Nem akartam Pininfarinai mélységekig menni mert elejét szerettem volna venni bármiféle vitának de autóilag fertőzöttként én is tisztában vagyok azzal hogy hol és miképpen készült ez a gyönyörű termék :)
Szerintem szebb/elegánsabb mint a Calibra, pedig az is egy nagyon eltalált forma.
Lehet hogy meglepődsz, de 10-ből 8 ember aki látott már pug-ot, azt pontosan tudja, hogy a coupe az olaszoknál készült. A pininfarina név sokkal kevésbé érdekli őket. Persze az is lehet, hogy én jártam rossz helyen.
Az átlagos felhasználó azt látja, hogy Peugeot, ebben az esetben pedig francia, nem azonosítja olasznak, miért tenné, ráadásul kit érdekel a véleménye, neki max.a jelvény és a szín különbözteti meg a márkákat.
Mi, autóbolondok, amatőr vagy profi autómániások pedig igenis legyünk ezzel tisztában, tudjuk mitől, miért, más ez a típus és mennyit jelent az a név, hogy Pininfarina az autótörténelemben.
Hogy utánaolvastál, vagy már régóta a birtokodban van ez a tudás az mindegy, mert az átlagos felhasználó ebből annyit jegyez meg, hogy olasz és pont. :D Egyébként az olaszok is tudnak jókat csinálni, ott van pld a bőrkabát... Na de a jtd motorjaik sem túl rosszak.
Ez azért nem egészen így van (sőt). Nagyon nem hasonlítanám az Alfa/Fiat gyárhoz, gyártáshoz.
A Coupe a Pininfarina üzemében készült, jobban mondva került összeszerelésre. A vázat A Peugeot gyárból szállították Olaszországba, melyet még az amerikai szabványokat is teljesítő, magas szilárdságú acélból készítettek. Ezek után a minőséget szavatolandó, választották a Pininfarina kevésbé gépesített és a kis darabszámra tervezett üzemét. A fő alkatrészeket, mely nem csak a motor és váltó, szintén Franciaországból szállították. (Motor, váltó, futómű, műszarfal, teljes elektronika, beltéri egyéb egységek, stb.) A bőrülések a Recaronál készültek, a hangrendszert a JBL szállította, az alufelniket a BBS gyártotta.
Kétségkívül olasz a formaterv, de ez egyáltalán nem hátrány, egyrészt mivel Pininfarina, másrészről az 1996-ban bemutatott eredeti 406-os formaterv zsenialitásával ötvözték.
Ezek után végképp nem említeném egy lapon az Alfával.
persze megoldhato de ha a gyári kormánykapcsolosat akarja használni az uj rádiohoz ahoz a rádionak olyannak kell h legyen és kell hozzá egy 15e ftos átalakito cucc aminek nem látom értelmét... most nem tudom mi annak a neve aminek kell h legyen a rádioba de utána lesek.. de azok a rádiok 40e fttol kezdödnek!
ha megéri neki akkor hajrá.. én ezt megoldottam ugy h van egy távirányitos rádiom.. de az h a kijelzö nem mutatja egyáltalán nem zavar :D
Ha valakinek fontos a távvezérlés, akkor arra már léteznek megoldások márkás fejegységekhez. Az én autómban is működik a kormánytáv egy Kenwood fejegységgel. (Igaz, nem 406, de az elv a lényeg)
de jobban jársz ha veszel egy uj fejegységet ami már többet tud a mostaninál.. igaz ugrik a fenti kijelzödröl a rádiok kiirása de az legyen a legkisebb és persze nem tudod vezérlni a kormányrol de ezek mellett jobban fog mutatni az uj meg szebben is szol :)
van szinte vadi uj 16db alufelnihez csavarom elado.. elözö felnihez vettem de sose volt használva hisz nem kellett hozzá.. 5000ft az ára.... alkunak nincs helye :D +posta
Csupán arról van szó, hogy a coupe nem csak olasz formaterv (a 406 is az), hanem ők is gyártották! Viszont ha ebből a képletből kivonod a megbízható traktormotor, az eredmény egy alfa. :D Az más kérdés, hogy mi passzol egy sportkocsihoz, mert persze hogy egy pörgős benzines, de az akkor is egy dígó taliga. ;)
Végig letörik róla egy műanyag darabka ha elkezded szétszedni meg fogod látni (kb 2cm x 50, a kárpit hossza) Próbáld meg műanyagossal visszahegeszteni, hátha sikerül..Próbát megér, vagy csere.
Amúgy nem típushiba! Az a kárpit lóg amelyiket valami miatt le kellett szedni, és avatatlan kezek tették. Nálam is ez történt, és csak a vezetőoldali lóg felül... többi tök jó!
Nyomatékos, keveset fogyaszt, ma már télen sem kell velük kínlódni, van amelyik már egész kulturáltan jár, jók azok a mindennapokban (én is azzal járok) csak nálam a tipikus "haszonállat" kategória.
De egy sportosabb benzines nálam egész más, az az érzékekre hat. (jó hangja van, még üresben is élvezetes rugdosni a gázpedált, egyszerűen "jó vele menni")
A hibridekkel meg nincs különösebb bajom mert egyszerűen tudomást sem veszek róluk.
A következő járművem (remélem hogy hamarosan) mindenképpen benzines lesz.
Oké hogy olasz a formaterv (ami gyönyörű) de a 2,2-es traktorblokktól egyéniséggé válik?
Én egy ilyen formát a stílussal együtt csak benzinmotorral tudok elképzelni, függetlenül a típustól és attól hogy ki gyártotta. (nem arról van szó hogy gyenge vagy nem jó/nem megy a dízel de kifinomultságban és hangzásban nálam egyszerűen nem fér össze egy sportosabb formával)