Keresés

Részletes keresés

t.lantos Creative Commons License 2019.03.13 -1 0 147739

Bonusz: w10-ben hova raktak a billentyuzetkiosztas valtas billentyuparancsanak beallitasat?

Jelenleg

ENG

HUN

HUN101

van telepitve.

ALT+SHIFT valt az angol es a magyar kozt, a magyaron belul a CTRL+SHIFT valt a sima es a 101 gombos kozott. Na ez praktikusabb volna, ha a CTRL+SHIFT vegigporgetne a 3-at.

t.lantos Creative Commons License 2019.03.13 0 0 147738

Na egy ON.

W7 volt eddig. Azon ha elkezdtem a mentes ablakban gepelni a file nevet, akkor szepen felajanlotta a lehetosegeket (lenyegeben autocomplete, csak nem foglalkozott a kiterjesztessel).

Ezt akarom a W10-ben is megcsinalni.

Kenyelmes volt mert megnyitottam a lohere.xls-t, nyomtatas pdf-be, mentem ugyanabba a konyvtarba, es akkor ha elkezdtem gepelni, hogy lo, akkor feldobta az xls-t is.

Jahno Creative Commons License 2019.03.13 0 0 147737

Mindegyiket másképp, de a jelszó az ugye azért van, hogy megvédje a cuccot.

Előzmény: leonard65549 (147736)
leonard65549 Creative Commons License 2019.03.13 0 0 147736

Hogy lehet egy tabletet elindítani, ha vki elfelejtette a jelszót? Egy Acer tablet, amit a yt-n láttam, a bekapcsoló és a hangerőszabályzót egyszerre nyomni, nem működik.

Jahno Creative Commons License 2019.03.12 0 0 147735

Azon, hogy mivel wifin kapja a netet és emlegette már lentebb azt a csoda antennát, így a router az AP kliens módban van és LAN felé NATol.

Előzmény: pimre (147733)
Törölt nick Creative Commons License 2019.03.12 0 0 147734

A "telcsi"-nél elengedtem ezt a problémát.

Előzmény: Jahno (147731)
pimre Creative Commons License 2019.03.12 0 0 147733

"Router nem wifizik" Ezen mit értesz? Azt, hogy a telefon, vagy másik laptop akkor kap wifi jelet, ha:

1. Be van dugva a router a számítógépbe

2. és be is van kapcsolva az a számítógép, amihez csatlakozik a router?

Mert ezek a feltételek nem szükségesek a routertől néhány méteres távolságon belül lévő telefon, vagy másik laptop használatához.

Előzmény: Jahno (147732)
Jahno Creative Commons License 2019.03.12 0 0 147732

Router nem wifizik, idelent leírtam én már kezdem érteni és a berakott képernyőkép is ezt igazolja. Nahhh, olyat ne csináljunk, mert csak szar lesz. Dugjunk a router seggébe egy másikat és kész...

Előzmény: pimre (147729)
Jahno Creative Commons License 2019.03.12 0 1 147731

Húvaze, itt keverednek a dolgok. Mobil hozzáférési pont, vagy hotspot akkor kell, ha a mobiltelefonod netjét használod és arról osztod meg wifivel a laptop felé.

Ha a TPLinken a vételhez van antenna, akkor viszont az nem wifizik, így a laptop kábelen veszi onnan a netet és a laptop wifijével osztanád meg a telefonnak?

Mondanám, hogy próbáld meg lerajzolni, de akkor menjünk végig és írd le úgy rendesen.

Előzmény: Dragon680401 (147728)
pimre Creative Commons License 2019.03.12 0 0 147730

Ez persze alapvetően az otthoni gépről szól, ahol az Internet elérés a routeren keresztül jut el a számítógépbe. Ha fuvarban vagy, akkor honnan jön a jel? Ha mobil internetet fog a laptop, akkor valóban a mobil hotspot kell.

Előzmény: pimre (147729)
pimre Creative Commons License 2019.03.12 0 0 147729

Olvastad a hozzászólásomat: 147717 (http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=150771162&t=9157541)? Szerintem az megoldja a dolgot.  Ugyanis neked nem a számítógép, hanem a router adja a wifi jelet. 

Előzmény: Dragon680401 (147728)
Dragon680401 Creative Commons License 2019.03.12 0 0 147728

Elnézést ,csak most tudtam ide jutni.A m.helyemen wifisen fogom a netet,nincs kábeles hozzáférésem.Azért kellett az antenna mert magában a TP-Linkem nem fogja a jelet a távolság miatt.Még így is necces.

A mobil elérési pontot azért akarom bekapcsolni mert a telcsimen az adatforgalmat nem akarom azzal az egy játékkal le nullázni,mert kellhet mikor fuvarban vagyok.A telefonom már jelszósan tudtam párosítani a laptopommal. Egy ideje meg nem akar bekapcsolni a mobil elérési pont a laptopon.Egy Lenovo Legion, Nvidia GeForce GTX 1050Ti, Intel Core i7 és Windows 10 van rajta

Na ezt csinálja.Mint látni ott van a párosított eszköz.    Gyuri5538

Előzmény: Jahno (147712)
James 42 Creative Commons License 2019.03.12 0 0 147727

Azt nem tudom, hogy mi okozza, de láttam már ilyet. Érdekes módon ha az ilyen különös módon viselkedő táblázatot átraktam egy másik mappába, akkor onnan már szépen megnyitotta az Excel. Lehet, hogy valami ideiglenes fájlt generált valahol, és az makkant meg, ennek nem jártam alaposabban utána.

Előzmény: GTI100 (147725)
t.lantos Creative Commons License 2019.03.12 0 1 147726

Nem igazav windows, de hol kerdezzem?

Adva egy dell laptop.

A tuchpad alatti egergombbal nem vagyok kibékülve. A jobboldali jobb szele baloldalikent funkcional. Csak a gomb mezo kozepe, illetve a felezovonal melletti resze mukodik "jobbgomb"-kent.

Ez bug vagy feature?

GTI100 Creative Commons License 2019.03.12 0 0 147725

Asztali gépen korábban jól működő Excel program minden előzmény nélkül megbolondult. Hiába próbálok korábban mentett file-okat megnyitni csak egy tartalom nélküli ilyen lap nyílik meg:

Ha megnyitok egy új üres lapot akkor az szépen bejön:

Írok bele, működik, lementem újra megnyitni már nem tudom mert megint az első képen látható forma jelenik csak meg. Ugyanakkor ezek az asztali gépen nem megnyitható file-ok egy másik gépen lévő excelben hibátlanul megnyílnak. Csak az excel vacakol az asztali gépen a word az jól működik.  Mi okozhatja ezt és hogyan javítható? köszi

Törölt nick Creative Commons License 2019.03.11 0 0 147724

Na megvan. Jól eldugták.
Hivatkozás fül, tartalom (legelső izé) és annak alulról a harmadik sora, a tartalomjegyzék beszúrása. Ha a felajánlottak közül választok, azokat utólag nem lehet átpiszkálni.

Előzmény: pimre (147722)
Törölt nick Creative Commons License 2019.03.11 0 0 147723

De hol találom ezt az ablakot???

Előzmény: pimre (147722)
pimre Creative Commons License 2019.03.11 0 0 147722

Bár nem tőlem kérdezted, de válaszolok:

Előzmény: Törölt nick (147721)
Törölt nick Creative Commons License 2019.03.11 0 0 147721

Huhh, hát ez nekem magas, elvesztettem a fonalat.

Viszont kérdeznék valamit. A word-ben (office 2010) hogy a pékbe lehet megoldani, hogy ne csak címsor1-2-3 -ból csinálja meg a tartalomjegyzéket, hanem csapja bele mondjuk a címsor 4-5-6-7-et is.

A "navigálásban" frankón lehet kapcsolgatni a szinteket, de a beszúrt tartalomjegyzékben nem látom.

Előzmény: GreenIT (147715)
Jahno Creative Commons License 2019.03.11 0 0 147720
Mappánként meg lehet szabni mit keressen és indexeljen.
Előzmény: Törölt nick (147719)
Törölt nick Creative Commons License 2019.03.11 0 0 147719

Az adott szöveget rakja át egy másik gépre ami tök üres, így csak abból tud találgatni. :)

Előzmény: GreenIT (147716)
Jahno Creative Commons License 2019.03.11 0 0 147718
Ha benne van a szöveg, akkor benne van, azzal nehéz mit csinálni.
Előzmény: GreenIT (147716)
pimre Creative Commons License 2019.03.11 0 0 147717

Szia, azt hiszem, sejtem mi a hiba. A kettővel korábbi hozzászólásodból (144699) kiderül, hogy a laptopod routerrel kapcsolódik az internethez.

A mobil elérési pont (mobil hotspot) akkor lenne szükséges, ha mobil internetet használnál. 

Ezt felejtsd el. Amikor a telefonodon, vagy akár másik laptopon szeretnéd használni a Wifit, akkor akár be sem kell kapcsolnod azt a gépet, amelyikhez  a router csatlakozik. Elég ha a router be van kapcsolva (nálam például éjjel nappal, ellentétben az asztali számítógéppel, amihez a router kapcsolódik). Elég baj is lenne, ha éjjel bekapcsolva kellene tartanom a számítógépet, abban a szobában, ahol az asszony asszik, miközben a másik szobában dolgozom a laptopon, vagy csevegek a telefonomon.)

Amikor először kapcsolódni akarsz a Wifire (tulajdonképpen a routerre), akkor rákattintasz az alábbi képen a piros nyíllal jelzett helyre (Ez a laptopon van, a telefonon kicsit máshol, de hasonló), mire megjelenik a saját routered userneve, valamint a közeledben lévő összes elérhető wifi kibocsátóé:

Itt kiválasztod a saját usernevedet, mire a rendszer kéri hozzá a jelszavadat, és ha nem hibáztad el, akkor kapcsolódik hozzá. És ha nem lépsz ki belőle, akkor soha többé nem kell ezeket megadni, a kapcsolódás mindig automatikus, ha a közelben vagy.

Nagyon ritkán előfordul ilyenkor is probléma a kapcsolattal. Ilyenkor elsőként nem a szolgáltatót hívom, hanem a routeren hátul van egy kikapcsoló gomb, kikapcsolom pár másodpercre, aztán visszakapcsolás után helyreáll a kapcsolat.

Előzmény: Dragon680401 (147701)
GreenIT Creative Commons License 2019.03.11 0 0 147716

Igen, a talalatok kozott meg kiad ezernyi olyat, aminek semmi koze hozza.:-(

Olyan megoldas kell, ami csak az adott szovegeket kezeli es adott reszre keresve pontosan adott szoveg adott reszere lehet ugrani.

Előzmény: Jahno (147691)
GreenIT Creative Commons License 2019.03.11 0 0 147715

Mivel egy szoveges adatbaziskezelo kezeli mindet, ahogy Notes volt huszoneve, feltetelezem, azota van hasonlo, de jobb megoldas szovegek adatbaziskent valo kezelesere. webs keresessel talaltam sok magyar kezdemenyezest is, de ugy tunik, mind elhalt. Ugy tunik, mintha a relacios adatbaziskezelok egyeduralma valosult volna meg.

Jelenleg a fajlok egy-egy alfejezetkent vannak egy world fajlban, mintha egy konyv reszei lennenek, igy van egy logikai sorrend is kozottuk, ami idonkent valtozik.

Nem az a lenyeg, hogy keressen bennuk, hanem az, hogy egy logikai sorrendben lassa azt a reszt, amire szuksege van.

Ha kulon fajlokkent kezeli oket, akkor a fajlok neveit kellene atirnia, amit nem akar.

Jelenleg egyszeruen megcsereli a szovegek sorrendjet es kesz, nem kell abc sorrendet irnia vagy szamozast hasznalnia, mindenhol egyedi logikai sorrendet hasznalhat, ami szamara kenyelmes.

A kovetkezo szint az lenne, hogy a "konyv" egyes fejezeteit szetbontja onallo konyvekre, igy tobb "konyv" lesz, de akkor valamilyen csoportneveket kell adnia neki, hogy tudja, mik vannak ott, de tobb fajlt egynel tobb temakorbe tehetne, es ezert problemas megtalalnia, hova sorolta be eredetileg.

Azert jo egy fajlban latnia, mert ott a tartalomjegyzek, minden szovegrol egy soros leirassal es nagyjabol emlekszik, mi van bennuk.

Akkor van bajban, amikor valami apro reszletre kell keresnie, es azt kell megtalalnia, hogy melyik szovegben volt valami hasonlora utalas, tehat nem abba a temakorbe tartozik az info, amit keres, csak emlekszik, hogy valahol ott olvasta korabban.

Előzmény: Törölt nick (147690)
pimre Creative Commons License 2019.03.11 0 0 147714

JPA-14-s antennáról fogalmam sincs, mi az, de feltételezem, hogy valamilyen módon az biztosíthatja a "drótos netet". Én,mint alapvetően otthoni felhasználó (DIGI), nem kapok adaptert, mint ahogy máshol látom a t-online felhasználóknál. Így csak routerrel tudom biztosítani a lakásomban a wifit. És ahogy olvasom, olvtársunknál szintén hasonló lehet a helyzet, ha TPLINK routert használ.

Ennek pedig a beállítása úgy történik, hogy a szolgáltatótól kapott drótot nem a számítógépbe dugom, hanem a routerbe, majd azt csatlakoztatom a számítógéphez. 

Aztán a routerhez adott telepítő lemezzel konfigurálom a routert (valahogy így: https://www.ostelsat.hu/hogyan_kell_helyesen_konfiguralni_a_routert__bib503.htm)

(Később - vagy már eleve ? -a router közvetlenül is elérhető: 192.168.1.1, vagy típustól függően más, de hasonló címen)

Itt megadjuk a szolgáltatótól kapott név/jelszó párost, és beállítunk egy saját usernév/jelszó párost a wifi eléréséhez. 

És ezután az eszközeink az utóbbi párosból a usernevet látják (a közelben lakó összes wifi eszközének usernevével együtt), és a jelszó ismeretében rá is tudnak csatlakozni a saját wifire. 

Sejtésem szerint olvtársunknak valahol ezzel lehet a gondja. (Például a routernél a régiót célszerű jól beállítani (nálunk mondjuk ne Egyesült Államok legyen). Egyszer Krakkóban ez egyik szállásadóm routerét a telefonom látta, a laptopom nem. Feltehetőleg ilyen okból.)

De az is lehet, hogy a gépén nem megfelelő a Wifi drájver. De ehhez már akkor sem értenék, ha tudnám a gép típusát. Ez legyen majd a ti gondotok:-)

Törölt nick Creative Commons License 2019.03.11 0 0 147713

Én se értem, azért kerestem valami logikát.

Jahno Creative Commons License 2019.03.11 0 0 147712
De akkor miért nem a drótos netre dug routert?
Előzmény: pimre (147708)
Törölt nick Creative Commons License 2019.03.11 0 0 147711

Aham. Mindenesetre nem tiszta a tényállás leírása.

Előzmény: pimre (147710)
pimre Creative Commons License 2019.03.11 0 0 147710

"Van egy JPA-14-s antenna amihez egy TP-LINK TL-WN722N tipusú  router csatlakozik". Ld. 147699

Előzmény: Törölt nick (147709)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!