsz.
Kedvesem szociológus, és jó néhány statisztikát átrágtak az egyetemen. Nos, mit gondoltok, melyik az a tényező, ami egyértelmű hatással van arra, mennyire lesz az ember iskolázott (tehát mennyire tud magas státuszú pozíciót betölteni?). Az édesanyja legmagasabb iskolai végzettsége. Tehát ennyit arról, mennyire van a saját kezünkben a sorsunk.
Akár tetszik, akár nem, vannak kivételezettek, és vannak, akiknek ugyanazért kétszer-háromszor annyit kell küzdeni. És a kivételezetteknek igenis kötelességük segíteni az utóbbiakon. Mert amivel több van nekik, az nem az ő érdemük (egyébként, Translator, könnyen bebizonyíthatod az ellenkezőjét. Következő életetben szüless a nyócker egyik szobakonyhájába tizedik gyereknek, vagy Szomáliába, aztán bizonyítsd be, hogy a boldogulásod csak Rajtad múlik :-) )
És mielőtt bárki azzal jönne, hogy én miért nem vagyok Calcuttai Terézanya: igenis, nem keveset dolgoztam én már önkéntesen. Szinkrontolmács vagyok, aki próbálta már, tudja, hogy nem egy könnyű meló. Volt olyan, hogy egy komplett szociális konferenciát nemcsak hogy lenyomtam ingyen, de még azt is megszerveztem, hogy a többi nyelvi kabinokban is önkélntesek üljenek. Ami forintba átszámolva kb fél millát tenne ki, mint "adomány"... Ezért én soha semmit nem fogok kapni ezektől az emberektől "cserébe", hacsak azt nem, hogy szeretettel gondolnak rám. Viszont úgy vélem, hogy azok az emberek, akiknek ők segítenek, áttételesen kapnak majd valamit ebből ( a konferencia tapasztalatait, nemzetközi kapcsolatok stb).
"From: Feewinds CEE To: Nordenholz :o) Subject: A JÖVÕ KORMÁNYFÕI...
Jövõbeni OT-k Konferenciája - gyerekeknek
Augusztus 11 - 25
Szeptember 1 - 15
Azok számára akik megváltoztatják és befolyásolják egy új civilizáció létrehozását...
a.. A Feewinds egy Konferenciát kínál, ami megtanítja gyerekednek, Ron alapvetõ technológiáját az etika, a túlélés, a kompetencia és csapatmunka terén.
a.. A KONFERENCIA TARTALMA
a.. A szemináriumok a következõ témákkal kapcsolatosak, a $zcientológia Mûködésben Tartása az Etika és a Felelõsség, a Csere, a PTS/SP technológia, a Becsület Kódex, kondíciók a zûrzavartól a hatalomig, a vezetés hatalma és a morál. Az ... technológia alkalmazása a kompetenciával és a Konfrontálással kapcsolatban.
a.. Hogyan járulhat hozzá egy csapat mûködéséhez mind a 2. Mind a 3. Dinamikán.
a.. Minden nap más tevékenység a jövõbeni kompetencia és konfrontálás emelésére, úgy, mint mentõcsónak evezés, csapat drillek, MEST munka a fedélzeten..."
És így tovább. A hajó nevét szándékosan írtam át az idézetben, mert nem akarok kopirájt-bonyodalmat :o) Ettől eltekintve pontos az idézet.
Ugyebár, ebből látszik, hogy: 1. nem aprózzák el, ők egyenesen a jövő vezetőit képzik. 2. az is látszik tehát, hogy ők nem a jövő segédmunkásait vagy alkalmazottait képzik 3. belátható, hogy nem lehet MINDENKI kormányfő, csak nagyon kevesen a jövendő generáció tagjaiból 4. belátható, hogy ezáltal ők az emberiség felső néhány százaléka képzésének jogát vindikálják maguknak 5. belátható, hogy ezért ez NEM "mindenkinek" szól. Csak azt mondják, hogy mindenkinek szól, mert az jó PR. Mielőtt bemész. Hogy bemenj. De ha már bent vagy, egyből jönnek az ilyen bizalmas levelek, amikben mindig ilyen susmus-összekacsintós-világvezetős-vállveregetős-kiválasztottas-übermensches hangnemet használnak.
Ja, a hajón két pofára nyelhető kék azbeszt gyerekekre gyakorolt hatásáról is tarthatnának egy szemináriumot. Mert még a végén nem marad senki, aki a jövő vezetője lehetne.
::Jó. Mit kapok tőled, ha prezentálom a referenciákat?
Piros pontot. Mert a "vezetőképzős" részre én nem emlékszem, csak az auditorok dícséretére. Hogy ők a fasza csávók. Ebből elitképzést értelmezni nekem kicsit kifacsarodott gondolkodást feltételez.
"És egyszer csak azon vennénk észre magunkat, hogy a polgárainknak két vagy három osztálya van. Lennének Clearek meg rabszolgák. Tudjátok? Az egész társadalmat felosztanánk valamiféle módon. Rákényszerítenének, hogy ezt csináljuk. Igazából nagyon veszélyes ebbe az irányba menni, mert ez az irány eddig még mindig romlásba és zűrzavarba vezette a civilizációkat. Nincs olyan, hogy sikeres civilizáció, ami rabszolgatartókból és rabszolgákból áll. Biztosíthatlak afelől, hogy nem sikeres dolog. Soha nem volt, és soha nem is lesz sikeres. Na most, ez vonzó és praktikus lehet, de soha nem lesz sikeres. Nem marad fenn sokáig, és senkit nem tesz sokkal boldogabbá." -- 6201C24 KÉPZÉS: DUPLIKÁCIÓ
Nekem ebből az jön le, hogy dolgozni kell azon, hogy a tech a lehető legtöbb ember számára elérhető legyen, aki pedig ez ellen van, az de facto elnyomó.
::Ezt már egyszer kitárgyaltuk a maffiás topikban, hogy nem magadat váltod meg, mivel nem a magad útját járod. Az Elron által kijelölt úton jársz.
De ÉN haladok rajta végig, és nincs senki, aki helyettem kifizesse a büntetést a bűneimért (amit a megváltás ugye jelent). Majd ha az öreg megjelenik, azt mondja, hogy pfff, a bűneid meg lettek váltva, akkor igazad lesz. Akkor váltott meg ő. Addig meg hadd tekintsem ezt az auditor meg az én személyes dolgomnak.
::Ezt már egyszer kitárgyaltuk a maffiás topikban, hogy nem magadat váltod meg, mivel nem a magad útját járod. Az Elron által kijelölt úton jársz.
De ÉN haladok rajta végig, és nincs senki, aki helyettem kifizesse a büntetést a bűneimért (amit a megváltás ugye jelent). Majd ha az öreg megjelenik, azt mondja, hogy pfff, a bűneid meg lettek váltva, akkor igazad lesz. Akkor váltott meg ő. Addig
Ezt most komolyan kérdezed? Jó. Mit kapok tőled, ha prezentálom a referenciákat? Költői a kérdés persze, mert nem hajtok "jutalomra", az se nagyon izgat fel, hogy netán igazat adnál nekem. De azért ez érdekes jelenség. Tetszik. Aztán ha megjött a ref, akkor figyelmen kívül hagyjuk ;o) igaz? Akkor majd körülnézek otthon, hátha még nem szórtam ki az összes Advance!, Freewinds, Cause és egyéb magazint. Az e-mailjeim között is körülnézek. Apropó, milyet szeretnél? Ron-referenciát, vagy Miscarriage-től is jöhet valami? Vagy belenézzek Pilot cuccaiba is? Csak aztán győzd feldolgozni.
"BTW nincs messiás, pont ezért hívták a keresztények sátánistának a szcit. Magadat váltod meg. :)"
Ezt már egyszer kitárgyaltuk a maffiás topikban, hogy nem magadat váltod meg, mivel nem a magad útját járod. Az Elron által kijelölt úton jársz. Ha zen-buddhista lennél, akkor inkább igaz lenne ez. Vagy taoista. Persze azok nem vezetnek sehova...
Mindig ezt szokták mondani, de azután, amikor "Szükség Nagyúr" befigyel, akkor olyan hálásak az ingyenességért. Örömmel látom, hogy te mindig ilyen leszel. Ha megismerlek kalapozás közben, majd jelzek. :)
Nem kell olyan sok, csak eléggé vonzónak kell lennie az ideológiának, és aztán az egyik uncsaft hozná a másikat, a már profik pedig továbbadnák a megszerzett tudást. Mindenki hozzon még egy auditálandót! :)
::Nem hallottál még ingyenes jogsegélyszolgálatról? Vagy az érintetteknek ez már büdös? :)
Először annyi auditor kellene, hogy velük Dunát lehessen rekeszteni (tudom, erről álmodoztok, majd reggel nedves lepedőn ébredtek :))) ).
Majd amikor lesz fölös auditálási kapacitás, akkor jut rájuk is munka, ez ugyanis a jó túlélés luxusa. Képzeld el, hogy ha lenne százezer auditor, akkor mindenkit lehetne auditálni! Az egész országot!!! Ugye milyen szép álom? (Hehe, ettől rettegtek :))) )
::Ha pedig karakán ember vagy, akkor elvből vissza kell majd utasítanod bármilyen ingyen jövő segítséget, hiszen "it's your fault, dude". Ugye így fogsz majd tenni?
A dudli már most is ezt teszi, köszöni szépen. Nem szeretek ingyen segítséget kapni.
::Akarsz majd róla beszélni? Küldenék pszichiátert, jó?
OFF: A 0-ás auditálási stílusról majd olvass egy kicsit, tanulságos.