Szia! Ez így nem megy szerintem, hisz ez esetben a motorkülönbséget hasonlítjuk a felszereltség különbséghez, ez így lehetetlen, nincs közös dimenzió, fizikai nyelven szólva. Szerintem érdemesebb a más gyártók hasonló felszereltségű, motorizációjú autóival összehasonlítani a verdákat, nem elfelejtve a garanciális feltételeket.
Hasoló felszereltségű Cee'd-ek esetén egy apróság: 1,4 benzin: 137 Nm 1,6 CRDI : 255 Nm
A casco és a kötelezőbiztosítás díja is jelentősen befolyásolja a költségeket. Társaságonként sok 10.000 forintos különbségek lehetnek. Minden megtakarított forint kárba veszhet (üzemanyagon, szervizen, stb.), ha valaki sokat fizet biztosításra.
"Ezt nem értem , miért kellene megtérülnie.Hisz használtan is tübbet fog érni a diesel."
Ha részecskeszűrős dízel, akkor talán igen....De annak már a karbantartási költségei és vételára is jóval nagyobb. Ki van ez számítva-:) ....! nem menekül senki, sem dízeles sem benzines tulaj, a gyártók által betervezett bíztos jövedelemtől.
Ha Te az 1.4-re 7,5-öt mondasz én meg a dieselre 5-öt ami szerintem meg a reális ,
rögtön más jön ki.
(7,5*300)-(5*315)=675Ft.
"Ha ezt 600ezer forintra vetítem le, akkor az 166 666,7 kilométer alatt térül meg."
Ezt nem értem , miért kellene megtérülnie.Hisz használtan is tübbet fog érni a diesel.
"A kötelező!!! szerviz, szinte azonos összeg mindkét autónál, mert a benzinesnek 15, a dieselnek 20ezres a szervizintervalluma. Viszont a diesel szervizköltsége jóval drágább."
Kutyaetetés előtt gyorsan körbecsípkedtem a gumit, több mint a fele benne maradt, ezért nem tudott a levegő kipréselődni, de így már tényleg könnyen csukódik.
Ez nem az én találmányom volt, és furcsállom, hogy neked az ajtóid ilyenek. Nekem 10csentiről egy enyhe lökésre simán záródnak.
Egy tipp... Húzd meg a kilincset, és finom mozdulatokkal próbáld ki-be csukogatni az ajtót. Így -elvileg- érezni fogod, ha megszorul valahol a zár, és emiatt akad. (vagy nézd meg a zárszerkezetet, nincs-e rajta kopás (surlódás) nyoma).
A napokban remélem komolyabban tanulmányozhatom a jelenséget és miután teljesen pontosan feltérképezzük a teljes kialakítást, remélem találunk megoldást.
Szerintetek az OMW bixxol premium 5w-40 olaj van ugyanolyan jó, mint a Castrol edge turbo diesel 5w-40(pdtdi) vagy turbo diesel 0w-30? A castrol olajak közül melyik javasolt a diesel ceedbe?
Az utastér fűtését egy hőkicsrélő(mint egy radiátor) szolgálja ki. Abba keletkezett egy nagyobb légysák. Azért csobog a víz benne, beke. Ez egyébként VW passat,golf hiba is. Idővel talán kisurran a levegő és a kiegyenlítőbe kerül, ahol lenne a helye-:) De ha nagyon zavar, akkor egy ügyes szerelő ki tudja csalogatni a turpis buborékot. Jocó
Paranoiás, csobogásos tüneteimet ma egy autószerelő is meghallotta végre.
Hiba nem analizálható, állítólag ilyen a konstrukció. A víz kering a radiátorban és annak a hangját hallom.
Gyógymód nincs, vele kell élni.
Aki még nem unja a csobogásos történetemet, az legyen szíves halgassa meg csendes helyen szabadtéren, hogy alapjáraton üzemmeleg motornál hallatszódik-e csobogó, áramló hang a középkonzol, kesztyűtaró találkozásához odahajolva.