Ha 135 mm-esben gondolkodunk, az endékás Sonnar elég jó nyitva, illetve sokat nem javul rekeszelve sem, ami a "nagyok" erénye. A 35-ös Flektogon, az ötvenes Pancolar is nagyon jó nyitva.
Nemrég vettem egy cosinon cosina 135mm f2,8 as objektívet,nem olyan rossz cucc,csak nekemmostanában háttérelmosási mániám van,minél mosottabb háttér.Csak azt vettem élszre,hogy ennek az objektívnek teljesen nyitott állapotában f2,8 van rendesen kromatikus abberrációja,ez most egy kicsit le lombozott,nem azt mondom,hogy az f4 nem jó csak szerettem volna minél nyitottabb rekeszű objektívet.Lehet esetleg ennek valamit csinálni?Egyébként az onjektív nem MC s változat.
Azért 20e forint egy MC pancolarért elég sok sztem. Én asszem 16ért tettem fel nemrég, nem igen volt tolongás érte, tök szép állapotúért! Vaterán ütötte le valaki aztán. Sajátomat 14ért vettem.
Tehát akkor mennyit ér az övé, az volt a fő kérdés. :)
Ez egy régebbi pancolar, max. 15 ezer. Van pár fajta. Ebből a zebrából is van olyan ami 8 blende lamellás, sugárzó, sárgás lencsékkel annak ára igen magas is lehet. Arról lehet felismerni, hogy a zebra blendegyűrű feletti "vas" alacsonyabb mint ami a te képeden van. Van az MC-s újabb pancolar ára 20 körül mozog. Aztán van a "starwars" pancolar ami az általad mutatottal hasonló árat mutat, de csak 2-es a max fényereje. Ebből is van fekete kivitelű és fényes. Na szóval ennyit nagyjából a pancolarokról:)
Köszönöm, akkor képminőségből adódóan jól gondoltam. Segítenél a beárazásban? olxen 33ért volt fent egy nemrég, de azt kicsit irreális árnak tartom, ebay-es árra pedig itt nemnagyon lehet hagyatkozni.. Köszi!
Hmm-hmmm igaz ez nem adok-veszek topc, de érdekelne, tudnál róla pár képet és egy árat ide küldeni? : suncityfamous@windowslive.com / A részleteket pedig majd mailen megtárgyaljuk ! Köszi !