A magyar szinkron szerintem csak régen volt jó. Újabban....:(
A filmhez meg csak annyit, hogy mindenki szidja, holott ez nem egy gondolatébresztő, sok Oscar-díjas drámának készült, hanem egy szórakoztató, humoros kalanfilmnek. És ennek tökéletes. Mostanában mindenki akkora filmkritikusnak érzi magát. De kérdem én, nem lehet néha kikapcsolódni és nem Taxisofőrt, A.I.-t, Halott embert nézni??? (természetesen mindhármat imádom!) Tagadhatatlanul a filmből nem lenne semmi, ha nem JOHNNY DEPP játszaná ilyen zseniálisan ezt a zseniális karaktert. Én szeretem ezt a filmet, akárki akármit mond.
Persze ez is csak egy vélemény, de nekem sokkal jobban tetszett a második rész az elsőnél, ami azért nagy dolog, mert ugye a másodikat már mindenki úgy nézi meg, hogy magasan van a mérce. Ami igen komoly pozitívum, hogy bőven akadt jelenet, amikor sejtésünk nem lehetett arra nézve, hogy a következő öt másodpercben mi lesz (korbácsolós jelenet, a végén ki jön le a lépcsőn, csata a Bolygóhollandival stb.), míg az első rész vége ha formailag nem is, de tartalmilag már az első percek után megjósolható volt. J. Depp és a zene újra szenzációs, K. Knightley feljődött négy évet, O. Bloom már tényleg nem csak egyszerűen "Legolas". A szinkront viszont egyszerűen nem lehet védeni!
>érdekes különben, mert a magyar szinkron legendásan jó és általában inkább hozzátesz mintsem elvesz a film értékéből)
Huh, hat te se vagy egeszen .... Nem tudom mi lenne a jo pelda a hozzatevesre, es ha csak annyit kerunk hogy komoly romlas nelkuli legyen a szinkron, talalunk ugy 2-3%-nyi filmet.
Amibol althatjuk, hogy a film minosegenek nincs sok koze a bevetelekhez...
Szvsz eleg gyenge lett. A magyar szinkronnal sujtva meg kulonosen -- Orlando Bloom Cartman hangjaval? A szinkronrendezo is csak annyira szakember mint Gyurcsany. :-(
Épp most értem haza a KTK 2-ről! A film nagyon jóra sikeredett szerintem! A poénok és effektek, nameg a történet is kiváló, de az első rész annyiban jobb volt, hogy emberi érzésekről szólt és nem csapott át ennyire fantasyre. Mindent összevonva ennek ellenére nálam az egytől tízig pontozáson is 11-et kap! Azt azért elrontották a szinkronhangokban, hogy nem mindenhova ugyanazt az embert rakták mind az első részben! Pl: Gibbson magyar hangja is feltűnik a 2-ben, de mégsem ahhoz az illetőhöz ahova kellene! Nameg ott van Pintel, Ragetti és Swann kormányzó hangjai is! A végén feltűnő szereplőnek sem az első részből megszokott hangot adták sajna! De még így is nagyon élvezhető volt!!! Aki még nem nézte meg minél előbb rohanjon a legelső lehetőségre! Garantálom, hogy páratlan kalandban lesz része!!!
Sajnos a MOM Parkot csak fenntartással tudom ajánlani, tegnap este megint nem sikerült egy premierfilmet hiba nélkül leadniuk. Nevetséges, amit művelnek.
Lehet hogy én fogalmaztam roszzul, nekem is nagyon nagyon tetszett a film, de néha egy két túlzást vettem észre, de ez lehet hogy tényleg ízlések és pofonok. Szerintem nem összehasonlítható a két rész, mert ez tényleg több. Nekem az tetszik benne a legjobban, a látványoságok és Jack-en kívül, hogy csak majd a 3 résszel együtt fog összeállíni az egész kép. Iszonyú jó, hogy úgymond nincs vége!!! Ez is ösztönözz hogy nézzem meg a harmadik részt, és gondolom ez volt a cél.
Tehát nagyon tetszett, de angolul sokkal jobb :):):)
Nem tudom, miért mondjátok ezt... Én is tegnap láttam, de se a kannibál szigetet, se a harcjeleneteket nem tartottam feleslegesnek. nem hiszem, hogy ez a három film pusztán az adott sztoriról (Fekete Gyöngy átka, Holtak kincse, A világ vége) sokkal inkább egy eszelős kalóz életéről.
Nekem jobban tetszett, mint az első, bár nem lehet szétválasztani őket a sok oda-vissza utalás miatt, de hát ahogy ti mondtátok: Ízlések és pofonok...
Volt szerencsém tegnap este egy premier előtti sajtóvetítésen megnézni a 2. részt.
Hát mit mondjak... nem akarom lelőni a poént, de számomra kiábrándító volt az első rész után. Igaz ízlések és pofonok különböznek, biztos sokaknak tetszeni fog ez is, nekem speciel nem igazán. A két és fél órából legalább egy órát ki tudnék úgy vágni, hogy azt senki észre nem venné, mert tartalmilag semmi köze a cselekményhez (pl. kannibál sziget), vagy felesleges szószaporítás, esetleg indokolatlanul hosszúra nyújtott harci jelenetek vannak benne.
Lebeszélni sem akarok róla senkit, akinek tetszett az első rész annak látnia kell ezt is - aztán majd mindenki a maga véleményét mondja el róla.
Viszont ami jó hír: lesz 3. rész, remélem azzal kárpótolnak majd.
van foglalva két darab jegyem a szerda éjféli premierre (szinkr.) a Mammutba, igen jó helyre. Sajnos nem tudok elmenni rá, de ha valaki élne vele, dobjon egy e-mailt, és elküldöm neki a kódot, amivel átveheti.
Én még csak az első részét láttam. Kb. 5-ször. Ebből 4-szer feliratozva. Elkövettem azt a hibát, hogy ötödször szinkronizálva néztem meg. Katasztrófa. Agyoncsapták az egész filmet. A második részt csak feliratosan nézem meg.
Hallom honlapot csinálsz te is! Ha kell valami (bármi) én is szívesen segítek van mindenem! A honlap címét remélem majd kiirod ide. Amúgy ha kell anyag tudok egy oldal címet adni - http://www.potcfan.fw.hu - majdnem minden van rajta (én csináltam :)) Sok sikert a honlap építéshez!!!