Anzikának akadt egy-két jó részötlete. Szerintem akár egy kezdőnek is lehet jó tippje. Nekem csak az nem tetszett, ami neked sem, hogy jön, és kioktat, anélkül,
Spillo! Elöbb jártam kiállításra, mint Te. Ki a kezdő?
Itt Ti keveritek a dolgokat, következetlenek vagytok.
Megkéne kövezni az ilyet. Mennyi utolsó ember van. Még én is ujra,meg ujra kifekszem,pedig a Gyermekvédelemben élek. Csak ott ezt a saját gyerekeikkel tették a magukat szülőnek nevező ... nincs erre szó!
Kőzben beszéltünk. Nem semmi az az óriás, vajon hogy került be. Tetoválás ? Marha rendes vagy, ezt se sokan tennék meg. Kocsival csak-csak,de gyalog Nálunk is feltünedezik egy világos bőr nyakörves rotweiler, próbál villamosra felszállni ,hazamenni, ha valaki tudja ,hogy kell feltenni hogy rátaláljon a gazdája Bp.XI Andor utca Fehérvári ut és kőrnyékén látják 3-4-napja Győnyőrű kutya. Még remek kondiban. Egyszer láttam A kicsivel ölbe voltunk meg Vicával Mire felhoztam az enyémeket és visszamentem,hogy keressem, elment. De erre van Aki tud segitsen
Kőzős nagyrabecsült Állatorvosunk sem szemléli meg?, Nálunk 29 naposan kitapogatptt 4 kutyát,lett 6 ,de egy sajnos elment 2 naposan Sokáig rettegtem,nehogy 4-en maradjanak Volt is rá esély de Csaba csodadoktor. a viruló 5 tibeti éppen 6 hetes multmint ahogy tudod Sikerült a befogadott árváknak jó gazdit találni? A kutyák Védőszentje hirdeti a neved. Én tudom.
Oké, drukkolok !
Voltatok ultrahangon ? Annak idején voltam Zsakival a Lehel uton egy speciális ultrahangon és darabszámra megmondta az orvos, hogy 4 baba lesz és 4 is lett. Azt hiszem 5-6 hetes terhesen nézte meg, éppen időben lennél még elvinni. Bár nincs nagy jelentősége, hogy mennyi lesz. Kivel fedeztettél ? Kyrának lesznek babái ?
Pofátlan vagyok, ha megkérdezem, hogy meglehet majd nézni őket ? Esetleg képeket küldesz ?
Bármilyen kutyája is van, ha nem kiállitási, ha nem jár kiállitásra, ha nem tenyészt, nem irhat le olyat, hogy magasabb a standarnél, hogy hosszú a füle, stb.
Nem állt meg a világ a collieknál.
Egyébként mi újság veled ?
Olvastam még régebben, hogy fedeztetnél. Sikerült ?
Mi, itt a legtöbben azért kutyázunk, mert szeretjük a kutyáinkat, kiállitásra járunk velük, tenyésztjük őket. Ez a 3 nagyon jól megfér egymással. Sőt. Együtt kell teljesülnie, ahhoz, hogy sikeresen müködhessünk. Megpróbálunk bizonyos kérdéseket megbeszélni egymással. És akkor jön valaki, aki semmiről semmit nem tud, csak elképzelései vannak, azok is rosszak és ő akar minket megtanitani kutyázni ?????
Ha nem vagy tenyésztő és még kiállitási kutyád sincs ?
1. miért vagy itt ?
2. miért irsz olyan véleményeket, mint ha értenél a kutyakiállitáshoz, a méretekhez ?
Kutyád azért van ?
Én vettem a bátorságoz és visszaolvastam, elszomorodtam. Miért kutyázunk, azt hittem azért mert szeretjük a KUTYÁT és az Ő egészsége és jóléte a legfontosabb Minek kell személyeskedni,meg "udvariatlannak lenni" a sértegetésekről nem is beszélve
na mondjuk konkrétan ez sem igaz. Tény, hogy egy időben divat volt az olyan basset amelyiknek lelógott az alsó szemhélya, de ma már az ilyeneket kizárják a tenyésztésből.
A fül azért van a kutyán is, hogy halljon vele. Mindent meg lehet ideológizálni. Pl. valakinek azért rossz a szeme, hogy jobban kifinomuljon a tapintása.
Vagy a bassetnál, azért hosszú a fül, hogy rá tudjon lépni. Mindegy, a fül nem volt tőlem jó példa, mert Te sem tudod bizonyítani, hogy felveri a szagokat, én meg az ellenkezőjét nem. De ha egy kicsit gondolkodom, talán sikerülne.
Akkor egy szemléletes példát hozok elő. Ezt minden kutyás megpróbálhatja.
A bassettek szeme tasakos. Mindenki húzza le egy percig az alsó szemhéját és mesélje el mit érez. A kutya így éli le egész életét.