Keresés

Részletes keresés

gubike Creative Commons License 2011.05.27 0 0 68222

Ezer bocsánat, tudtam hogy valakit kifelejtek: Katafolt munkája is ott volt, tehát még egy ország pluszban.

Előzmény: gubike (68221)
gubike Creative Commons License 2011.05.27 0 0 68221

Kedves lányok!

Június 18-án, szombaton vár titeket a zselízi tölgy, hogy árnyékot adjon a szabadban varráshoz, így hálálva meg, hogy annyian szavaztatok rá, és harmadik lett "Az év fája 2010" versenyben.

Mivel sajnos hiába pályáztunk a megyénél szponzorálásért, az akció "batyubál" jellegű lehet csak. Vándorkiállítást megszervezni és lebonyolítani képes vagyok magam, de a közös varrásokon tapasztalt gyönyörű és gusztusos terülj asztalkámokat kiállítani sajnos nem. Hozzatok magatokkal az útra némi inni- és ennivalót, a többit megvehetitek helyben.

Hozzatok magatokkal varrni valót, és legalább egy olyan munkát, amit a "Folt, ami összeköt" vándorkiállítás harmadik évfolyamára kölcsön adtok. A délután folyamán installáljuk majd ezekből a munkákból a kiállítást, este pedig a megnyitó lesz.

Zselízen, ha éppen nem varrtok, sétálhattok a parkban, megnézhetitek Sacher szülőházát, Schubert szobáját a múzeum tetőterében, vagy a templom XIV. századi freskóit.  

A kiállításra az is küldhet munkát, aki a szabadban varrásra nem jön. Szívesen látunk mindenkit aki csatlakozni akar. Magyarországi és szlovákiai műveken kívül tavaly volt morvaországi, Évi  és Tuci jóvoltából pedig egy-egy közös munka által japán és olaszországi munka is a kiállítottak között.

Jelentkezzetek nálam a gubike kukac gmail pont com címen.

Szeretettel várlak benneteket én is, a tölgy is, meg a kultúrház is.

Hajnikri1 Creative Commons License 2011.05.27 0 0 68220

Sziasztok foltos lányok :)

Egy kicsi segítség kellene egy régen látott ismerősnek. :) 

Szeretném eladni a Pfaff Smart 200-as varrógépemet. Ha valaki tud valakit, aki egy ilyen jó kis gépre vágyik, akkor nálam megtalálja.  Alig használtam, inkább csak tartaléknak volt, de szerencsére nem volt rá szükség. Előre is köszi a segítséget.

ancsaborcsa Creative Commons License 2011.05.27 0 0 68219

A képen nem az én csirkéim vannak, ők még csak egy hónaposak. Az erdélyi kopasznyakú kendermagos "nemzeti kincsnek" törzsállománya van Gödöllőn, Hódmezővásárhelyen és Hortobágyon. (Én erről a három helyről tudok) Mi tojást vettünk Vásárhelyről, és keltetőben keltettük ki.

Előzmény: nana56 (68218)
nana56 Creative Commons License 2011.05.27 0 0 68218

Honnan szerzed be ezeket a gyönyörűségeket? Anyukám már évek óta ilyen kopasznyakúakért sóvárog.

Előzmény: ancsaborcsa (68200)
larimar Creative Commons License 2011.05.27 0 0 68217

A Burdában olvastam a varrási útmutatóknál, hogy pl. póló-nyakba vasaljunk formára vasalható közbélés szalagot. Eluntam a ragasztós közbélésből a ferdepánt szabogatást, és internetről rendeltem - Varróvilágtól - ezeket a "csodaszereket".

Kicsit mást kaptam, mint amire gondoltam - előre elkészített ferdepántszerűségre .......

A legszélesebb az papirhátoldalú, amit értelem szerűen le kell fejteni róla a felvasalás előtt, a másik kettő fátyolszerű valóban.. Hát az pólónyaknál nem  funkconál, szerintem marad a ferdepántozás  ragasztós közbélésből.

Applikálni én is nagyon szeretek,  úgyhogy kárba nem vész a dolog.

Ez a fátyolos ragasztás volna hivatott pótolni a szoknya-nadrág aljazást? /Évekkel ezelőtt, még aktiv koromban vettem egy gyönyörű földig érő fekete selyem szoknyát egy nevezetes alkalomra. Mire a tetthelyre értem, az előcsarnok nagy tükreiben elborzadva láttam, hogy körben lóg a rokolyám alja több helyen. Szerencsére a ruhatáros néni ki tudott segíteni tűvel-cérnával, úgyhogy a ruhatárban űlve aljaztam a márkás drága szoknyámat. Lehet, hogy ezzel a ragasztós technikával spórolták meg a felvarrást a M.L-ék - Leonardo Madonnája, akit Lisának hívtak -   A cipőm sarka erősebbnek bizonyúlt a fátyolragasztónál......

Köszönöm az útmutatást, PaJulcsiét is.

Larimar

Előzmény: Tucipatch (68215)
Márta néni azéris Creative Commons License 2011.05.27 0 0 68216

Nagyon jó a színösszeállítás, és a minta egyszerűsége ellenére igen jól mutat. (vagy éppen azért:-))

Előzmény: csáknir (68212)
Tucipatch Creative Commons License 2011.05.27 0 0 68215

Ennek a termo szallagnak a hasznalata nagyon egyszeru, de nem irtad, hogy a szallag alat van-e egy masik sikamlos  szallag, ha van azt mielott a ket anyag koze tenned le kell venned.

Ha a szallag szerinted tul szele hosszaban kette is vaghatod a masik szallagal egyut es ugy is hasznalhatod.

Nadragok-szoknya alja es miegymas elszegesehez egy mese dolog, a felszegesnel viszont az anyagot dolgozd el zig-zag-al es tedd ala a szallagot jo meleg vasalloval vasald ra, lehet mosni 40°C vizben.

A Kozepso kartonon irja szepen az idot hany masodpercig vagyis 15 " masodpercig kell tartani a ruha anyagon a mar meleg a  145°C vassallot.

A harmadikon viszont van egy egyszeru rajz, hogyan kell a szallagot a ket anyag koze tenni.

En meg applikalasnal is ezzel a szallagal erositem fel a rongy darabokat.

Jo munkat, ha valami nem vilagos, kerdezz

Előzmény: larimar (68210)
PaJulcsi Creative Commons License 2011.05.27 0 0 68214

Kati! Ez ismét csodás és hatalmas! Mekkora?

(Nem is hiszem el, hogy te még sosem varrtál gyűrűpárnát:D)

Előzmény: csáknir (68212)
PaJulcsi Creative Commons License 2011.05.27 0 0 68213

Sajnos nem tudom, milyen lehet ez a formára vasalható közbélés szalag és legfordítani sem tudom.

Nekem a kis kép alapján, ami az általad felrakott fotón látszik, fátyolragasztónak tűnik, amivel pl. a szoknyákat szokták felhajtani.

De félrevezetni nem szeretnélek, hátha jön és válaszol egy szakértőbb ember:)

Előzmény: larimar (68210)
csáknir Creative Commons License 2011.05.26 0 0 68212

A legújabb takaróm, immár nem bargello. Nászajándék a keresztlányomnak.

csáknir Creative Commons License 2011.05.26 0 0 68211

Az első gyűrűpárnám:

larimar Creative Commons License 2011.05.26 0 0 68210

Szervusztok!

Tanácsért fordulok Hozzátok. Kaptam  "formára vasalható közbélés szalagot", de nem értem a használati útmutatóját.

Van e tapasztalatotok ezekkel kapcsolatban. Esetleg le tudná e fordítani valamelyőtök, bár nem tudom mennyire lesz olvasható betöltés után.

Köszönöm előre is.

Larimar

bubsza Creative Commons License 2011.05.26 0 0 68209

Tuci!:)

Kösz hogy felraktad a gyüjteményt,a szám is tátva maradt a látványtól!:)

Szebbnél - szebb varrószobák. Némelyik már nem is szoba,ha nem terem!:)

Én is própálkoztam az anyagokat,szin,és minta szerint rendezni,de rövid időn belül,újra összekeveredtek:))

Előzmény: Tucipatch (68204)
MagicAndi Creative Commons License 2011.05.26 0 0 68208

Köszi neked is. Milyen jó ötlet a felmosó van egy jó pár új a szekrényben.

"Megmutatod majd az elsőszülöttedet?"  Annyit segítettetek, hogy ez a legkevesebb.:)

Előzmény: ancsaborcsa (68205)
zikzakbori Creative Commons License 2011.05.25 0 0 68207

De jó dolgokat gyűjtöttél össze!!Jó nézegetni!!

Előzmény: Tucipatch (68204)
36évi Creative Commons License 2011.05.25 0 0 68206

höhő! Micsoda tűzés! :)

Előzmény: foltosvirág (68203)
ancsaborcsa Creative Commons License 2011.05.25 0 0 68205

Azt mondom, hogy ne siesd el az eszközbeszerzést: az ír és az amerikai asszonyoknak sem volt ennyi kelléke mint nekünk, mégis tudtak dolgozni. Meglátod majd munka közben, mire van szükséged (Haha! Egyre több mindenre)

Ha tudsz pontosan varrni, nyugodtan szabhatsz ollóval, legfeljebb méred majd munka közben a szélességet, nem a varrásráhagyásét, hanem a mintaegység méretét.

Vatelin helyett nyugodtan használhatod egy már nem hordott polár pulóver darabját, egy sokszor mosott, kiselejtezendő frottír törölközőt, vagy egyéb puha anyagot, de a felmosóként árult, vastag, tűzéssel megerősített vatelin is jó. Utóbbi minden élelmiszerboltban is kapható egy darabos, vagy páros,esetleg többes kicsomagolásban. Különösen a konyhai fogóknak szuper. Jobban bírja a hőt, mint a műszálas vatelin. Még az is szempont lehet, hogy utánajárni sem kell, csak az élelmiszerboltig (hisz főzni, enni csak kell, legalább a családnak) aztán beavatni, és hajrá. 

Megmutatod majd az elsőszülöttedet?

Előzmény: MagicAndi (68198)
Tucipatch Creative Commons License 2011.05.25 0 0 68204

Mindenki reszere van valasztek......

http://www.younge.com/sewing%20rooms.htm

foltosvirág Creative Commons License 2011.05.25 0 0 68203

Csak úgy magamnak varrtam ezt a strandtáskát, csak a női minta miatt.

ancsaborcsa Creative Commons License 2011.05.24 0 0 68202

Gyönyörűségek! Az enyéimnek is pirosodik már a taraja (1 hónaposak)

Előzmény: Törölt nick (68201)
ancsaborcsa Creative Commons License 2011.05.24 0 0 68200

Pedig olyan szépek a crazy keresztelőtakarók, csuoa-csupa fehér selyem, meg csipke, a varrásokon díszítőöltés.... Hmmm!

Előzmény: macipower (68199)
macipower Creative Commons License 2011.05.24 0 0 68199

áááá, ebbe bele se gondoltam ... még... ááááá

Előzmény: ancsaborcsa (68197)
MagicAndi Creative Commons License 2011.05.24 0 0 68198

Hú lányok, köszönöm mindenkinek a segítséget!:)

A hétvégén megpróbálkozom vele. Varrni tudok,anyag, cérna, olló, vágólap van, körkés  még nincs egyelőre, de majd beszerzek egyet. Vatelin az nincs most, hacsak szét nem szedek egy régi kabátot:) Azt hiszem akkor a kezdésnek egy párnát csinálok.

Tényleg  milyen körkést vegyek?

ancsaborcsa Creative Commons License 2011.05.24 0 0 68197

Idén három esküvő, jövőre három keresztelő?

Előzmény: macipower (68191)
GLK8 Creative Commons License 2011.05.24 0 0 68196

A Céh honlapján

http://hunpatch.com/

rengeteg link van.

A főmenüből válaszd ki a Link opciót. A megjelenő lap alján 5 csoportba sorolva vannak a feltett linkek (magyar linkek, blogok, külföldi linkek, tematikusak, csoportok)

Előzmény: hagicat (68194)
GLK8 Creative Commons License 2011.05.24 0 0 68195

Ha van a gépeden word szövegszerkesztő, akkor valszeg a többi Office program is installálva van.

Képszerkesztő, amivel kicsinyíteni lehet: Microsoft Office Picture Manager.

Kattints a Start gombra bal oldalt alul, válaszd ki a Minden Program opciót, majd az úszó menüből: Microsft Office Eszközök, és ennek az almenüjében van a képszerkesztő, nálam legalul.

Ha kell további segítség, írd meg nekem: glk88 kukuac freemail pont hu

Klári

Előzmény: ancsaborcsa (68186)
hagicat Creative Commons License 2011.05.23 0 0 68194

Kedves foltvarró lányok! Én is úgy jártam mint Czkriszta. Elveszett az összes összegyűjtött foltos oldalam. Kérlek benneteket nekem is küldjetek egy-két jó oldalt.

Szötyke Creative Commons License 2011.05.23 0 0 68193

Küldtem e-mailt!

Előzmény: Czkriszta (68183)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.23 0 0 68192

három esküvőhöz csakis triple irish chain dukál ;-))))

Előzmény: macipower (68191)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!