Keresés

Részletes keresés

szeredőci maxval bircaman Creative Commons License 2020.03.21 -3 2 53890

Éjfél óta még a belföldi utazás is tilos BG-ban a városok között, külön ok kell, hogy át lehessen menni a katonai ellenőrzőpontokon.

Plusz tilos a városokban a parkokban lenni. Ez egyébként marhaság, de ilyen szabály is van éjfél óta.

Előzmény: kacsák (53883)
szeredőci maxval bircaman Creative Commons License 2020.03.21 -2 0 53889

Valaki bukni fog ezen mindenképpen. A konkrét esetben vagy a turista vagy a szolgáltató.

A kisebb szállodák biztosan nem fognak visszafizetni semmit, sokkal egyszerűbb csődöt jelenteni vagy megszűntetni a céget, majd újat alapítani.

A nagy cégek esetleg visszaadnak pénzt.

Előzmény: János 2 (53886)
emery2 Creative Commons License 2020.03.19 -1 0 53888

Köszönöm János !

Irtam a bookingnak, megvárom mit reagálnak.

Előzmény: János 2 (53887)
János 2 Creative Commons License 2020.03.19 0 1 53887

Ezt talaltam jelenleg.

János.

János 2 Creative Commons License 2020.03.19 0 1 53886

Alapesetben nyilván nincs. A fiam jár hasonló cipóben itthoni kozvetlen foglalassal/aprilis vege/ .A szallasado penzt vissza ne ad legfeljebb modositani lehet majus 30-ig idopontra. Aprilis majus szinte most mindegy.

Azonban most nem alapeset van. A vezetóinknek valamit lepni országos es unios szinten, a visszatéritesek ugyeben, ha mégis sokan elindulnank a nyaron nagy baj lehet. Bizakodj és a bokinggal vedd fel a kapcsolatot.

Ne vedd rossz neven amit irok: Nem visszatéritheto nagy osszegu foglalas nem szerencses.

Nekem is van irodai foglalasom aprilis 30-ig lemonhatom elvileg koltseg nelkul, junius vegen mennek.

Akinek van valami vélemenye mondja el.

Továbbra is nem ertem hogy most is hirdetnek /lentebb/ ugy ezem a baj nem kicsi és ez a nyár ezzel mehet el.

Janos

Előzmény: emery2 (53885)
emery2 Creative Commons License 2020.03.18 0 0 53885

Sziasztok, kellemes délutánt mindenkinek !

Van egy érvényes foglalásom napospartra a Hotel Balatonba. Még januárban a booking.com-on keresztül foglaltam a szállást június végére, a hitelkártyámról a teljes összeget le is vonta a szálloda.

A foglalás nem visszatérítendő, a booking felületén elvileg még időpontmódosítás sem lehetséges. Van valamilyen lehetőségem, hogy a levont összeget visszakapjam ?  Túl bizonytalan most minden az egész világon...  Remélem mindenki minél hamarabb meggyógyul és véget ér ez a rossz álom.

János 2 Creative Commons License 2020.03.18 0 0 53884

Engem zavar hogy ma is igy hirdetnek.

Április 30-ig dijmentesen modosithatod.

Akkor mivel tudsz tobbet?

János

kacsák Creative Commons License 2020.03.17 -1 2 53883

Sziasztok!

Elég régen volt beírás az oldalon, valahogy nincs kedvünk írni, vagy nincs témánk, vagy csak egyszerűen arra várunk, hogy valaki más írjon, és majd utána mi is hozzászólunk!

Azaz, nagyon "leült" a topik!

Számomra az ok - egyszerű: el vagyunk keseredve a kialakult helyzet miatt!

Valószínűleg sokan vagyunk, akik jó előre lefoglalták a tavaszi- őszi kirándulásuk-, vagy a nyári nyaralásuk helyszínét - vendégházat, apartmant, szállodát, stb., akik tömegközlekedési eszközzel utaznak, azok pedig már - valószínűleg - szintén jó előre lefoglalták a buszt, vonatot, repülőt! 

Ebben a kialakult helyzetben, nem tudom, mit tettünk jól és mit nem: mivel mi a családunkból többen megyünk több felé, mi is jó előre lefoglaltuk a 8-10 nap eltöltésére alkalmas helyszínt, és-, mivel saját autón kívül, még más járművel is utazunk, így már azt is szintén jó előre lefoglaltuk, mondván: biztosan kedvezőbb árat fizettünk a tavalyi év végi-, vagy az idei év eleji foglalás esetén, mintha a nyaralás kezdete előtt történne a foglalás és fizetés!

Hát ez most nem jött be! Legalábbis nekünk!

Több hónappal előre lefoglaltunk mindent, mint ahogy minden évben, jó előre el is terveztünk mindent, és jött "VALAMI", ami mindent megváltoztatott és világméretet öltött!

Most ott tartunk, hogy lehet, hogy nem minden esetben tudunk elmenni a már korábban lefoglalt és befizetett várva várt nyaralásra, ki ezért, ki azért!

Biztosan vannak olyanok, vagy lesznek olyanok, akik valami miatt idén nem tudnak elutazni, de egyben mindannyian biztosak lehetünk: ha már jó előre mindent letisztáztunk és egy részét-, vagy a teljes összeget be is fizettük utazási irodáknak, magánszemélyeknek, repülőgép társaságoknak, vagy buszos cégeknek, lehet, hogy ezeknek az összegeknek el nem utazás esetén, búcsút inthetünk, ha nem is a teljes összegnek, de egy bizonyos részének biztos! 

Úgy gondolom, ezzel nem vagyok egyedül, újra tervezünk, és megint újra tervezünk!

DE EGYET TUDOK: túl kell élni, túl kell élnünk a jelenleg az egész világot foglalkoztató kialakult helyzetet, tegyük azt, amit javasolnak, amit tennünk kell, hogy a fertőzést minél előbb megállítsuk, hogy újra "szabadon élhessünk" a saját országunkban, és szerte a NAGY világban!

Ha most mást nem is tehetünk, mint hogy a korlátozásokat betartjuk, legalább osszuk meg emlékeinket az előző nyaralásokról, osszuk meg gondolatainkat, véleményünket itt a topikon, mint ahogy máskor is tettük, ezzel segítve saját magunkat és másokat!

Kisfiatal Creative Commons License 2020.02.24 0 0 53882

Borovecből felmentünk a felvonóval a Yastrebec-re, onnan pedig becéloztuk a Muszalát, de időhiány, és a társaim hozzáállása :D miatt nem sikerült végül.. Meg mászkáltunk a környéken, bementünk Samokovba ebédelni, miután Borovecben nem találtunk egy épkézláb éttermet, egy giccsbazársor az egész..

Mi aztán innen a Pirinbe mentünk, ott megmásztuk a Vihrent :) Élményeim itt: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=152207565&t=9162096   :)

Előzmény: kirgizke (53881)
kirgizke Creative Commons License 2020.02.24 0 0 53881

Szia!

Köszi a választ! Igen, olvastam, hogy hétvégén őrület van, igyekszem hétköznapra tenni a Rilát. Borovecben voltatok valamerre túrázni?

Köszi:

K.

Előzmény: Kisfiatal (53878)
Alexanna713 Creative Commons License 2020.02.24 0 1 53880

Csodálatos képek!! Gratulálok!

Előzmény: Jeff. (53879)
Jeff. Creative Commons License 2020.02.23 0 0 53879

Miképp korábban ígértem, itt vannak Burgas városról is a fotók:

https://indafoto.hu/nagy_istvan/image/26578543-0b3342aa/794887#nagyitas

2019-es Nessebar képek:

https://indafoto.hu/nagy_istvan/image/26485465-3c9905ef/791189#nagyitas

2019-es Sozopol képek:

https://indafoto.hu/nagy_istvan/image/26436387-6a15b12b/789749#nagyitas

2019-es busz, illetve hajó indulási időpontok, étlap árak és strandeszköz használati díjak itt találhatóak:

https://indafoto.hu/nagy_istvan/image/26432943-311860db/789661#nagyitas

Technikai segítség a fotók nézéséhez: az egérkurzort a képek középpontjára téve egy "monitor" ikon villan fel és erre kattintva teljes képernyős módra vált a fotó. Lapozni a nyílra kattintva lehet.

Előzmény: Jeff. (53847)
Kisfiatal Creative Commons License 2020.02.23 0 0 53878

Szia! Mi tavaly voltunk ott, Borovec-ben szálltunk meg. Mi autóval voltunk. A 7 tó húzós volt, nagyon sokan voltak, oda korán érdemes kimenni. A lifthez kilométeres sor állt, mi terepjáróval mentünk fel, kalandos volt :) Meg talán kicsit olcsóbbra jött ki mint a lift. De asszem ez hétvégén volt, lehet hétköznap kevesebben vannak.

Ha csak a tavak érdekelnek, akkor érdemes közelebb megszállni.

Előzmény: kirgizke (53877)
kirgizke Creative Commons License 2020.02.15 0 0 53877

Sziasztok!

A Rila-hegységben való túrázásban van esetleg vkinek tapasztalata? Bázist szeretnék választani 3-4 napra, de nem tudom eldönteni, hogy Borovets vagy Sapareva Banya lenne a jobb.

Tömegközlekedéssel utazunk, 10 éves gyerekkel, Plovdiv felől érkezve. Nagyon szeretném a 7 tó vidékét felfedezni, de az elég messze van Borovetstől.

Köszi a segítséget előre is.

Üdv:

K.

gy_cs Creative Commons License 2020.01.10 0 0 53876

Szia!

Itt egy pár válasz horgász kérdésekre a fórumról:

https://forum.index.hu/Search/showArticleResult?topic_id=9162096&aq_ext=1&aq_text=horg%E1sz

Előzmény: Index fórumos (53875)
Index fórumos Creative Commons License 2020.01.09 0 0 53875

Sziasztok!

A nyárra a Naposparton foglaltunk szállást. Az érdekelne, hogy milyen horgászati lehetőségek vannak ott, kell-e, és ha igen, akkor mennyibe kerül a horgászengedély, milyen felszerelést érdemes vinni, illetve még bármi, ami a horgászatról az eszetekbe jut.

Köszi!

kacsák Creative Commons License 2020.01.06 0 0 53874

Nagyon köszönjük, felvettük a buszos társasággal a kapcsolatot. 

Előzmény: csocso34 (53873)
csocso34 Creative Commons License 2020.01.06 0 1 53873
Előzmény: kacsák (53872)
kacsák Creative Commons License 2020.01.05 0 0 53872

Sziasztok!

Baráti társasággal nyáron a Naposparton töltjük a szabadságunkat. A szállodát már lefoglaltuk.

Mivel az autót vezetését senki nem vállalta be, így a ki- és visszautazást vonattal gondoltuk megoldani - ahogy már eddig többször tettük - mondván, már az is buli.

Azt tudtuk, hogy akár vonattal, akár busszal megyünk, min. 1x át kell szállni - mondjuk - Belgrádba, majd onnét Burgaszba érve busszal, vagy taxival le a Napospartra.

Sajnos azonban nem találtuk meg a MÁV nemzetközi oldalán a jegyvásárlás lehetőségét, és ugyan ez vonatkozik a Volánra is. Mindkettő megszüntette a közvetlen járatot, ezt is tudtuk, de arra nem gondoltuk, hogy 1x-i átszállással sem tudjuk megoldani az utazást sem vonattal, sem pedig busszal.

Vagy csak mi nem találjuk sem a vonatjegy -, sem pedig a buszjegy vásárlási lehetőségét a Budapest - Burgasz útvonalra???

stevie-13 Creative Commons License 2020.01.04 0 0 53871

Nyáron autóval utazunk a napospartra és útközben Szófiában szeretnénk megszállni. Tud-e valaki olyan hotelt, ami a Burgas felé vezető út közelében van. [...] Azért gondoltuk ezt, hogy ne a reggeli csúcsforgalomban kelljen átutazni a városon, ha máshol lenne a szállásunk.

Szófia igen kompakt város, ráadásul a burgaszi autópálya a legbelső városközpontból indul (Carigradszko sosze), és 2 x 4 sávon, gyakorlatilag kereszteződés nélkül vezet ki a városból. (Jóval kijjebb, a város határában van talán két lámpa is rajta, de az nem nagyon fogja meg a forgalmat.

Szóval én azt javaslom, szálljatok meg nyugodtan a belvárosban, és szánjatok néhány órát Szófiára. Szófia nem kifejezetten turista paradicsom, de magával ragadó hangulata van, és az a néhány látnivaló tényleg érdekes. Jó eséllyel sokkal jobbakat tudtok kajálni (és sokkal olcsóbban) mint a tengerparton.

Mostanában megint sokat járok Szófiába, tervezek is egy blogbejegyzést.

Előzmény: Berni86 (53868)
mossoly1 Creative Commons License 2020.01.04 -1 1 53870

Tudom ajánlani Szófiában a Hotel Accordot.Zárt a parkolója,van őr aki vigyáz az autóra.Kényelmesek a szobák és jók az ételek.

És nem nagy kitérő a Napospartra vezető úttól.

gy_cs Creative Commons License 2020.01.03 -1 0 53869

Ha szét is szeretnétek nézni Szófiában, akkor nem jó a tippem, de erről a hotelről:

https://www.booking.com/hotel/bg/dragoman.hu.html

jókat írnak, én is szemezgettem vele, s az ára is elég jó.

Ha még mindig nincs tervben a városnézés :) és "zavar" a csúcsforgalom, az északi elkerülő tökéletes megoldás, ebben az esetben ez a két hotel jó lehet:

https://www.booking.com/hotel/bg/elite-spetema.hu.html

https://www.booking.com/hotel/bg/simona-motel.hu.html

igaz km-ben egy kicsit több, de a saját tapasztalatom alapján gyorsabb.

A bookingon nézegettem, de nem nagyon tudom megállapitani, hogy hol helyezkednek el az egyes hotelek.

Van olyan a bookingon bal oldalt, hogy térkép, ott szerintem jól beazonosíthatók, s a gmapson általában meg is lehet nézni a környéket.

Az áthaladó útvonal, 8-as út - Slivnitsa be, Rakovski vagy Vasil Levski keresztbe, Tsarigardsko - A1 ki.

Berni86 Creative Commons License 2020.01.03 0 0 53868

Nyáron autóval utazunk a napospartra és útközben Szófiában szeretnénk megszállni. Tud-e valaki olyan hotelt, ami a Burgas felé vezető út közelében van. Esetleg biztonságos parkolási lehetőséggel rendelkezik. Zárt udvar vagy őrzött parkoló lehetne. Azért gondoltuk ezt, hogy ne a reggeli csúcsforgalomban kelljen átutazni a városon, ha máshol lenne a szállásunk. A bookingon nézegettem, de nem nagyon tudom megállapitani, hogy hol helyezkednek el az egyes hotelek.

gy_cs Creative Commons License 2019.12.31 0 0 53867
Előzmény: gy_cs (53866)
gy_cs Creative Commons License 2019.12.31 0 0 53866

Sajna az angol tudásom messze nem tökéletes, elnézést, ha a google fordító alapján rossz infót írtam.

Most megint átolvastam:

http://www.grandhotelvarna.com/news/1/The-latest-developments-at-the-Grand-Hotel-Varna-Resort-%26amp%3B-Spa/en

2018/07/09

A GRAND HOTEL VARNA RESORT & SPA LEGÚJABB FEJLESZTÉSEI

Kedves barátaim,

Örömmel tájékoztatjuk Önt a Grand Hotel Varna Resort & Spa legújabb fejleményeiről  . A 2017. nyári szezon végén elkezdtük az üdülőkomplexum átfogó és teljes felújítását . A projektet a következő években több szakaszban hajtják végre, amelynek eredményeként egész évben elérhető családi és életmód-célpont lesz, amely teljes körű gyógy- és wellness szolgáltatásokat, kikötőt és jachtklubot, valamint beltéri és kültéri víziparkot kínál. , mindeközben megőrizve az eredeti Grand Hotel Varna örökségét és pompáját.  

A jelenlegi szezonban csak a Lebed és a Dolphin Hotels lesz nyitva a vendégek számára. Felhívjuk figyelmét, hogy a Grand Hotel Varna, a Rubin és a Dolphin Marina Hotels bezárásra kerül az újjáépítés során. A projekt első szakasza magában foglalja magának a Grand Hotel Varnanak a teljes felújítását, valamint a tengerpart és a kikötő dokkjának megerősítését és tájjavítását a Dolphin Marina Hotel előtt. Az első szakasz becsült határideje 2020 június.

Hogy a jelenlegi szezon ebben az esetben mit takar számomra még mindig nem egyértelmű. :)

Előzmény: T-boy01 (53865)
T-boy01 Creative Commons License 2019.12.31 0 0 53865

A szezonra mindig igyekeznek elkészülni, de az csúszhat, ezért nem fogadnak mindegyikbe előfoglalást.

Előzmény: T-boy01 (53864)
T-boy01 Creative Commons License 2019.12.31 -1 0 53864

Nem két hotel üzemel majd, hanem két hotelre kínálnak előfoglalási kedvezményt! :)

Előzmény: gy_cs (53858)
gy_cs Creative Commons License 2019.12.30 0 0 53863

Volt egy kis időm keresgélni, s ha már Stevie segített egy kis Szerbiával, hátha jól jön egy kis Románia, Bulgária.

Nem tudom mennyire frissítik, s mennyire jók, de kiindulásnak jól jöhet.

Ez már keringett itt a fórumon: https://forum.peundemerg.ro/index.php?topic=199.0

S a bolgár, nem csak a tengert szeretőknek: http://roads-bg.eu/#map=8/26.474/42.542/

Előzmény: nj (53862)
nj Creative Commons License 2019.12.30 -2 0 53862

Sziasztok!

Tudnátok nekem segíteni?

Nyáron (inkább a második felében) mennénk Bulgáriába, tengerpartra.

Repülőgéppel szeretnék utazni. Ott nem szeretnénk autót vezetni.

Két fix programunk biztosan lenne: egy kirándulás Várnába (a delfináriumba is) és egy másik Neszebarba.

Tehát, az egyik a tengerpart északi, a másik a déli részén van.

Szeretnénk elkerülni a hajnalig bulizós helyeket, gondolom, Napospart és Aranyhomok is ilyen. De azért olyan helyre sem mennénk, ahol a szállás környékén 10 km.-es körzetben semmi élet nincs. :-)

Most úgy gondolom, hogy akkor járunk jobban, ha Burgaszba megyünk repülővel és valahol a közelben lakunk (Csernomorec, Pomorie, Szozopol?). Onnan viszonylag könnyen el tudunk menni Neszebarba, Várnába pedig általában szoktak szervezni egynapos, buszos kirándulásokat.

Tudnátok tanácsot adni, hogy hol (mely településeken) keressek szállást?

Illetve, van olyan utazási iroda, amelyik esetleg leszervez mindent utazással együtt. Mert amit én találtam, az mind csak Napospartra indít charterjáratot.

Minden ötletet előre is köszönök!

m.robi Creative Commons License 2019.12.30 0 0 53861

Bocsánat, elnéztem. Meg van az email címed. Küldök 1 levelet. 

Előzmény: m.robi (53860)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!