Keresés

Részletes keresés

Geitenbeffer Creative Commons License 2005.08.19 0 0 612
Szia,

szerintem barmelyik DM-ben.

sok sikert
GB
Előzmény: Misfit (611)
Misfit Creative Commons License 2005.08.19 0 0 611

Sziasztok!

 

Meg tudjátok mondani, hogy a Bábolnás csótánycsapdát hol lehet kapni?

 

Köszi!!!

ARic Creative Commons License 2005.06.08 0 0 610

a júliusi költözés nem zárja ki azt, h. ti vittétek be őket. élhetnek már pár hónapja nálatok, de mostanra szoprodott el úgy, hogy látható legyen számotokra is... amúgy amerikai csótány petéből 5 hónap után kel ki az egyed

 

kerti budi nem valószínű. kaja, magas páratartalom és meleg kell nekik. tehát konyha (hűtő mögött/alatt, mosogató, tűzhely környékén pl.) csőrendszer, szellőző stb. a fő előfordulási helye.

Előzmény: Törölt nick (609)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.08 0 0 609

Ez nem valószínű, mivel tavaly júliusban költöztünk ide. Marad az, hogy el vagyunk átkozva:)

Illetve, marad egyelőre az, hogy veszünk gyilkolászó szereket, és ezzel megakadályozzuk, hogy elszaporodjanak.

Azt viszont nem tudom továbbra se, honnan jöhetnek.

Kerti budi van a ház közelében - szoktak ott csótik tenyészni?

A szomszédban nincsenek.

Rejtély.

Előzmény: ARic (608)
ARic Creative Commons License 2005.06.08 0 0 608

könnyen lehet, h. ti hurcoltátok be őket az előző helyről költözéskor:(

akár élő példányt, akár a lerakott petéket...

most kellene szakembert hívni!

Előzmény: Törölt nick (607)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.08 0 0 607

saját magamra reflektálok:

 

 2005.06.02. Megállapítottam, hogy a kertes ház csótányszempontból ideális hely.

 

Hehe.

 

Tegnap megjelent az első csótányunk... Egy világ dőlt bennem össze, oda a biztonságérzet: most már minden este enyhe gyomorgörccsel fogom felkapocsolni a villanyt a konyhában. Viszont érdekes volt, hogy a lakótársam, aki még nem látott csótányt, és a bogaraktól se kap sikítófrászt, mint én, ettől a darabtól igencsak megilletődött, és éjfélig csapkodta/kergette kifele a hűtő alól. Fél liter Domestos ráfújása után a csóti elkapható állapotba került...

 

Mindennek a lényege az, hogy a csótány Istennek ama csapásai közül való, amelyek ellen nincs védelem és orvosság; bele kell nyugodni, hogy a világ bármely szegletébe bújunk is, csótánypajti mindig ott lesz, mint egy hű társ... (lehet, hogy engem különösen szeret?)

 

Emeletes házakban milyen most a helyzet? Jó vagy rossz év van?

Előzmény: Törölt nick (598)
szilva Creative Commons License 2005.06.02 0 0 606
Sajnos az egyszerre írtás sem jön össze a házban, a közös költségből a közös helyiségeket rendszeresen írtják, de a lakásokban csak egyénileg lehet - erre sokan nem hajlandóak:(
Előzmény: ARic (605)
ARic Creative Commons License 2005.06.02 0 0 605

hát igen, a csapda nem irtószer, hanem "megfigyelőeszköz" - a lehetséges előfordulási helyeken még a fertőzés kezdetén jelzi a bogarak jelenlétét, vagy bizonyítja a kezelés sikerességét:)

el lehet érni teljes mentességet! megfelelő szer, megfelelő módszer, egyszerre történő kezelés v.mennyi lakásban, a továbbiakban pedig a megfelelő higiéniai és egyéb intézkedések betartása minden lakó részéről... hát ez legtöbbször nem jön össze...

800 Ft-ért nem tudom milyen szerrel permeteztek, de gyanítom, igen híg holmival, ami oda vezet, h. szépen hozzászoknak a dózishoz, és kiröhögnek

Előzmény: szilva (604)
szilva Creative Commons License 2005.06.02 0 0 604
A történethez hozzátartozik az is, hogy korábban ahol laktunk, ott elég jónak bizonyult a Bábolnai csapda és a Mortein alkalmazása. Itt, amikor először jöttek ki fújni, akkor elmagyarázták, hogy a csapda szerintük azért nem jó módszer, mert 10-15m messzeségből minden csótit idevonz, még a szomszéd lakásokból is, akkor is, ha amúgy nem jöttek volna errefelé. Úgyhogy azóta kidobáltam az összes csapdát, de nem tudom, mi lenne az igazán jó megoldás.
Előzmény: szilva (603)
szilva Creative Commons License 2005.06.02 0 0 603
Hát, éppen tehetek be képeket, engem olyan különösen nem zavarnak, de akkor már eléggé morcos lettem, amikor egyik este a szobámban ülve a számítógép klaviatúráján jelent meg egy keresztbesétáló csótány... A bajom az, hogy egyszerűen úgy tűnik, kiírthatatlanok.
Előzmény: Törölt nick (602)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.02 0 0 602

off

 

az előbb már elkezdtem egy hsz-t, de nem sikerült képet beszúrni.

lényegében azt akartam mondani, hogy nyugodtam írd ki magadból az "élményt":), képeket is tehetsz be, hátha könnyebb lesz. nekem annak idején sokat segített, hogy itt megnyilvánulhattam.

 

az a kép, ami az előbb lemaradt, a bizonyos lóbogár portréja - ő ugyan kerti fenevad, de lakásba is behatol időnként, ha gyilkolászni van kedve, mármint... ha a szobámban meglátnék egy ilyet, szörnyethalnék. a barátnőm már tapasztalt hasonlót - mámint lóbogár-behatolást - régebbi otthonában.

 

íme a szörny, ha sikerül megjeleníteni:

(nem sikerült, túl nagy lehet a kép; mindegy, feladom.)

 

 

 

Előzmény: szilva (599)
szilva Creative Commons License 2005.06.02 0 0 601
Nálunk havi 2 flakon morteint simán kifújhatsz, rendszeresen, akkor is vannak. Ez a "gázmesteres" cég tavaly valamikor keresett meg, már egy éve jönnek, minden negyedévben 1x, és egy alkalom kerül 800 forintba, ami szvsz a morteinnél nem drágább, sőt. És még így is az van, hogy 1.5-2 hónap után megjelennek a csótik:( Most volt először az, hogy beszóltem nekik 1 hónap után, hogy jöjjenek ki gariban, mert hemzsegnek a bogarak, erre jött a csóka és ezt a zselés kezelést alkalmazta. Amúgy teljesen normálisnak tűnik a társaság, és ez a mostani "utókezelés" is hatásosnak bizonyul. Úgyhogy egyelőre marad a rendszeres írtás.
Előzmény: Geitenbeffer (600)
Geitenbeffer Creative Commons License 2005.06.02 0 0 600
Amiota tavaly korbefujtam a kuszob elott meg a gangot a fal toveben Morteinnel, azota semmi...
Előzmény: szilva (599)
szilva Creative Commons License 2005.06.02 0 0 599
Dehogy nincs... Meséljek rémtörténeteket?:( Vagy majd inkább beteszek 1-2 fotót... Grrr:(
Előzmény: Törölt nick (598)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.02 0 0 598

Senkinek sincs csótánya idén?

 

(Arról, hogy milyen mélyen beleeszi az emberbe magát a csótfób: pár nappal ezelőtt a konyhában megláttam egy hátán fekvő, kapálózó fekete bogarat. Idegbeteg agyam rögtön csótányt kiáltott - aztán pedig én is elkezdtem kiáltani, illetve ordítani a barátnőmnek, hogy vigye ezt ki gyorsan, amíg még élek. Barátnőm kedélyesen közölte, hogy ez nem csótány, hanem másfajta rovar, és elindult felém, hogy megmutassa. Akciójának az volt az eredménye, hogy kirohantam a házból, és magamból kikelve ordítottam rá, hogy vigye ezt a dögöt innen, és amikor még mindig jóhiszeműen közeledett, akkor a hisztéria végső stádiumába kerülve, a szomszédok örömére ordítottam valami olyat, hogy nem érted a hülye fejeddel, hogy vidd innen a dögöt, ne merj közelíteni, vidd innen a... [káromkodás]. Még jó, hogy nem jelentettek fel.

Egyébként valóban nem csótány volt.

Mióta kertes házban lakunk, egyetlen ilyen szörnyet se láttam.

Helyette van a lóbogár, ami nem kevésbé brutál, de az legalább nem a házban szeret éldegélni (viszont akkora, mint egy kisebb egér...)

 

Megállapítottam, hogy a kertes ház csótányszempontból ideális hely. No csótány, no cry:) (bocs)

ARic Creative Commons License 2004.10.07 0 0 597

Sziasztok,

 

gél-ügyben: ezek valóban szabadforgalmú szerek, alacsony hatóanyagtartalmuk alapján. Azonban az engedélyező hatóság (OTH/OKI) nem _javasolja_, hogy ezeket bárkinek kiszolgáltassák, tekintve speciális felhasználási körülményeit. Képzeld el, hogy mondjuk a sarki közértben kapható lenne, mindenki ilyet venne, és ész nélkül nyomkodná mindenhová. Rossz esetben egy jó kis rezisztenciát is kialakíthatnak vele. Nem ilyen egyszerű dolog a rovarirtás. Mi pl. egy-egy lakást nem is vállalunk panel-házakban, mertt hiába csinálod meg az egyik lakást, a másikból átjönnek a bogarak. Ezért van a szakember, aki tudja hogyan, milyen szerrel dolgozzon.

Amúgy se a csomagolásuk/kiszerelésük, sem a címkézés nem fogyasztói felhasználásra készül.

Előzmény: Lökdbeneky Kemény Farkas (596)
Lökdbeneky Kemény Farkas Creative Commons License 2004.10.06 0 0 596

Én korábban utánanéztem, akkor a Goliath szabadforgalmú irtószerként volt jelezve a Bábolna szakembereknek szóló oldalán (http://www.irtoszer.hu), most felhívtam őket és igaz a hír amit mondtak Neked: csak gázmesteri engedéllyel rendelkezőknek adhatják el. Olyan szerződéssel forgalmazzák a szert, hogy bár szabadforgalmú, csak olyannak adhatják, aki szakszerűen ki tudja helyezni. 

Namost: ez alapján a II. forgalmazási kategóriába kéne tartoznia (veszélyes irtószer). Merthogy annak pont ez a lényege: vagy veszélyes az irtószer vagy szakszerűen kell kihelyezni. A Goliath a III-asba tartozik, szabadforgalmú, bárkinek kellene adniuk... :-(((   én itt valami suskust sejtek... ha ugyanis mindenkinek adnák, akkor permetezhető koncentrátumokra sokkal kevésbé lenne szükség. És ők csak ilyet gyártanak, a Goliath nem saját termékük.

 

Aztán mi meg nézünk, hogy Bp kész csótányország.

 

Lehet, hogy be kéne menni, felmutatni egy újságíróigazolványt, hogy a hírek szerint van olyan szabadforgalmú irtószer, amit visszatartanak a korlátlan forgalmazástól, mi ebből az igaz...

 

Igazából megtehetnék, hogy átsoroltatják kettesbe (ha ez lehetséges) vagy a kinyomópisztolyt csak engedéllyel rendelkezőknek adnák, de ez így nonszensz.

Előzmény: Kükü (595)
Kükü Creative Commons License 2004.10.05 0 0 595

MEGVAN!

 

Tavaly év végén jött egy írtó a panelba. 800 a permet, 2500 a zselé.

Na monom akkor adjuk meg a módját.

Aztán a zselézés után 8 hónapig semmi.

Nyáron újra találtam párat a csapdákban, de a Bábolna Bio márkaboltban azt mondták, hogy csak gázmesteri engedéllyel adnak ki zselét.

De ma egy barátomtól kaptam kölcsön.

35 grammos csőtubus 15.000 Ft, de csak kb. 1-2 gramm (20-30 zselépötty) kell a lakásba. Nincs szag, nincs fehér lé a fal mellett, nincs para, hogy felmoshatok e, nem kell letakarni, eltenni, lemosni. Olyan helyekre tettem ahol nem is látszik, és a takarítás sem érinti.

Aventis GOLIATH a szer neve.

PETYUS Creative Commons License 2004.08.12 0 0 593
Nekem eléggé pinceászkaszerűnek tűnik.
Előzmény: Geitenbeffer (592)
Geitenbeffer Creative Commons License 2004.08.11 0 0 592

Biztos vagy benne?

Sikerült lekapnom egyet, miután átfutottam rajta egy Színes RTV-vel.

Bocs, hogy ilyet linkelek, de tudni szeretném, hogy mi ez...

 

 

Előzmény: PETYUS (568)
Sihuhu Creative Commons License 2004.08.04 0 0 591

Szia Mindenki!

 

A csapda élettartama - ha nincs tele csótánnyal, tehát még bőven van ragacsos felület - talán meghosszabbítható úgy, hogy a középre helyezett tablettát két- három hét után felszedjuk, megtörjük vagy pl. porrá zúzzuk, és kis gyűszű alaku tartóban a port ismét beleragasztjuk a csali közepébe. Persze ilyenkor már érdemes a csaliház tetejétől megszabadulni a könnyebb kezelés érdekében, hogy a tabletta porát ne szórjuk szét.

 

Igy a feronom még gondolom egy darabig felszabadul a porrá tört tablettából - akár gyufaszállal naponta meg is keverhető óvatosan a jobb hatás érdekében. Még nem próbáltam, de látok benne rációt, és gondoltam, az ötletet megosztom mindenkivel.

 

Sihuhu

 

 

birsalmasajt71 Creative Commons License 2004.07.29 0 0 590
Nem , mások a hatóanyagok, de nagyon jók (no meg drágák) mind. (fipronil,fenitrotion stb) . éttermekben finomabb helyeken használják általában, ahol nem hemzseg már a csótány - mert ott permetezni kell ezerrel- és nagyon dicsérik a géleket. a bábolna -bio weboldalán írnak róla.
Előzmény: XY7CP (589)
XY7CP Creative Commons License 2004.07.28 0 0 589

 Ezek a nevek nem ugyanazt a hatóanyagot fedik, különféle csaliba öntve?

 

Előzmény: birsalmasajt71 (588)
birsalmasajt71 Creative Commons License 2004.07.28 0 0 588
Többfajta van (GOLIATH,PESTSTOP,PREMISE,SCHWABEX) általában az elért mentesség fenntartására jó gyomormérgek , esetleg permetezés kiegészítésére is jók. több hónapig hatnak, arra kell vigyázni, hogy ahová ki lett juttatva, ott nem szabad más rovarirtószerrel fujkodni, mart az elriasztja a fincsi gélt csemegézni vágyó csótikat!
Előzmény: XY7CP (587)
XY7CP Creative Commons License 2004.07.27 0 0 587

Hejj! Nálunk lakótelepen "a gélt" magasztalják és 4 havonta használják (csak.) Megtudhatnánk többet erről a szerről? Több féle létezik?

 

 

Előzmény: ARic (580)
ARic Creative Commons License 2004.07.22 0 0 586

Pontosan....

Előzmény: birsalmasajt71 (585)
birsalmasajt71 Creative Commons License 2004.07.22 0 0 585
Nekem más elenséggel van bajom! az aszalványmolyok támadnak! de tuti nem az én posvadt lisztem a bűnös , kívülről jönnek befelé. mennyi a röptávuk ezeknek a lepkeféle nyavalyásoknak? lehet hogy nem is a mi bérházunk a fő tanya, hanem több 100mről támad? amilyen marha vagyok én meg a bábolnás csapdáimmal még oda is vonzottam a hadat.....
Előzmény: Főellenség (582)
birsalmasajt71 Creative Commons License 2004.07.22 0 0 584
Ilyen volt a drága?amerikai csóti
Előzmény: Lökdbeneky Kemény Farkas (565)
birsalmasajt71 Creative Commons License 2004.07.22 0 0 583
Azért voltak olyan lekesek a bogarak, mert a tablettákban feromon van, ami odavonzza őket :-))    (azért csapda)
Előzmény: Főellenség (575)
Főellenség Creative Commons License 2004.07.21 0 0 582
Köszi, nem kioktatásnak vettük.    :-)
Előzmény: ARic (580)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!