Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Igen,ezekbe az általunk eddig még nem ismert járatokba,termekbe aknákon kellett lemászni,mondjuk van belőlük bőven.Az egyikben 4 szintet lehet haladni lefelé,igaz nem sok látnivalóval.A torony levágott létrájára nem emlékszem,pedig azt is láttuk valahol,de szerintem nem ezeknél.
Én egyébként kb. 3 hét mulva megyek újra a hajagra két napra. Remélem akkor már rendesen be tudom járni az egészet! Mert ezek szerint még sok mindent nem láttam.
БАРС (Вроне Автономный Радио Система) része volt. Ez szabad magyar fordításban körül-belül annyit tesz, mint páncélozott autonóm rádió rendszer. Persze nem a páncélozás volt a jellemző, hanem a védett, megerődített létesítmény. Ám semmiképpen nem volt radarbázis, mert ott egy deka radar (bár lévén orosz, én ebben az esetben inkább a rádiólokátor kifejezést használnám) nem volt.
Én egyszer megpróbáltam keresni képeket, esetleg leirásokat, de kevés sikerrel.
Igazábol ezek a dokumentumok szerintem még mindig titkosak!
A hajagról csak annyit mondtak, hogy nagyteljesítményű radarbázis volt, amúgy ez egy hírközlési lánc egyik tagja volt! Ez volt a Bars rendszer, ez egész kelet európát behálózta.
Én is tudom nagyon jól, hogy ki vagy, de ezt a nem tartozik egyik egyesülethez, meg nincs tisztában részt mailba, vagy személyesen is meg lehetett volna beszélni, nem pont itt!
Mert szerintem te is tudod, hogy nagyon szeretem azt a helyet és amikor csak tudom minden energiámmal azon vagyok, hogy megóvjam ezt a bázist, ahogy csak lehet. És ehhez nem kell egyik egyesülethez sem tartoznom.
Amúgy tegnap este már úgy ültem a gép elé, hogy fel voltam huzódva.
Ha esetleg nagyon megbántottalak akkor elnézésedet kérem.
Üdv! Tudna valaki olyan helyet (net, irattár, akármi), ahol olyan képek vannak, ami a még működő hajagi bázist és/vagy a "társait" ábrázolja? Múlt héten végre lejutottam, de annyira szét van szedve, h lövésem sincs, h mi mi volt. A kazánházat kivéve. Márha az az volt. A tömény olajszagból tippeltem erre. Egyébként találtunk egy kitépett füzetlapot, orosz nevekkel, cirill betűkkel. Ez eredeti lehet? Köszönettel: Sapet
Ez az. Csak ezt vették meg. A kft azóta a területtel együtt új tulajdonosi (befektetői) csoport kezébe került. Őket kiadni nincs felhatalmazásom, csak konkrét és komoly vevő esetén. A területre való bejutásról pedig a korábban leírtak a mérvadóak (SWAT Paintball).
Egyrészt tudom ki vagy, ahogy te is rólam. Nem vártam ezt a hangnemet. Másrészt a SWAT-osok kértek meg arra, tegyem tisztába itt a dolgokat, és írjam meg a telefonszámukat, elérhetőségüket, mivel netközelben vagyok és reggeltem magam. Tisztában vagyok vele, hogy összeismerkedtél velük, ők mondták. Azzal is tisztába vagyok, hogy értesíted őket. Ezt sehol nem tagadtam, vagy igen? Azt is írtam hogy lekes báziskutatók vagytok a tesóddal. Ez talán elkerülte a figyelmedet. Őriztük bizony, jelenleg is folyik ügyészségi eljárás három elkövető ellen, melynek én vagyok a károsultja. Az utóbbi időben (június óta) valóban nem őrizzük mi a területet. Mi gyakorlatilag két és fél hónapig voltunk képben, ezért nem találkoztunk kint.
Itt, ha nem vetted volna észre a jogi viszonyokról volt szó. Kié a terület, ki őrzi, milyen jogon, ki mehet be és ki nem. Nem mondtam, hogy te nem mehetsz be, nem vihetsz oda senkit. Itt egyetlen gond van. Ha ott valami történik 2006 dec. 31-ig, az az én felelőségem JOGILAG!
A valóság súrolásáról pedig inkább beszélgessünk el személyesen, mert bizonyára neked is vannak elképzeléseid, meg nekem is. Én 1990-es évek elején jártam lent először, amikor az MH megnyitotta a bunkert. Szerintem te akkor talán bölcsis, vagy ovis voltál. 1997-től pedig elég sokszor. Tudom mit hagyhattak itt az oroszok, és tudom,mi mindent loptak el innen a vasvadászok. Cseréljünk eszmét kultúrált módon, ahogy kezdeményeztem, és ahogy a többi hozzászóló is jelezte. Ha meg unszimpatikus lettem ezért neked, hát sajnálom. Nem tudom mivel sérthettelek meg, de bocsánat.
A project itt bebukott, de máshol megvalósulni látszik, ott is szívesen látunk.
Meglettek időközben. Egy "vállalkozó" tök ingyen felszedte az egészet, majd darabonként 2500 - 3500 Forintért eladta a faluban, ott néhány újonnan nyitott utcában abból csinálták meg az utat. A fene egy meg! Én minden ilyen dologról lemaradok.
Elsősorban Volt Tüzérnek szánom ezeket a képeket. Ha jól emlékszem, Ő írt itt a fórumon az eltűnt pilisi beton-útelemekről. Lehet, hogy megtaláltam közülük párat ??
Szia Bil !
Évekkel ezelött láttam a TV2 Napló cimű müsorában egy riportot a Bunker Farm KFT -ről,éppen egy orosz bázist vettek meg.Ezek szerint ez lett volna Tevel?Probálltam őket megkeresni de nem találltam meg őket soha.Lehet hogy több volt orosz objektumot is megvettek?Ha van kapcsolatod elérhetőséged feléjük akkor megírhatnád mailban,én annak a híve vagyok ha lehet ha van fogadó késség akkor inkább előzetes eggyeztetés után nyugodt körülmények között érdemes végig nézni egy volt katonai területet.
Uraim! Bár nem az elején csatlakoztam, de amióta idejárok, itt még nem volt veszekedés. Az a kérésem, hogy most se legyen! Irgum-burgum! Ez nem a Polidili.
Te meg azzal nem vagy tisztában, hogy én már összeismerkedtem és beszéltem velük. Nekik ok volt és megbeszéltük, hogy én is figyelem a területet, mert szerintem én már több embert elzavartam onnan, mint te (már akkor is, amikor neked még semmi közöd nem volt hozzá)!!!!!!!!!!!!!
És ha innen valamelyik kedves(!) forumozó el szeretne menni, és ezt közli velem, akkor én biztos értesítem őket!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (MINT EZT MÁR EGY HOZZÁSZÓLÁSOMBAN KÖZÖLTEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
Egyébként nem mondd,hogy mikor "kezed alatt" volt a terület őriztétek,mert erre semmi jel nem utalt,nem úgy,mint most! Sajnálom, hogy te többet tudsz nálam, de szerintem még nem is súrolod a valóságot.
Arrol hogy te ilyen UNSZIMPATIKUS vagy arrol én nem tehetek!
Úgyhogy erről ne nyissunk vitát!
(ja és őszintén sajnálom, hogy bebukott a projekted)
A következő elsősorban azoknak szólnak, akik Nagytevel felől érdeklődnek:
A terület magántulajdonban van. A tulajdonos (ennek földhivatalban utána lehet járni) a BUNKER-FARM Kft. A kft. 2006 december 31-ig személy szerint engem, illetve a sportegyesületünket (Pápai ASE) bízta meg a terület állagának megőrzésével. Cserébe használhattuk a területet. Sajnos a mi tevékenységünk nem egyeztethető össze a NATURA 2000 programmal, melybe 2004 óta tartozik ez a terület, így számunkra értelmét veszette a sportcélú hasznosítás, és fölöslegessé vált a mi járőrszolgálatunk.
A SWAT Paintball Egyesület ( http://swatpaintball.dox.hu/ ) jelenleg jogilag a mi engedélyünkkel tartózkodik, paintball-ozik, és versenyeztet a területen, 2007-től pedig bérli. Gyakorlatilag minden elvégzendő feladatot átvállaltak, így az őrzést is. D.a.v.i.d. nem tartozik egyik egyesülethez sem. Ő egy lelkes báziskutató, de a viszonyokkal és a lehetőségekkel sincs tisztában. Csak két példa: az a sárga vasmedence valamikor többlépcsős szenyvíziszapoló volt, februárban egy hét alatt szétvágták a haszonvas-kutatók (nem csak nemzetiségiek!), az a gödör a gázolajszagú teremben pedig tévút, a szabályos keret miatt kezdtek ott vésni, amiről azt hitték, bebetonozott lejárat, de rájöttek, hogy a keret a homoknak volt, amit a gázolajtartály alá terítettek, és időnként cseréltek.
Egy dolgot kérek: aki tevelre be akar menni, szóljon a Paintball Egyesületnek. Ennek három oka van: 1. aki az engedélyük nélkül megy be, birtokháborítást követ el; 2. a terület eleve balesetveszélyes, és nem csak a föld alatt, sok éve járunk oda és még mi sem ismerjük teljesen; 3. rendeznek néha több órás meccseket is az egész területen (8 ha), és a paintball felszerelés nélkül balesetveszélyes, bármikor nézhetnek ellenfélnek. Egyébkén a kiváncsi tekintetek elől nem zárjuk el...
Egyébként célunk az, hogy minden konkrét információt begyűjtsünk a területről, de ez szinte lehetetlen. A sok legenda közt eltéved az ember, és amikor a bizonyításra kerül a sor, mindenki csak hebeg-habog a villanyszerelőtől a vízvezetékesen át mindenki. Az egyetlen ittmaradt ruszki pedig teljesen elitta az eszét.
Azt a laktanyát őrzik, méghozzá az a cég, vagy örzővédő kft (pajzs 07), ami tótvázsonyt is őrzi! De szerintem oda beengednek! Amikor ott voltam, akkor nem mentem be, mert siettem!!!
A laktanya egyébként már nem aktív, mint Saskarom34 is említette a helyi TSz tulajdona! Amikor ott voltam, akkor is rakatban állt a fa a bejáratnál!!!!!!!!
Én például annyira ismerős vagyok Veszprémben, hogy csak ezt az objektumot, az egyenruházati boltot és a rendőrséget tudom, hol van. Amúgy szívesen segítek, kérdezz még.