Jóvanna... tudom, megbántad, hogy nem egy fekete 1.4est vettél. De tudod mit... elcserélem az EX Limited traktorodra :o) Egyébként most párom használja... csak itt a városban autózik (napi kb. 10km) és így is 7,5 liter. Én meg OFF új Swift-el járok. (meglepően keveset eszik... és kevesebbet is forog a Cee'd-nél)
én is csak udvariasságból mondtam azt a sok jót az autódról,
Az 1.4 motor pedig egyenesen szörnyű, mindenki kerülje el. Igazából egész jól nézne ki az 5 ajtós.....de feketében!!! És amikor beindul az 1.4 benya ......na ott kezdődik az igazi vesszőfutás.
Igazad van. Én úgy mondanám, úgy kell menni mintha épp száradna ki a tank és jajj csak a kútig huzzam el a belemet.
Amúgy nem értem mért nem jó a 90 110 helyett, 300 km-en 1000-rest spórolok, azon autót v állatkát vehetek a gyereknek pl, ill 0 toelrancia meg mindenhol mérés akkor úgyis ez lesz, (vagy nem?). És az időnyereség sem vészes.
nekem dettó, de ha jól emlékszem mi mindig egy hullámhosszon voltunk, az az hasonló tapasztalatokról számoltunk be és a mostani hozzászólásod minden szavát meg tudom erősíteni, azzal a különbséggel, hogy nekem nem kellett frissítenem.
ui.: Én is sajnálom, hogy nem tudtunk találkozni, majd legközelebb. Sajnos nekem ez az időpont nagyon nem volt jó és kezdettől fogva szinte biztos volt, hogy dolgoznom kell....be is jött:(
Kár hogy nem tudtál eljönni a 16-i talira, szívesen megismertelek volna téged is!
A dízel fogyasztásával kapcsolatban: a másik fórumon írtam egyszer (csak sajna egy véletlen "törlés" miatt elveszett), hogy az előző tankolásomnál kíváncsiságból kipróbáltam, hogy tudja-e az én autóm is ezeket az "álomfogyasztásokat" produkálni. 30- km-t mentem Gödöllő-Valkó-Gödöllő (elég dimbes-dombos szakasz) és a fedcomp kereken 4 litert írt ki a végén. "Papásan" mentem, téli gumival, klíma nélkül, 13 fok volt a külső hőm., egy erőteljes előzés, régi vezérlőprogrammal, az átlagsebesség negyven fölött (már nem emlékszem pontosan).
Én úgy tapasztaltam és szerintem az lehet a titka, hogy a gázt a kívánt sebesség elérése és a gyorsítások után vissza kell venni annyira, hogy épp csak be legyen nyomva, ezáltal a pillanatnyi fogyasztás kijelzése is 2-4 liter körül alakul egyenes úton 80-as tempónál. Szóval szerintem: a kívánt utazósebességet (én úgy tapasztaltam, hogy 80 km/h -nál fogyaszt a legjobban 5.-ben) minél előbb - persze nem padlógázzal- elérni, majd visszavenni a gázt amennyire csak lehet és ezzel haladni folyamatosan. (De ki bírja ezt ki egy ilyen motorral...)
Az új szoftverrel még nem próbáltam, de biz' Isten ki fogom ugyanezt a távot. Úgy vettem észre, hogy ezzel (mármint az új vezérlőprogrammal) a gyorsításoknál többet mutat a pillanatnyi fogyasztásra, tehát városban rosszabb, viszont országúton, ha visszaveszem a gázt, jobban tartja a tempót és kevesebbet mutat.
Nekem is eddig 6.2 volt az átlagom számolva és kijelezve is, jelenleg 6 litert mutat. Én minden tankolásnál nullázom. De én 90%-ban most télen csak városban használom, naponta 10 km-t munkába járáshoz, főleg hideg motorral.
Régen a régi fórumon....... - ez jó, réges régen egy messzi messzi galaxisban, ja ez egy másik sztori - szóval ott sokat boncoltuk a fogyasztási adatokat. Akkor én is megbékéltem vele. Mostanra így 4000 km után nekem ez az egyetlen dolog ami egy kicsit nem tetszik az autóban én megmondom őszintén annál a használatnál ahogy én használom 1 l el kevesebbet vártam, nem beszélve a márka társak beszámolójáról és a tesztekről.
Az én nagy átlagom a 4000 km-re 6,2. hogy érzékeltessem a mostani tankolásnál 180 km után, úgy hogy ebből 110 kímélő országút, a többi döcögős város 6,1 -n áll a fedélzeti. Én ezt sokallom.
Persze tudok 5,1-t kizárólag országúton 90-l gurulva vagy 5,5-t autópályán egy személlyel 130-l, de hogy az 5-5,5-t hosszú távon hozzam az nem megy. Most vagy én fogtam ki, vagy mások csapják be magukat szívesen és csak az extrém/alacsony/ értékeket közlik. Mondjuk az enyém semmilyen körülmények között nem rángat és gyakorlatilag nincs turbó lyuk.
Említettem /lásd KiberLovag Sörözője/ az 1.8 TDI Mondeóval való élményemet és ott a nagy átlag 20.000 km után 5,5 volt egészen addig amíg cégünk autóversenyző hajlamű alkalmazottai át nem vették - végsebesség mésér GPS -el, gyorsulás Bp.-n a legkülönbözőbb márkájú autók és fajtájú tulajdomnosaikkal stb - így felkúszott 5,9 -re!!! ÉS EZ EGY KÖLCSÖNZŐI AUTÓ!!!!!
Szóval nem tudom én sokallom ezt a fogyit, de emellett imádom az autót.
A dízel áremelkedése elkeserítő egyet értek a cikkel:
Imádom a dízel ceed'emet, fantasztikus autó és szerintem ez a fantasztikus motor teljesen passzol az autó karakteréhez /itt elsősorban a z sw-re gondolok/, de ha most kellene autót vennem én bizony 1,6 benzinest vennék, ha 5 ajtósban gondolkodnék akkor 1,4 benzint, ha más típusban akkor Fiat Bravo vagy Linea 1,4 TJetet, /na az az igazi élvezet/
Eme hozzászólásom meg próbálom felrakni a hagyományos fórumra is, mert úgy látom napjainkban az pörög.
Köszi! Tegnap nem jártál a Csanády utcában? Tisztán csak 5 ajtósat láttam Dakar-ból, tetszett. Az SW is bizti jól néz ki. Most nézek alut is, az Alessio Action tetszik leginkább.
A világszerte kitermelt kőolaj 25 százalékát az Egyesült Államok fogyasztja el. Ennek a mennyiségnek közel a felét külföldről hozzák be.
a közel-keleti országok a világ kőolajtartalékának 65%.-a fölött rendelkeznek, és ez az egyetlen olyan terület, mely az olaj iránti fokozott keresletet kielégíthetné. Az Egyesült Államok területén található lelőhelyek lassanként kimerülnek, ezért elkerülhetetlen, hogy az USA a jövőben a kőolajellátást a közel-keleti államok bevonásával biztosítsa. Amennyiben Amerika megszerezné az iraki lelőhelyek feletti uralmat, sokkal meghatározóbb szerephez jutna a kőolajpiacon, csökkenthetné Szaúd-Arábia befolyását a kőolaj-politikában, gyengíthetné az OPEC hatalmát, s egyúttal Oroszország, Mexikó, és Venezuela befolyását is limitálhatná. Az is biztos, hogy abban az esetben, ha a világ nem keres újabb, más típusú erőforrások lehetőségét, egyre nagyobb mértékben megnövekszik majd az olaj utáni kereslet, miután, előrejelzések szerint, Kína olajfelhasználása 2020-ra eléri az Egyesült Államok szintjét.
Irak a világon jelen pillanatban fellelhető olajkészletek közel 10%-ával rendelkezik, mintegy 112 milliárd hordóval, jelen felhasználási szint mellett ez a mennyiség körülbelül 16 évre lenne elegendő az USA-nak. Ma csupán töredékét hasznosítják ezeknek a készleteknek, miközben Irak számos területén még nem végeztek alapos kutatásokat további lelőhelyekkel kapcsolatban. George Bush közvetlen tanácsadója, Larry Lindsey 2002 szeptemberében a gazdaságot érintő kérdésekben így nyilatkozott: "Egy iraki kormányváltással napi 3-5 millió hordóval lehetne növelni a világ kőolajkészletét. A háború sikeres lefolyása jó hatással lenne a gazdaságra."
Én úgy tudom az amik inkább külföldről szerzik be az olajat, ezért is fontosak számukra az arabok. (Irak, Szaud-Arábia)
A saját olajukat inkább tartalékolják, a nem is oly távoli, szűkösebb időkre.
Az olcsóbb árnak "történelmi" okai vannak, az emberek még így is sokalják a mostani benziárakat. A kormány nem akar még nagyobb felháborodást, ott az életszínvonal mércéje a mindekori benzinár.
Két kézzel tankolnám a naftát 386-ért, ha annyit keresnék, mint az osztrák kollégáim. Az időben és mennyiségben 2, 3X több melóért 4-6X kevesebb pénzt adnak :(
--- Euróban Magyarországon a 17. legmagasabb a benzin adótartalma. Az első helyre Hollandia került, ahogy az adózatlan benzin árversenyét is ők nyerték meg. Hollandiát szorosan követi az Egyesült Királyság, Németország és Belgium.
De: Belgiumban, ahol a második legmagasabbak az árak Európában, 925 liter benzint ér a minimálbér, Magyarországon körülbelül 235 litert.
Az Amerikai Egyesült Államokban, a benzinfaló autók hazájában mindössze 32 százaléknyi adótartalommal fejelik meg az üzemanyagok árát a benzin, . Ez azt jelenti, hogy "elszálltak az árak": a benzin literje átszámítva a 140 forintot ostromolja.
Norvégia szintén kőolaj-nagyhatalom, azonban az északi-tengeri kitermelés gyakorlatilag 100 százalékát exportálják. ennek köszönhetően nem sikerült leszorítani az üzemanyagárakat. Sőt: Norvégiában 1,52 eurót, azaz több mint 386 forintot elkérnek egy liter 95-ös benzinért! ---
Lehet.De úgy tudom vásárolnak az araboktól is.Amúgy meg ott mások a léptékek.Ott is kell szállítani az olajat mittudomén keletről nyugatra. Vagy a norvégok is teli vannak olajjal-náluk drága
Csak azt nem értem, hogyhogy csak itt Európában ilyen kibaszott drága az üzemanyag.Nem hiszem, hogy kisebb a szállítási költség az USAba v Ausztráliába.
Saját gazdaságát teszi tönkre az EU.
Majd talán lesz egy taxisblokád, akkor tán a fejükhöz kapnak-irreális az adótartalma.
Kutasok azt mondják 350lesz a gázolaj pár hónapon belül.