Keresés

Részletes keresés

kleingy Creative Commons License 2011.02.08 0 0 269

Nos valamennyi hang mindenképp be fog szűrődni (valójában a panel viszi a hangot), egyébként volt, hogy direkt hallgatóztam az ajtónál, amikor tudtam, hogy jön párom fel a lépcsőn, hogy kinyissam neki az ajtót, ám nem hallottam a lépteit. Ne várj nagy csodát, hisz nem kifejezetten hangszigetelésre van sztem, de az eredeti, 30 éves ajtóhoz képest eszméletlen a különbség.

 

Pl. a szomszédok normális mászkálását nem hallani, csak ha mondjuk a járólapra leejtik a kulcscsomót. Na az zörög. :) A kinti átlagos hangerejű beszélgetést is csak akkor hallani be, amikor az ajtó előtt állok (pontosabban wc-n ülök), de párom megjegyezte, hogy nem az ajtó, hanem a vasbeton miatt hallom (bejárati ajtó mellett van a klotyónk). :)

Előzmény: conrat (268)
conrat Creative Commons License 2011.02.08 0 0 268

Egyszer már majdnem szereltettem be nívó ajtót, de akkor pár ígért felmérés után nem jöttek, közben én is letettem róla. Most megint úgy tűnik indokolt lesz az ajtócsere (zajos büdös szomszédok érkeztek) Akinek van ilyen ajtaja panelban, az mit tud mondani a zajszigeteléssel kapcsolatban? Mennyire szűri ki a folyosóró jövő kiabálást, mászkálást és hangoskodást? A technikai paramétereket tudom, kb 4x-est írnak a hagyományos ajtóhoz képest, de milyen ez érzésre? Azt olvastam hogy a szagok (cigifüst-kajaszag) nem jön be a lakásba, ez jó lenne mert a mostani 30 éves ajtónál csak úgy fütyül be a hideg, szinte az ujjam is odafér a lap és a tok közé. (talán a sok por is itt jön be)

Ha valaki tud ezzel kapcsolatban konkrét tapasztalatot megírná?

KBöbi Creative Commons License 2011.01.31 0 0 267

Ezt én is csak megerősíteni tudom, hogy a berakás minősége hibátlan.

De panelba és egy kertesházba mások a lehetőségek, mert nálunk, panellakás ajtaját letakarózták, és kész. De anyósomék kertesházának bejárata olyan, hogy azt nem is lehetett letakarózni, ezt mégén is láttam. Azt javítani kelletett.

Mondjuk a könyvelő sem ért a fonáshoz feltétlenül, így nem is vártuk, hogy megcsinálják lakatosok. Az ablakunkat mikor kicseréltettük műanyagra, az ablakosok visszajavították. Bár ne tették volna. Nyílván nem szakemberek voltak, olyan is lett a minőség. Az ajtósok meg vasakkal dolgoznak, ahoz értenek...

em Creative Commons License 2011.01.28 0 0 266

majd beszámolok én is, ha beszerelték:)

Előzmény: kleingy (265)
kleingy Creative Commons License 2011.01.28 0 0 265

Abban nem lesz hiány, legalábbis a saját tapasztalatom alapján. :)

Előzmény: em (264)
em Creative Commons License 2011.01.28 0 0 264

hát.. reménykedem, hogy nem lesz vele gond, ha már kifizetek érte egy zsák pénzt:)

mondjuk nem is annyira az ajtó megbízhatósága miatt aggódom, hanem inkább a kivitelezés miatt, hogy rendesen rakják be, ne szoruljon, ne mozogjon stb :)

Előzmény: Intelligencs (260)
em Creative Commons License 2011.01.28 0 0 263

szerintem ha valakit le akarnak lőni, akkor azt nem a lakásajtaján keresztül fogják próbálgatni :((

(de még belegondolni is durva)

 

meg hát egyszerűbb kinyitni az ajtót. ezek a hiperszuper zárak is csak max késleltetik a betörőt, de bármit kinyitnak.

mondjuk ez a késleltetés pont elég arra, hogy ne pont az én ajtómat próbálgassák (gondolom mindenki ezért vesz minél stabilabb zárat).

 

 

Előzmény: KBöbi (262)
KBöbi Creative Commons License 2011.01.28 0 0 262

Átlövésgátló!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ! De jó!

 

A Nívónál ajánlották, hogy 1 és fél miliméteres acéltábla helyett kazánlemezt (így mondták) lehet betenni, ami valóban lövésálló. De a férjem azt mondta, hogy a másfeles lemezen sem megy át a pisztolygolyó. (Fegyveres erőknél van)

Lucifer(anticorr) Creative Commons License 2011.01.27 0 0 261

A biciklidet  két, összesen 40e Ft értékű zárral zárod?Átlövésgátló panel? Jó környéken lakhatsz, vagy csak simán paranoiás vagy?

ez persze csak vicc volt. ;)

Előzmény: Intelligencs (259)
Intelligencs Creative Commons License 2011.01.27 0 0 260

Szerintem a Nívó is jó lehet! Próbáltam keresni a gugliban, hogy betörtek-e olyan helyre, ahol olyan ajtó van, de nem találtam ilyet. Pedig a Nívó eléggé kelendő, ahogy a topikot is olvasgatom, meg sok helyen is van, tehát biztos van vele tapasztalat bőven.

Előzmény: em (255)
Intelligencs Creative Commons License 2011.01.27 0 0 259

Nem, ebben minden benne volt. Egyébként az ajtó alapára 200e Ft alatt van, pácolással, beszereléssel. A haverom csak az alapot kérte, de azzal is teljesen elégedett.

 

Fogalmam sincs, hogy a Nívó ajtókhoz képest milyen szinten van, még nem láttam Nívó ajtót élőben, vagy ha igen, akkor nem tudtam, hogy az. A képek alapján a mi ajtónk szerintem szebb, mint a Nívó, bár ez alapból nyilván nem ér meg túl sok plusz pénzt.

 

A két ajtó - mármint a Nívó meg a miénk - egymáshoz viszonyított biztonságról meg egyebekről nem tudok nyilatkozni, ebben egy kéttollú Mottura, és egy cilinderes Mottura zár van, sejtésem szerint elég drága zárak lehetnek ezek. Természetesen több ponton záródóak.

 

Kérdeztem a tulajdonost, hogy mit kérhetek még a biztonság növelése érdekében, van olyan például, hogy átlövésgátló panel, de a mivel a maffia szerencsére nem akar velem leszámolni, úgyhogy olyat már nem akartunk. Nyilván az újabb súlyos százezrekbe került volna.

 

Én úgy vagyok minden ilyen dologgal, hogy inkább rááldozok, hogy aztán ne kelljen magamnak szemrehányást tennem. A biciklimet is két, összesen 40e Ft értékű zárral zárom le (Kryptonite + Abus), a kocsinkba is tetettem plusz védelmet közel 100e Ft értékben és CASCO-t is kötöttem.

Előzmény: Lucifer(anticorr) (254)
em Creative Commons License 2011.01.26 0 0 258

ja, de itt az ajtó feletti részt is be kell dolgozni (az még kb plusz fél méter) :(

Előzmény: kleingy (256)
KBöbi Creative Commons License 2011.01.26 0 0 257

Abban azért már a jövő hét is benne kell, hogy legyen!!!

Előzmény: Lucifer(anticorr) (254)
kleingy Creative Commons License 2011.01.26 0 0 256

A mi Nívónk 150 ezer volt. :)

Előzmény: em (255)
em Creative Commons License 2011.01.26 0 0 255

biztos nagyon szuper az ajtó!

nekem a nívónál 200-at mondtak, már az is húzós, de remélem rendesen megcsinálják.

amúgy egy egyszerű panelbe szereltetem, nem igen félek a betöréstől, mert a folyosón majdnem mindenki nyugdíjas v kismama, és állandóan otthon vannak. szóval remélem nem találja egy betörő sem ideálisnak a terepet:) 

viszont a sok öreglány nagyon büdöset szokott főzni, és előszeretettel szellőzteti a folyosóra, így az én lakásomba is. na, remélem az új ajtó már kizárja a szagokat is:)

Előzmény: Intelligencs (252)
Lucifer(anticorr) Creative Commons License 2011.01.25 0 0 254

300e Ft?De ez csak az ajtó, vagy már benne van a beszerelés, helyreállítás is?

Előzmény: Intelligencs (252)
Intelligencs Creative Commons License 2011.01.25 0 0 253

'sza meg, valamiért elrontottam a linket. Itt van helyesen: http://www.betoresvedelem.hu/

Előzmény: Intelligencs (252)
Intelligencs Creative Commons License 2011.01.25 0 0 252

Kb. 1 évvel ezelőtt úgy döntöttünk asszonnyal, miután néhány hónapon belül a szüleimet és egy haveromat is kirabolták, hogy itt az ideje az ajtócserének. Régi bérházban lakunk, negyedik emeleten, gyakorlatilag a lépcsőházra nyíló bejárati ajtó az egyetlen, ahonnan be lehet jönni a lakásba. Ezért úgy gondoltuk, hogy megéri az ajtót megerősíteni extra módon, mivel ha ott nem jönnek át, máshol sem fognak.

 

Sokat nézegettem, olvasgattam, kérdezgettem. Nívót is néztem, meg DTP-t, de végül www.betoresvedelem.hu -nál kötöttünk ki. Azért itt, mert ketten is ajánlották, akik közül az egyik egy hevederzárakat szerelő ismerősöm. Mindketten azt mondták, hogy ez a cég profi, de nem olcsó.

 

Maga a tulaj jött ki felmérni, nagyon vicces karakter. Megdicsért minket, hogy milyen előrelátóak vagyunk, hogy mi még azelőtt hívtuk, hogy az "esemény" bekövetkezett volna. Mert hogy általában az emberek az "esemény" után hívják. :) Katalógusból kiválasztottuk az ajtó minden egyes paraméterét.

 

Kettő fő zárat kértünk, amiből az egyik tollas zár, a másik cilinderes. A tollas zár zárja be a hevedereket, a cilinderes pedig betol egy plusz rudat, reteszeli a tollas zárat, illetve egy fémlapocskát tol be a tollas zár elé, amibe kívülről a kulcsot sem lehet addig belerakni, amíg a cilinderes zárat ki sem nyitottuk. Kértünk továbbá egy olyan kütyüt, ami csak belülről zárható, és ha ráfordítjuk, akkor az ajtó csak egy kicsit nyílik ki, utána megakasztja egy fémlap. Ez megfelel a korábbi láncos megoldásnak, de annál persze sokkal erősebb, ezt nem lehetne egy rúgással beküldeni, mint a láncos zárakat. Asszony miatt kellett ez, hogy ha egyedül van itthon, át tudja venni a levelet a postástól, anélkül, hogy teljesen kinyitná az ajtót.

 

Az ajtót ketten alig bírták felhozni az emeletre, 100-110 kg lehet a súlya. 30 cm-ként, nagyon alaposan rögzítették a keretet. A beszerelés közel egy napig tartott, reggel kezdték, este ötre fejezték be, pedig nem amatőrök voltak. Alaposan dolgoztak. Menet közben vették észre, a régi ajtó szétverése után, hogy a takarólemez, amit legyártottak, nem fog tökéletesen fedni, mert nem egészen olyan a terep, mint amire számítottak. Betelefonáltak a műhelybe, ahol elkezdték legyártani a plusz takarólemezeket, és lefestve délutánra a főnök ki is hozta nekik. Így mikor elmentek, nem volt semmi hiányosság, nem kellett visszajönniük befejezni a munkát. Magyar vállalkozótól ilyen rugalmasságot még nem láttam! Ja, és ezért nem kértek plusz pénzt.

 

Az ár. Hát igen, nem volt olcsó. Az ajtó fapados alapára kicsivel 200e Ft alatt volt. Mivel mi sok extrát kértünk (kazettás kivitel, plusz zárak, belülről kulcs nélkül zárható legyen, kívülről gomb a kilincs helyett, csak kártyával másolható zár), ezért nekünk 300e Ft körül volt a végár. Viszont ezért egy rendkívül szép, masszív, biztonságos ajtót kaptunk. Az tuti, hogy a házban a mi ajtónk a legkomolyabb, ez azért egy kicsit zavar is: most a betörő biztosan azt gondolja, hogy mi vagyunk a legpénzesebbek. Ami egyébként koránt sincs így. :) Viszont biztonságban érezzük magunkat, ha csak kinyitom az ajtót, érzem a súlyát, hogy milyen masszív az egész szerkezet. Ezt tutira nem nyitják ki egy pajszerrel meg egy faékkel: 

 

(A videót csak a 0:50-nél meg 2:10-nél látható ajtókifeszítés miatt tettem be, egyébként nem ilyen a mi ajtónk.)

em Creative Commons License 2011.01.25 0 0 251

ez így nagyon jól hangzik, köszi szépen az infót, azt hiszem őket választom én is :))

kleingy Creative Commons License 2011.01.24 0 0 250

Tőlünk nem kértek előleget sem egy éve, egyszerűen megbeszéltük és jött az ajtó asszem tán két hét múlva. :)

Előzmény: merQree (249)
merQree Creative Commons License 2011.01.24 0 0 249

Felhívod a honlapon lévő telefonszámot (Kiss Richárddal beszéltem én), elmondod, hogy hol kellene telepíteni az ajtót. Ezek után pár nappal, a Veled egyeztetett időben jön felmérni egy szimpatikus srác, hoz magával színmintát. Árat a helyszínen mond, ha nincs nagyon extra kérésed. Én nem sima zárral rendeltem, rögtön mondta, hogy mennyi a felár. Lemérte a szükséges dolgokat, megbeszéltük, hogy az ajtó bent legyen a fallal egy síkban, vagy a lépcsőházi fallal legyen egysíkban. Én azt választottam, hogy a lakásban legyen síkban az ajtó, szerintem ez szebb, mintha belül lenne, de ez teljesen szubjektív. Az egész procedúra nincs több negyed óránál. 10.000 HUF előleg kért, amit lebélyegzett, aláírt, dátummal látott el. Emlékeim szerint nyugtát kaptam, de erre nem esküszöm most meg. Szóval kifizettem, kezetfogtunk, és elment a szakember. Két hét múlva hívtak, hogy egyeztessük a beszerelés időpontját. E tekintetben nyűgös ügyfél voltam, de alkalmazkodtak hozzám.

Eljöttek a megbeszélt időre, ketten felhozták az ajtót, egy ember pedig a keretet. Mire megérkeztek, főztem nekik egy kávét jófejségből, amit nagyon köszöntek. Úgy kellett rábeszélnem őket. :) Szóval kibontották a régi ajtót, kiszereltem belőle a tavaly vásárolt zárszerkezetet, majd elvitték magukkal. A munka során folyamatosan védték a falakat, és a lépcsőházban is folyamatosan tisztaságot tartottak. Mikor végeztek, letisztították az ajtót, a papírmunkát elvégeztük, megkaptam a garancialevelet, kezetfogtunk, és mindenki boldog volt. Ennyi. Ez egy Nívó, amit máshol még nem volt szerencsém tapasztalni :)

Előzmény: em (248)
em Creative Commons License 2011.01.24 0 0 248

köszi:)

maga a procedúra egyébként hogy nézett ki, felhívtátok a honlapon szereplő számot, azok kijöttek és egyből adtak egy árajánlatot?

egyáltalán adtak árajánlatot? kb hány % előleget kértek? adtak-e az előlegről is számlát?

(nem az apehtől vagyok, csak azért kérdezem,  hogy tudjam mire számíthatok náluk :))

Előzmény: kleingy (247)
kleingy Creative Commons License 2011.01.24 0 0 247

A nem feláras sima Elzett zár, a feláras pedig speckó Mauro vagy milyen.

Előzmény: em (246)
em Creative Commons License 2011.01.24 0 0 246

sziasztok! végigolvastam a fórumot, ez alapján a legnagyobb bizodalmam most nekem is a nivo ajtókban lenne. 

viszont olvastam, hogy valamilyen jobb fajta zárat szereltettetek bele. kérdésem az, hogy ez valami speciális extra, vagy ez az ami alapból ezekben az ajtókban van? (honlapjukon nem találtam erre vonatkozó infót)

 

maximex2 Creative Commons License 2011.01.22 0 0 245

Figy, te tudod, milyen ajtót akarsz. De én is vidéken lakom és nem szivesen jönnek le a NIVO-tól. Sőt egyáltalán nem mondom az én tapasztalatom az hogy amíg a megrendelés tart nagyon segítőkészek, de utána...! CSak a kifogás, hogy messze van, nem járnak arra minden nap, majd ha arra lesz dolguk kijönnek és megnézik mi a probléma, én azt mondom hogy egy 160ezer forintos ajtónál nem így kellene eljárni a garanciával...Ha van konkrét kélrdésed szívesen válaszolok...

Előzmény: illespityu (240)
merQree Creative Commons License 2011.01.15 0 0 244

A családban most már 3 NIVO ajtó van, kettő Komárom-Esztergom megyében, egy pedig Pesten. Amikor édesanyámat kirabolták egy áruházban, a NIVOs fiúk hamarabb a címen voltak, mint ahogy a rendőrségről anyukám hazaért, így még vigyáztak is a lakásra addig :)

Pótkulcs volt a rokonoknál, így nem kellett ajtót törni, csak a zárbetétek lettek cserélve. Mindez péntek délután/este. Szóval segítőkészek.

Előzmény: illespityu (240)
merQree Creative Commons License 2011.01.15 0 0 243

Nekem is fent van a véleményem az oldalukon :)

Lehet, hogy olvassák a fórumot? :)

Előzmény: kleingy (241)
Lucifer(anticorr) Creative Commons License 2011.01.15 0 0 242

Ha van tehetőséged olyan ajtót válassz ami már bizonyított, és a garancia is hosszú távú. De az ajtó neve, minősége csak egy dolog, talán még fontosabb, hogy olyan vállalkozót válassz aki korrektül beszereli és ha baj van tényleg szolgálatkész. Ha az ajtóban már biztos vagy a vállalkozót is "nyomozd" le!Ez talán mindennél fontosabb!

Előzmény: illespityu (240)
kleingy Creative Commons License 2011.01.15 0 0 241

Nekünk így egy év alatt nem volt bajunk az ajtóval (csúnya is lenne :D ), de miért nem hívod fel őket és kérdezed meg, hogy olyankor mi van. Ha van számlád és garipapírod róla, akkor kötelességük kijönni, legalábbis én úgy gondolom (10 év garis). Érdemes megkérdezni, hogy milyen meghibásodásnál kell őket hívni és minél esetleg mást (zártörő kisiparost).

 

Jééé, most néztem, hogy innen vették a dicséretemet a Nívósok és felrakták a honlapjukra. :) Amíg tényleg nem lesz baj az ajtóval, nem is zavar. :)

Előzmény: illespityu (240)
illespityu Creative Commons License 2011.01.14 0 0 240

Sziasztok!

Mi egy soklakásos 4 emeletes  betonházban lakunk vidéken. A bejárati ajtónkat cserélnénk ki. Az eddigi tapogatózások során a Nívó ajtó beszereltetése tűnik a legvalószínűbbnek. Nekünk elég a sima változat. Érdemes ebben gondolkodni vagy van okosabb megoldás? Az is kérdés, hogyha baj van az ajtóval, akkor vajon lejönnek-e Pestről rendbetenni? 140 km-re vagyunk. Szívesen olvasnék új tapasztalatokat.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!