Érdeklődés van is, de csak addig amíg meghallják a vevőberendezés árát és hogy csak azt a 5db (Kossuth, Bartók, Dankó, Katolikus...) állami csatornát lehet csak hallgatni, és azt is csak a fővárosban és a délre fekvő agglomerációjában, akkor már nem érdeklődnek tovább.. :D
Ami ugye jó 20%-al kevesebb, mint amit Te citálsz.
Arról most ne beszéljünk, hogy az a három adó épp-hogy be tudja sugározni Bp. területét...vagy nem. :-)
Kibővítve Közép Magyarországra (amit, mint egy előző posztomban utaltam rá, esélye sincs besugározni a mostani három játékadónak, de legyünk jóindulatúak):
Népsűrűség a Közép Magyarországi régióban 435 fő/km2.
Én csak azt próbálom megérteni, hogy valamilyen módon kikalkulálták ezt a 38%-ot - hogy jött ez ki!
A tapasztalati tényekkel nem foglalkozhattam, mert ott rengeteg a befolyásoló tényező (főleg a vevő oldali befolyásoló tényezők, de a vételt befolyásoló domborzati, időjárási és egyéb tényezők is mind szerepet játszanak).
Nem a DAB-ot akarom védeni - igazából semmi érdekem nem fűződik hozzá! Megérteni próbáltam, de persze lehet, hogy kár ezen ennyit pörögni!:)))
60km-es sugarú kört feltételezve kb. kijön a számítás (bár abba Szolnok és Gyöngyös mér nem fér bele). Az más kérdés, hogy lehetséges-e a szóráshatáron elfogadható vételt produkálni!
"Hogy is volt azzal a Churchillnek tulajdonított idézettel?"
Hát úgy hogy, az egyik XIX századi elődjének, Benjamin Disraelinek tulajdonított mondást ("There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics") minden bizonnyal Churchill is idézte;)
Gondolom rajzoltak egy kört az elméletileg lehetséges szóráshatár szélén és ebből az derült ki, hogy az ország lakosságának épp a 38%-a él a körön belül.
Arról persze nem szól a fáma, hogy ezen a körön belül mennyi az olyan hely ahol képtelenség a vétel. A hétvégén Visegrádon voltam és időnként próbáltam nézni a MindigTV-t - hát gyászosan volt az eredmény. Egyfolytában szakadozott a vétel, pedig Visegrád gondolom jóval ezen a körön belül van!