Mi tavaly (előtt) körtéből készítettünk hasonlót, én egy kicsi ánizst és őrölt fahéjat is tettem bele, az sem vált a kárára! Mi magától értetődő könnyedséggel körtesajtnak neveztük. :)
Szilvalekvárt szoktam főzni, tavaly nem volt szilva, tehát - almalekvár. De mert annyira azért nem szeretjük, a sűrűre főtt almalekvárt összekevertem durvára darabolt dióval, tepsibe simítottam,és kályha tetején szépen megszáradt. Most olyan (illetve olyan volt,mert elfogyott) az állaga, mint a jó sűrű gyümölcssajtnak, merthogy tulajdonképp az. Ujjnyi csíkokra daraboltam, és majszolgatjuk.Eyg egy darab, csoki helyett épp elég.
Isten is megáld ezért a receptért! (Megvan nekem is a Romváry,de nem emlékeztem, hogy benne van a sör) Utánanéztem már mindenfelé, hogyan lehet sört főzni, de annyira macerás recepteket leltem, hogy letettem róla. Ha ez működik, és ízlik, nyárra meglesz a sörünk!!! Most inkább a gyógynövényteák a favoritok, de hát a komló gyógynövény.
Komlósör. 20 dkg malátakávét, 25 deka cukrot, 2 dkg komlót és 6 liter vízet addig főzünk, míg 5 literre elfővi magát.
A tűzről levéve kihűtjük, majd egy csészényit kiveszünk belőle. Ebben szétnyomkodunk 2 dkg élesztőt és a többihez öntjük. 6-8 órán át állni hagyjuk, majd leszűrjük és palackozzuk. Ügyeljünk azonban rá, hogy az üvegekben legalább 10 százalék üres teret hagyjunk. 4-5 nap múlva lehűtve fogyasztható.
Ma Aptyuk postára adta:) A mi pincénkben is minusz 3 van,de nincs hova vinnem a lekvárokatbefőtteket,krumplit,almát, a leanderokat csak reménykedek,hogy nem döglenek meg...:(
Korábbi hozzászólásotokban írtatátok, hogy neveltetek Hibiscus sabdariffa növényt. Mi a tapasztalatotok vele? Megírjátok? Most tettem le 5 magot csírázásra.
Én inkább korpatablettát szedetnék vele,napi,3-4- et,ha nem elég,még lehet emelni az adagon.A katángkóró nem erős, gyereknek végszükségben az elmegy,mást inkább ne,é ezt se rendszeresen.Én is kiskoromtól szorulásos vagyok,mégis panaszmentes vagyok évek óta csak ritkén okoz gondot.Meg kell tanulni,milyen ételekre reagál jól a szervezet,és a helyes étkezési szokásokat tartani kell.én minden reggel műzlit eszem(nem gabonapelyhet)Az aszaltszilva, nyers répa,főtt kukorica is sokszor segíthet,meg az erre kitalált joghurtok,de nem csak a márkás jó.Kerülni kell a túl sok édességet,csipszet,nasikat.
A rendszeres, rostdús étkezést és mozgást ajánlanám, emellett lenmag, és lenmagpehely fogyasztást. Egyrészt térfogatnövelő, másrészt az anyaga bevonja, könnyen üríthetővé teszi a székletet. De elsősorban a rendszeresség, és az iskolába indulás előtt feltétlenül intézze el a székelést. Az iskolák vécéi nem alkalmasak a rövid óraközi szünetekben arra, hogy ott végezze a naygdolgát.
Tudom reggel nehéz az indulás, de meg lehet szokni, és automatikussá válik, akkor pedig már egy-két percet vesz igénybe.
Egy ekkora gyerek már megérti, miért kell a salakanyagot eltávolítani a szervezetből.
Végre útnak indult a napraforgó vagy három szem mimózával. Leszedtem, szárítgattam,de nem tudom igazán beértek-e, vagy csak megszáradtak, és nem is csiraképesek. Be kell áztatni egy éjszakára, és aztán elvetni, a cserepet üveglappal takarni. Magamnak is hagytam két szemet, február elején vetem el, aztán meg, lesz, ami lesz.