Keresés

Részletes keresés

alfredoo Creative Commons License 2006.07.06 0 0 13457

mk

lehet hogy a birosagon ott is azzal erveltek hogy a magyarok bekes emberek nyugodtan lehet oket baszogatni, sertegetni, ragalmazni nem fognak fellazadni igy nem kepezik a clear and present danger targyat vagy alanyaat.

nalunk kifejezetten ezzel ervelt a birosag. nincs veszely, nincs uszitas mert a zsidok nem laazadtak fel a predikator ellen.

Előzmény: Törölt nick (13456)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.06 0 0 13455
Csak éppen nem működik a dolog! Itthon nevetséges, hogy Mo-on magyarellenességről beszéljünk, illetve valakit ilyesmiért jelentgessen az ember!  A kisantantban meg van rá  indok is bőven, de reménytelen! Patthelyzet!
Előzmény: Törölt nick (13448)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.06 0 0 13454
off
munka van:
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9145483&la=56628715
Előzmény: Operator (13453)
Operator Creative Commons License 2006.07.06 0 0 13453
Beírásod hiánypótló...
Előzmény: Törölt nick (13449)
alfredoo Creative Commons License 2006.07.06 0 0 13447

ht

nekem szimpatikusabb az a valasz hogy ez egyszeruen nem, nem igy igaz. nem az osszes zsidora vonatkozik es nem az osszes orszagra.

ha ez igaz lenne, ha a zsidokban lenne valami rossz, valami gyuloletes, valami visszataszito, akkor horthynak hogyan lehetttek volna zsido baratai? meeg a regi monarhciaban, a vasutallomasokon...

jut eszembe ha neked valaki azt mondana hogy te monarchias vagy, a monarchiat testesited meg, akkor mire gondolnal? ha valaki magyar helyett azt mondana hogy te monarchia vagy. ez olyasmi mint a jugoszlav?

persze a jugoszlavok a jugoszlav csapatnak altalaban szurkoltak. es amikor horvat lett a jugoszlavbol akkor mar inkabb ellene drukkoltak.

hogyan szavaztak a monarchiak, hogyan szavaztak a jugoszlavok EGYMASRA az europai dalfesztivalon? hogyan lehet monarchiaval ervelni 100 evvel a monarchia felbomlasa utan? ami felbomlas mar eleve azt jelentette hogy NEM IS VOLT  monarchia. ki beszel ma jugoszlav tudatrol es identitasrol? pedig nyilvanvaloan volt olyan.

en ezt tartom a legjobbnak amikor olyan dolgokkal, olyan erzesekkel ervelunk, amihez a tobbinek lovese sem lehet. hiszen mondhatja valaki hogy o a monarchia igazi kepviseloje. mivelhogy nem eltunk a monarchiaban ez kurvara AKARMIT jelenthet. es akkor mar ott vagyunk az ingovanyon, messzirol jottkent meselunk, a tobbiek tatott szajjal hallgatnak, talalkozunk a hofodte jeruzsalem keklo hegycsucsain es errol rajzversenyeket rendezunk. es nyugodtan mondunk mas, akarmilyen hulyeseet, minel nagyobb annal jobb.  a masik meg szegyelli magat hogy nem ERZI magat monarchiabelinek.

persze jonnek utana a transzvesztitak es kozlik velunk milyen jo. meg a buzik. es nezunk magunk ele mert ha akarnank se tudnank buzik lenni mert ez genetikailag nem megy illetve eroszak lenne teeve a termeszetunkon. de felre ne erts, ok meg nem tudnanak nem olyanok lenni amilyenek. csak eppen egyiknek sem kell beszelni rola hogy milyen ez vagy milyen az. egyik ilyen, masik olyan es punktum.

amugy a zsidogyulolo megtalalja az ellensegkepet. hitlerek annyira megtalaltak hogy  1/8 zsido is zsido volt. pedig nem volt az.

ja es az ellenszenvesseg. a japanok nem voltak a kinaiaknak ellenszenvesek. kulturaltak voltak, fejlettek stb stb. ettol fuggetlenul szep alaposan es modszeresen fejezgettek le a kinaiakat.

Előzmény: HitetlenTamaska (13446)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2006.07.06 0 0 13446

Kedves Kosr Szalona

Irtad:

"

Azért érdemes elgondolkodni azon: miért van az, hogy a zsidókat a világ minden országában fenntartással veszik az emberek?

Mi az oka ennek?

"

Bár feltehetően nem az alaábbi válaszra várteál, de kérdésfetevésed nagyonis kapóra jön nekem:

Kérdésed egyszerüen megválaszolható, az ugyanis  tautologikus:

A szó az idegen szinonimája. Az idegentől pedig félünk.

Ahol a szót már nem használják, ott az ez irányu félelem is elenyészett.

Ezért is irtam sokkal korábban, hogy a szo kizárólag a kölcsönös félelmek légköráben juthat bármilyen tartalomhoz, illetve, ha a félelm elenyészik körülötte, akkor a szó is elenyészhet, és ezért a félelem képezi a szóval kapcsolatos nyelvi és társadalmai jelenségek  egyedüli megfogható közös voltát.

Előzmény: Törölt nick (13434)
Tzp Creative Commons License 2006.07.06 -1 0 13444

Volt olyan eset, hogy az apa felakasztotta a gyermeket, az anyja vagta le es a gyerek meg mindig nagyon szerette a gyereket.

Egyebkent nem errol irtam, hanem arrol, hogy szeretetnek lehet-e nevezni azt, ha a szulo csak akkor szereti a gyereket ha az jol viselkedik?

Előzmény: Törölt nick (13432)
alfredoo Creative Commons License 2006.07.06 0 0 13443

solan

tenyleg jo a hasonlat. a gyerek akkor is szereti a szuleit, bar ez teljesen elkepzelhetetlen hogy egy szulo mar 10 gyereket ledobja az emeletrol (ha felfalasrol lenne szo talan az meeg elkepzelheto lenne)

de

a gyereknel egyaltalan nem akaratlagos a szulo szeretete. semmi megfontolasa nincs es nem lehet hogy esetleg ne szeresse a szulojet. a gyerek csak ugy el a vilagba es szereti a szuleit. nincs valasztasa. mire felno meggyulolheti a szuleit de gyerekkent egyszeruen nincs mas.

peldaul szeretjuk e a levegot. szeretjuk e vagy nem szeretjuk hogy magyarok es/vagy zsidok vagyunk. az es vagynak inkabb az egyik tagja az ervenyes de vegul is vannak kevercsek.

nem, nincs valasztas. ha nem szereted akkor is zsido vagy ha meg szereted akkor is. vagy magyar. vagy kevercs.

ezek egyaltalan nem valaszthatok es nem erzelmi kerdesek.

ha pofanvernek az faaj. ha mazochista vagy es elvezed ha pofanvernek az meg egy beteg allapot.

a normalis embernek teljesen termeszetes hogy van fajdalomerzete nem dicsekszik vele es nem szegyelli. ugyanigy teljesen termeszetes hogy van egy identitasa de ez sem buszkesegre sem szegyellesre nem ad alkalmat.

mint ahogy az identitasnak vannak elemei, attributumai is. ha olyan identitast probalok magamra venni ami nincs, mert nincsenek meg az attributumai akkor egy picit hulye vagyok. ha ferfi letemre nokent akarok viselkedni akkor hulye vagyok. ha magyar vagyok, magyarul beszelek, a magyar kulturaban elek es elkezdem mondogatni hogy zsido vagyok es ehhez meeg keresek regen elfelejtett szokasokat es mindenfele hulyesegeket irok ki a monarchiarol es vasutallomasairol akkor mi vagyok szerinted?

Előzmény: Törölt nick (13432)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.06 0 0 13442
istenkísértő vagy. csaxólok.
Előzmény: Geőcze Zoárd (13440)
Geőcze Zoárd Creative Commons License 2006.07.06 0 0 13440
42 neve van, Ságvári csak a második
Előzmény: szociális halász (13438)
szociális halász Creative Commons License 2006.07.06 0 0 13439
Igaz, Afrikában nem problémáznak velük sokat. Csak a többi földrészen van gond. ;)
Előzmény: Geőcze Zoárd (13437)
szociális halász Creative Commons License 2006.07.06 0 0 13438
Az Isten nem más mint Jahve.

Ne fogadj rá. Lehet nyugodtan Elohim is. Még a zsidók sem tudják eldönteni. Pláne, hogy olykor Adonáj is beszól.
A végén kiderül majd, hogy az Isten valójában egy bizottság. :)
Előzmény: Törölt nick (13433)
Geőcze Zoárd Creative Commons License 2006.07.06 0 0 13437
Miért kezelnék a világ minden országában fennatrtással a zsidókat?
Előzmény: Törölt nick (13434)
Geőcze Zoárd Creative Commons License 2006.07.06 0 0 13436
Mindez azér van, mer a zsidóké a világhatalom és pünkt veled akarnak kiszúrni.
Előzmény: Törölt nick (13435)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.06 0 0 13435
Miért is? Mert a magyar nem isten kiválasztott népe, mert vele bármit meg lehet csinálni? lehet büntetlenül becsmérelni, azért amiért antiszemitizmus vádja esetén börtön is járhat? Miért tesztek különbséget nép és nép gyalázása között? Egyiket lehet, a másikat nem! Antiszemitizmusra van törvény? Van. magyarellenességre van? NIncs! S akkor? Látom még a fogalom elnevezésétől is ózkodtok!
Előzmény: Geőcze Zoárd (13423)
Tzp Creative Commons License 2006.07.06 -1 0 13431

UI: Ez forum (kvazi levlista), nem csetszoba. Ha erted mire gondolok...

Előzmény: Tzp (13430)
Tzp Creative Commons License 2006.07.06 -1 0 13430

Kedves AJ,

ha egy gyerek nem kap feltetlen szeretetet, akkor az elegge megart a lelki fejlodesenek, mert a szuloi szeretet csak akkor er igazan valamit, ha feltetlen. Nos a te "eleterzesedrol" jutott ez eszembe. Magyarsagtudat-e az egyaltalan, ami nem onzetlen? Es elitelendo-e az aki onzetlenul gondolja magat magyarnak, zsidokent? A valasztol fuggetlenul: te ezt teszed. Ennek szeretnel teret nyerni. Es ez az amiert en nem orultem a kezdemenyezesnek es amiert orulok a sikertelensegenek.

Udv,

Tzp

Előzmény: Állományjavító (13394)
Geőcze Zoárd Creative Commons License 2006.07.06 0 0 13429
Hagggggyuk frédi, hosszú...
Előzmény: alfredoo (13420)
HAL9000 Creative Commons License 2006.07.05 0 0 13428

A szlovák szocdemeknek most dörzsölték meg az orrát egy kicsit.

Végül is a lényeg az szvsz., hogy azt tedd csak meg felebarátoddal, amit nem bánnál, ha esetleg veled is megtennék.

Legalábbis, ha békében szeretnél vele élni...

Előzmény: alfredoo (13427)
alfredoo Creative Commons License 2006.07.05 0 0 13427

hal

rasszista es/vagy gyulolkodo magatartasokban nem sok igazsagot tudok talalni. az altalanositasoknak majdnem mindig van egy hibaas eleme. illetve HIBAAS.

a kettos mercek is nagyon jol tudnak mukodni. amikor nekem TETSZIK az 'igazsag' akkor szinte dupla erovel tudom kepviselni. legfeljebb kiderul hogy nem igaz, legfeljebb kiderul hogy a tobb 10000-es, n.b. 100000-es tomegek, 500-ra redukalodnak.

akkor meg lehet baszogatni a nepesseget hogy feelnek, vagy akaarmivel. hogy nem eleeg jok, nem eleeg eerettek a vezetettseegre.

alfredoo Creative Commons License 2006.07.05 0 0 13426

primavis

talan nem a hitlerajt es a nacikat minositi az amit csinaltak? talan, netantan a zsidokat minositene hogy elgazositottak oket?

szerintem aki ilyen velemenyen lenne az egy alapzatra helyezkedne a nacikkal meeg ha csak relativizalasrol is van/lenne szo.

talan nem eleeg ha onmagam biztos vagyok az igazamban? ha alaptalanul bantanak, alaptalanul becsmerelnek? talan annak aki becsmerel es igaztalanul becsmerel barmi igazsagot tudna adni?

Előzmény: Törölt nick (13422)
HAL9000 Creative Commons License 2006.07.05 0 0 13425

Általában mindig van igazság, csak néha mélyen a felszín alatt rejtőzik.

Előzmény: alfredoo (13421)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2006.07.05 0 0 13424
Ugy gondolod, hogy a "Der Herr genießt, und schweigt" álláspontjára kellett volna helyezkedjem, amikor a legszebb öröm a káröröm?
Előzmény: Iszak Iszakievics Stajn (13336)
Geőcze Zoárd Creative Commons License 2006.07.05 0 0 13423
ostobaságot kérsz
Előzmény: Törölt nick (13413)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.05 0 0 13422
Jó, jó, ergo, a zsidókat szidókat minősiti az antiszemita szövegük. De akkor miért foglalkoztok velük? lusta vagyok beirni a szöveged, képzeld oda a megfelelő behelyetesitésekkel!
Előzmény: alfredoo (13421)
alfredoo Creative Commons License 2006.07.05 0 0 13421

primavis

nem ertem a problemadat. az hogy valaki(k) folyamatosan becsmerlik a magyarokat az nem a magyarok problemaja. az eppenseggel a becsmerloket minositi.

ha meg kritikarol van szo akkor azt meg kell fontolni es az adott jelenseget meg kell javitani.

de az ilyen becsmerlesek inkabb mindig valamirol terelik el a figyelmet. mint a vitak kozben a szemelyeskedesek is.

es ha ez a magyarbecsmerles valahol az odakerult magyar nepesseg, az ottani politikai nemzet ellen iranyul, akkor meg egyszeru rasszizmusrol van szo. emberek egy csoportja ellen etnikai alapon fellepni.

Előzmény: Törölt nick (13419)
alfredoo Creative Commons License 2006.07.05 0 0 13420

gz

nem tudom hogy miert kevered ide a politikai nemzetet, amikor a politikai nemzethez KEPEST adott tobbletjogokrol van szo. mindenki, minden magyar allampolgar a politikai nemzet resze. hol van leirva hogy ki vannak/lennenek a nemzetisegek zarva a politikai nemzetbol?

Előzmény: Geőcze Zoárd (13381)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.05 0 0 13419

Vázoltam: határon innen és túl, egyes emberek folyamatosan becsmérlik a magyarokat és a magyarsággal kapcsolatos dolgokat/eseményekt/ stb, stb.

Lehet magyarellenességnek is nevezni, de akkor miért nem jó a zsidóellenesség, miért kell az antiszemitizmust használni? S ha mégis jobb, akkor javasolj egy másikat az antihungarizmus helyett! Elfogadom, hogy ez benned/tek kellemetlen emléket ébreszthet. Nosza, törd a fejed, Menni fog az!

Előzmény: Állományjavító (13417)
Állományjavító Creative Commons License 2006.07.05 0 0 13417
Ki mondta, hogy fontosabb? Ebben a rovatban nem erről van szó. Tizedszerre mondom, ha vázolsz egy analógnak gondolot léthelyzetet, megvizsgálhatjuk.
Előzmény: Törölt nick (13416)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.05 0 0 13416
Miért lenne a te életérzésed fontosabb számomra, mint az enyém? Egyébként, ugyanaz a probléma: neked nem esik jól ha tiszteletlenül beszélnek a nemzetedről, igazad van, nekünk meg ha a magyar nemzetről! Mi a különbség? Miért más téma?
Előzmény: Állományjavító (13414)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!