Keresés

Részletes keresés

trompi55 Creative Commons License 2010.06.21 0 0 4459
Szia

köszönöm de vadkacsát szerettem volna.
Előzmény: Ikresjutka (4436)
zoli acsád Creative Commons License 2010.06.21 0 0 4458
heló elis vite a csibéket vagy csak lefojtota előszőris rákéne jőni hogy mi is puszticsais a csibéket mert ha esetleg patkány és kőzel laksz énis tudnék segiteni elenűk a vadászgőrények a legjobb fegyver az enyémek kegyetlen brutális vadászok a csabdával az a lényeg slagal mosd át legalább 2-szer és ne tojást hanem vagy egy elpúsztult csibét vagy nyers húst vagy egy kiseb ketrecbe egy élő csibét ha gőrényt fogsz vele vigyáz ne őrűlj nagyon előre álisd visza a csabdát mert már a kisgőrények is kijárnak és ők még kegyetlenebek és telhetetlenek mint az őregebek nekűnk egyszer sikerűlt egy hét alatt 8 db fogni de ha patkányt fogoll nézd meg alaposan mert általában 1 db sérűlt vagy kivénhet patkány szokta levadászni a csibékett ezt onan fogod felismerni hogy a fűlén és a farkán himlőszerű dudorok vanak ha ő megvan megoldódik a problémád remélem tudtam segiteni
Előzmény: hakijani (4455)
stegere Creative Commons License 2010.06.21 0 0 4457
Janikám az első és legfontosabb a pipiket biztonságos helyre vidd!!!!!Igen jó a zselés cucc is ,de szoktak húsba fagyállót oltani az is tuti állitólag--én csak hallottam ezt....sok sikert!!!--lehet patkány is....
blablabla224 Creative Commons License 2010.06.21 0 0 4456
nekem a kisnyulaimat ette meg valami... szépen sorban... van egy ilyen zselés rágcsálóirtó ami a keserű íze miatt csak a rágcsálók esznek meg, ilyen macskára meg kutyára nem veszélyes.( az én macskám megtalálhatta volna de nem evett belőle) nekem kinyírta a patkányokat is meg egy valami görény féleséeget is nem tudom pontosan mi volt mert bár nem tudtam megállapítanimi volt.
hakijani Creative Commons License 2010.06.21 0 0 4455
sziasztok barátok kellene egy kis segítség de nagyon sürgős!!!!!

VALÓSZÍNŰ VAGY MENYÉT VAGY GÖRÉNY HORDJA A KICSIKET HOGYAN LEHET MEGFOGNI KIIRTANI CSAPDÁBA TOJÁS DE NEM MEGY BELE "LÁDA CSAPDA"!!!!

segítsetek ha valakinek van ötlete!!!THX.
stegere Creative Commons License 2010.06.21 0 0 4454

Szia--Hogy 1 nappal később keltek az már nem okés--alacsony hő is lehet az ok--nem piros lámpa alá tetted???-ott nagyon gyengén látnak---ne hasonlitsd a saját csibédhez a hozottat mind1ik más...máshogy kelnek meg különböző a vitalitásuk is...ja hány fok volt a kirakott csibéknél???--az is lehet hogy sorba megfáztak--meg 1000 ok lehet még..............

Előzmény: blablabla224 (4449)
Ikresjutka Creative Commons License 2010.06.21 0 0 4453
Szia. Ilyen nálam is volt már az előző keléseknél. Külön tettem a többitől és amikor felszivódott a hólyagocska utána már ő is vigan szaladgált a többiekkel és a mai napig is megvan. Közben mig külön volt többször itattam kamilla teával és próbáltam etetni is de a kaja nem kellett neki. Ez kb. 2 napig tartott.
Előzmény: thomasman83 (4450)
gyula.uw Creative Commons License 2010.06.21 0 0 4452
.
zoli acsád Creative Commons License 2010.06.21 0 0 4451
heló nekem is volt már ijen hogy nem szivódot fel rendesen a fehérje és túl hamar rugta szét a tojást nálam a keltetés végefele fordultt ijesmi elő mikor már kevés tojás volt benne igy mikor mocorog a tojásban egy kicsit "megurulhatott" a tojás és igy ha pont akor bujtt ki el szakithatta a kőldőkzsinórt de okozhatta a tull nagyméretű a rásc abais megakathat a tojás általában ezek az egyedek hamar elpusztulnak vagy ha életben maradnak skal fogékonyabb a betegségekre
Előzmény: thomasman83 (4450)
thomasman83 Creative Commons License 2010.06.21 0 0 4450
Sziasztok.Elkezdtek kikelni acsibék.Az egyik már ki is bujt de a sege tájékán van valami holyag szerüség .én vérereket is láttok rajta.Mi lehet ez?ez eltünik róla vagy nem?Esetleg leszakad?
blablabla224 Creative Commons License 2010.06.21 0 0 4449
rendben hát leírom amit tudok... 2 helyről hoztak nekem tojást, az egyik valami holland tyúk volt a másik csoport meg barhma volt, + volt 5 tojás melyek az itthoni tyúkjaimtól származtak. ez az 5 mind kikelt, a többinek is a 90%-a. viszont én nem spriccelgettem a tojásokat ( nem itthon volt a keltető), azt hittem elég neki az a pára amit a gép párologtat.. de szellőztettem és naponta 2szer forgatták.keléskor igaz 1 nappal később keltek de nem volt semmi gond. kikeltek szépen ( nem egyszerre de egyiknek sem kellett segíteni), felszáradásig a gépben hagytam utánna meg meleg helyre tettem őket. nem infráztam azonnal... csirketápot kaptak meg kamillás vizet. volt amelyik tökre legyengült, aztán visszaraktam a gépbe de akkor is elpusztult. kb 40%-a maradt meg, azok már egész nagyok. viszont az itthoni ttojásokból kikelt csibkkel semmi gond nem volt. azok rögtön ettek ahogy élelemhez jutottak.
Előzmény: fapeter (4448)
fapeter Creative Commons License 2010.06.21 0 0 4448

Ha kikeltek a csibék, az nem azt jelenti, hogy jók voltak a tojások, és optimálisak voltak a keltetési paraméterek. a "gondolom", itt most nem elég !

Konkrét adatok esetén tudok, (tudunk) segíteni.

Előzmény: blablabla224 (4446)
fapeter Creative Commons License 2010.06.21 0 0 4447

nem puhul, vékonyodik :-)

de igazából ennek ennyire már nincs jelentösége, ezért abba sem mentem bele, hogy az embrió légzése során a tojás "hígfehérjéjében" feldúsul a széndioxid, ezzel savassá téve azt, és ez a savas közeg oldja a tojáshéjat. Így az oldott kálcium már képes a tojás belsö szöveteibe jutni, és ott beépülni a megfelelö helyekre...

de ez már csak szörszálhasogatás.

Persze, nem árt a keltetéselmélettel is tisztában lenni, de vannak, akiknek csak a paraméterek ilyen-olyan betartásával elért eredmények is megfelelnek, és a sok infó csak bonyolulttá teszi számukra a keltetést.

(attól a folyamatok még lezajlanak, csak a gazda nem tudja hogy mi, miért, mitöl van, ezért ha a kelés nem papírforma szerint történik, akkor jönnek a kérdések)  

Előzmény: Törölt nick (4441)
blablabla224 Creative Commons License 2010.06.21 0 0 4446
hát most próbálkoztam először keltetéssel. alaposan utánnaolvastam a dolognak, és gondolom keltetés közben minden rendben volt ha kikelt. a tojásokat úgy vettem de szerintem nem a tojásokkal volt gond ha kikltek... biztos jó helyről vettem a tojásokat mert direkt keltetni adját a tojást. kikeléskor nem segítettem a kicsiknek, szépen kikeltek és erősek is voltak. amelyik este kelt ki azt a gépben hagytam hagy száradjon reggelig, de reggelre elpusztult, volt amelyik csak 2-3 napra az infalámpa alatt, enni ettek. ezért nem értettem mi volt a gond.
Előzmény: fapeter (4445)
fapeter Creative Commons License 2010.06.21 0 0 4445

Ennyi információ elég kevés a diagnózishoz.

Honnan származnak a tojások?

(mennyi idös a törzsállomány, mivel etették, meddig gyüjtötték a tojásokat)

Keltetés alatti paraméterek rendben voltak?

(hömérséklet, páratartalom, ciklikus hütés, forgatás)

A kikelt csibék hová kerültek?

(ferszáradtak, infra?...)

Milyen állpotban voltak a csibék kelés, és felszáradás után?

(segitettél-e a csibéknek keléskor, élelmet kerestek, vagy "csak voltak")

szóval, az hogy kikelt és elpusztult, az nem elég.

Előzmény: blablabla224 (4444)
blablabla224 Creative Commons License 2010.06.21 0 0 4444
Sziasztok! nem tudom tudnátok-e segíteni, életemben először keltettem csibéket keltetőgépben ( eddig kotlóst használtam:D) elég jó arányban keltek, de mitől van az hogy kikelés után pár órával elpusztultak? én rontottam el valamit a keltetés alatt... köszi a választ.
Ikresjutka Creative Commons License 2010.06.21 0 0 4443
Szia. Nálad mi ujság a tojásokkal?
Előzmény: thomasman83 (4429)
Ikresjutka Creative Commons License 2010.06.21 0 0 4442
Köszi mindenkinek a válaszokat. Itt vannak a vadkacsák amit most keltek, eddig négyen vannak, kettő meg még várat magára, de már azok is kaparásszák a tojásokat.
Előzmény: Törölt nick (4441)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.20 0 0 4441
Szia
A tojáshéj attól puhul, hogy beépül a csibe csontozatába a kalcium. A permetezést, pedi fapeter leírta miért kell. Csak annyit fűznék még hozzá, hogy a túlzott sok pára miatt nem tud nőni a légrés ami kelésnél szükséges, amikor csibe átszakitja a burkot onnan kap levegőt mig ki nem töri a tojást.
Előzmény: Ikresjutka (4438)
Ikresjutka Creative Commons License 2010.06.20 0 0 4440
Ja bocs, akkor rosszul tudtam, nézd el nekem, lehet félre olvastam valamit. De azért jó tudni, hogy valaki figyel is arra, hogy mások mit irnak, mondanak, legalább kijavitják a hibákat.
Köszönöm.
Nézd el nekem, de még csak 3 hónapja kezdtem az egészet. És igaz hogy már 10 éve költöztem a városból falura, de még csak most ismerkedem az állattartással és keltetéssel.
És Te legalább normális emberi hangon tudod megmagyarázni az embernek, hogy mi a gond és nem lebarmolod az embert, mint egyesek teszik. Ezután is szivesen fogadok bárkitől bármilyen jótanácsot, ha normális emberi hangon történik.
Előzmény: fapeter (4439)
fapeter Creative Commons License 2010.06.20 0 0 4439

Eddig mindenhol azt olvastam, és hallottam itt a fórumon is, hogy a csibetojásokat a 6. naptól naponta 1x, a 12. naptól 2x, 16. naptól 3x kell spriccelni a tojásokat, az utolsó napokban pedig annyiszor, ahányszor megnézem a tojásokat. Ez a harmadik keltetésem a csibéknél és még mindig igy keltettem és minden berakott tojások 83 % körül kelt ki.

Ezzel nincs is baj, de ez a páratartalom, és a hűtés miatt kell. ettől nem puhul a tojáshéj! :-)

Előzmény: Ikresjutka (4438)
Ikresjutka Creative Commons License 2010.06.20 0 0 4438
Szia. Eddig mindenhol azt olvastam, és hallottam itt a fórumon is, hogy a csibetojásokat a 6. naptól naponta 1x, a 12. naptól 2x, 16. naptól 3x kell spriccelni a tojásokat, az utolsó napokban pedig annyiszor, ahányszor megnézem a tojásokat. Ez a harmadik keltetésem a csibéknél és még mindig igy keltettem és minden berakott tojások 83 % körül kelt ki.
A keltetőm pedig 4 soros, de az alsó részt el tudom különiteni a többitől igy a meleg nem annyira megy alulra, ahol az emu tojások vannak. Viszont a másik 3 tálcát a kelések ideje alatt folyamatosan cserélgetem és a tálcában a tojásokat is.
Végül is a hőelosztás olyan, hogy mindegy mit keltetek benne, oda rakom, ahol a hőfok jó neki. Hibrid, nem hibrid nekem tökéletesen megfelel, és ugy gondolom, hogy ugyan jobb is lehetne a kelési arány, de nekem ez igy tökéletes. de ha azt nézem, hogy ami eddig tojások nem keltek ki, azok mind terméketlenek voltak, a termékenyek mind kikeltek, akkor teljesen tökéletes a gép.
A 6 vadkacsa tojásból már 4 kint van, kettőt pár nappal később raktam be, igy azok egy kicsit később kellnek.
Előzmény: fapeter (4437)
fapeter Creative Commons License 2010.06.20 0 0 4437

Te azért spricceled a tojásokat, hogy puhuljon a héja???

Nagyon el vagy tévedve :-(

A tojáshéj tiszta mész, nem puhul a nedvességtől, viszont a feleslegesen permetezett tojások légpórusai eltömödnek, amíg "vizes" a tojás felülete, oxigénhiányt okozva ezzel az embriónak.

Örülök az emus sikerednek! bár már sokszor írtam, hogy én, nem vagyok híve a több faj egyidejű keltetésének, a fajspecifikus paraméterek miatt.

Ha jól működne a keltetőd, akkor erre nem lenne képes, de így minden sarkában minden fajnak megfelelő klímát tudsz biztosítani. Feltaláltad a HIBRID keltetőt! :-D

Előzmény: Ikresjutka (4432)
Ikresjutka Creative Commons License 2010.06.20 0 0 4436
Szia. 6 db tojást tojt a vadkacsa mama, abból ami kikel megtartom. De ha érdekel van fehér nagy kacsám párban eladó.
Ők azok

És jövő hónap elején kelnek a fehér kiskacsák.
Előzmény: trompi55 (4435)
trompi55 Creative Commons License 2010.06.19 0 0 4435
Szia

Esetleg vadkacsád lesz eladó sorban? Kicsi.
Előzmény: Ikresjutka (4434)
Ikresjutka Creative Commons License 2010.06.19 0 0 4434
fapeter - mozognak az emu tojások. 4-ből kettő. 47. napon járunk. Igértem szólok, ha kikelnek. Jövő hét közepére várható a kelésük, egyszerre a csibékkel és mostmár folyamatosan kelnek a vadkacsák is.
Ikresjutka Creative Commons License 2010.06.19 0 0 4433
De lehet, hogy már reggel ki lesznek kelve. drukkolok.
Nekem jövő hét kedd-szerdán kellene kelniük. 140 tojásom van benn.
Ikresjutka Creative Commons License 2010.06.19 0 0 4432
az rendben van, hogy az ablakon figyeled, de spriccelni sem spricceled soha? Az utolsó napokban egyre többször kell, hogy puhuljon a tojás héja és könnyebben ki tudjanak bujni a csibék. Én egy nap legalább 6-7x spricceltem és még külön pároló edényt is tettem a tálca alá forró vizzel megtöltve, amit állandóan cseréltem, ha kezdett kihülni.
Előzmény: thomasman83 (4429)
janni68 Creative Commons License 2010.06.19 0 0 4431
Nem okoltam senkit,csak példát írtam annak a jó embernek ,ha nem jön össze valami akkor nem biztos hogy más a hibás,örülök a csibéknek.
Előzmény: Törölt nick (4420)
janni68 Creative Commons License 2010.06.19 0 0 4430

Sikerült!

Köszi

Előzmény: stegere (4415)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!