Azt hiszem, hogy igazán vétek lenne ennek a témának nem nyitni topicot...
A keresztény vallások egy olyan Pál (Saul rabbi) által kitalált elképzelésre épülnek, ami természetellenes és nonszensz. Nevezetesen a Názáreti Jézus "feltámadása".
A túlvilági életbe és a feltámadásba vetett hit szerintem önáltatás, hisz semmi bizonyíték nincsen igazolásukra nézve, sőt a természet törvényei ellen beszélnek. Hinni lehet bennük, de mivel semmi reális alapjuk nincsen, így az önáltalás fogalmát merítik ki szerintem...
Klaus le a kalappal előtted. Becsülöm azt, aki túlvilágba vetett hit nélkül is képes a keresztjét vinni. Nem tudom, hogy én képes lennék-e rá.
A túlvilági életbe és a feltámadásba vetett hit szerintem önáltatás, hisz semmi bizonyíték nincsen igazolásukra nézve, sőt a természet törvényei ellen beszélnek. Hinni lehet bennük, de mivel semmi reális alapjuk nincsen, így az önáltalás fogalmát merítik ki szerintem... Ennél viszont már sokkal reálisabb célokat tűztek ki Ezsdrásék az ószövetségi legenda hívei elé: földi boldogság, gazdagság, népek feletti uralom... Ezek már nem sorolhatóak az önáltatás fogalma körébe.
Hitre szüksége van az embernek, erre már többször is utaltam, de miért kellene olyan dolgokban hinnie az embernek, amik soha nem realizálódhatnak? Más a helyzet a betegségeddel kapcsolatosan! Az ember magát képes beteggé tenni, de meg is tudja bizonyos esetekben gyógyítani, tehát hinned kell magadban és a gyógyulásodban, hogy ez be fog teljesíteni. Ehhez viszont semmi köze a Názáreti Jézus, Saul rabbi (Pál) általtal kitalált feltámadásának, ami nonszensz.
Jézus szavai, amihez feltehetően semmi köze nem volt a feltételezett történelmi Jézusnak, ugyanúgy támaszt és reményt adhatnak az embernek, mint bármely más vallási tanítás.
De szerintem nem mindegy, hogy mivel áltatja magát az ember...
Áltatni magát semmivl sem szabad az embernek Klauskám. Akkor áltatja magát az ember, ha lelke mélyén nem is hisz benne, csak kifelé úgy tesz. Például nem hisz a párja hűségében, de homokba dugja a fejét, ez áltatás.
Minek hinnék olyan vallási legendáknak, mely a józan ész és a természet törvényei ellen beszélnek?
Azért Klaus, mert a történelem során rengetegszer bebizonyosodott, hogy természet törvényeinek hitt kishitű emberi gondolkodást a bátrak, merészek, akikben volt hit és kurázsi, akik felül tudtak emelkedni kétségeiken, felül tudták írni.
A XIX. sz végefelé természeti törvényként hirdették azt a kishitű gondolatot, hogy ember által készített szerkezet nem képes repülni. Leonardo da Vinci a gyakorlatba történő átültetés előtt többszáz évvel megálmodta a helikoptert, ami az ő korában agyrémnek tűnt, az idő mégis őt igazolta.
Én hiszek Jézus szavainak, ő azt igérte, aki benne hisz, még nálánál is nagyobb csodákra lesz képes, ezért ha nem tudok meggyógyulni, feltámadni, akkor a hitemmel van gond, nem pedig az ő tanításával. Csak szemlélet kérdése minden.
Természetesen, hisz hit nélkül kilátástalanná válik az élet... De szerintem nem mindegy, hogy mivel áltatja magát az ember... Minek hinnék olyan vallási legendáknak, mely a józan ész és a természet törvényei ellen beszélnek?
Ez így igaz, kedves Viktor, ahogy mondod. A túlnyomó többség számára a "Szentírás" a hitük alapját képezi, számomra viszont kizárólag a kutatás tárgya...
"Éppen ezért a kutató azt feltételezi, hogy Mózesnek a hegyre tett időtlen utazása valójában csak saját tudatalattijában játszódhatott le, és lehetséges, hogy nem volt szó semmilyen természetfeletti eseményről."
Természetesen egy "égi eseményhez" utalta Ezsdrás, a Sínai szövetségkötés legendáját, de csak közel 800 évvel később született meg ez a történet feltehetően...
Az ószövetségi legenda egyisten hitének a létrehozója Ezsdrás kellett legyen.
A cikkhez annyít fűznék csak hozzá, hogy a feltételezett történelmi Mózes nevéhez utalt mesés Sínai szövetségkötés feltehetően a babilon száműzetésből visszatért Ezsdrás ötlete lehetett. Ezsdrás és beavatott társai alkották meg a Babilonban szertett asztrológiával, mágiával, misztériumokkal kapcsolatos tudás birtokában az ószövetségi legenda vallását, amihez egy kozmikus misztériumra felépített történelmet is létrehoztak. Ezeknek a mai napig nem akadtak a régészek a nyomára...
Tehát nem volt Mózesnek lehetősége drogok hatása alatt hallucinálni...
Ez valóban egy figyelemreméltó bizonyíték a "feltámadás" hipotézisének az igazolására. Szóval kár volt az emberiséget 1999.08.11.-ig váratni ezzel, hisz minden reggel az történt...
Kedves Viktor, remélem a bibliai egyházak felterjesztenek ezért a felfedezésedért legalább egy Nobel-díjra, amiből aztán a tengerparti kúra már fedezhető lesz! Kihúztad őket a pácból ezzel...
Egyébként a topikcímhez, tegnap este meghaltam. Ma reggel feltámadtam. Mert hogy éjszaka nem én voltam, az egyszer biztos. 3-4 méteres nagy halakat kifogni, megnyúzni halomba, mire az utolsó meglett, már a többi felét ellopták, hát ez nem én voltam, valaki más volt.
Én meghaltam este, de szerencsére feltámadtam reggel. Kutatásom eredménye: Van feltámadás.
Így igaz. Ellenben a kutatási költségvetés jelentős részét fogja képezni, hogy a Holt tenger partján egy szanatóriumban kúráltatom magam. És meditatív úton megfejtem az ősi titkokat.
A telavivi egyetem régészéti intézetének igazgatója, Israel Finkelstein professzor szerint a Salamon királynak tulajdonított Első Templom se létezett... Majd átveszem én az állását, és megváltoznak a dolgok, és a kutatás preferenciái.
Egyetértünk, Jézus mondta: Én vagyok az Út az Igazság és az Élet. Én is kutatok, csak én gyakorlatban, az életemben kutatom Jézus tanításainak a megvalósulását.
A Tízparancsolat feltehetően Ezsdrásnak köszönhető, hisz ő és beavatott társai hozták létre az ószövetségi legendákat a babiloni száműzetés után.
A telavivi egyetem régészéti intézetének igazgatója, Israel Finkelstein professzor szerint a Salamon királynak tulajdonított Első Templom se létezett...