Kereskedőként érdekelne a véleményetek valammint a tapasztalataitok a különböző tipusú tetőtéri abalakokról (VELUX, FAKRO, SCHINDLER, ROTO, OMAN, EUROLUX stb.)
Szakik,tud valaki segíteni ,hogy a Velux GGL ablakokhoz (zárt állapotba is szellőztető típus) a nyitó résznél található szivacs elfogyott ,honnan tudnám megrendelni? Megköszönném ha tudna egy egy pontos nevet ,hogy mi a pontos neve ,hol lehet beszerezni(link),és a csere csak abból áll ,hogy letisztítom a régi maradék szivacsot és az újat valamivel felragasztom .?
Roto R45H WD , azaz alaptípus hőszigetelő csomaggal.
Összesen 9 db, elég jó engedményt kaptam rá a helyi tüzépen. Sokáig gondolkoztam, mert tetszett a Schinler 3 rétegű üveges változata, de arról lebeszélt több beépítő is.
De vonzott a 3 rétegű üveg, meg a jobb hangszigeteltség.
Jól döntöttem vajon? Félnem kell az üvegen jelentkező páralecsapódástól?
Sajnos ezekre a problémákra nincsen jó megoldás. Lehet próbálkozni a vasalat cseréjével, de kétes az eredmény. Sajnos ezek az ablakok ilyenek. Régebben írtunk egy cikket a tetőtéri ablakok cseréjéről, amit itt találsz: http://háztető.eu/mikor-csereljunk-tetoteri-ablakot/
A szegedi alföldablak szerintem nem gyárt tetőtéri ablakot.
Chris_1979!
Rosszak az információid. Az általad megadott kód azt jelenti, hogy felületkezelt fa ablak, amelyben 54-es üvegezés van. Az 54-es üvegezés nem edzett üveg és az U értéke 1,1W/m2K. Az 1,5 az az egész ablakszerkezetre vonatkozik, tehát az 1,0-ásüveggel szerintem nem sokat tudnál javítani a helyzeten.
Lakásomban adott 7db Velux 70*140-es tetőablak, alap 1054B-s üveggel. Téli időszakban változó mennyiségű páralecsapódás tapasztalható, illetve az ablak közelében érezni a hideg ablak "sugárzását". Ha jól olvastam ez az alap ablaküveg ennyit tud, Ug=1,5 az értéke.
Futottam egy kört ablaküveg csere témában, így jutottam el egy olyan opcióhoz, hogy az ablak meghagyása mellett, csak az üveget cserélném egy Low-e bevonatos hőszigetelt üvegre, ami argonnal töltött és Ug=1,0 az értéke.
Az lenne a kérdésem, vajon javulna e számottevően a lakás hőtartása, a párásodás helyzete, valamint a hideg befelé sugárzása? A 7 ablak nagyjából 100k-ból lenne meg....
Van két 8-10 éves schindler tetőtéri ablakaink kezdenek elöregedni. Az ablakok illesztése nem az igazi. Kellett egy kis szigetelőcsíkot tennem körbe hogy ne süvítsen be a cúg. Az alja pedig kissé szorul. Egy pici erősen kell meghúzni, behúzni nyitáskor, csukáskor. A fakeret ránézésre is viseltes. A sötétítő sem olyan praktikus mint egy veluxon. Vagy fel vagy le van húzva. Nincs középút. Azablakot ha kinyitom nem áll meg fél állásban. Igazából csak telsenen kinyitva "áll" meg, de ha fúj a szél akkor muszály kitámasztanom valamivel, mert becsapja a huzat. Emiatt próbáltam szakembert hívni, de ilyen piszricsálé munka miatt ígérete ellenére el se jött..Erősen gondolkodom a cserén. Kérdéseim a következők.
Mikor érik meg egy tetőablak a cserére?Érdemes ezeket még évekig nyúzni, amíg be nem áznak, el nem törnek?
Van - e tapasztalatotok a szegedi alföldablak tetőtéri ablakairól? Vélemény?
Hát ennyi volna. Köszi az esetleges válaszadóknak!
SAJNA,A VELUX MÁRA CSAK NEVÉBEN ÖNMAGA,MINT 10 ÉVVEL EZELÖTT!SAJNOS AJELENLEGI "ZALAI" VEZETÉS A ROMJAIBA DÖNTI A CÉGET,SE MUNKAERÖ,SE FIZETÉS,SE MINŐSÉG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A bontott-tetoablak.hu tulajdonosa a Schindler tetőablakok egyik legnagyobb forgalmazója, ezért érdemes az ott található információkat fenntartásokkal kezelni...
A kartonozást meg fogom nézetni, ha ki lesz bontva az ablak, viszont szervizes szerelte be. A négy közül csak egy alatt nincs radiátor, de a többi ugyan olyan penészes és párás. Egyébként ez kb. két éve kezdődött. Ha valakinek van tapasztalata, hogy Velux vagy Roto a jobb, az légyszíves ossza meg velem! Köszönöm!
Sziasztok! A véleményeteket szeretném kérni, hogy melyik tetőtéri ablak a megbízhatóbb? A mostani (Schindler) 7 éves, tiszta penész és párásodik, szinte folyik róla a víz. Két fajtában gondolkodunk, az egyik a Roto Designo R4 K hőszigetelő csomaggal, a másik a Velux GGU 0060R MK06. Mindkettő műanyag, nem tudom megéri-e a többletköltséget a Velux, illetve mennyivel tud többet?
Kelleni fog az ablak típusa (pl.: GZL306 vagy GZL M06, stb...) ezt a kinyitott szárny jobb felső sarkában találod. A termék neve: GZL zárszerkezet VES, de az ügyintézőnek mondd el, hogy csak a kilincsrúd fogadójára van szükséged. Az ára bruttó 2600Ft körül van (én párban cserélném, azaz 2db kell). Kb. 1000Ft-ért postázzák is neked. Boldog új évet! Üdv. Gergő
Sajnos a VELUX vasalat nem állítható. Vissza kell bontani a tetőfedő anyagot, bádogokat és a fóliagallért, és megpróbálni a tokon állítani… Belül a gipszkarton burkolat elrepedhet, tehát a javításával számolni kell.
Annyit hozzátennék, hogy ha nincs a kávaburkolat mögött szigetelés és nincsen az ablak alatt radiátor, akkor szinte elkerülhetetlen a páralecsapódás. A homlokzati nyílászárók alá mindig kerül radiátor. A tetőtéri ablakok ezzel szemben olyanok, mint a mostohagyerekek, radiátor csak ritkán kerül alájuk, ezáltal az üveg felülete hideg marad, így kicsapódik rá a pára, ami lefolyik és nedvesíti a fát. Ez a penészgombának ideális környezet.
A fa tetőtéri ablakokat kb. 4 évente újra kellene lakkozni, fürdőszobában 2 évente...
A műanyag ablak egy kényelmes megoldás, mert nem kell lakkozni, viszont drágább. Ne tévesszen meg a piacon kapható olcsó kategóriás, műanyag burkolatos fa ablak, aminek a burkolata alatt, ugyan úgy penészedhet a fa.
A te esetedben a fürdőszobába műanyag ablakot, míg a "kevésbé fűtött" szobába vagy több fűtést :) vagy oda is műanyag ablakot javaslok. A kevésbé fűtött szoba hátránya az, hogy oda vándorol az összes meleg levegő, amely a hőmérséklete miatt több párát tud magában tartani. Amint beérkezik a hideg szobába, és lehűl, akkor már nem tudja azt a mennyiségű párát magában tartani, ezért kicsapódik a leghidegebb felületre (ablaküveg, radiátor nélkül).
Szakember, vagy hasonló problémán már megoldott tulajdonos véleményére lennék kíváncsi: 2db Schindler ablakon elvesztettem a penésszel vívott csatát. 78x100, 78x140. A kisebbik a nehezebb eset : fürdőszoba, és a radiátor ugyan közel van, de nem alatta. A nagyobbik egy kevésbé fűtött szobában van. Jobb minőségű, esetleg tripla üvegezésű, a fürdőben műanyag ablakra cseréléssel megoldódna-e a gond. Köszönöm!
2. Több, mint 70 éves cég 10 év garanciával, 25 évig garantált alkatrész és kiegészítő (árnyékolók, redőnyök, stb...) utánpótlás. mindez, kb.+ egy ezresért.
kis segítséget szeretnék kérni tetőablakablak cseréhez. A jelenlegi 78x140-es 18 éves Schindler tetőablak beázik.
Sajnos az anyagi lehetőségek korlátozottak, viszont nem akarok még egyszer ugyanabba a csapdába besétálni, mint amikor ezt vettem. Akkor is megspóroltam a Veluxot amit azóta is bánok...:(
Kérdésem, hogy mivel járok jobban az alábbiak közül, javult-e azóta a schindler termékek minősége?
1, A Schindler ablak ebben a méretben lenne cirka 60 ezer+28 ezer a hőszigetelt komplett burkolókerettel. Az ablak műanyag bevonatos és 3 rétegű hőszigetelő üveg. Elsősorban műanyagot szeretnék, hogy ne kelljen kezelgetni. Mivel közvetlen a radiátor felett van, így sok hőveszteséget megtakarítanék vele talán, ha dupla az üveg benne.
2, Vagy kifutó GZL Velux, gyakorlatilag ugyanennyiért 63 ezer az ablak+26 ezer lenne a komplett fóliás+hőszigetelt beépítő kerettel fából. Sajnos ebből a műanyag komolyabb kivitelben már nem fér bele a keretbe.
45 ezerért "mindennel együtt" ablakot pedig inkább nem szeretnék...