A múltkor szombat este, hazafelé az árkon keresztül közelítettem meg házunk bejáratát. Mivel közben négykézlábra is ereszkedtem, hogy jobban lássam az utat, észrevettem az árok oldalában egy csomó ilyen zöld frincfrancot. Akit szintén érdekel, mik ezek a furcsa kis lények, segítsen őket kitalálni!
Hűha... még a végén ez a topik nehezebb lesz mint az eredetije... :)
Hát nemtommm... nincs esetleg egy-két közelebbi képed is a növényekről? Mert azé így félrészegen és messziről nehéz ám... :(
De mondjuk látok hátul egy lucfenyőgyanús egyedet, meg két nemtomilyenfát, ami a termése alaján még akár valami juhar, vagy kőrisféleség is lehetne talánesetleg... :)))
Ja... azért tudom, mer én a detoxban dógozom ám! :) És azé nem engedjük a kedves beutaltakat csetelni, mert itt a neten úgyis csak mindenféle kétes és fölöttébb veszélyes egyénekkel ismerkednének össze, akik csak hátráltatnák a gyógyulásukat, na... :)
Állítólag ilyen ni... :) Egy simaeccerű lampionvirág hasadásos mutáns változata!!! (f. monstrosus) A fene se gondolta volna hogy ez is tud néha ilyet... :(
Én eddig a sötét kaktuszos múltam miatt csak pl. a hasadásos kaktikat ismertem, mert azoknál ez elég gyakori, pl. sziklakaktusz (Cereus peruvianus f. monstrosus).
De egy oszlopkaktusznál értem, hogy ha az oldala "hasadozik", akkor nyilván elkezd minden irányban növekedni, nem csak a tetején... de ennél az hogy van, hogy csak a termése hasad??? És akkoris... hogy nő ez ilyenre??? Szal nemtom... :(((
Szeretem a részeg csajokat. Olyan...bevállalósak :-D Csak az ilyennel, mint ez, már hullagyalázás-fílingje van a dolognak...meg kell találni az optimális pillanatot. Na megyek a kocsmába mer' fejem szétszakad a tegnapi után 'oszt muszáj rátőteni valamit, mert kutyaharapást szőrével, ugye.
Nem tudom Ti hogy vagytok ezzel a kocs... izé kávéházzal, de nekem határozottan kezd jobban tetszeni mint a kertészet!!! Még csak a topikcímekbe olvasgattam bele kicsit, de azt kell mondjam már azok is sokkal kretívabbak, mint a kertészetes topikok tök fantáziátlan címei... :(
Aha... értem... hát akkó legyen kávéház... Dejanövény az viszont attól még szerencsére ugyanaz az árokparton! Meg annak mindegy ki és honnan jövet esik mellé/rá...
Állatokhoz nem értek... nem is nagyon van olyan határozóm... :( Akkor télleg nem kocsmázhatok? (...szomorúan néz...)
"...a kocsmából hazafele beleesik véletlenül az árokba? "
Na kéremszépen, ne tessék itt offolni, mert a mindenhatók egyéb galádságra is képesek! Tessék tudomásul venni, hogy ezentúl csak és kizárólag a kávéházból hazafelé lehet növényhatározás céljából bebucskázni az árokba! Aki ezt nem veszi tudomásul, majd a jégvirágokat nézegetheti, mert jégre teszik a nagyhatalmú árokszéli "górék". (hogy kissé on legyek a topik címének megfelelően a növényhatározás tekintetében) A kocsma itt a fórumon egy külön kiemelt kategória. Oda, s onnan csak állathatározóval lehet jönni-menni.
EEERDÍÍÍ! Figyu, Te érted hogy ez mijez és hogyhogyvanez a növény??? Mert én nem... :((( De télleg nem, most találtam az előbb a neten, de én ilyet még nem láttam... :( De sztem Te sem, azé mutatom! El fogsz ám ájulni ha megtudod mijez... de érteni mondjuk sztem akkorse fogod! :)
NOS... hát mit is csinálhat egy lelkes növénykedvelő, ha a kocsmából hazafele beleesik véletlenül az árokba? Hát naná hogy ha már úgy alakult, hogy beesett, akkor addig nem mászik ki onnan, amíg az összes növényt meg nem határozta!!! :) Szal sztem kezdjük is el, mert ott is eszméletlen sok cép növénnyel lehet ám találkozni... itt is van az első! Emmi???
Pfff... a szerbtövis sajnos tényleg egy nagyon szenyó növény! :( Na nem csak emiatt, hanem mert ez is egy amerikai inváziós faj és egyre jobban terjed mindenfele... :((( Mondjuk termésesen eszméletlenül szúrós, sőt a levele is elég durva... szal nem nagyon értem hogy bírták szegény lovak megenni... :(((