Keresés

Részletes keresés

janijani Creative Commons License 2010.01.21 0 0 4371
Pedig milyen jó recept lenne: végy egy endoszkópot, szeleteld fel vékony karikákra, süsd meg hagymás zsíron és üss rá 3 tojást. Picit sózva melegen finom.
Előzmény: janijani (4370)
janijani Creative Commons License 2010.01.21 0 0 4370

Én is félek tőle, meg a fogorvostól is, de nem mutatom, hogy ne nevessenek rajtam.

A téliszalámitól már nem félek, de csak szeletelve fogyasztom.

Előzmény: Csacskamacka (4369)
Csacskamacka Creative Commons License 2010.01.21 0 0 4369
De én gyáva kukac vagyok az endoszkóptól. :-)
Előzmény: janijani (4364)
janijani Creative Commons License 2010.01.21 0 0 4368

Én is féltem és kellemesen csalódtam. Ha visszaolvasol erről szól a fórum, mindenki fél aztán túlesik rajta.

Nekem is refluxom van, amikor ég a gyomrom egy mokkáskanálnyi szódabikarbónát bekapok és közömbösíti a savat.

Ha sok apró köved van az mészkő lehet, nekem 2 golyó koleszterinkövem volt. A lényegen nem változtat, ha panaszt okoz meg kell szabadulni tőle.

Előzmény: Bumu (4366)
janijani Creative Commons License 2010.01.21 0 0 4367

Nézd, én nem tudom megoldani az életedet, neked kell kitalálni valamit.

Tudom a biológia igazságtalan, mert az 50 kilós kolléganőd melletted mindennap szalámis zsemléket reggelizik és mégsem hízik, megy mint a gép és tele van energiával. Te meg egy joghurtot egy kiflivel és attól is hízol és mindíg fáradt vagy. Valahogy oldd meg, hogy meglegyen a napi intenziv mozgásod,120-as pulzus leizzadásig és 30 kilót leadni mert mindíg beteg leszel.

Nem bántani akarlak, csak leírtam a valóságot. 

Előzmény: HBerni (4365)
Bumu Creative Commons License 2010.01.21 0 0 4366
sziasztok! feruárban lesz a műtétem, kicsit félek, de tudom jobb lesz, mert az epegörcs brutál, hányás-hasmenés..... miután ezt többször produkáltam és csak injekció által maradt abba, beküldtek gasztroenterológiára, ahol refluxot találtak nyelőcsőgyulladással, majd elküldtek hasi ultrahangra, a doktornő pedig csak annyitt mondott, hogy zsúfolva vagyok epekővel, mihamarabb műtessem meg... érdekelne tapasztalat epekő műtéttel kapcsolatosan és műtét utáni diéta.
köszönöm!
HBerni Creative Commons License 2010.01.21 0 0 4365
Jani:
Napi 4 órát utayom a munkába, a munhahelyen még + 9 órát ülök. Szóval eleve a nap több mint 54% ban ülnöm kell, a maradék 34 % ban alszom. A fennmaradó 3 órából 1 reggeli öltözködés , fogmosás öltözködés + még 1 este a fürdés stb. Szóval 1 órám marad naponta amibe bele kell sűrítenem a párommal való beszélgetést, főzést, olvasaást, netezést, stb. Mindamellett a pajzsmirigy alukműködés erősen lassítja az anyagcserét. Szerencsére mióta kapom a hormonpótlást, legalább nem hízok.
janijani Creative Commons License 2010.01.21 0 0 4364

Aranyos lehettél a téliszalámival a szádban.

Ha jól vagy kicsit bűnözhetsz büntetlenül.

Előzmény: Csacskamacka (4362)
janijani Creative Commons License 2010.01.21 0 0 4363

Ha diétázol 50% jó úton jársz, a másik 50% mozogni kellene. Abból az 50 kg-ból ami rádrakódott az évek alatt 30 kg-t ha le tudnál adni sokkal egészségesebb lennél.

A városi embernek szinte alkalma sincs mozogni. Enni meg csak eszik és hízik. Én már gondolkoztam rajta hogy a kövér embereknek önkéntes alapon kellene szervezni valami munkaterápiás intézményt ahova bevonulnának egy évre mint a katonaság volt anno és dolgoztatnák, sportoltatnák. És semmi hűtőnyitogatás, büfélátogatás, csak azt ennék amit a dietetikus a tányérjukra engedélyez.

Előzmény: HBerni (4361)
Csacskamacka Creative Commons License 2010.01.21 0 0 4362
A minap az uram téliszalámis kenyeret evett.
Gondoltam, lesz, ami lesz és bekaptam egy fél szeletet. Vagy fél órán keresztül le sem nyeltem, csak ízlelgettem. :-)
Mondtam is neki, hogy ha jönne a görcs, monjda meg nyugodtan, hogy igen, diétahiba, fél szelet téliszalámi. Mert megérdemlem. :-)))
De nem volt semmi. :-)
Előzmény: janijani (4360)
HBerni Creative Commons License 2010.01.21 0 0 4361
Aranyosak vagytok, de ennél jobban már nem tudok diétázni. Szinte csak pászkát eszem, néha 1-2 darab háztarási kekszem már máefél hónapja. 10 kiló le is ment.
janijani Creative Commons License 2010.01.20 0 0 4360

Majd lesz még lapos a hasad mint lánykorodban!

Én 5 kg-t adtam le a diétával, nem fogytam csak kiürült a hasam.

A kaja öl meg bennünket. Olyan nehéz koplalni amikor tele a hűtő meg a spájz. Vadászni meg a boltba járunk és mindíg bőséges a zsákmány. 

Előzmény: Csacskamacka (4359)
Csacskamacka Creative Commons License 2010.01.20 0 0 4359
Nálam ugyanez a "diéta" volt a kórházban.
Csak utána az én hasam nem lett laposabb. :-))) Viszont nem fogytam egy dekát sem, amit a mai napig nem értek. :-)

A diétás papíron, amit kaptam és a könyvben, amit vettem is az epebetegek többféle diétáját különbözteti meg.
Van a roham/görcs utáni:

"Epegörcs után egy-két napos koplalás javasolt, de a folyadékbevitel ilyenkor is megfelelő legyen. A 2-3. naptól a beteg már ehet pirított zsemlét, főtt burgonyát, főtt rizst, zsírtalan erőlevest, majd az étrendet párolt zöldségekkel, húspudinggal, főtt csirkehússal, kompóttal bővíthetjük. Nyers gyümölcsöt - az egyéni tűrőképességtől - függően kaphat." (Forrás: patikatukor.hu)

Majd, a nyugalmi időszak diétája.

Tény, hogy brutál diéta, de működik!
Előzmény: janijani (4357)
Csacskamacka Creative Commons License 2010.01.20 0 0 4358
Nem hiszem. Azt teljesen külön kezelték. Mindig meggyőződtek róla, hogy a gyerek rendben van, de alapvetően az epémre és az én egészségemre koncentráltak.
Az volt az elsődleges, hogy rendbe jöjjek.
Előzmény: HBerni (4355)
janijani Creative Commons License 2010.01.20 0 0 4357

Azt írod, hogy női ágon. Tehát a felmenőid is. Ez öröklődhet. Írod, hogy régebben volt hasnyálmirigygyulladásod is. Gondolkozzunk!

Az epe és a hasnyálmirigy egy közös csövön csatlakozik a patkóbélbe. Ha teleeszed magad, a gyomorban kezdődik az emésztés, lemegy a patkóbélben a hozzáadódott epével folytatódik. Valamiért rossz az emésztésed, gázosodik nő a nyomás a patkóbélben. Nem mozogsz, görnyedten ülsz, még jobban nő. Az epehólyag üres, csak egy záróizom tartja vissza a béltartalmat, hogy ne menjen vissza az epehólyagba. Itt jön be a családi vonás, ez a záróizom gyenge, visszaáramlik a gyomorsavas béltartalom az epehólyagba és ott gyulladást okoz. Ugyanez igaz a hasnyálmirigyre is, annak sem tesz jót ha belepréselődik a gyomortartalom vagy "csak" az epe.

Tapasztalatból tudom, ha be van gyulladva az epe utána már mindegy mit eszik az ember, mindentől görcsöl.

Ezt átgondolva csak kismennyiséget kellene enned és azt is csak akkor ha megéheztél. Nekem amikor bementem az ügyeletre a 4 napos terápia abból állt, hogy 2 napig infulzióval tápláltak és gyógyszerekkel lehúzták a gyulladást és adtak valami gyomorvédő szert is, hogy ne legyek éhes. Harmadik nap kaptam reggelire 7 szem kekszet teával, ebéd macskaadag leves és főzelék, vacsora 7 szem keksz teával. Negyedik nap reggeli 7 szem keksz, ebéd a főzelékbe pici darálthús, vacsi megint 7 szem keksz.

Amikor kijöttem a kórházból olyan lapos volt a hasam mint 20 éves koromban és tök jól éreztem magam.

Előzmény: HBerni (4351)
HBerni Creative Commons License 2010.01.20 0 0 4356
Na beveszek egy lázcsillapítót met megint felmet a lázam és lefekszem. Legyetek jók és köszi minden bíztatást.
HBerni Creative Commons License 2010.01.20 0 0 4355
Igen, csak egy nagydarab nem moldellszerű nővel nem igen foglalkoznak. veled gondolom a baba miatt voltak olyan rendesek. Nekem a vesémet is kivették, mert elkezdett bomlani, de mire odajutottam addig kb 10 * (2 éva alatt) adtak a dokik kúpot, mondván biztos szélgörcsöm van. :( Akor majdnme belehaltam mire valaki végre csinált valamit. :(
janijani Creative Commons License 2010.01.20 0 0 4354
Köszi hogy örülsz, én is kivánom neked hogy érezd jól magad!
Előzmény: Csacskamacka (4347)
Csacskamacka Creative Commons License 2010.01.20 0 0 4353
Komolyan mondom, ez brutális!
Nálam az volt, hogy éjjel begörcsöltem, bementünk az ÁEK-be, a volt MÁV-kórházba, mert várandós vagyok és ott van ügyeletes nőgyógy is.
Éjjel f1-körül volt. Akkor rögtön infúzióban kaptam no-spa-t, algopyrint és controlocot. Vettek vért. Az orvos maga vitte fel a laborba, mert az erre a célra rendszeresített ember csak nem jött.
Amikor már kezdtem jobban lenni, f2 körül megnézett egy nőgyógy, gyerek rendben volt szerencsére.
Aztán egész éjjel infúzió. Reggel belgyógy UH, a gyereket is megnézte :-)
Végig infúzió. Aztán 10-kor teljes hasi UH, ő is megnézte a gyereket, rendben :-)
Aztán 10:30 körül már túl voltam az endoszkópos kőeltávolításon. Utána még 3 napot ott fogtak és minden hajnalban vettek vért, kaptam antibiotikumot, jött a diétás nővér felvilágosítani és elkezdtem kaját kapni.

És mindenki végig odafigyelt, gondoskodott, nem szarakodtak, és gyorsak voltak!

(jani! ez az egész volt 157ezer :-)))
Gisek-Misek Creative Commons License 2010.01.20 0 0 4352

Aranyoskám, ezek szerint Neked az emésztőrendszered, hogy úgy mondjan nincs a hivatása magaslatán, a manóba is!!! Hasnyálmirigy gyulladásom nekem is volt vagy ötször, ha az lenne éreznéd, de hisz Te is tudod! Persze, ha sokat sz@roznak, majd lesz!!! Azért ne vadúlj, be ne kajálj............,magaddal babrálsz ki. A dokiknak nem fáj.

Azt értem és érzékelem, hogy elkeseredett vagy és reményvesztett. Nem kéne kicsit határozottabban fellépni a háziorvosnál és kérni egy kórházi beutalót, ott a kivizsgálások pikk-pakk megvannak és a tennivaló is kiderűl.

Konkrétan: borítsd már rá az asztalt!!!! Fel bírod emelni, nem?

Meddig hagynak még szenvedni!!!

HBerni Creative Commons License 2010.01.20 0 0 4351
5 évvel ezelőtt már volr hasnyálmirigy gyulladásom. Nem tudták mitől és nem is nagyon foglalkoztak vele hogy kiderítsék. 3 hét infúzó és szájon át semmi akkor aztán kiengedtek a kórházból. Most meg hiába mondtam hogy már majdnem annyira és úgy fáj mint akkor. Most az legalább tuti hogy (még) az nincxs begyulladva, mert az amilázom rendben. Viszont a máj és egyébb (pl alkalikus foszfát ) az egekben van. Igen, vizsgálgatnak ahogy mondtátok. Ez márfél hónap akatt 1 vérvételt és 1 beszélgetés a gasztróssal.
Jól be kéne jkajálnom valami zsirosat meg inni valami alkoholt aztán tuti olyan szarul lennék hogy benttartanának, de annyia nem élvezem a fájdalmat. :(
Gisek-Misek Creative Commons License 2010.01.20 0 0 4350

Beácska!

Te kicsit áthintáztál minket, hiszen foglalkoznak Veled, keresik a baj okát.

A pajzsmirigy alulműködés is sok betegség forrása. A tükrözés valóban

nem fog informálni az epédről, de a gyomrod állapotáról igen. Lehet, hogy

nem is az epéd ill. nem csak az epéd a ludas. Valószínűleg az orvosok is

tanácstalanok, mert a tüneteid nem jellemzőek, de van kis probléma az

biztos.

Addig is próbálj meg életben maradni, az kell a gyógyuláshoz.

Rossz humor volt, elismerem, de hidd el Veled érzek és drukkolok, hogy

mielőbb enyhítsenek a kínjaidon.

Pénteken várom a hírt, mit látott a tükör.

Előzmény: HBerni (4343)
janijani Creative Commons License 2010.01.20 0 0 4349

Egész más az, ha az orvosnak van 3 perce és néhány jó szava a beteghez. Ő nemcsak operál, hanem a mosolyával is gyógyít. Nem vagyok beleszerelmesedve, de ha árvalány lenne lányommá fogadnám (ezt el is felejtettem megkérdezni tőle) és együtt örülnénk a sikereinek.

Eszem mindent, inkább csak mennyiségben korlátozom magamat.(mindíg sokat ettem) Az emésztésem pontosan ugyanolyan mint a műtét előtt volt mert már akkor sem működött az epehólyagom.

Még a hetet végiglazsálom, aztán kezdek finoman dolgozgatni.

Előzmény: Gisek-Misek (4342)
Csacskamacka Creative Commons License 2010.01.20 0 0 4348
Ez nagyon furcsa, mert engem a görccsel szintén azonnal bentfogtak az ügyeleten... És addig vizsgáltak, míg meg nem lett a baj forrása.
Lehet, hogy tényleg háziorvost kéne cserélni.

Fura az is, hogy ilyen esetben nem szoktak ba**akodni, hogy majd ekkor, meg akkor beutaló.
Pont azért, mert sitty-sutty gyullad befele a hasnyálmirigy és annak nagyon rossz vége is lehet.
Azért is tartják bent az embert ilyenkor, mert sokkal gyorsabban megvan minden vizsgálat, lelet.
Csacskamacka Creative Commons License 2010.01.20 0 0 4347
Na örülök, hogy jól megvagy! :-))

Én is controlocot kaptam a hasnyálmirigy-gyulára, meg még itthon is öt napig kellett szednem. Sőt, aszonta az orvos, hogy ha megint görcsölnék, nyugodtan kezdjem szedni. De nálam ugye kicsit más a helyzet.
Előzmény: janijani (4345)
HBerni Creative Commons License 2010.01.20 0 0 4346
A családban női ágon mindenkinek ossz az epéje pl a hugomnak már 14 évese nkivették (és ő 50 kiló). A papíromra is a zt irták, hogy epehólyag gyulladás, de nem csinálnak semmit és nem is mondtak semmit. Gyógyszert sem írtak. Nem értem. :(
janijani Creative Commons License 2010.01.20 0 0 4345

Először arról volt szó, hogy a háziorvos nem csinált semmit, most meg kiderült hogy voltál ügyeleten, volt gasztroenterológus is és most lesz gyomortükrözés. Azért ez nem semmi, inkább arról lehet szó hogy a háziorvos is tanácstalan. Egyáltalán nem biztos hogy az epéd a baj, sok más ok lehet.

38 fokos lázzal lenni leveri az embert. Kérd ki a háziorvosod véleményét a Controloc nevű gyógyszerről. Ez megszünteti a gyulladásokat, de nem gyógyít meg. Írják is róla hogy az a veszélye, hogy elfedi a tüneteket.

Pénteken meglesz a tükrözés, reméljük megtalálják a bajod forrását. 

HBerni Creative Commons License 2010.01.20 0 0 4344
A fogyásról meg annyit, hogy tavaj évvégén derült ki, hogy szinte nem is működik a pjzsmirigyem. Most be lessz álítva gyógyszer és akkor álítólag magától eltűnik a háj, ha addig nem halok bele ebbe a gyulladásba :(
HBerni Creative Commons License 2010.01.20 0 0 4343
Sziasztok,
Voltam én az ügyeleten is még december 30.-án. Látták a szar leteimet és mondtam, hogy már 2 hete 38 a testhőmérsékletem. Hiába mondtam, hogy már karácsony előtt is csak pászkát meg vizet ittam, rámnézett azt gongolta biztos megettem 2 lovat és hazaküldött. :( Voltam gasztoenterológián is (háziorvos beutalt), de nem mondott semmit. Ez 2 hete volt és azóta is ugyanolyan szarul vagyok. Pénteken megyek gyomortükrözésre, de azzam meg szerintem epéről nem lehet megtudni semmit.
Nagyon reményvesztett lette és már a pászkától is gögyölök, sőt néha a víztől is.

Bea
Gisek-Misek Creative Commons License 2010.01.20 0 0 4342

Szia Jani!!

Amennyire be voltál gazolva kis doktornődtől, most annyira bele vagy "szerelmesedve" ! Elég, ha Rád vet egy gyógypillantást és máris jobban vagy.

Ez remek!! Hamarosan teljesen jól leszel. Kajálással, hogy állsz?

Beácska!

Janinak teljesen igaza van, kerüld ki a valószínűleg lelkiismeretlen háziorvosodat

és hétvégén menj az ügyeletre. Az az állapot, amit leírtál nem tartható!!!!!!

Éhen fogsz halni!!!!

Picit valóban fogyni kéne, de nem feltétlenül evvel a módszerrel, ha az epéd

állapotát rendezik, talán lesz energiád fogyózni.

Állandó gyulladásban lehet az epéd és talán a környéke is, nagyon rosszúl

lehetsz. Csak a kínlódásért nem érdemes kínlódni, akár későn este is kihívhatod

az ügyeletet és bevitet kórházba. Ne nagyon halogasd, mert.............bármi lehet.

Szorítok és üdv: Gisek-Misek

Előzmény: janijani (4341)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!