Így igaz! Még soha az életben nem tettem citromot tartárba, csak fehér bort. Persze főzésben nem én vagyok a bölcsek köve, de anyámtól tudom a fehér bort.
Azért ennyire nem nagy a különbség. Oké, a borjúvelő keményebb, lehet kockázni is akár de az ízében nincs akkora különbség és ha van is, nem biztos, hogy a borjú javára.
Ettem már szarvas, őz, vaddisznó, birkavelőt is, vesevelőnek vagy csak hagymásan elkészítve elég egyforma mind.
Én jó 50 évvel ezelőtt ettem utoljára és kizárólag vese velő műfajban. Anyámat ismerve biztos borju velő volt. Nagyon szerettem, de azért jól megvagyok nélküle.
Azért mert te szereted, még nem biztos, hogy tömegek futkosnak a velő után.
Nekem anyósom, Svácban, elkezdte magyarázni hogy kell csinálni a vese velőt, amit itthon imádtam. Aztán gyorsan leállítotam az előadást, mert rádöbbentem, hogy annyira azért mégsem szeretem, hogy az előkészítéssel járó tortúrát végig csináljam.