Keresés

Részletes keresés

Giorgioo Creative Commons License 2013.10.10 0 0 100

A napokban komplet vizsgálatokon estem át amiben  volt minden finomság.

Szemfenék vizsgálat akkor dopler az erek vizsgálata továbbá ultrahangos szervvizsgálat plussz vérvizsgálat vizelettel és EKG. Összegezve minden rendben volt az orvos csak vakargatta a fejét nem erre számított. Talán csak a szem vizsgálatnál volt egy ilyen, hogy "poz. Salus-Gunn tünetek" amire a szemorvos azt mondta, hogy nem komoly egyk sok Lutein-t. 

Fogaim jók nyeléssel sincs problémám. Viszont az emésztésemmel vannak gondok. Azzal kezdeném, hogy tejfehérje érzékeny vagyok. Gyakorlatilag minden tejes dolgot elkerülők így nem fogyasztok semmi olyat amit az élelmiszeripar kínál. Viszont időnként puffadok és arra jöttem rá, hogy a szénhidrát emésztésével vannak gondjaim. Ez olyan szintű, hogy az egekbe nyomja a vérnyomásmom akár 200 fölé és napokig tart mire megnyugszik a szervezetem és normális értékeket mérek megint.  Szerinted?

Előzmény: ghepard (99)
ghepard Creative Commons License 2013.10.10 0 0 99

Hát, mint írtam is - az emésztőrendszer. Ott nincs probléma? Fogak, torok, nyelőcső, gyomor, emésztés, vékonybél, vastagbél, vese, máj, vizelet stb..... Mert ennek a rendszernek a nem jól működése is már szinte népbetegség....... 

Előzmény: Giorgioo (98)
Giorgioo Creative Commons License 2013.10.10 0 0 98

Pontosan nemtudom mi volna az a másik rendszer ha néhány mondatban elmondanád.

Előzmény: ghepard (97)
ghepard Creative Commons License 2013.10.10 0 0 97

Hát vannak jópáran, akik keresik az alternatív megoldásokat, én is - mindig jó érzés fog el, mikor aztán valahol meg is találom, hogy az pontosan úgy működik, ahogy én is észrevettem és lefigyeltem minden műszer nélkül. Perszehogy írd meg, hogy hogyan haldsz majd az úton. Egyébként a másik rendszer hogy működik Nálad? Az emésztőrendszer, melybe beletartozik a fogaktól kezdve egész a végbélig minden, ami a táplálék (folyadék is) feldolgozásával és ürítésével foglalkozik.....

Előzmény: Giorgioo (96)
Giorgioo Creative Commons License 2013.10.09 0 0 96

Valóban úgy tűnik, hogy ez a program a Te koncepciód alapján készűlt :) Most elkezdtem rendszeresen használni napi több alkalommal és később majd beszámolok a tapasztalataimról ha érdekel.

Üdv! 

 

Előzmény: ghepard (95)
ghepard Creative Commons License 2013.10.09 0 0 95

Hát akkor ez pontosan egybecseng az én véleményemmel is, meg azokkal is, amiket olvastam az idevágó kisérletek kapcsán. Az oxigénfelvételt és a széndioxid leadást lehet egy kettőre szabályozni, de tartósabban befolyásolni a vérnyomást - ahhoz több idő kell. De szép lassan az is normalizálódhat.

 

Hát igen, járja az orvosokat, de mindhiába, ha saját maga nem csinálja másképp az eddigi megszokott dolgait. Pedig profi szinten sportoló volt. Bizony az óriási különbség a kezel és a gyógyít között. Nem tudtam, hogy azt a sportágat űzte fiatalkorában, amibe én kezdtem bele tavaly. Soha életemben nem dobáltam gerellyel(eltekintve 6 kisérletet a gimiben, tehát 45 évvel ezelőtt). Támadt egy olyan gondolatom, hogy azt ki kéne próbálnom, mert valahogy úgy éreztem, hogy nem is lennék benne olyan rossz. Megnéztem korosztályom országos csúcsát (amit 22 éve már nem szárnyaltak túl) és csak úgy kijelentettem itt a melóban is, hogy én azt megdobom helyből is. Na végül megtudta a fiam is, neki több se kellett - drága a gerely, de vett nekem egyet. Ez volt tavaly májusban, minden héten kimegyek és dobálok, gyakorlatilag semmi edzés. Nekem a harmónia a fontos, egy kisérlet bal kézzel és utána egy jobb kézzel. Rengeteget fejlődtem és már csak kb 40cm kell a csúcsig. Nekifutással már tavaly megdobtam, de ahogy megigértem, helyből is megpróbálom elérni. De innen már nagyon nehéz javulnom, de van esélyem jövőre. Ha annyit dobok csak, mint az idén, akkor az már több lesz, mert minden évben nagyobb számmal szorozhatom az elért eredményt......

 

Most annyit tudok helyből bal kézzel, mennyit ő tudott a legjobb éveiben, pedig van ezüstérme az Univerziádéról........

Előzmény: Giorgioo (93)
Giorgioo Creative Commons License 2013.10.08 0 0 94

Hevenyészet fordításban a következő:
A Breathing Zone applikáció egy egyszerű módja annak, hogy ellazuljon az alábbi egyszerű irányított légzés gyakorlásával.
Mindössze 5 perc alatt ellehet kezdeni, hogy élvezze az egészségügyi előnyeit a lassú terápiás légzésnek.
Ez a tudományosan kialakított légzőgyakorlat lassítani fogja a pulzusszámot, és idővel segíthet csökkenteni a magas vérnyomást.

A kollégádat sajnos elkapta az egészségügyi gépszíj, félő, hogy ha nem tud kiszabadulni ebből a halálos ölelésből súlyosabb gondjai lehetnek.
Szerintem is a gyógyszer nem megoldás mert nem gyógyít csak kezel és az nagy különbség.

 

Előzmény: ghepard (92)
Giorgioo Creative Commons License 2013.10.08 0 0 93

Hevenyészet fordításban a következő:

A Breathing Zone applikáció egy egyszerű módja annak, hogy ellazuljon az alábbi egyszerű irányított légzés gyakorlásával. 

Mindössze 5 perc alatt ellehet kezdeni, hogy élvezze az egészségügyi előnyeit alasú terápiás légzésnek.

Ez a tudományosan kialakított légzőgyakorlat lassítani  fogja a pulzusszámot, és idővel segíthet csökkenteni a magas vérnyomást.

 

A kollégádat sajnos elkapta az egészségügyi gépszíj, félő, hogy ha nem tud kiszabadulni ebből a halálos ölelésből súlyosabb gondjai lehetnek. 

Szerintem is a gyógyszer nem megoldás mert nem gyógyít csak kezel és az nagy külömbség.

Előzmény: ghepard (92)
ghepard Creative Commons License 2013.10.08 0 0 92

OK. Kb ilyesmire gondoltam, tehát, hogy ezzel a videóval lassan lecsökkentsük a légzésszámot. Van ott valamiféle tanulmány is, hogy mire jó ez. Miről írnak benne, olvastad (egy mondat is elég)? Stresszoldó hatása van, vagy a magas vérnyomás is csökkent ettől kimutathatóan?

 

Lejjebb említettem a kollégámat, akinek szintén magas a vérnyomása (170 felett) és szed rá gyógyszereket (nem tudom mit). Múlt héten egész izgatott volt, mert olyan alacsony lett a pulzusa, már 40 alatt. Másnap meg direkt túl gyorsan jött hozzám, sietett a lépcsőn és aztán rögvest meg is mérte - 42 volt a pulzus. Ez elképesztően alacsony a terhelés után. Hát láttam rajta, hogy szabályosan fél. Nem tudja mit csináljon. Ez a félelem csak tetézi a bajt. Kérdezett megint ezt azt, de nem egyszerű azt megcsinálni, amiket mondogatok neki, meg ide is irogatom. Minden ember félti az életét, de a sorsa a kezében van...... Nem egyszerű a dolog, míg az ember megbízik magában és pontosan tudja, hogy mi lesz ebből, figyelni kell ezerrel, hogy ne legyen nagyobb baj, mint ami van.......

Előzmény: Giorgioo (90)
Giorgioo Creative Commons License 2013.10.08 0 0 91

A lényeg az, hogy lehet állítani, hogy hogy percenként hány légzést szeretnék megcsinálni amit autómatikusan egy nagyobb számról indít és kb a félidőnél áll rá a megadott értékre. Esetemben én 5 bpm-re állitottam a célt amit indulásnál 9 bpm-ről indít amiről fokozatosan csökken majd az 5 bpm-es értékre (kb. félidőben éri el az 5 bpm-es értéket) és tart az gyakorlat végéig ami gyakorlatonként 5 perc.

 

 

 

Előzmény: ghepard (89)
Giorgioo Creative Commons License 2013.10.08 0 0 90

A programmba be lehet állítani, hogy heti hány percet akar gyakorolni az ember én heti 45 percre állítottam és mindíg mutatja, hogy hány  mennyi idő van még hátra a heti adagból. A gyakorlat 5 percig tart 9 (bpm) légzés percenkénti ütemmel indul majd a az idő felénél szépen 5 (bpm) légzés percre lassul amit ha akarom növelhetek vagy csökkenthetek ahogy nekem tetszik.  Lehet még állítani, hogy egy hang vezényelje a be és kilégzést kellemes hanghatással aláfestve. Röviden ennyi a lényeg hogy tudom a percenkénti légzésszámot (bpm) állítani.

Röviden ennyi volna. 

Előzmény: ghepard (89)
ghepard Creative Commons License 2013.10.08 0 0 89

Megnéztem, de csak a videóból arra következtetek, hogy mikor nagyobbodik a színes virágalakféle, akkor mondjuk belélegezni, mikor csökken, akkor kifújni kellene a levegőt. Ez mindenképp jó lehet, mert az ember felveszi egy kettőre a ritmust. Gondolom lassabbodhat is meg gyorsabbodhat is a videó. Hátránya az lehet, hogy ahhoz köti magát az ember, én inkább semmihez se kötöm magamat (csak magamhoz) és úgy gyakorlom a dolgokat. De fogalmam sincs mit írnak, mert nem értek angolul. Pár szavat azért ismerek, de úgy ebből nem sokat lehet megérteni.... Ha esetleg ecsetelnéd, milyen gyakorlatok pontosan, vagy milyen programról van szó - akkor talán kifejthetném véleményem....

Előzmény: Giorgioo (88)
Giorgioo Creative Commons License 2013.10.08 0 0 88

Elolvastam a topikot és az írásaidból felbuzdulva próbáltam a leírt gyakorlatokat csinálni. Eszembe jutott, hogy van egy jó kis program ami a jó légzést segíti.   http://www.breathing-zone.com

Esetleg ha megnéznéd és elmondanád a véleményed a programról az nagy segítség lenne mivel én abszolút laikus vagyok a témához.

 

 

Előzmény: ghepard (87)
ghepard Creative Commons License 2013.10.08 0 0 87

Hát én azokat a dolgokat űzöm, amiket ide (is) irogattam. Nem olyan hosszú ez a topik. Elolvastad? Most nem olvastam végig újból az egész topikot, de lehet másról is dumcsizni majd. Én hangsúlyoztam a légzés és a lélek (a stressz hatása stb) fontosságát, talán ez a két dolog hosszú távon fontosabb (már szerintem), mint a kaja meg a pia. Persze enni és inni kell, de lélegezni és lelkileg, tudatilag jól kezelni a dolgokat ugyanolyan fontos, ha nem fontosabb.....

Előzmény: Giorgioo (86)
Giorgioo Creative Commons License 2013.10.08 0 0 86

Kedves ghepard!

Ha elmondanád , hogy magas vérnyomás leküzdésére mit javasolsz ill. mit kellene tenni nagyon megköszönném.

Előre is köszönöm a válaszod!

ghepard Creative Commons License 2013.05.21 0 0 85

Nem tűntem el, csak egymagamban furcsa irogatnom. A szemek nagyon bonyolult szerkezetek az aggyal egybekötve. Van róla külön topikom itt az Index Fórumon, ide más okból irogatnak. Abban a topikban sok mindent leírtam, hogy hogyan látom a dolgokat, mikkel kisérletezgetek és hogy álltam/állok a látással. Itt olvashatsz ezekről a dolgokról, van ott elég sok dolog. Jópáran is benéztek már oda és irogattak is. Tehát már be vagy regisztrálva az Indexre (mert ide írtál), így ha kérdésed vagy bármi észrevételed lenne, szívesen várlak az alábbi szemekről szóló topikomban itt az Index Fórumon....

 

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9207204&la=125201332

Előzmény: csekmet (84)
csekmet Creative Commons License 2013.05.21 0 0 84

 

Kedves ghepard!

 

Ma találtam rá a fórumon erre a topicra. A férjem magas vérnyomása okán keresgéltem, de amit a légzésről írtál felkeltette a figyelmemet, próbálom gyakorolni. Az alább idézettek a szemről engem nagyon érdekelnének. Ha nem tűntél el teljesen és van egy kis időd és kedved légyszíves írj róla. Előre is köszönöm.

 

"A szemetek is mutatja  - annak is rengeteget segít a jó légzés. Ahhoz még részletesebb magyarázatokat is tudok. Meg tudok csinálni a szemekkel egész hihetetlen dolgokat. De meg is tudom magyarázni. Nem hókuszpókusz, hanem fizika, kémia és biokémia az egész. Mindenki megcsinálhatná egy kis gyakorlás után. Én, mint írtam 9 évig hordtam szemcsit - de sikerült 3 nap alatt letenni 2009 elején - azóta sincs rajtam és továbbra is egész nap olvasok magamnak, meg irogatok a monitor mögött....."

Előzmény: ghepard (67)
ghepard Creative Commons License 2013.03.27 0 0 83

Hát ez nagyszerű. A másik részből veszélyes is, ha az autópályán teszed - én ott nagyon óvatosan csak. Mindig figyelem is, hogy nem jön e autó. De legtöbbször én ott bicajozom, ahol nem járnak autók.

Nagyon remélem, hogy nem autót vezettél. De persze autópályán a bicajvezetés se egyszerű úgy, hogy a légzést gyakorolja az ember. Nagyon remélem, hogy az autókat is figyeled azért... :)) Nos ez a dolog tényleg nyugtat, mint tapasztaltad is - ezáltal csökkenti a vérnyomást is és jobb lesz az erőnléted is. Velem párszor előfordult, hogy gyalogolok, nyomom magam mellett a bicajt és elmerülök a táj bámulásában (csak úgy tudat alatt) meg a lassú légzésben - és egyszercsak a bokor állít meg. Már vízszintes helyzetben vagyok (fekszek a bokron), de még mindig mozognak a lábaim, mintha lépkednék tovább. Pár mp is eltelik, míg észreveszem, hogy egy bokorban vagyok. Annyira ellazított (még gyaloglás közben is), hogy nem is tudtam, hogy hol vagyok, pedig nyitva voltak a szemeim....... :))

 

Tehát bicajon meg autóban (ha vezeted) óvatosan, mert annyira ellazít, hogy ébren fogsz aludni.......

Előzmény: bindera (82)
bindera Creative Commons License 2013.03.27 0 0 82

Hétfőn az autópályán gyakoroltam a négy belégzés/ perc.

Egész jól ment, vagy 20 km-en keresztül, de abba kellett hagynom, mert elálmosodtam tőle :))

Előzmény: ghepard (81)
ghepard Creative Commons License 2013.03.27 0 0 81

Akkor ez rendben is volna. Tehát, akkor fokozatosan lassan lassan valahogy növelni a légszomj határát. Én 2003 elején 2-3 hónap alatt eljutottam egész az az egy belégzés egy kilégzés egyetlen perc alatt. A vonatban szoktam akkor kezdeni. Leültem és mondom akkor fogom ezt gyakorolni. Beszívtam a levegőt és számoltam magamban a másodperceket, mikor fújtam ki számoltam tovább, de egyben nagyan halk hangot is kiadtam. Az első ilyen ciklus mondjuk 3 mp volt be és 5-7 mp ki. Majd újból. Ezt csináltam és pár légzésciklus után éreztem, hogy tovább is szívhatom be a levegőt és tovább is fújhatom minden megerőltetés nélkül. Mondjuk 10-15 perc után már simán megy 14-20 mp belégzés és 45-55 mp kilégzés hanggal. Hang nélkül borzasztó nehéz. A hang először magasabb, majd ahogy fogy a levegő egyre mélyebb - így megy a legkönnyebben. Ezt simán tartani tudtam és tudom most akár 1 órán át is. Ekkor már elérni a normálisabb 5-6 mp belégzés és 10-12 mp kilégzést szinte gyerekjáték akár huzamosabb ideig. De nyakig elég aztán a kb 3mp be és kb 6mp ki. Mikor hogyan persze.......

Előzmény: érdeklődő 49 (80)
érdeklődő 49 Creative Commons License 2013.03.26 0 0 80

Én is hason alszom, vagy oldalt.

Előzmény: ghepard (79)
ghepard Creative Commons License 2013.03.26 0 0 79

Ja, még hozzátenném. A legnagyobb veszély éjjel leselkedik ránk. Pláne, ha nem jól lélegzünk. Mint már említettem, függőlegesen állva (vagy ülve) nehezebb jól lélegezni (a has felől kezdeni a belégzést). De megváltozik a helyzet éjjel, mikor fekszünk az ágyban és alszunk. Ilyenkor már mindegy hogyan kezdi az ember - megtelik könnyen a mellkas felől is és a has felől is. Tehát éjjel több levegőt lélegzik be az ember, mint nappal. Ez még nagyobb oxigénfelesleghez juttatja a testet. Nem véletlenül a legtöbb galiba (szívprobléma, infarkt stb) hajnali 3-5 között van. Sokszor kihagyhat a légzés ami egyszer nagy bajt okozhat.

 

Ebből a szempontból (a légzés) a legrosszabb a háton alvás, ilyenkor a legtöbben horkolnak. Ilyenkor a legkönnyebb lélegezni, mert felülről semmi se nyomja a mellkast és a hasat sem. Tehát kitágulhat. No meg ilyenkor a legnagyobb felülettel nyomjuk az ágyat - ami a legkisebb nyomást eredményezi négyzetcentiként.

A legjobb tehát ebből a szempontból a hasonalvás, de ez nem megy mindenkinek. Például derékfájásosoknak szinte fájdalmas. Én minden nap így alszom el. Ha felébredek, sokszor nem úgy vagyok már, de mindig akkor visszataszem magam hasra és úgy alszom el. Így a legnehezebb bevenni a levegőt, mert  a mellkas is és a gyomor is az ágyhoz van nyomva. Tehát nem fenyeget túllégzés sem és a horkolás veszélye minimum, mert az ajak szinte neki van nyomva az ágynak és nem tudja az ember kinyitni a száját.

 

Oldalalvás a kettő között van. Nem olyan rossz, mint a háton alvás, de nem is olyan jó, mint a hasonalvás (légzés szempontból nézve). Itt is nekinyomhatjuk az ajkat a párnához, vagy a vánkushoz - hogy ne nyílhason ki a szánk. Persze, ha nem tudunk orron át lélegezni, akkor ki fog nyílni éjjel - és ez nem jó.......

Előzmény: érdeklődő 49 (77)
ghepard Creative Commons License 2013.03.26 0 0 78

Hát nézegetek ide minden reggel, de nincs új hsz. Egymagamban meg furcsa beszélgetnem. Én inkább saját tapasztalatnak nevezném, mint tanácsoknak. Azt próbálom magyarázgatni magamnak is meg így másnak is, hogy én ezektől a dolgoktól vagyok most ilyen állapotban.

 

Nagyon sok részleten múlnak a dolgok. Sok mindenre tudni kell figyelni. A légzés maga egy nagyon bonyolult folyamat. Nektek gyakorlatilag kb 100%-os javulást kéne elérni a légzéssel kapcsolatban és ezt tartani folyamatosan a tartós jó eredmény elérése érdekében (az már könnyebb).. Ehhez talán egy egész év is kell. De észre lehet venni a javulást egy kettő. Hisz ha ma 25 mp az átlag és mondjuk 2 hét múlva már 27 mp az átlag - hát ez már javulás a javából. Pedig ez csak 2 mp. Na most ha ezt megszorozzuk 25-tel ami kb egy év, akkor fel juthatunk az egy percre is - ami már az ideális...... De persze nem biztos, hogy ez ilyen lineárisan fog menni. Meglehet a hanggal ez a folyamat felgyorsítható mindenféle nehézség nélkül...... Ha minél több időt tudunk naponta szánni a helyes légzésre, akkor javulhatunk e téren. Vannak olyan dolgok, amikor ezt meg lehet csinálni menet közben is. TV nézés, olvasás, bicajozás, gyaloglás stb. Persze vannak olyan helyzetek is, amikor nem tudjuk, hogy lélegzünk, mert figyelmünket teljes mértékben lefoglalja valami. Ha azonban sokat fogjuk gyakorolni a jó légzést, akkor már akkor is úgy fogunk lélegezni majdnem, mikor nem is tudjuk, hogy lélegzünk.....

Előzmény: érdeklődő 49 (77)
érdeklődő 49 Creative Commons License 2013.03.25 0 0 77

Hová tünt a ghepard ?????????  Várjuk a gyógyító tanácsaidat !

ghepard Creative Commons License 2013.03.19 0 0 76

Na most egy két szó a kifúvásról. Én is többet lélegzek orron be és orron is ki. De azért jobban tudtam javítani a dolgokon, ha szájon fújtam ki. Mert bevetettem a hangot, a saját hangomat. Ezzel 2003 eleje óta kisérletezgetek és egész meghökkentő tapasztalatokra tettem szert. Tiszta véletlenül kezdtem el.

 

Na most belégzésnél csukva a száj, kilégzésnél kinyitjuk egy kicsit és próbálunk alig hallható folytonos hangot kiadni (ha mellettem valaki ül, az nem is hallja). A levegő ezáltal berezeg és vibrálja az egész testet így még jobban segíti az anyagcserét.  Ahogy megy ki a levegő egyre mélyebb hangot adunk ki, majd becsukjuk a szájat és még tovább is egy kicsit megy a hang az orron keresztül. Nagyon szembeötlő, hogy milyen simán megy hanggal és milyen erőltetett hang nélkül a légzés. Nagyon sokáig nem ment a fejembe

 

1997-től minden kezdett bennem változni, rosszabb lett a látásom, fájtak az izületeim, a derkam, a sarkaim elviselhetetlenül fájtak a foci után (fiatalkori sérülések nyomai), emésztésem rosszabbodott stb. De ezzel a nyugodt lassú hangos légzéssel - minden a helyére rázódott........ Például olyan vállsérülésem volt a focin, hogy évekig nem tudtam rendesen dobálni kövekkel. Életemben nem dobáltam gerellyel, tavaly májustól kb 12ezer kisérletem volt - ha nem lenne rendben a vállam, akkor ezt nem tehetném. A gerely az nem egy kis kűdarab. Ma jobbak az értékeim, mint életem teljében (27 és 35 év között) - és még mindig érzek tartalékot, hogy hogyan fejlődhetek. Jó ideig eltartott míg úgy ahogy kezdtem megérteni, hogy miért is működnek a hangok meg a rezgések, vibrálások a testben........

 

bindera Creative Commons License 2013.03.18 0 0 75

Bálint ennek a kérdőivnek mi értelme?

Előbb megkérded, hány éves vagyok (60) aztán,

 45. kérdés: Gyakran érzem, hogy a szüleim rajtam keresztül élnek –nincs saját életem, külön életem. 

itt milyen választ adhatok szerinted? A szüleimet régebben elvesztettem,mmint mikor te születhettél.

Előzmény: BaalNT (73)
ghepard Creative Commons License 2013.03.18 0 0 74

Igen, nagyon sok tudományos cikk jelent meg, ami igazolja ezt.

 

Hát ez van, ráállnak arra, hogy maguk az orvosok se tudják, hogy mi a bibi és lecsapolják az emberektől a sok pénzt. De sajnos a hivatalos orvoslás is nagyon pénzirányzatú lett. S ettől nem sok kedvük van megvállni.

 

Igen, én is úgy látom, hogy a hivatalos orvoslás még mindig csak a testet kezeli. Ebből folyik a pénz hozzájuk. Tehát használják a folyadékokat (cseppek, gyógyteák stb), ennivalót (gyógyszerek, vitaminok stb), meg valamit be tesznek a testbe, vagy kivesznek.

 

Ez csak az első két elem (kemény és a cseppfolyós) - a levegőt és a leket (tudatot) nem használják (mert azt Ők nem is tudják használni, hanem azt magának az embernek kell elsajátítania), vagy csak elenyészően beszélnek róla. Pedig szerintem ezek fontosabbak, mint az első kettő elem. Az egyik ok az is lehet, hogy ezért nem igen lehet valamit kérni. Nem mondhatja az orvos, hogy előírok magának egy liter lelket. Mondjuk levegőt még lehetne palackozni, de az meg röhejes, hisz körülöttünk van - és jelenleg még ingyenes. Csak ne kiabáljuk el, mert lehethogy még lesz levegőadó is.........

Előzmény: BaalNT (73)
BaalNT Creative Commons License 2013.03.18 0 0 73

Ezt én is alá tudom támasztani! Mind a különféle légzéstechnikák, mind a meditáció, vagy relaxáló technikák nagyon hatékonyak lehetnek, és ezt rengeteg tudományos kutatás alátámasztja. 

Az un. "alternatív technikák" kiválóan kiegészítik a nyugati orvoslást, sőt, egyes esetekben akár helyettesíthetik is (ez csak a magánvéleményem). A probléma ott van , hogy az "alternatív technikák" mint gyüjtőfogalom helytelen. Sok a sarlatán, akik nélkülözik az alapvető orvosi ismereteket. Persze sok ortodox szemléletű orvos is van, aki a mai napig nem ismeri el, pl. a magas vérnyomás lelki hátterét, és még mindig leragadt a biomedikális szemléletnél!

 A kutatásom  pont ezt a problémát célozza! Feltárni, hogy a testi rizikófaktorok mellett mi lehet  még a kiváltó ok! Az ortodox, biomedikális szemlélet csak a testet kezeli. Ha a kutatásom elégé nyilvánosságra kerülne, akkor  az orvostársadalom sokkal hatékonyabban felléphetne a magasvérnyomás ellen.

Kérlek töltsétek ki a kérdőívem, (részletek a #66-os posztban)

https://docs.google.com/forms/d/1J2NzR6DScmAr2AszIOYDmczYpDGCJ2VIAn-6b7_UglE/viewform 

Előzmény: ghepard (71)
ghepard Creative Commons License 2013.03.18 0 0 72

Ez nagyon nehéz,pár perc után belefájdult a fejem.

 

Nos, akkor két ok lehet talán. Az egyik az, hogy most túladagoltad az oxigént. Tehát túl soká, és sokat szívtál be. Persze kb ugyanannyit fúj ki is az ember, mint bevesz. Csak az a kérdés, hogy mennyi és mennyit van bent melyikből. Vagy a másik - túl sokat fújod ki a széndioxidot (vagyis lassan, hosszan - vagy erősen gyorsan). Mivel magas a vérnyomásod, ha egy kicsit kibillensz a megszokottból - máris érzed. Hogy nekem is megfájduljon a fejem, ahhoz nagyon extrém ciklusokat kellene csinálnom huzamosabb ideig.

 

De, nem szabad összekeverni a mély légzést a sok levegővétellel. Ha rövid idő alatt teleszívjuk magunkat (már ha tudjuk) és nagyon rövid idő alatt ki is fújjuk (szájon át megy) - akkor nagyon megnöveljük az oxigénszintet. Rövidtávon ez nem rossz, hisz így 30-40%-al növelni tudjuk képességeinket. De a normál légzés nem azt jelenti, hogy most gyorsan teleszívom magam a legtöbb levegővel - hanem inkább azt, hogy lassan teleszívom magam és még lassabban kifújom magam. Ezt kellene lassan lassan gyakorolni, heteken, hónapokon, meglehet egész életen át. Tehát a szervezet lassan hozzászokna a percenkénti 4-6 liter levegő bevételéhez - a sokszor 15 liter feletti helyett........

Előzmény: bindera (63)
ghepard Creative Commons License 2013.03.18 0 0 71

De segít. Számos tudományos munka is alátámasztja ezt. Én még tovább mentem a jógalégzésnél is. Egyébként én először mindig azal kisérletezek, amit kigondolok magamnak, aztán megpróbálom megkeresni, hogy mit írnak erről vagy arról. A szemeknél (is) például kisérletezek egypár olyan dologgal, amiről nem igen találtam valamit. Még mindig javulok és javulni is fogok még egy darabig....... Legalábbis remélem......

Előzmény: Törölt nick (65)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!