Keresés

Részletes keresés

Árpi Creative Commons License 1999.05.04 0 0 4
Egyetértek Lakkival! Még nincs ugyan kész a házunk (olyan sose lesz), de már benne lakunk. Aki tőlünk üresebb zsebbel kezd építkezni, az már köztörvényes, ennek ellenére se idegbaj (ehhez persze társ kell), se egyéb bajok. Egyetlen mesterrel nem vesztem össze, igaz, csak olyanok dolgoztak nálam, akit valaki olyan ajánlott, akinek adok a véleményére. Minden esetre annak ellenére, hogy teljesen zöldfülűen kezdtünk hozzá, nagyobb bajok nélkül megúsztuk. Interneten építőanyag árakat én se találtam, mikor kerestem, de ha kérdésed van szívesen adok tanácsot.
Először:
Hajópadló kell, vagy palló? Faanyagban nézz körül, milyen fűrésztelepek vannak a környéken. Minden "csak kereskedőtől" olcsóbb kell hogy legyen, ha azonos a minőség.
Ereszcsatorna:
Én műanyagot tettem fel 6 éve, eddig semmi baj vele. Igaz, én olcsón jutottam hozzá.
Beton:
Az attól függ... Egyre figyelj oda, én jól ráfáztam. Annyi cementet vegyél meg csak, ami el is fogy a nyáron... Ha van olcsó segédmunka (magyarul nagy a család, és segítenek is) akkor még betonkeverő vásárlással együtt is olcsóbb otthon keverni a betont. Ja, és ne hallgass azokra, akik tudnak "olcsón" betonkeverőt csináltatni. Az én "Méregdrága" bolti keverőmmel felépítkeztünk mi, meg két szomszédom is kölcsönkéri néha, de még megy. A "maszek" keverők nem bírták vele a versenyt, pedig olyan is volt, amiben 1.5 kW-os motor van. (Az enyémben 350 W-os)

Egyéb kérdés?

Lakki Creative Commons License 1999.05.04 0 0 3
Ezt ne hidd el Ks (bocs hrichard.. :) )

Sem anyagi csőd, és az idegösszeroppanásnak semmi eleje, pedig építkezünk. Ez egy ilyen magyar tömegpszihózis- betegség, hogy aki építkezik, annak törvényszerűen ki kell készülni. Dehogy kell.

Előzmény: hrichard (1)
Pocak Creative Commons License 1999.05.04 0 0 2
Tapasztalatom szerint erdemes inkabb a dragabb, de jobb anyagokat venni, peldaul pont a hajopadlobol ha masodosztalyut veszel, mindjart gorbebb a deszka es tobb benne a gorcs, nehezebb lerakni meg szegelni.

*******
Epitoanyag arakrol es vallalasi arakrol nem tudtok valami jo kis honlapot?

Előzmény: ks (-)
hrichard Creative Commons License 1999.05.04 0 0 1
Építkezés-házfelújítás=idegösszeroppanás-anyagi csőd.

HAJRÁ Ks!!!

Előzmény: ks (-)
myprint Creative Commons License 1999.05.04 0 0 0
"A SÖR mindig legyen kéznél!"
Kovács Kende kőműves mester
Előzmény: ks (-)
ks Creative Commons License 1999.05.04 0 0 topiknyitó
Hali minden kedves érdeklődőnek.
A topic témájának aktualitását az adja, hogy vettem egy 90%-ban kész házat, néhány dolgot még be kelll fejeznem rajta. A kérdés az az, hogy a hozzávalókat nem tudom hol lehet a legolcsóbban megvenni.Talán van itt valaki olyan, akinek nagyobb tapasztalata van az építkezésekben.
Első körben kellene hajópalló, ereszcsatorna, pár köbméter beton, szóval várom a jótanácsokat.
üdv:
ks

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!