Sziasztok.szitu a kovetkezo:1.6d tank felig,gondoltam teletankolom,tanksapka elegge lotyogos.folyik a gazolaj!valahol a tanknal alul.megyek vele csak balos kanyarban huzza a csikot.jobbra semmi.lehet a tanksapka?vagy ereszt a tank?most lett vasarolva egy hete.
Akartam rendelni gömbcsukló kinyomó készletet T4-hez, de nem gondoltam, hogy 100 ezer lenne a 6 vas. XD
Gondoltam nekiállok az itthoni kinyomóval, meg a csapágyelhúzóval, de azok méretre elég kicsiknek bizonyultak.
Így hát kellett egyet fabrikáljak. Még jó, hogy volt pár rossz csapágy itthon, abból elég erős tartó részt lehet csinálni. Nem kell esztergályoshoz menni.
A felső gömbcsukló kinyomásához 55mm-alsó tartó kell. Összehúzáskor meg 50-es, plusz felülre egy 45 belső és tartó, ami beleesik a göbmbfej tete és a ház pereme közti kis 4-5mm-es részbe.
Csak barkácsolóknak ajánlom! Ha van egy szerelő, aki kicseréli, akkor ne sajnálja rá senki azt a 10 ezer forintot.
Az a probléámám hogy egyszercsak a höfokmérö visszajelzöm nem jelez höfokot. Átnéztem az érzékelöket ugytünik rendben van ki lett mosva a kiegyenlitö is ééés azután ujra feltöltve villog apiros is mintha a viz elfogyott volna se höfok se viszintérzékelés.VAn biztositék vagy valami reléje? HA a höfokot rövidre zárnám akkor ki kellene térnie maximura a höfokmutatonak? stb.. Ki ért hozzá vác környékén..
Lengőkar szilent...!ha sikerül a csavarokat kivenni-szerencséd van,akkor elég egy jó adag zsír és vissza a csavar.Ha belerohadtak a csavarok,akkor mehet a faragás és a szilentek meg a csavarok cseréje.
Sziasztok újra segítség kellene.! Dízel 2. 4 es T4 fékje magas fordulaton jó alapjáraton épp gurulva majd le lököm a lámpát róla annyira kell nyomni!! Előre is kösz a segítséget.
Sziasztok a Müszerfalban vagy a biztositéktáblában meik vonatkozik a vizhöfokméröre..? - mert nem mozdul. a motorban a 4szál csatlakozos bimetál viszia müszerfal höfokméröjét? vagy ami ugyanott felül van és csak 2 szál as csatlakozoja van?
1.9d váltó nagyon rövid volt, hosszabb difi és 5 fogaskerék pár csere valamint teljes felújítás után kb 1000km normál használat mellett nagy reccsenest követően kifolyt a váltó olaj..érdemes még ezt a váltót javítgatni v érdemesebb egy bontottat venni ami alapból hosszú?! Ha esetleg van valaki nek elfekvőben az se lenne rossz, de bármilyen tapasztalatot megoldást javaslatot meghallgatok..
Talán a felső gömbcsukló. Kezd kifogyni a kenésből.
Csinált nálam is ilyet egy éve, kapott egy kis folyékony zsírt a gumiharang mögé és elhagyta. A padon semmi nem látszik, hogy kotyogna. 2 hete néztem szerelővel.
Segítséget kérnék . Mi ropoghat a Volkswagen 2, 4 dízel AAB motoros elejében ? Padon semmit nem látni , de kormánymozdulatokra billegésre ropog? Valakinek ötlete?? Előre is köszönöm a segítséget.
A két feszítő között ordító különbség nincs. Az előfeszítő belső csapocska hornya máshol áll, de ez nem okozhat olyan problémát hogy...... A cikkszám valóban más de egymáshoz téve a két feszítőt egyforma.
Megnéztem! Nekem ilyen. Alsó bal 10? 99. 2.5 TDI Multivan. Szétszedtem az első ajtókban a kp. motorokat- xar mind a 2. Ha esetleg van valakinél elfekvőben megvásárolnám.
Üdv Mindenkinek! Új vagyok itt, másik fórumokon vitézkedem( néha). A gyerek nyakamba akasztott egy T4 Multivant és nem ismerem a típust. Nem működik a központi zár. Az elemek jók a kulcsban és villog. Ajtó zárról sem megy, hol, vagy hogyan keressem a problémát?
A 2.5 TDi vezérlésben a vízpumpa felőli szíj feszítőgörgőjének külön cikkszáma van az AJT és ACV motorokhoz (érdekes, hogy az AJT és AXL egyforma). T4-wiki szerint is és vwsanyi is külön kiemeli, hogy nem jók egymás helyett. Ránézésre és méreteiket tekintve is egyformák. Megnéztem néhány utángyártó cég adatlapjait, ugyanazzal a képpel, méretezéssel, de külön cikkszámon hozzák őket, a komplett szetteknek is külön száma van. Tudja valaki mi a különbség a két feszítő között?
Ha keveseket mész és a fogyasztás kevésbé számít, és igazán olcsót akarsz, simán belemehetsz 2.0 benzinesbe. Az asszem 85 ló és repül, a motorja kb tönkretehetetlen. Én beledobtam a gázt régen, 8 literes fogyasztás árán jártam, NAGYON elégedett arccal.
Ha papíron teher, 20 percet ingyen parkolsz Bp-n kártyával.
Ha riaszt a 12 literes fogyi, vehetsz 2.4 szívót, ott 9 körül alakult nekem az átlag.
Aztán még vannak a különböző TDI-k, amiknek a fogyasztása állítólag (nem tudom, mese-e) alacsonyabb városban is, többért, esetleg több hibaforrással, némelyik tényleg meggyőző teljesítménnyel.
Mindegyik kiforrott gép. Tapasztalatok alapján magyarországon csak ütött-vert kocsit lehet kifogni, vagy horror pénzt kérnek érte.
Külföldről foghatsz jót de mi a garancia rá, hogy tényleg megkímélt?
Sziasztok, egy kis segítséget szeretnék kérni. Furgonvásárlás előtt állok, a T4-esek tetszenek. A keret a bűvös 1milliós vonal alatt lenne. A kérdésem az lenne hogy milyen motorváltozatot érdemesebb választani, milyen típushibákat kerüljek, illetve mire figyeljek keresgélés közben. Esetleg nézelődjek kint, a hazai kínálat helyett? Az autót munkára használnám, nem terhelném le nagyon-nagy súlyokkal, s szinte csak városon belül használnám. Bármilyen értelmes, segítő választ elfogadok, illetve köszönök szépen! Szép napot! !
Egyáltalán nem drágán szeretném eladni a gyári VW féktárcsáimat. Újak csak rozsdásak. Miért nem találok rájuk vevőt? Vaterás linket be szabad ide tenni?