Keresés

Részletes keresés

Tu Sok Creative Commons License 2018.03.06 0 0 44376

Még sosem mértem, addig gyűröm, míg nem kőkemény, de ma nagyon elcsesztem...

 

Tegnap a citromon egerésztem, hát nem a kabátzsebben figyel a reggel vett darab?

Ez nem az én napom...:}}}

Előzmény: beetee (44375)
beetee Creative Commons License 2018.03.06 0 0 44375

1,6 dl olajat még nem láttam felvenni 1 db tojást... hogy kemény maradjon a majonéz...

Előzmény: Tu Sok (44374)
Tu Sok Creative Commons License 2018.03.06 0 0 44374

Csupán eg recept, én 1 tojással startolok.

Arányok...

Előzmény: beetee (44367)
Tu Sok Creative Commons License 2018.03.06 0 0 44373

Tojása válogatja.

a maim pl nyüsznye volt, alig vett föl olajat.

 

Ez van.

Előzmény: beetee (44367)
szkati Creative Commons License 2018.03.06 0 0 44372

Holnapra férjnek paprikás krumpli, nekem pedig marhafarokból- sok zöldséggel- húsleves:))

Szerdára bakonyi sertésbordát csinálok nokedlivel, hétvégére pedig osso buccót.

öreg_néne_b Creative Commons License 2018.03.06 0 0 44371

Fél liter

 

"-olaj .5 l"

Előzmény: Boszorka (44370)
Boszorka Creative Commons License 2018.03.05 0 0 44370

Olvass figyelmesen! Fél deci az az olaj.

Előzmény: beetee (44367)
Boszorka Creative Commons License 2018.03.05 0 0 44369

Így igaz! Még soha az életben nem tettem citromot tartárba, csak fehér bort. Persze főzésben nem én vagyok a bölcsek köve, de anyámtól tudom a fehér bort.

Előzmény: nagypapi51 (44364)
Boarhunter Creative Commons License 2018.03.05 0 0 44368

Ennyire haragszol a sertésvelőre, hogy csakazértse veszel? Pedig még olcsóbb is lett, lement az áfája...

Hétfőn persze nem veszünk, nem is nagyon lehet kapni de a hétfői vágásból kedden frisset kapsz a hentesnél.

Előzmény: Tu Sok (44362)
beetee Creative Commons License 2018.03.05 0 1 44367

Mi lesz ez?

Mert 3 tojáshoz a fél liter olaj egy pöppet sok... szerintem.

Előzmény: Tu Sok (44366)
Tu Sok Creative Commons License 2018.03.05 0 0 44366

Előkaptam egy recipét:

-3 tojat

-Mustár 8 deka

-só 2 deka

-tejszín 4 deci

-olaj .5 l

-fehérbor .15 l

-porcukor 4 deka

-citrom 1 db (sokallom)

-cayenne-bors 5 g

 

 

Ételkészítési ismeretek...

De a nagyVeneszben is van citrom....

Előzmény: Tu Sok (44365)
Tu Sok Creative Commons License 2018.03.05 0 0 44365

Tartárba kell citromlé...

Vidékre ecet....:}}}

Előzmény: nagypapi51 (44364)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.03.05 0 0 44364

Minek a citrom, egész malacot sütsz, vagy rántott velőt? :)

(tartárba elég a fehérbor is)

 

Előzmény: Tu Sok (44363)
Tu Sok Creative Commons License 2018.03.05 0 0 44363

Ajjaj, nincs itthon citrom...:{{{

Előzmény: Tu Sok (44362)
Tu Sok Creative Commons License 2018.03.05 0 0 44362

Én meg holnap rántott karfiollal vesződök, tartárt is szerkesztek...

Ha nincs velő, lehet,sajtot rántok, de most csak gyalog...

Előzmény: nagypapi51 (44361)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.03.05 0 0 44361

Ötletek a hétre:

lencsefőzelék, sült kolbász

paradicsomos káposzta, sült oldalas

sonkás tészta, cékla

székelykáposzta.

Ma tegnapi maradék bableves, palacsinta.

 

 

Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2018.03.04 0 0 44360

Á, fehér ajtó, nem mutatna rajta sehogy :)

Előzmény: nagypapi51 (44359)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.03.04 0 0 44359

Stílszerűen legyen hógolyó a kopogtató... :)

 

Előzmény: Vének Tanácsa TM (44358)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2018.03.04 0 0 44358

Erre a szép, márciusi télre való tekintettel ma kacsasült, héjában sült krumpli, almás káposzta. Gesztenyepüré.

 

Gondoltam, kiteszem lassan az ajtóra a  húsvéti kopogtató koszorút. Lehet, inkább az adventit kellene...

Tu Sok Creative Commons License 2018.03.04 0 0 44357

Bocs, én rántott velőről énekeltem eleitől fogva...

Előzmény: Boarhunter (44355)
Tu Sok Creative Commons License 2018.03.04 0 0 44356

Jó, föladom.

Kunyerálok egy borjúfejet, van bárdom,fűrészem...

 

Szerintem van különbség, dehát de gustibus...

Előzmény: Boarhunter (44355)
Boarhunter Creative Commons License 2018.03.04 0 0 44355

Azért ennyire nem nagy a különbség. Oké, a borjúvelő keményebb, lehet kockázni is akár de az ízében nincs akkora különbség és ha van is, nem biztos, hogy a borjú javára.

Ettem már szarvas, őz, vaddisznó, birkavelőt is, vesevelőnek vagy csak hagymásan elkészítve elég egyforma mind.

Előzmény: Tu Sok (44352)
Tu Sok Creative Commons License 2018.03.03 0 0 44354

Amennyire én tudom, a vese-velő disznóvelővel működik, és a tökölés a vesével van.

Én sose csináltam, a nejem is csak néha, de nem riadok föl éjjel, miért nincsen?

 

Borjúvelőből szerintem senki, soha...

Előzmény: Boszorka (44353)
Boszorka Creative Commons License 2018.03.03 0 0 44353

Én jó 50 évvel ezelőtt ettem utoljára és kizárólag vese velő műfajban. Anyámat ismerve biztos borju velő volt. Nagyon szerettem, de  azért jól megvagyok nélküle.

Előzmény: Tu Sok (44352)
Tu Sok Creative Commons License 2018.03.03 -1 0 44352

Lehet igazad, de aki evett borjúvelőt, az tudja, a disznóvelő nem fér föl vele egy zongorára...

...:}}}

Előzmény: Boszorka (44351)
Boszorka Creative Commons License 2018.03.03 0 0 44351

Azért mert te szereted, még nem biztos, hogy tömegek futkosnak a velő után.

Nekem anyósom, Svácban, elkezdte magyarázni hogy kell csinálni a vese velőt, amit itthon imádtam. Aztán gyorsan leállítotam az előadást, mert rádöbbentem, hogy annyira azért mégsem szeretem, hogy az előkészítéssel járó tortúrát végig csináljam.

Előzmény: Tu Sok (44349)
Tu Sok Creative Commons License 2018.03.03 0 0 44350

mint a pacal.

régen a padlóról söpörték, ma meg aranyáron van.

Előzmény: Tu Sok (44349)
Tu Sok Creative Commons License 2018.03.03 0 0 44349

Nincs rá kereslet?????

Az egész ország meghülyült?

Ez olyan lesz pikpakk, mint 

Előzmény: homerx (44345)
Tu Sok Creative Commons License 2018.03.03 0 0 44348

Dehát én végigrágtam az általad adott 2003-as tűrvényt, ott áll: 2 évesnél fiatalabbra (alias bornyú) az se vonatkozott.

Ehh..

Előzmény: Boarhunter (44346)
ZsuR Creative Commons License 2018.03.03 0 0 44347

Koszonom!

Előzmény: nagypapi51 (44343)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!