Tegnap akartam a kocsihoz zöldkártyát csináltatni, de azt mondták, hogy nem tudják beállítani. Nem tudom pontosan mennyi most a CO megengedett értékhatára, de állítólag sokszorosa volt az előírtnak. Azt mondta az ipse, hogy vigyem szerelőhőz, mert a karburátorral van probléma. Szerintetek? És ha tényleg karburátorhiba, és esetleg vennem kell újat, akkor kb. mennyibe kerülhet?
Bocs a laikus kérdésekért, de továbbra sem vagyok autószerelő alkat. :)
én baján vagyok, dunaparti kisváros.
a kocsi meg a tartozékok zalában vannak, a szlovén határ mellett. pár hét múlva megyek szüleimhez, akkor összeszedem a dolgokat. a fordszámmérő, azért ér valamit, mert az más 4 ütemű kocsiba is beilleszthető. az árban majd megeggyezünk, de a panelt megkaphatod... :-))
Engem konkrétan pont az érdekelne ami szerinted nem ér semmit,mert én már régen szeretnék egy fordulatmérőt,de mindig elkapkodják előlem+ugye ehhez kellene a gls háttáblája hogy be tudjam pakolni vhova azokat a visszajelzőket amik a kerek "műszerben" vannak.Szóval megegyezhetnénk vhogy.Miskolctól messze vagy?
Hello
Üdv Gábor
a vissza alakítás a műszaki miatt volt. a képen a gyári műszerek vannak fehér számlappal+a fordszám mérő. no most a fehér számlapokat kivettem, a fordszám mérő helyére visszakerült, a gyári egyesített visszajelző kerek bigyó, és a műszerkeret is visszakerült az eredeti. tehát most tök gyári a műszerfal, és pluszban van 1db fordszámmérő, és a házilag készült "gls keret"(ami a képen van) ennek értéke gyakorlatilag 0ft, csak igazából jó lenne ha valaki a kocsit is elvinné mellé.
Van egy eladó 120L-ünk (2. tulaj). 1988-as, meg nem erte el a 100 ezer km-t (~99800). Műszaki 2004 októberéig. Jó állapotban van, egy éve cseréltük a fékcsöveket, 4 sebességes, a színe draposszürke.
Nekem is ugyanez volt a problemem. Mint kiderult, a sinek kozott talalhato 2 darab henger gorgo, es a szeleken 4 darab golyo. Nos az utobbiaknak szokasuk kipotyogni a helyukrol.
Nalam bevalt, hogy a golszikat potoltam (kerekpar kormanycsapagyanak golyoival...), azota siklik mint szan a havon... :o)
A bontoban is adtak volna sint, de azokbol is hianyoztak a golyok.
Csak arra vigyazz, hogy a hengergorgok a megfelelo helyre keruljenek vissza. (Adja magat...)
a 86 ban gyártott masinám első ülései lógnak. Nem az alvázhoz való rögzítés a gond, hanem a sinben lötyög oldalt irányban. Lehet ezt javítani? Ha szétszedem nem ugrik szét valami rugós kütyü, amit naphosszat tart visszapréselni a helyére?
Engem érdekelne a fordulatmérő!!Csak fordulatmérő vagy esetleg van hátlap is?Nekem 120L-em van és ahhoz az is kellene persze ha van.Anélkül is megoldom!
Mennyiért adnád és merre lax?
tel.: 30/287-0127
mail: simi20@freestart.hu
1989 novemberi, majdnem friss műszaki, 2 éve volt lakatolva, festve, 5 sebességes, automata övek, fütött hátsó szélvédő, 120e km. sok-sok alkatrész, nem olyan sok, de hasznos... :-)) ajtó, ablak, ford.szám mérő, saját gyártású gls panel...
ha valakit érdekel akkor linkelek be képeket, mert most nem működik az extra...
Sziasztok!
Nekem van 1 120-as Skodrim eladó!
Sajna már alszik, a főtengelye beragadt,de el lehetne vinni 1 az 1ben!
5000 Ft-ot kérnék érte.
1983-as 4 seb.Olajbarna.
Ha valakit érdekelne akkor jelentkezzen!
Ezt jó hogy mondod, mert engem is érdekel a fordulatmérő.
Azt nem tudjátok véletlenül,hogy a favorit 136 műszerfal jó-e a 120-as ba? Az esetleg nem olyan mint a rapidé?
Hello
Sziasztok!
Mivel sokan kerestetek nálam for.számmérőt, találtam egy skoda-boltot, ahol láttam egy-két komplett GLS műszeregységet, csak a km.óra nincs benne, de a többi igen (fordszámmérő, tank, vízhőfok, illetve a keret) 8 ezer Ft-ot kérnek érte.
1161 Bp. Tordai u. 18.
06/1 405 7769
Írtam emilt is, de képem sajnos nincs a dolgokról. Amiket hírdettem már sajnos elvitték, így csak a váltócseréhez tudok annyit segíteni, hogy mindenféle átalakítás nélkül be lehet rakni a 4 sebességes helyére az 5 sebis váltót, csak annyi a különbség, hogy kb.6 cm-rel hosszabb, a szélesfutóműves kasztniknál ez nem jelent gondot, csak ki kell cserélni a váltórudat, meg érdemes még a kulisszát is.
Érdeklődöm , hogy mevan -e még az 5-ös váltó és hogy minden gond, probléma ,átalakítás nélkűl be lehet-e rakni egy 1989-es Skoda 120L 4 sebességes váltója helyére, sajnos csak május 6 után kapok fizatést és csak 20 Ft-os keretem van rá, de emellett lehet hogy érdekelne még más cucc is a hírdetettekből. Írj választ a ha4023@freemail.hu-ra vagy SMS-t a 06-30-576-6598-ra a kártyám lemerűlt így csak freemailban tudok válaszólni neked. Szolnok illetve Székesfehérvár környéke lenne az igazi, hol lehet megtekinteni a dolgokat, ha nem túl ismert helyiség, akkor még egy nagy várost is írj a közelből.
Nemtudom hogy a rapid műszerfal hogy néz ki és hogy passzol-e a 120-asba, ha van képed róla akkor elküldhetnéd nekem, akár freemailban is!
TRABANT-WARTBURGKLUB KELET-EURÓPAI JÁRMŰIPAR GYÖNGYSZEMEINosztalgia autós- és motoros Klub Budapest, 1112 Barackfa utca 4.Tel./Fax: (1) 249 26 74Mobil: (30) 924 11 29
A Magyar Veteránautós és -Motoros Szövetség tagja
A Magyarországi Nosztalgiajárműves Egyesületek és Márkaklubok Szövetségének alapító tagja
Kedves Veterán- és Nosztalgia-járműves Barátunk!
Ezúton hívunk meg benneteket a Kelet-Európai Járműipar Gyöngyszemeinek 6. Tavaszi Seregszemléjére
Mint azt bizonyára sokan hallottátok, a Felvonulási tér május 1-én az Uniós csatlakozási (csalatkozási?) ünnepségek miatt foglalt lesz, sőt július 3-ig más további rendezvények miatt szintén foglalt lesz. Ezért idén ezt a rendezvényt nagyon nehéz volt elhelyezni úgy, hogy helyszínünk is legyen és az időpont se ütközzön más találkozókkal. Végül a Fővárosi Autópiac vezetése mentőövet dobott, és az előre leszerződött Tavaszi ill. Őszi Találkozónk mellett ezt a rendezvényt is befogadta.
Tehát az időpont: 2004 május 15. szombat. Helyszíne: Fővárosi Autópiac, Budapest, Nagykőrösi út. Bejárat a déli kapun (a főkapu előtt Gyál felé haladva kb 300 m). Belépődíj: 1000 Ft/személygépkocsi, tgk, busz,.és 700 Ft/ motorkerékpár A nem kelet-európai gyártmányú veterán ill. nosztalgia járművel érkező vendégeink számára külön sort alakítunk ki, közvetlenül a bejárat mellett balra.
Programok:
9:00- Gyülekező, Járművek országonkénti elhelyezése
10:30 Megnyitó. Ezt követően országonként és márkánként díjazzuk a legeredetibb ill. legszebb járművet (autó, motorkerékpár, kismotor, tgk és busz kategóriákban) Ennek alapján kb. 55 díjat fogunk átadni.
12:30-13:30 A 60-as 70-es évek könnyűipari háztartási termékeinek árverése. (A szovjet felhúzós villanyborotvától az NDK Lausitz ébresztős rádióig). Az árverésre, előzetes telefonos egyeztetéssel lehet tárgyakat- termékeket felíratni.
13:30-14:00 ebédszünet
14:00-16:00 folytatódik a zsűrizés és a díjátadások.
16:00 rendezvény zárásaként felvonulás a Város irányába, mely egyben elvonulás is (tehát nem megyünk vissza a Piacra). Lesz sárga-villogós felvezetés, de útlezárás nem!
Itt kívánjuk leszögezni, hogy a rendezvény politikamentes. Kizárólag az 50-es, 60-as, 70-es évek forma- és ízlésvilága utáni nosztalgiahullámot igyekszünk meglovagolni. Nem elhanyagolgató az a tény hogy ezek a járművek immár a technika-történelem részei, függetlenül attól, hogy híresek vagy hírhedtek voltak, megbízhatóan vagy megbízhatatlanul szolgálták hajdani tulajdonosaikat.
Tehát kérjük, hogy tiltott önkényuralmi jelképeket – még viccből se – használjatok! A rendezvény és az Egyesület számára rendkívül kellemetlen lenne ha a Kelet-európai járművek találkozóján a nosztalgiázás a járműveken és a korhű használati tárgyakon kívül kívül egyéb hajdani dolgokra is kiterjedne!!!! Természetesen a Moszkvicsról, ZISZ-ről stb. a vörös csillagos emblémát nem távolíttatjuk el, de nem szeretnénk ha valaki munkásőrnek öltözve, vagy akár a mostanában oly divatos Che Guevara vagy CCCP-s pólóban venne részt a rendezvényen.
Ennek szellemében: a szeretett járműveink éljenek (és ne más)! Megértéseteket előre is köszönjük:
További idei programjaink:
˛ Július 8-11-én (csütörtöktől vasárnapig) rendezzük meg a Hagyományos Családi Veterános Hétvégénket Balatonakaliban, a közvetlen vízparti Holiday kempingben, 50%-os áron, csoportkedvezménnyel. Idén a meghívottak között már nem csak kelet-európai járművek tulajdonosai szerepelnek, hanem bármilyen nosztalgia-járműves érdeklődő és családja. Ez a rendezvény az évek során egy kifejezetten család- és gyermekbarát összejövetellé alakult, járművek mozgatását igénylő programok nélkül (a Balatonfelvidéki kirándulást leszámítva). A család minden tagja jól érezheti magát: jól felszerelt játszótér, kultúrált strand, klubhelység vár minket. Beszélgetünk, videózunk és csodáljuk egymás járművét.
˛ A Trabant-Wartburg Klub és a Kelet-európai Járműipar Gyöngyszemeinek Őszi Találkozója és Nagy Budapesti Felvonulása szeptember 4-én lesz a Fővárosi Autópiac területén (Bp. Nagykőrösi út).
Kérjük azokat, akik Veterán ill. Nosztalgiajármű Biztosítással rendelkeznek Klubunknál, és véletlenül nem kaptak még kötvényt vagy igazolást (reméljük hogy mindenki kapott) azonnal jelezzék, hogy intézkedni tudjunk!
Tárgyalásokat folytattunk közvetlenül több biztosító társasággal, hogy 2005-től szélesebb és olcsóbb kínálattal tudjunk a rendelkezésetekre állni. Keressük a megegyezés lehetőségét, hogy a kedvezményes biztosítási lehetőség kiterjedjen a 25-évnél ugyan fiatalabb, de kis szériában gyártott, hazánkban rendkívül kevés példányban megtalálható, ill. a szezonális és alkalmi jelleggel használható, átalakított és hobbijárművek körére is.
Őszre, a biztosítási évforduló közeledtére, a fent említett önálló kínálatunkat közzétesszük. Addig is, Kötelező biztosítás-ügyben forduljatok hozzánk bizalommal!
Bocsi,hogy nem tudtam menni,de az egészség még a Skodánál is fontosabb!
Köszi a tanácsokat!Én is kb így csináltam, az alapjárat jó, a gyertyák szépek,inkább kissé
szürkés,de ez lehet a hőértéke miatt is(Champion L82YC lehet hogy inkább 87Y kellett volna
bele :-( + az NGK-t dícsérik agyonra Faterom most azzal jár és télleg elég jó!
Szóval minden OK most újítottuk fel a hengerfejet kompresszió is jó (11 körül) + jól is megy
csak a fogyasztást kissé sokallom 98-ból megeszi városban kb9-et :-( vhogy 8körül már
tetszene.
Nektek kb mennyi a kompresszió?Illetve mennyi a normális 120L-esben 60eKM után
Remélem jól érzitek magatokat a talin! :-)
Hello!
szerintem ha nincs problémád az alapjárattal, akkor inkább ne piszkálgasd azt a két csavart! a fogyasztást legjobban a lábad szabályozza. az enyém annó dinamikusan hajtva kb 350-400km-t ment el 1 tankal. kicsit odafigyelve, óvatosabban már 550-600km-t is elment. és nem piszkáltam semmit, csak a gázpedált! :-)))
Hopp még elfeledtem valamit a karbis témával kapcsolatban:
- a motor legyen üzemmeleg,
- a légszűrő legyen tiszta, esetleg új, nagyon sokat számít!,
- a gyújtás legyen belőve a használt benzinhezm
- a gyertya és megszakítóhézag legyen előírás szerinti,
- és persze ne legyen dugulás a karbiban.
Hát ezt szomorúan hallom :( mi azért megyünk, ha mégis meggondoltad magad, gyere.
Karbis kérdés: mindkét csavar állása befolyásolja a fogyit. a kicsivel állítod a keverék minőségét, azaz, hogy mennyi benya kerül be a keverékbe, a nagyobbikkal pedig a keverék mennyiségét szabályzod. Ha a két csavar állása nem optimális, akkor vagy keveset eszik, de nem megy (emiatt jobban nyomod, tehát végül is megintcsak jobban fogyaszt), vagy sokat eszik, bár ekkor jobban megy.
Műszer nélkül csak próbálgatással tudod belőni.
Ennek menete:
- mindkét csavart kihajtod, hogy a motor már bőgjön és tök egyenetlenül jár, mert túl sokat kap.
- a kisebbiket elkezded becsavarni, addíg, míg a motor egyenletesen nem kezd el járni, bár még mindíg magas fordulaton.
- a nagyobbikat is betekered, ezzel csökkented a fordulatszámot, alapjáratig. Ha le akar állni, akkor a kis csavart tekerd kijjebb.
- kipróbálod: ha nem gyorsul normálisan a kis csavart kijjeb csavarod, a naggyal megin beállítod az alapjáratot normálisra. - ha jól gyorsul, akkor megpróbálhatod a kicsit beljebb csavarni, de ekkor a nagyot majd ki kell csavarni, hogy megint legyen alapjáratod.
Ezt az állítgatást ismétled addíg, míg jönak nem érzed és kezdd el figyelni a fogyit.
A gyertya színe is sokat elárul, de ehhez kell menned vele tartósan 30-40km-t, hogy beálljon a színe.
szürke, keveset kap, fekete, sokat kap, az igazi, ha szép világosbarna (ún: őzbarna) a színe.
Asszem nem megyek a találkozóra :-(
Sajnos beteg vagyok+ az idő sem vmi jó :-(
Pedig egy-két napja még szikrázó napsütést jósoltak.
Lenne hozzátok egy kérdésem.A karbin van ugye az alapjáratállító csavar+a pótlevegőt állító csavar.Jól sejtem hogy a nagyobbik csavart kifelé hajtva csökken a fogyasztás?
Hello
Simi
Gbatchee1! Elmentél végül a szervizbe, amit ajánlottam? Ma voltam fent, beszéltem a tulajjal és mondta, hogy valaki internetes ajánlás útján jutott el hozzá. Te voltál az?