Keresés

Részletes keresés

szkati Creative Commons License 2018.05.10 0 0 44827

Amikor kitör rajtam a rendmánia, akkor a mélyhűtőből igyekszem a nagyobb csomagokat elfogasztani, mint pl. oldalas, pulykanyak, vagy nagyobb csirkecombok, vagy marhafarok. A karajt mi csonttal szeretjük, az is elég nagy helyet tud elfoglalni, húsos marhacsontot pedig be sem rakom, azt azonnal megfőzöm. Most még csak egyetlen fiókot vizsgáltam át, és lám-lám máris találtam szinte ismeretlen dolgokat. Kíváncsi vagyok, hogy mi van a többiben:))

 

Egyébként meg jó reggelt!

Előzmény: nagypapi51 (44823)
sickamic Creative Commons License 2018.05.09 0 0 44826

A zseni átlátja a káoszt. :)

nagypapi51 Creative Commons License 2018.05.09 0 0 44825

Ami nálunk rendszeresen fagyasztóba kerül, az a vadhús és -gomba, alkalomszerűen zöldborsó-zöldbab, erdei gyümölcs, alaplevek. Ha túlvásárlom magam (ilyen is van) akkor átmenetileg némi hal és tengeri herkentyű.

 

Előzmény: Boszorka (44824)
Boszorka Creative Commons License 2018.05.09 0 0 44824

Bevallom, nálam a káosz uralkodik. Igaz nem vagyok egy szenvedélyes mélyhűtős. Elégé ötlet szerűek a beszerzések. Valamivel mégis mindig tele van.:-)

Előzmény: nagypapi51 (44823)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.05.09 0 0 44823

Velem ellentétben a párom nagyon pedáns, a hútő ajtaján fiókonként látható, mi van bennük.

Persze, ha valamit kiveszek/beteszek, illik kihúzni/hozzáírni. Persze ez sem bombabiztos módszer, évente 2x át kell nézni a lappangó zacskókat.

 

Előzmény: szkati (44821)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.05.09 0 0 44822

A nedves konyharuha módszer akkor is jó, ha nem azonnal eszitek meg a spárgát.

Megfőzöd, jeges vízben sokkolod, papírtörlőn nagyjából leszárítgatod, és bebugyolálva

felhaználásig (1-2 nap) a hűtőben eláll.

 

Előzmény: szkati (44819)
szkati Creative Commons License 2018.05.09 0 0 44821

Én megpróbálom néha a lehetetlen, és nagyjából felmérem, hogy a mélyhűtőben mik is vannak. Kicsit lejjebb általában találok meglepetéseket. 6 fiók, külön választva zöldség-gyümölcs, marha, hal, disznó és baromfi. Persze amikor az egyikben nincs hely, akkor  másik fiókba rakom, és hiába igyekszem, sokszor akitör a  káosz. Imígyen találtam 2 db kacsacombot( nyilván egyszer megmaradt), na meg egy nagy csomag pulykanyakat( amiről tényleg fogalmam sem volt). Ezért holnapra csináltam a nyakból, friss zöldséggel levest, és almával megsütöttem a kacsacombokat. Nem feltétlenül egy alkalomra szánom:))

Nekem a leves magában is elég, SzPéternek meg van egy zacskó sztrapacska, sőt a hűtőben hozzávaló brinza is. Ettől nagyon boldog lesz:))

Előzmény: Boszorka (44820)
Boszorka Creative Commons License 2018.05.09 0 0 44820

Jó pap is holtig tanul.

 

Nálam borsos tokány még majd eldől mivel. Rizs vagy krumpli jöhet számításba.

Előzmény: szkati (44819)
szkati Creative Commons License 2018.05.09 0 0 44819

Még öreg koromra is tanulok:))

Ma grillezett csirkeszárnyak újkrumplival.

Előzmény: Boszorka (44818)
Boszorka Creative Commons License 2018.05.08 0 0 44818

Nálam a spárga jól kicsavart vizes konyharuhában és nylon zacskóban vár mindig a jégszekrényben, ha nem használom fel azonnal.

Előzmény: szkati (44817)
szkati Creative Commons License 2018.05.08 0 0 44817

Ezta vizes ügyet nem ismertem.

Előzmény: nagypapi51 (44812)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.05.07 0 0 44816

A Lajtán túl (de inkább Kärntenben) ilyentájt nagy divatja van a spárga-kucsmagomba duónak.

Bécsben a közelünkben is volt egy ilyen hely, a Schuh, csak Cipő bácsinak hívtuk, sajnos eladta a bótot, most nem túl jól menő olasz van a helyén.

Előzmény: Boszorka (44815)
Boszorka Creative Commons License 2018.05.07 0 0 44815

Jelenleg nálam is spárga szezon van. Csütörtökön jön a következő adag. A termelő szerint nem igazán jó az idő most nekik, így előre szólt, hogy csak egyszer lesznek kint. Aztán megyünk a németekhez, ott ilyenkor mindenütt mindent spárgával adnak.

Azt hogy csütörtökig mit fogunk enni, még meg kellene álmodnom. Ma megettünk minden maradékot.:-(

Előzmény: nagypapi51 (44812)
Törölt nick Creative Commons License 2018.05.07 0 0 44814

...köszönöm, Boszinak is

Előzmény: Caipi (44790)
Törölt nick Creative Commons License 2018.05.07 0 0 44813

Megvolt a vaddisznószűz. Volt aki nem knédlivel és szószzal ette, hanem aticsókás salátával.

 

 

 

nagypapi51 Creative Commons License 2018.05.07 0 0 44812

Nálam a lecsó még arrébb van, momentán spárgákban tobzódok.

Hétfőhöz képest gyönyörű friss árut kaptam, meglepően baráti áron, 400 Ft/cs.

Nedves konyharuhába csavarva várják a sorukat a hűtőben.

 

 

Előzmény: Vének Tanácsa TM (44811)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2018.05.07 0 0 44811

Ma szezonnyitó lecsó

 

Gyönyörű szép borjú felsálat sikerült vennem. Főztem ma belőle egy kis adag pörköltet a holnapi palócgulyáshoz (tuuudom, birka, de nagy duzzogva megesszük ezt is), tettem a fagyasztóba bécsi szeletnek valót, és egy szép adagot felcsíkozva savanyú vetrecének.

nagypapi51 Creative Commons License 2018.05.07 0 0 44810

Ma töltött karalábé, holnap halpaprikás, szerdán steak.

 

szkati Creative Commons License 2018.05.05 0 0 44809

Igen. A fiam is azt használja.

Előzmény: H_G (44807)
szkati Creative Commons License 2018.05.05 0 1 44808

Anyáknapi epertorta. Saját torta, saját kép:-)

H_G Creative Commons License 2018.05.05 0 0 44807

A kontaktgrill a legjobb knyérpirító.

 

Előzmény: szkati (44802)
szkati Creative Commons License 2018.05.05 0 0 44806

Biztosan igazad van, de már tényleg hozzánk nem fér semmi se, hacsak előtte nem dobok ki valamit:))

Előzmény: Boarhunter (44803)
szkati Creative Commons License 2018.05.05 0 0 44805

Én előre főzök, hogy ne kelljen minden nap a konyhában állnom, és azon törnöm a fejemet, hogy mit fogunk enni.

Előzmény: Boszorka (44804)
Boszorka Creative Commons License 2018.05.05 0 0 44804

Ezért van nálunk mindig csak egy tál étel, hogy ne kelljen strapálni magam.

 

Vákumozót még én se hiányoltam soha. Nekem is volt sok fölösleges cuccom, de már nemigen veszek semmit s konyhába. Van a pincében még néhány eszköz, fritőz meg társai. Ha kell nem nagy ügy felhozni. A spárgafőző edényt is most hoztam fel, ha elmúlik a szezon megy vissza.

 

Ma lazac lesz, fasirt felújított formában, no meg újkrumpli, ami nélkül mostanság nem igen van ebéd nálam.

Előzmény: szkati (44802)
Boarhunter Creative Commons License 2018.05.05 0 0 44803

Bármihez amit a fagyasztóba raksz, jó a vákumozó. Persze levest ezzel a módszerrel nem tudsz vákumozni de arra is van megoldás, a többi cucchoz viszont nagyon jó. Sokkal jobban megőrzi a minőségét a fagyasztott holmi. A sütőkolbász például vákum nélkül pillanatok alatt avas ízű, színtelen lesz, vákumozva a februári töltés még nyáron is jó volt.

Előzmény: szkati (44802)
szkati Creative Commons License 2018.05.05 -1 1 44802

Úgy érzem, hogy még sose kellett:))

Rengeteg felesleges cucc van egy háztartásban, amit az ember meggondolatlanul beruház, aztán csak a helyet foglalja el. Kidobtam már a gyümölcscentrifugát, mert nem is szedte ki a gyümölcs levét, kidobtam már kontakt grillt, mert iszonyatos büdös volt tőle a lakásban( a kertbe meg minek)

Ezt se használnám max. 1x egy évben, arra pedig felesleges.

 

Mai ebéd: húsvéti bableves a mélyhűtőből, de csináltam valamikorra töltött tököt sajtmártással. Hétfőre biztosan jó lesz.

Készen vagyok az anyák napi epertortával, na meg a holnapi spárgalevessel is. Halálosan lestrapáltnak és fáradtnak érzem magamat.

 

Előzmény: Boszorka (44801)
Boszorka Creative Commons License 2018.05.04 0 0 44801

Most megnéztem, már 20ezer alatt vannak háztartásban alkalmas vákumozók!

Előzmény: szkati (44798)
Boszorka Creative Commons License 2018.05.04 0 0 44800

Zsenge karalábét, répát én is megeszem nyersen. A többit ha kell főzve, de sóskát sehogy.

 

Vákumozó nem egy akkora nagy eset, miért nem kérsz egyszer karácsonyra pl. Nekem még soha nem kellett, azért nincs is.

Előzmény: szkati (44799)
szkati Creative Commons License 2018.05.04 0 0 44799

Én még nyersen is megeszem, mint sok minden mást.Pl.sóskát, vadsóskát, akácot,répát, borsót,káposztát, de még a krumplit is.

Előzmény: Boszorka (44793)
szkati Creative Commons License 2018.05.04 0 0 44798

Hát nem hiába. Akinek vákumozója van, annak könnyű:))( akár húst vákumozni, akár gombát. Ez utóbbira tanú vagyok:))

Előzmény: nagypapi51 (44795)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!