2008-as 1.6HDI Berliongoba szeretnék utántölteni motorolajat (csak három pucuka világít a műszerfalon) Az a kérdésem, milyet kell beletenni (SAE) és hogy keverhetőek-e a különféle márkák? (Amit a szervízben tettek bele, nem tudom hol lehet kapni)
Nekem az AX D csinált ilyet, egy csapágy ment tönkre az adagolóban, a vége az lett hogy szétugrott a motor, mert a vezérműszíj hajtotta, és a szétugrott csapágy miatt átugrott a szíj.
Ha ennyire nem értesz hozzá, jobb ha nem piszkálsz bele a motorba. Miközben leveszed a szívósort, simán el is törhetsz néhány kütyüt, ha ennyire nem vagy képben.
Amit az akadozásról írtál, néhány éve én is tapasztaltam 1.9D berlingommal. Nálám olyan 100km/h temponál is jelentkezett a dolog, s a tankban lévő szűrő volt elkoszolódva. Persze ez csak egy ötlet, ha nem találnátok a hibát.
Amúgy szerintem, vidd el szerelőhöz. Nem kell neki márkaszervíz, elég egyszerű autó, s bármely szerelő!!! megoldja a problémádat szerintem fillérekért.
Lehet méréssel is, de ahhoz is meg kell találnod az izzítógyertyákat és lebontani a vezetékeket róla.
Sima ellenállás méréssel, vagy egy darab vezetékkel, az akku pozitív sarkára és megnézni melyik szikrázik. Amelyik szikrázik az jó, amelyik nem az szakadt, cserére szorul.
Persze én ha már lebontom az izzítógyertyáról a vezetéket, akkor kiszedem, és megnézem.:)
Az, hogy mennyit indítóztók, semmi köze a gyertya élettartamához.
Ha az akku gyengébb, vagy kicsit merült, akkor elő szokott fordulni, hogy nem izzít fel rendesen.
Hogy lehet ellenőrizni melyik gyetya jó-e ill. melyik szorul cserére ? elektromos méréssel ? Abban jó vagyok. :-) Köszönöm.
csak a rosszat kellene cserélni nem mind a 4-et ? Elvileg sokat indítózunk, mert céges autó és hosszab rövidebb utak váltakozva vannak . (városban-város közötti).
Szerintem ha ennyire nem értesz hozzá, hogy nem tudod melyik a porlasztócsúcs, ne fogj hozzá.
Izzitógyertyát cserélni 10 perc, nem nagy meló.
Nem kell hozzá kivenni a porlasztócsúcsot.
Kivétel nélkül is lehet ellenőrízni, melyik jó melyik nem.
Izzitógyertya nem km függő. Azért mert 150.000 Km van benne, még nem jelenti azt, hogy cserélni kell. 14 éves Toyotámban gyári izzitógyertya van még nem kell cserélni.
De tudok olyan öreg fiatokat amiben évente kimegy egy-kettő.
1.9D-nek minek elektromos diagnózis???
A lassulás miatt először is a levegő és üzemanyagszűrőt kell ellenőrízni.
"". Merre vannak a porlasztók ? a 4 levegőcső alatt ?""
igen,..........és az izzítók felett ;)
Nehezen indul ? Mérni kellene kompressziót és ellenőrízni a csúcsokat . A csúcsok kiszerelése után látszanak a gyertyák, lehet őket ellenőrízni a helyükön.
2. Nem azzal van a gond, hogy alacsony a fordulat az emelkedőn. Állandó gázadás mellet , enyhe emelkedőn olyan mintha kevesebb anyagot kapna... De elvileg lehetséges, hogy kicentizem a gázadást egyeletes sebességhez és az emelkedőn több kell neki..De nem igazán tetszik ez az akadozós motor...