Keresés

Részletes keresés

svedmalac Creative Commons License 2015.04.07 0 0 191

Hívd fel a Velux központi számát, ugyanilyen pontosan mond el, de ablaktípussal együtt, hogy mit szeretnél és máris postázzák!

Előzmény: lala1961 (190)
lala1961 Creative Commons License 2015.03.24 0 0 190

Szakik,tud valaki segíteni ,hogy a Velux GGL ablakokhoz (zárt állapotba is szellőztető típus) a nyitó résznél található szivacs elfogyott ,honnan tudnám megrendelni? Megköszönném ha tudna egy egy pontos nevet ,hogy mi a pontos neve ,hol lehet beszerezni(link),és a csere csak abból áll ,hogy letisztítom a régi maradék szivacsot és az újat valamivel felragasztom .?

stukov1 Creative Commons License 2015.03.19 0 0 189

Na megvettem az ablakokat.

Roto R45H WD , azaz alaptípus hőszigetelő csomaggal.

Összesen 9 db, elég jó engedményt kaptam rá a helyi tüzépen. Sokáig gondolkoztam, mert tetszett a Schinler 3 rétegű üveges változata, de arról lebeszélt több beépítő is.

De vonzott a 3 rétegű üveg, meg a jobb hangszigeteltség.

Jól döntöttem vajon? Félnem kell az üvegen jelentkező páralecsapódástól?

kissestoth Creative Commons License 2015.03.07 0 0 188

gkviiper!

Sajnos ezekre a problémákra nincsen jó megoldás. Lehet próbálkozni a vasalat cseréjével, de kétes az eredmény. Sajnos ezek az ablakok ilyenek. Régebben írtunk egy cikket a tetőtéri ablakok cseréjéről, amit itt találsz: http://háztető.eu/mikor-csereljunk-tetoteri-ablakot/

A szegedi alföldablak szerintem nem gyárt tetőtéri ablakot.

Chris_1979!

Rosszak az információid. Az általad megadott kód azt jelenti, hogy felületkezelt fa ablak, amelyben 54-es üvegezés van. Az 54-es üvegezés nem edzett üveg és az U értéke 1,1W/m2K. Az 1,5 az az egész ablakszerkezetre vonatkozik, tehát az 1,0-ásüveggel szerintem nem sokat tudnál javítani a helyzeten.

A páralecsapódásnak számos oka lehet. Erről itt olvashatsz bővebben: http://hu.dst.roto-frank.com/uploads/media/P%C3%A1ralecsap%C3%B3d%C3%A1s_elker%C3%BCl%C3%A9se_2014_02.pdf

Chris_1979 Creative Commons License 2015.03.06 0 0 187

Üdv! 

Lakásomban adott 7db Velux 70*140-es tetőablak, alap 1054B-s üveggel. Téli időszakban változó mennyiségű páralecsapódás tapasztalható, illetve az ablak közelében érezni a hideg ablak "sugárzását". Ha jól olvastam ez az alap ablaküveg ennyit tud, Ug=1,5 az értéke.

Futottam egy kört ablaküveg csere témában, így jutottam el egy olyan opcióhoz, hogy az ablak meghagyása mellett, csak az üveget cserélném egy Low-e bevonatos hőszigetelt üvegre, ami argonnal töltött és Ug=1,0 az értéke.

Az lenne a kérdésem, vajon javulna e számottevően a lakás hőtartása, a párásodás helyzete, valamint a hideg befelé sugárzása? A 7 ablak nagyjából 100k-ból lenne meg.... 

gkviiper Creative Commons License 2015.03.06 0 0 186

Üdv mindenkinek!

Van két 8-10 éves schindler tetőtéri ablakaink kezdenek elöregedni. Az ablakok illesztése nem az igazi. Kellett egy kis szigetelőcsíkot tennem körbe hogy ne süvítsen be a cúg. Az alja pedig kissé szorul. Egy pici erősen kell meghúzni, behúzni  nyitáskor, csukáskor. A fakeret ránézésre is viseltes. A sötétítő sem olyan praktikus mint egy veluxon. Vagy fel vagy le van húzva. Nincs középút. Azablakot ha kinyitom nem áll meg fél állásban. Igazából csak telsenen kinyitva "áll" meg, de ha fúj a szél akkor muszály kitámasztanom valamivel, mert becsapja a huzat. Emiatt próbáltam szakembert hívni, de ilyen piszricsálé munka miatt ígérete ellenére el se jött..Erősen gondolkodom a cserén. Kérdéseim a következők.

Mikor érik meg egy tetőablak a cserére?Érdemes ezeket még évekig nyúzni, amíg be nem áznak, el nem törnek?

Van - e tapasztalatotok a szegedi alföldablak tetőtéri ablakairól? Vélemény?

Hát ennyi volna. Köszi az esetleges válaszadóknak!

-gkviiper

velux Creative Commons License 2015.03.03 0 0 185

SAJNA,A VELUX MÁRA CSAK NEVÉBEN ÖNMAGA,MINT 10 ÉVVEL EZELÖTT!SAJNOS AJELENLEGI "ZALAI" VEZETÉS A ROMJAIBA DÖNTI A CÉGET,SE MUNKAERÖ,SE FIZETÉS,SE MINŐSÉG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kissestoth Creative Commons License 2015.02.19 0 0 184

A bontott-tetoablak.hu tulajdonosa a Schindler tetőablakok egyik legnagyobb forgalmazója, ezért érdemes az ott található információkat fenntartásokkal kezelni... 

svedmalac Creative Commons License 2015.02.16 0 0 183

Ne félj használni a netet :-)

http://hu.dst.roto-frank.com/roto-partner.html

Előzmény: csk01 (181)
Bad68 Creative Commons License 2015.02.16 0 0 182

Szia! nem publikus a mél címed. Vagy írj az enyémre.

Előzmény: csk01 (181)
csk01 Creative Commons License 2015.02.16 0 0 181

Köszönöm! Akkor valószínűleg Roto lesz, az valamivel olcsóbb. Esetleg megbízható cégeket tudtok ajánlani, akik szakszerűen beszerelik?

svedmalac Creative Commons License 2015.02.12 0 0 180

Velux és Roto is ugyanolyan jó!

Csak nem árt szakszerűen beszerelni...

Jelzem, hogy mindkettőt ugyanolyan sz@rul beszerelve is ugyanolyanok lennének :-)

Előzmény: csk01 (178)
Bad68 Creative Commons License 2015.02.12 0 0 179
Előzmény: csk01 (178)
csk01 Creative Commons License 2015.02.12 0 0 178

A kartonozást meg fogom nézetni, ha ki lesz bontva az ablak, viszont szervizes szerelte be. A négy közül csak egy alatt nincs radiátor, de a többi ugyan olyan penészes és párás. Egyébként ez kb. két éve kezdődött. Ha valakinek van tapasztalata, hogy Velux vagy Roto a jobb, az légyszíves ossza meg velem! Köszönöm!

Bad68 Creative Commons License 2015.02.12 0 0 177

Valószínű hogy nem megfelelően van beszerelve, és a körülötte a kartonozás sem szakszerű. 

Talán még fűtés sincs alatta.

Előzmény: csk01 (175)
svedmalac Creative Commons License 2015.02.12 0 0 176

Szerintem mindegy, hogy mit veszel, a szellőzést javítsd...

Előzmény: csk01 (175)
csk01 Creative Commons License 2015.02.11 0 0 175

Sziasztok! A véleményeteket szeretném kérni, hogy melyik tetőtéri ablak a megbízhatóbb? A mostani (Schindler) 7 éves, tiszta penész és párásodik, szinte folyik róla a víz. Két fajtában gondolkodunk, az egyik a Roto Designo R4 K hőszigetelő csomaggal, a másik a Velux GGU 0060R MK06. Mindkettő műanyag, nem tudom megéri-e a többletköltséget a Velux, illetve mennyivel tud többet?

svedmalac Creative Commons License 2015.01.05 0 0 174

Szia!

Nagyon köszi az infót, fogalmam nem volt, mi a neve.

Azt hittem, valami jó drága darab...

üdv!

Előzmény: kissestoth (173)
kissestoth Creative Commons License 2015.01.04 0 0 173

Szia!
Hívd fel a VELUX ügyfélszolgálatát.
http://www.velux.hu/velux_cegcsoport/velux_magyarorszag/kapcsolat

Kelleni fog az ablak típusa (pl.: GZL306 vagy GZL M06, stb...) ezt a kinyitott szárny jobb felső sarkában találod. A termék neve: GZL zárszerkezet VES, de az ügyintézőnek mondd el, hogy csak a kilincsrúd fogadójára van szükséged. Az ára bruttó 2600Ft körül van (én párban cserélném, azaz 2db kell). Kb. 1000Ft-ért postázzák is neked.
Boldog új évet!
Üdv. Gergő

Előzmény: svedmalac (172)
svedmalac Creative Commons License 2015.01.02 0 0 172

Sziasztok!

Velux ablaknyitót hol és mennyiért lehet beszerezni? Mi a rendes neve amúgy?

Köszi!

gizi oo-OO-oo Creative Commons License 2014.12.22 0 0 170

nagyon köszönöm az infót,

sajnos ettől tartottam én is... :(

mivel ez egy lakóparki lakás

3. emelete,így valószínüleg

marad ilyen.....

én nem merem bevállalni a

visszabontást.

Előzmény: kissestoth (169)
kissestoth Creative Commons License 2014.12.22 0 0 169

Sajnos a VELUX vasalat nem állítható. Vissza kell bontani a tetőfedő anyagot, bádogokat és a fóliagallért, és megpróbálni a tokon állítani… Belül a gipszkarton burkolat elrepedhet, tehát a javításával számolni kell.

gizi oo-OO-oo Creative Commons License 2014.12.21 0 0 168

sziasztok!

hozzáértőktől kérdezném,hogy ha a

vellux tetőablakaim ferdék a tokjukban

akkor ezt be lehet állítani?

elnézést a móricka rajzért,

de így ferde :)

előre is köszönöm,ha valaki tud segíten

üdv.: árpi

ybt1100 Creative Commons License 2014.12.15 0 0 167

Szia!

Köszi a választ, küldtem emailt!

Előzmény: kissestoth (166)
kissestoth Creative Commons License 2014.12.10 0 0 166

Szia!

Ezeket érdemes végigolvasni:

http://www.velux.hu/Maganvasarloknak/Szerviz/A_leggyakoribb_tunetek/Paralecsapodas_belul

http://hu.dst.roto-frank.com/uploads/media/P%C3%A1ralecsap%C3%B3d%C3%A1s_elker%C3%BCl%C3%A9se_2014_02.pdf

http://www.velux.hu/Maganvasarloknak/Beepites/Karbantartasi_tippek/Paralecsapodas

Annyit hozzátennék, hogy ha nincs a kávaburkolat mögött szigetelés és nincsen az ablak alatt radiátor, akkor szinte elkerülhetetlen a páralecsapódás. A homlokzati nyílászárók alá mindig kerül radiátor. A tetőtéri ablakok ezzel szemben olyanok, mint a mostohagyerekek, radiátor csak ritkán kerül alájuk, ezáltal az üveg felülete hideg marad, így kicsapódik rá a pára, ami lefolyik és nedvesíti a fát. Ez a penészgombának ideális környezet.

A fa tetőtéri ablakokat kb. 4 évente újra kellene lakkozni, fürdőszobában 2 évente...

A műanyag ablak egy kényelmes megoldás, mert nem kell lakkozni, viszont drágább. Ne tévesszen meg a piacon kapható olcsó kategóriás, műanyag burkolatos fa ablak, aminek a burkolata alatt, ugyan úgy penészedhet a fa.

A te esetedben a fürdőszobába műanyag ablakot, míg a "kevésbé fűtött" szobába vagy több fűtést :) vagy oda is műanyag ablakot javaslok. A kevésbé fűtött szoba hátránya az, hogy oda vándorol az összes meleg levegő, amely a hőmérséklete miatt több párát tud magában tartani. Amint beérkezik a hideg szobába, és lehűl, akkor már nem tudja azt a mennyiségű párát magában tartani, ezért kicsapódik a leghidegebb felületre (ablaküveg, radiátor nélkül).

Előzmény: ybt1100 (165)
ybt1100 Creative Commons License 2014.12.10 0 0 165

Sziasztok!

Szakember, vagy hasonló problémán már megoldott tulajdonos véleményére lennék kíváncsi: 2db Schindler ablakon elvesztettem a penésszel vívott csatát. 78x100, 78x140. A kisebbik a nehezebb eset : fürdőszoba, és a radiátor ugyan közel van, de nem alatta. A nagyobbik egy kevésbé fűtött szobában van. Jobb minőségű, esetleg tripla üvegezésű, a fürdőben műanyag ablakra cseréléssel megoldódna-e a gond. Köszönöm!

kissestoth Creative Commons License 2014.10.29 0 0 164

ROTO tetőablak

• Német gyártmány
  • Több mint 75 éves cég
  • 15 év garancia (külső üveg, műanyagprofil, vasalat)
  • Az acélmerevített műanyagprofilt a Rehau gyártja nekik (erre is 15 év garancia van)
  • Fa ablak esetén csomómentes, rétegragasztott fenyő véglegesen felület kezelve

Bővebben a ROTO-ról:

http://háztető.eu/wp-content/uploads/2014/10/Roto_Booklet.pdf

Előzmény: blackjack11 (163)
blackjack11 Creative Commons License 2014.10.28 0 0 163

Köszönöm az infót! ROTO-ról mi a véleményed?

Előzmény: kissestoth (162)
kissestoth Creative Commons License 2014.10.28 0 0 162

blakcjack11!

1. Kb. 20 éves Magyar cég, 5 év garanciával.

2. Több, mint 70 éves cég 10 év garanciával, 25 évig garantált alkatrész és kiegészítő (árnyékolók, redőnyök, stb...) utánpótlás. mindez, kb.+ egy ezresért.

Előzmény: blackjack11 (161)
blackjack11 Creative Commons License 2014.10.25 0 0 161

Sziasztok,

kis segítséget szeretnék kérni tetőablakablak cseréhez. A jelenlegi 78x140-es 18 éves Schindler tetőablak beázik.

Sajnos az anyagi lehetőségek korlátozottak, viszont nem akarok még egyszer ugyanabba a csapdába besétálni, mint amikor ezt vettem. Akkor is megspóroltam a Veluxot amit azóta is bánok...:(

Kérdésem, hogy mivel járok jobban az alábbiak közül, javult-e azóta a schindler termékek minősége?

1, A Schindler ablak ebben a méretben lenne cirka 60 ezer+28 ezer a hőszigetelt komplett burkolókerettel. Az ablak műanyag bevonatos és 3 rétegű hőszigetelő  üveg. Elsősorban műanyagot szeretnék, hogy ne kelljen kezelgetni. Mivel közvetlen a radiátor felett van, így sok hőveszteséget megtakarítanék vele talán, ha dupla az üveg benne.

2, Vagy kifutó GZL Velux, gyakorlatilag ugyanennyiért 63 ezer az ablak+26 ezer lenne a komplett fóliás+hőszigetelt beépítő kerettel fából. Sajnos ebből a műanyag komolyabb kivitelben már nem fér bele a keretbe.

45 ezerért "mindennel együtt" ablakot pedig inkább nem szeretnék...

Ti melyiket vennétek magatoknak? 

Köszönöm!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!