Keresés

Részletes keresés

Varba Creative Commons License 2007.01.11 0 0 180
Szia, mi szeptemberben kértünk ilyern igazolást és meg kell kérdeznem este a nejemtől, mert nem emlékszem kellett e fizetni illetéket de talán igen.
Előzmény: PGeorge (178)
Mathyas Creative Commons License 2007.01.11 0 0 179

Sziasztok!

 

Lenn egy két kérdésem...

Gondolkozom, hogy a Rákóczi ligetbe vegyek lakást.

Egyedül állóként költöznék.

Kinéztem egy 48.6 Nm+ erkély 51,54Nm-es lakást.

Az önerőm 4 mill. tehát még 10 et fel kellene vennem.

 

Mielőtt még belevágnék ebbe az egészbe, kérdezném, hogy megy ennek az egész dolognak a  menete.

Foglaló, hitelkérelem szerződéskötés, stb

 

Köszi! 

PGeorge Creative Commons License 2007.01.11 0 0 178
szocpolosoktól kérdezném, hogy az igazolás az önkormányzattól (hogy nem vettük még igénybe) tényleg pénzbe kerül? Mert érdekes módon a feleségemnek ingyen adták, tőlem meg pénzt akarnak kérni. Nem egy helyre vagyunk bejelentve, de azért érdekes hogy az egyik önkormányzat simán kiadja a másik meg nem.


lagapado Creative Commons License 2007.01.11 0 0 177

Sziasztok!

A tervezett központi szennyvíztisztító Csepel-sziget északi csücskében, a Szabadkikötő út végénél, a Kvassay-híd közelében már épül. Ez a R.L.-től kb. 2 km.

Inkább észak-északkelet, mint északra esik a lakóparktól, abból az irányból ritkán fúj a szél.... És állítólag tényleg modern technológiát használnak.

Az újpesti szennyvíztelep régebben tényleg nagyon büdös volt, újabban ott is csináltak valamit, azóta nem olyan veszélyes

pkeroka Creative Commons License 2007.01.10 0 0 176

Ezt találtam:

 

http://nol.hu/budapest/cikk/425875/

 

Bűz nélküli élet Csepelen :o))

Előzmény: Varba (173)
pkeroka Creative Commons License 2007.01.10 0 0 175

A gerincútról mi már régebben is hallottunk! Állítólag egy nagyon régi terv, egyik barátunk mondta, hogy már amikor a szülei odaköltöztek, akkor tervben volt. De én is úgy tudom, hogy a ház elkészülte után az is megépül.

Előzmény: Varba (169)
pkeroka Creative Commons License 2007.01.10 0 0 174
Elhiheted, én is szívesebben írtam volna azt, hogy minden szép és jó, ha így lenne. Sajnos nálunk nem így volt. Mindegy, én nem fogok senkit győzködni arról, hogy mi hogyan történt pontosan, éppen azért, mert a tapasztalataink eltérőek. Ennek ellenére bízom benne, hogy senkinek nem lesznek gondjai a kivitelezésnél.
Előzmény: SAMU11 (166)
Varba Creative Commons License 2007.01.10 0 0 173

Sziasztok!

 

Hol lesz pontosan a központi szennyviztisztitó?

Egy időben dolgoztam ujpesten a külső váci úton és ott is volt valami szennyviztisztitó és néha ha úgy fújt a szél iszonyú bűz terjengett..

Szóval remélem ez lakott területtöl messze lesz és a legmodernebb technika miatt talán szagtalan is.. :)

Varba Creative Commons License 2007.01.10 0 0 172

csepeli Gerincút a tervek szerint kétszer két sávos gyűjtő út lesz, amely Csepel

zsúfolt belvárosából az átmenő és teherforgalmat kiviszi, lehetőséget teremtve a

városközpont megtervezett rehabilitációjához . A Központi Szennyvíztisztító

megvalósítása miatt, a Fővárosi Önkormányzat számára is kiemelten fontos a Gerincút

mielőbbi megépítése, ugyanis a napi 200 tonna szennyvíz iszap elszállítása Csepel

belvárosán keresztül nem lehetséges . Az útépítés tehát politikától függetlenül összcsepeli,

sőt fővárosi érdek . Képviselő úr leveléből kitűnik, hogy Ön is meg van

győződve a Gerincút megépítésének szükségességéről .

Az út megépítése a Fővárosi Önkormányzat saját beruházásában történik, amely a

projekt mielőbbi megvalósítása érdekében feladatmegosztó megállapodást kötött a

Csepeli Önkormányzattal .

A Gerincút I . ütemének megépítése 124 ingatlant, illetve ingatlanrészt érint .

A Fővárosi Önkormányzat a tulajdonosok nagy részével meg tudott egyezni, ezekben

az esetekben adásvételi szerződés megkötésére került sor . Abban az 52 esetben,

amelyben nem sikerült egyezségre jutni, a Fővárosi Önkormányzat kisajátítási eljárást

kezdeményezett a Fővárosi Közigazgatási Hivatalnál .

Varba Creative Commons License 2007.01.10 0 0 171

"

Csepeli gerincút M0 autóút – Lórév közötti szakasz I. ütem

Az út két ággal kezdődik. A halásztelki ág Budapest területéről a csepeli II: Rákóczi Ferenc utcától indul, keresztezi az M0 autópályát és Csepel-sziget gerincvonalában csatlakozik a szigetszentmiklósi ághoz. A szigetszentmiklósi ág az 51101 j. út és az M0 csomóponti ágak csatlakozásától belterületen halad. A két ág találkozása után Halásztelek és Szigetszentmiklós súlyvonalában éri el a tököli repülőtér mellett a jelenlegi 5101 j. utat. Az 5101 j. út nyomvonalán halad az 51104 és 51101 j. utak csatlakozási csomópontjáig. A Csepeli gerincúthoz csatlakozó 51104 j. út a Csepeli gerincút a szigetszentmiklósi ágának 5.sz körforgalmú csomópontjából indul. Az út a meglévő 51104 j.út nyomvonalán halad, majd külön szintben keresztezi a Budapest-Ráckeve HÉV vonalat. A híd után ismét csatlakozik a meglévő nyomvonalhoz és azon halad. Jelenleg az építési engedélyezési eljárás folyik. Az építés várhatóan 2007 év végén vagy 2008. év elején kezdődik el.

"

Varba Creative Commons License 2007.01.10 0 0 170

Sziasztok!

 

Jó hírt találtam a postaládámban:

"Kedves Linkajánló! Az Ön linkajánlását a lakopark lap szerkesztője elfogadta, és elhelyezte az oldalon.
Ajánlás adatai:
Doboz: Pest
Sor szövege: Rákóczi-Liget Közösségi Oldal
URL: http://www.gportal.hu/portal/rakocziligetKedves Linkajánló! Az Ön linkajánlását a lakopark lap szerkesztője elfogadta, és elhelyezte az oldalon.
Ajánlás adatai:
Doboz: Pest
Sor szövege: Rákóczi-Liget Közösségi Oldal
URL: http://www.gportal.hu/portal/rakocziliget"

 

Vagyis ott vagyunk a http://www.lakopark.lap.hu/ on!

Varba Creative Commons License 2007.01.10 0 0 169

Szia Lagapado!

 

Na pont ezért nyitottam a topikot! Megint új információhoz jutottam!

Gerincút a Gyár felöli oldalon?

Ennek egyrészt örülök a közlekedés miatt, másrészt talán megszépül a környék, de persze az lenne a legjobb, ha a háztól viszonylag messze 100 méterre épülne meg. a zaj és a levegőterhelés miatt.Van ott egy fás rész, azt mindenképpen hagyják meg szerintem.

 

Honnan vagy ilyen jól informált?

 

Mi elöször a Rákóczi út felöl vettünk egy lakást de késöbb igen nagy anyagi terhet vállalva ( de a jövőre gondolva) belsőre cseréltük.

 

Előzmény: lagapado (168)
lagapado Creative Commons License 2007.01.10 0 0 168

Szia SAMU11!

A külső és belső lakások csendességéhez annyit szeretnék hozzátenni - amellett, hogy a lakások tényleg jó hangszigetelő fallal épülnek - hogy az egyik oldalon a Rákóczi út + HÉV forgalmával kell megbarátkozni (kék és sárga buszok, kamionok, sok személyautó reggel és este), a gyár felőli oldalon pedig előbb-utóbb elkészül az ún. gerincút. Bár talán nem a ház előtt lesz közvetlenül, hanem egy kicsit beljebb (talán a gyár területén belül a kerítéshez közel), és hangfogó falakat is ígérnek, azért a 2x2 sáv az mégiscsak tetemes zajforrás.

Előzmény: SAMU11 (166)
lagapado Creative Commons License 2007.01.10 0 0 167

Részlet a szerződésből:

2.1.2 A felek megállapodnak abban, hogy vevőnek átadott műszaki leírásokban részletezett műszaki tartalom a kivitelezés folyamán módosulhat....A vevők kijelentik, hogy bármilyen, a jelen szerződéssel egyidejűleg átadott műszaki leírástól eltérő tartalmú ivitelezést elfogadnak,...feltéve, hogy az eltérő tartalmú műszaki kivitelezés minősége nem alacsonyabb a 2. mellékletben meghatározottaktól..."

 

A fentiek alapján lehet, hogy még márciusban szalgparketta volt, de közben a jelenlegi kb. a 4. műszaki leírás változat, benne a laminált parkettával.

SAMU11 Creative Commons License 2007.01.10 0 0 166
Sziasztok!
Én nem hiszem, hogy mindenben csak a probléma lenne a ligetesekkel. Nekünk is volt pár problémánk , de megoldódott. Először "K" fokozatú lakást foglalóztunk le. Mikor megtudtam, hogy miként módosították a felszereltséget, én is morcos lettem. Kétszer hívtam őket telefonon, melyben kifelytettem problémáimat és elmondtam az én álláspontom. Rá két hétre ők kerestek, hogy megkapunk mindent, ami a szerződés szerint jár. (Egyébként ha nem lehetne eltérniük a műszaki tartalomtól, akkor most nem lenne klímakonvektorunk. Ez pedig többet ér, mint a "laminált padló vs. szalagparketta". Szerintem.) Megjegyzem, addigra elcseréltük a lakást egy nagyobb, "S " felszereltésgűre. Nem bántuk meg. Mindent lehet kérni az "S" lakásba a "K"-ból. Csak pár példa: ~+500Ft/m^2 a "K" járólapok felára, ~+13000Ft a "K" konyha, és a "S" lakásokban is lesz minden szobában bukó ablak (igaz nem egyben bukó-nyíló, hanem lesz bukó, meg lesz nyíló). Mivel ezek nem érintik az építész, szerkezeti, gépészeti és elektromos terveket, ezért a 40e+áfát sem kell kifizetni. Egyébként nem hiszem, hogy a külső lakás sokkal zajosabb lenne, mint a belső. Nagyon jó a lakások hangszigetelése. Az egyetlen problémám, hogy a mosogatógép előkészítés miatt nem lehet betenni a mosogatógépet, mert útban van neki. Egy kis tervezési malőr, amiért már elkérnék a módosítási díjat.
pkeroka* Creative Commons License 2007.01.10 0 0 165

Lehet, hogy az jön le a hozzászólásokból, hogy én "a mindenen vitatkozó, hülye vevő" vagyok de azt érzem, hogy erről szó sincs. Azt elismerem, hogy lehet, hogy már ingerültebb, türelmetlenebb vagyok, ha róluk van szó, de azért azt hiszem, még tudok kulturáltan kommunikálni.... Csak sajnos sokszor már félek, hogy mit fogok hallani...

 

Amit a postai cím tisztázásáról írtál... Szerinted nem írtunk nekik már tavaly áprilisban is ezzel kapcsolatban?... És mégis...  Nem hiszem, hogy az én készülékemben lenne a baj...

 

De mindegy, örülök, ha valakinek csak jó tapasztalatai vannak velük kapcsolatban. Lehet, hogy én vagyok túlságosan szőrszálhasogató, és legyintenem kéne mindenre... Igen, lehet, hogy azt kéne.

 

 

 

 

 

Előzmény: PGeorge (163)
Varba Creative Commons License 2007.01.10 0 0 164

Az biztos, hogy nekünk is érdekünk, hogy eladják a maradék 50 % lakást is és felépüljön mindenki lakása.

 

A parketta dolgot pedig a vevőkezeléssel kell elrendezni, ha tényleg ez van a szerződésetekben akkor ebben nem lehet vita.

Előzmény: PGeorge (163)
PGeorge Creative Commons License 2007.01.10 0 0 163
nem lehet hogy az a baj hogy Te csak a saját szemszögödből nézed a dolgokat, a másik oldalt nem veszed figyelembe?
én tökéletesen egyetértek azzal hogy ami jár azt kapjuk is meg, de talán nem szabad átesni a ló túloldalára és mindenen vitatkozni. Természetes hogy ők is másképpen fognak Hozzátok állni.
Bár az is igaz hogy nekünk nem volt problámánk velük.

most írhatnám hogy a levelezési címet szerintem egy telefonnal el lehet intézni, gondolom hogy egy adatbázisból dolgoznak, ha ott kijavítják akkor legközelebb jó helyre fog menni, nekünk eddig két vagy három levél jött, nem volt vele gond, de mivel nem ismerem a teljes történetet a többi problémádnál sem így nem akarok okoskodni.

Na mindegy, a lényeg hogy szerintem egyszerűen is el lehet intézni ezeket a dolgokat, de lehet hogy Te/Ti is könnyedén megoldjátok, csak itt jobban kijön az ingerültség
Előzmény: pkeroka* (162)
pkeroka* Creative Commons License 2007.01.10 0 0 162

Mondjuk így, elgondolkodva a kérdéseden... nem igazán van olyan. Egyedül a lakás az, ami még mindig tetszik, bár ha újrakezdeném, lehet, nem vennék új lakást. Az más dolog, hogy erre volt lehetőségünk, ezért választottuk (jobbak a hitelkonstrukciók stb.)

Soroljam, hogy milyen problémáink voltak idáig?

1) Húzták a szájukat, amikor ügyvéddel mentünk, hogy módosítsunk a kifejezetten eladóbarát (hát mi más) szerződésen.

2) Eleve el akartak minket hajtani a tárgyalás során. Ez szó szerint elhangzott: "Miért is akarunk mi itt lakást venni?" A pofám leszakad.

3) A leveleinkre, e-mailjeinkre vagy nem, vagy csak több hetes késéssel válaszolnak

4) A postán kiküldött levélben az adatok pontatlanok, pl. volt, hogy házszám nem szerepelt rajta (még jó, hogy a postás tudta, hová kell vinni).

5) Személyes találkozásra nincs lehetőség munkaidőn kívül

6) Le akarnak húzni minket minimum 60 ezer, de a fejemet tenném rá, hogy inkább több pénzzel, miután a szalagparketta és a laminált padló között nemcsak jelentős minőségbeli, hanem ugyebár árbeli különbség is van.

Ha az eladó képviselőjét hívom, átpasszol, hogy beszéljem meg a vevőkezeléssel. Tudom, ez mindenütt így megy, de mi 20 évre köteleztük el magunkat, és nem hiszem, hogy ha ennyi pénzt ölünk valamibe, olyan dolgok miatt ne reklamálhatnék, ami JÁR.

És nem érdekel, hogy emiatt utálnak, vagy húzzák a szájukat, mert ha a mi helyünkben lennének, bizony ők sem hagynák annyiban a dolgot. Egyébként nem hiszem, hogy emiatt nekem most lelkiismeretfurdalást kéne éreznem...

Bocs, kicsit hosszú lett.

Előzmény: PGeorge (161)
PGeorge Creative Commons License 2007.01.10 0 0 161
ne haragudj, de egyébként van olyan amivel elégedett vagy? nem kötekedni akarok, félre ne érts
Előzmény: pkeroka* (155)
lagapado Creative Commons License 2007.01.10 0 0 160

Sziasztok!

A klímakonvektorok tényleg messzebb vannak a faltól, mint a szokásos radiátorok, de azt is tudni kell, hogy a klimakonvektor - különösen amikor hűt - ventillátors "rásegítéssel" keveri a levegőt. Talán ezért direkt nem isjó, ha el van takarva pl. függönnyel. Persze így meg bazi ronda és sok helyet elvesz.

 

lagapado Creative Commons License 2007.01.10 0 0 159

Sziasztok!

A komfort (K) és standard (S) lakások között részben felszereltségben (nyiló/bukó-nyíló ablakok, komolyabb konyhafelszerelés, minőségibb laminált parketta, felszereltebb lakás), ill. alapvetően a lakás fekvésében (a K lakás a csendesebb belső udvar felé néz, az S lakás az utcára). A felszereltség és fekvés miatt, ha jobban megnézitek, lakástól függően kb. 1 M Ft a külömbség.

A csempékre vonatkozóan: A K lakások a burkolók közül akár az S, akár a K jelűből választhatnak, az S lakások csak az S jelűek közül.
Egyébként a hidegburkolatok között elvben nincs különösebb minőségi külömbség. A parkettánál viszont a K lakások talán 8 mm-es, az S lakások ennél vékonyabb parkettát kapnak. A szerződést meg kell nézni, nekünk pl. benne van, hogy a lakás adott felszereltségi fokát lefokozni nem szabad.

Nekünk az volt fura, hogy a kék színű fürdőszobai falicsempéhez alapáron nincs kékkel harmonizáló, akár kék padlólap.

Biku és Boci Creative Commons License 2007.01.10 0 0 158
ill. S , a standard lakásról volt szó, teljesen belegabalyodtam :-) De a lényeg, hogy nincs minőségi különbség a két lakás között (szerintem).
Előzmény: Biku és Boci (157)
Biku és Boci Creative Commons License 2007.01.10 0 0 157

Szerintem a burkolók közül csak a parketta tér el a standard és a komfort lakásoknál. Nekem pl. a standard parkettái jobban tetszettek volna, de azt mondták, hogy azok picit vékonyabbak és ezért inkább nem is feszegettem a kérdést, hogy lehetne-e mégis abból választani, annak ellenére hogy komfort lakást vettünk.

A járólapok és csempék nekem tök egyformának tűntek minőségre. Mi is SK feliratú járólapot választottunk, nem hiszem, hogy ez gagyibb lenne azért mert benne van a K betű is. A komfort lakások is nagyon szépek, árban sincs nagy különbség, nem is értem, hogy miért kell megkülönböztetni őket.

 

Előzmény: Varba (156)
Varba Creative Commons License 2007.01.10 0 0 156

én most igy utólag a csempékkel nem vagyok megelégedve, de lehet, hogy nekem nincs izlésem.

fürdöszobába a szürkét választottuk.

A járólapoknál amire S,K van írva z azt jelenti, hogy a standard és a komfort is választhatja, ahol meg csak k az jobb minöségű?

Mert mi komfort vagyunk és az S, K -st választottuk.

Előzmény: pkeroka* (155)
pkeroka* Creative Commons License 2007.01.10 0 0 155

A Torda Mártával.

Egyszer voltunk megnézni a mintalakást, még tavaly talán októberben. De már tényleg kezd az agyamra menni, hogy eleve nem úgy akarták kivitelezni az egészet, mint ahogy szerződtünk, és 140 milliószor kell felhívni őket, hogy történik-e már valami...

Előzmény: Varba (154)
Varba Creative Commons License 2007.01.10 0 0 154

Nekem nincs rossz tapasztalatom még, de valószinüleg kevés az ember ( a vevőkezelésre ) vagy nem jól áramlik az információ közöttük.

Gondolom a konvektort a kivitelező épiti be. Kikkel beszéltél?

 

Ti voltatok már a konténerben kiválasztani a dolgokat?

 

Előzmény: pkeroka* (153)
pkeroka* Creative Commons License 2007.01.10 0 0 153

Most hívtam őket. Szalagparketta-minta még nincs, és nem is tudják, hogy mikor lesz. Nem rajtuk múlik!!! Könyörgöm, akkor min vagy kin múlik? Az időjáráson???

A klímakonvektor elhelyezése állítólag mindenhol ez lesz... De majd megbeszéljük - na erre leszek kíváncsi. K... jó... Kezdek eléggé kiakadni a vevőkezelésen meg úgy általában, ahogy kezelik a dolgokat. Elhiszem, hogy egy 500 lakásos ház nagy projekt, csak akkor nem kellett volna a mellüket verni pl. a szerződéskötésnél, hogy ők mennyire profik... mert egyáltalán nem ez jön le az egész szervezésből... :O(((((

Biku és Boci Creative Commons License 2007.01.10 0 0 152
Tényleg nagyon messze van, nekem ez eddig fel sem tűnt :-(  de szerintem az is fura, hogy pl.a minta lakásban is a padlóig érő ablak elé rakták.
Előzmény: pkeroka* (149)
pkeroka* Creative Commons License 2007.01.10 0 0 151
Persze ez viszonylagos, de a függönnyel nem tudod eltakarni, és szerintem így elég béna... De gondolom, ez őket pont nem érdekli.... :o((( Nem kaptunk még rá semmilyen választ, hogy pontosan hol lehet vagy hol kell elhelyezni...
Előzmény: Varba (150)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!