Nem akarok senkit megbántani (főleg, ha ez valós ítélet), de nekem sokszor az jut eszembe, hogy ezek csak kamu beírások. Összeollózza valaki az összes felllelhető hibát, és ír egy lehúzó ítéletet. :x
ez ki volt? érdekelne hogy ezt mégis hogy sikerült összehozni? tényleg kifogott egy szart amit péntek délután raktak össze vagy széthajtotta 5000 km alatt, mert olyan is van :)
Nekem is 1.4 -es van, és igen nyomatékosnak érzem a motort, igaz amikor 3-asban, 4-esben odalépek akkor fogyaszt is.. De nekem nem gond, mert általában országúton használom, és az átlagfogyasztásom meglepően jó, 6.5l
Ezek után az lenne a kérdésem, hogy: Dezent V felni, vagy Enzo H felni mindkettő 22.3e -be kerül..
Deréktámasz az LX+-ban is van. De megint azt tudom mondani: Motrot felszereltséggel nem lehet összehasonlítani. Te ESP-vel nem fogsz 5 literes fogyasztást elérni, én meg 5 literes fogyasztással nem fogok menetstabilizálni. Nekem (és sokaknak) a felsorolt extrakülönbségek nem értek sem + 500 ezret, sem egy 137 Nm nyomatékú (amúgy minden bizonnyal kiváló) benzines kompromisszumot. Biztos azért árulnak ennyiféle motrot annyiféle felszereltséggel, hogy mindenki megtalálja a maga elképzelését, a maga képzelte realitással. Mindenkinek a saját érvei a logikusak, ezért választotta azt amit vett. üdv
"De, ha a mostani értékeket nézed... 1.4 EX kb. azonos áron van, mint egy 1.6 CRDi LX+"
Ha a mostanit nézem akkor igaz. De ha akkor amikorra meg kéne térúlnie szerintetek a dieselnek megnézem ,hogy ki fog súlyos tízezreket fizetni a vízlepergetős oldalüvegért, fűtött szélvédő csíkért és a többi hasznos extráért.
Szia! Ez így nem megy szerintem, hisz ez esetben a motorkülönbséget hasonlítjuk a felszereltség különbséghez, ez így lehetetlen, nincs közös dimenzió, fizikai nyelven szólva. Szerintem érdemesebb a más gyártók hasonló felszereltségű, motorizációjú autóival összehasonlítani a verdákat, nem elfelejtve a garanciális feltételeket.
Hasoló felszereltségű Cee'd-ek esetén egy apróság: 1,4 benzin: 137 Nm 1,6 CRDI : 255 Nm
A casco és a kötelezőbiztosítás díja is jelentősen befolyásolja a költségeket. Társaságonként sok 10.000 forintos különbségek lehetnek. Minden megtakarított forint kárba veszhet (üzemanyagon, szervizen, stb.), ha valaki sokat fizet biztosításra.
"Ezt nem értem , miért kellene megtérülnie.Hisz használtan is tübbet fog érni a diesel."
Ha részecskeszűrős dízel, akkor talán igen....De annak már a karbantartási költségei és vételára is jóval nagyobb. Ki van ez számítva-:) ....! nem menekül senki, sem dízeles sem benzines tulaj, a gyártók által betervezett bíztos jövedelemtől.
Ha Te az 1.4-re 7,5-öt mondasz én meg a dieselre 5-öt ami szerintem meg a reális ,
rögtön más jön ki.
(7,5*300)-(5*315)=675Ft.
"Ha ezt 600ezer forintra vetítem le, akkor az 166 666,7 kilométer alatt térül meg."
Ezt nem értem , miért kellene megtérülnie.Hisz használtan is tübbet fog érni a diesel.
"A kötelező!!! szerviz, szinte azonos összeg mindkét autónál, mert a benzinesnek 15, a dieselnek 20ezres a szervizintervalluma. Viszont a diesel szervizköltsége jóval drágább."
Kutyaetetés előtt gyorsan körbecsípkedtem a gumit, több mint a fele benne maradt, ezért nem tudott a levegő kipréselődni, de így már tényleg könnyen csukódik.
Ez nem az én találmányom volt, és furcsállom, hogy neked az ajtóid ilyenek. Nekem 10csentiről egy enyhe lökésre simán záródnak.
Egy tipp... Húzd meg a kilincset, és finom mozdulatokkal próbáld ki-be csukogatni az ajtót. Így -elvileg- érezni fogod, ha megszorul valahol a zár, és emiatt akad. (vagy nézd meg a zárszerkezetet, nincs-e rajta kopás (surlódás) nyoma).
A napokban remélem komolyabban tanulmányozhatom a jelenséget és miután teljesen pontosan feltérképezzük a teljes kialakítást, remélem találunk megoldást.