Keresés

Részletes keresés

Iranon Creative Commons License 2004.12.29 0 0 300
IP kitiltásnak megvan a nyilvánvaló hiányosságai vagy kivitelezhetetlensége.
Természetesen nem az igazságosztó szerepről volna szó a moderáció esetében, vagy hogy igazságról és hazguságról döntsenek. Csak ha egy topicban évekig nyugodt és építő hangvétel volt jelen, akkor valószínűleg az volt a működőképes és nem pedig amit néhány hozzászólásos nickek odahánynak. Ezek alapján már közeledhetünk abba az irányba, hogy eldöntsük, kinek lehet igaza.
Előzmény: labrys (298)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.29 0 0 299

Kösz!

És Iranonnak adott válaszod nem tesz ugyan túl boldoggá, bár sejtettük, hogy így van.

Előzmény: labrys (297)
labrys Creative Commons License 2004.12.29 0 0 298
Mint a korábbiakban is írtuk, IP-címet/címről tiltani nem tudunk.
Továbbá azt sem vagyunk hivatottak megítélni, hogy egy adott topicban "kinek van igaza", ki állít hamis és igaz dolgokat. Az alaphelyzet az, hogy bárki állíthat bármit, amíg azt a Modusnak megfelelően teszi (azaz törvényt nem sért vele, nem személyeskedik stb., stb.).

Ne felejtsétek el: az Index fórumai pusztán beszélgetőfórumok, nem pedig valamilyen hivatalos szerv vagy hatóság (bíróság, orvoskamara, tisztiorvosi szolgálat, rendőrség stb., stb.) nyilvános szócsövei. Még egyszer: mi moderátorok nem léphetünk fel igazságosztó szerepben.
Előzmény: Iranon (293)
labrys Creative Commons License 2004.12.29 0 0 297
T. drobek!

Tudatosan topicromboló magatartást folytató nickekkel szemben csak egy hatékony taktika létezik: teljesen, általánosan ignorálni kell őket. Majd pedig - ha nem hagyják abba az adott topicba való beírogatást - szólni kell nekünk, és mi letilthatjuk őket például floodra hivatkozva.
Ám amíg egyetlen topiclakó is reagál (bármilyen módon) a felvetéseikre, addig nem tilthatjuk őket - csak kifejezett, ismétlődő személyeskedés esetén -, hiszen ily módon a társalgás részét képezik, ti magatok "fogadjátok be" őket magatok közé.

A topicban takarítottunk, az oda járókat figyelmeztettük.

P.s.: kérjük legközelebb ne idézz be teljes hozzászólásokat, csak add meg a kifogásoltak pontos helyét (fórum - topic - hozzászólásszám)! Köszönjük.
Előzmény: Törölt nick (292)
labrys Creative Commons License 2004.12.29 0 0 296
Kedves Mikolt,

megértem a csalódottságod; előbb-utóbb szinte minden fórumozó átesik ezen. És erről csakis az ide látogató emberek - azza mi mindnyájan - tehetünk. Ilyenek vagyunk (pró és kontra).

A felugró ablakkal kapcsolatban: sajnos mi moderátorok egyáltalán nem tudunk belenyúlni a szoftba, semmilyen módon. Hosszas könyörgésünkre néha szokott történni valami, de korántsem minden esetben. Esetleg érdemes lenne egyenesen a szolgáltatót (Index Rt.) megkeresni ezzel az indítvánnyal.

Egyébként a mindenki által olvasható Modusban (bal oldali menü Moderálás pontja) vastag betűvel kiemelten szerepelnek a következők:

"Üzemeltető nyomatékosan felhívja minden regisztrált felhasználójának szíves figyelmét arra: alaposan és körültekintően mérlegeljék, milyen tartalommal, milyen formában teszik közzé hozzászólásaikat! A mérlegelés során vegyék mindenképpen figyelembe, hogy a fórumokat archiválja az üzemeltető, ezért bárki által, több év elteltével is visszakereshető egy-egy regisztrált felhasználó akár összes hozzászólása!"
Előzmény: Mikolt (289)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.29 0 0 295

Egyszerűen tehetetlen az ember az ilyenekkel, mert, ha vitázik, leugatják, aztán, ha végképp nem megy másként, valami jó kis sáros dologgal megvádolják, aztán, ha még magyarázkodni találsz, hogy se fizetett bérenc nem vagy, se adócsaló, se elmegyenge, akkor gúnyosan cicegnek és ingatják a fejüket, hogy mit képzelsz, és, mi az, hogy bizonyítsák az állításaikat, ez itt diszkrét anonym fórum!

Eleinte hittem benne, hogy a "nemkimoderáltatás" a legjobb módja annak, hogy bebizonyítsuk, itt tényleg mindenki elmondhatja a témához kapcsolódó tapasztalatait, de itt már tényleg csak az eszetlen sárdobálás zajlik, aminek a célja, hogy minél jobban fájjon, és húzzanak a régiek, meg azok, akik nem értenek egyet az új hangokkal a p...ba.

Nem értem, mire jó ez az egész és kinek...

Arról meg lövésem nincs, hogyan lehetne a normális hangvételt garantálni.

Gondolom, ezzel már többen szembesültek más topicokból, és mi még szerencsések vagyunk, hogy öt év után csak most először...

Viszont, az tényleg érdekes, hogy mailben sokan szóltak, miután látták a beírásomat, hogy ők is épp ma szóltak a modiknak....

 

Előzmény: Törölt nick (294)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.28 0 0 294
Vicces, hogy én is ma jutottam el arra a pontra, hogy tenni kell valamit a Látásjavító szemműtét-megéri? topik megmentéséért. Én is kérem a moderátotokat, csináljanak valamit. Évek óta békésen, eredményesen folydogált ez a topik, én is innen szereztem be a műtét előtt az infókat, és a műtét után is itt maradtam, mert nagyon jó volt a társaság. Tekintve a téma fontosságát (szemünk világa) szvsz fontos lenne, hogy továbbra is hiteles infót találhassanak itt az  idelátogatók, ne csak őrjöngést. Előre is köszi: Taggi
Előzmény: Törölt nick (292)
Iranon Creative Commons License 2004.12.28 0 0 293
Támogatom, továbbá az említett személyekhez kell írni, hogy következetesen valótlanságokat állítanak, illetve hiányos információkkal, féligazságokkal próbálják becsapni a téma iránt érdeklődőket; ami valljuk be, elég veszélyes, ha az ember egészségéről, látásáról van szó.
Előzmény: Törölt nick (292)
halford Creative Commons License 2004.12.28 0 0 291
T. Modik!

A következő kérdésem lenne: a Szó nélkül-i' topicban, különböző időközönként belehet-e hányni, ehez a provokáláshoz szokjon hozzá az ember, úgymond ez a "megszokott" kép? Csak, hogy tudjam.

előre is köszi
Mágika30 Creative Commons License 2004.12.28 0 0 290
Igen, ez így igaz, de utána az is leírodott, hogy felülmúltad.....:)))
Előzmény: medici punk (261)
Mikolt Creative Commons License 2004.12.28 0 0 289

jaj, kedves moderator, ha most felmesz a HUSZra jatszasdibol, bele fogsz akadni egy szinten "csak arrol beszelgetos" topicba, eppen fent van. az egyik kedves felhasznalot eliteltek, a masik kedves felhasznalo bevallottan boylover. gondolom ha valaki arrol beszelne, hogy o maga embert olt, az mas megiteles ala esne, mint ha csak gyerekeket "szeret", ahogy ok fogalmaznak.

 

es megegy dolog: amiota utoljara a HUSZban jartam, megjelent ott egy kis ablakocska, hogy a forum ezen resze 18 even felulieknek szol. ha tudtok a veszelyrol, a lehetosegrol, miert nincs ilyen az SZMK-ban is? "azzal a tudattal tegyetek ki a gyerekeitek kepeit, hogy nem tudjuk garantalni, hogy nem pedo oldalon latjatok-e viszont". igy fair lenne. egy ezer evvel ezelott egyszer elolvasott jogi szabalyzatba beletenni nem fair.

 

ugye az en kepeimet voltal szives levenni, ennek orulok. de sok lany, mint en regen, azt hiszi, ez csak a rossz meseben fordulhat elo. esetleg a felugro figyelmezteto ablak jo otlet lenne, habar termeszetesen nem akarok beleugatni a munkatokba.

 

tudod, moderator, ertem amit mondasz, es belatom, hogy nyilvanvaloan nem lehet oket olyan hatekonysaggal kiemelni a kozossegbol, ahogy kellene, csak valahogy olyan csalodott vagyok. csalodtam az egeszben, hogy ez ellen nem tudok semmit sem tenni, es hogy "ezeknek" letjogosultsaga van.

Előzmény: labrys (288)
labrys Creative Commons License 2004.12.28 0 0 288
Sajnos az Indexen - ahogy a mindennapi életben is - akad jó pár őrült/beteg/szociopata. Ami még sajnálatosabb: ezeket a felhasználókat nem tudjuk - képtelenség - előzetesen kiszűrni (annyi és olyan új nicknéven jöhetnek vissza tetszőleges/dinamikus IP-címekről, amennyiről csak akarnak). Mint ahogy fizikailag (technikailag) megvalósíthatatlan az undorító/személyiségi jogokat sértő/stb. hozzászólások előzetes szűrése is.

Ebből következően folyamatosan szoktunk figyelmeztetni mindenkit, hogy nagyon gondolja meg, milyen személyes adatokat tesz közkinccsé magával vagy szeretteivel (stb.) kapcsolatban.

(Az általad kifogásolt topic nem a pedofíliát népszerűsíti, hanem a jelenségre kérdez rá. Míg nyilvánvalóan egy a pedofíliát reklámozó topic léte törvénysértő és gusztustalan, addig a jelenségről magáról folyó vita tiltása értelmetlen és szükségtelen - továbbá sikertelen - törekvés lenne, hisz a dolog létezik. Ezzel az erővel a gyilkosságokról és háborúkról szóló [stb.] topicok létét is tiltani kellene.)
Előzmény: Mikolt (284)
yenoee Creative Commons License 2004.12.26 0 0 287

Sziasztok!

 

Indítottam egy topicot a T.asztalon "átkok és szitokszavak" címmel. Törölve lett. Miért?

rali Creative Commons License 2004.12.24 0 0 286
Boldog ünnepet kívánok!
halford Creative Commons License 2004.12.24 0 0 285
BOLDOG KARÁCSONYT MINDENKINEK!
Mikolt Creative Commons License 2004.12.24 0 0 284

mar megbocsass igy karacsony reggelen, de pontosan tudom, mit miert csinalok. a hozzaszolasok a minap a HUSZban tortent esemenyek hatasara kerultek torlesre. amikoris valami futobolond egy kisbaba kepet a pedofil topicba (szamomra az is hajmereszto, hogy az Indexen ilyen letezik!!) igen cirkalmas kepalairassal betette.

 

eddig biztam az Indexben, nyugodtan tettem kozze a kisfiam fenykepet, hogy megosszam a barataimmal, elhittem, hogy a moderacio mukodik. az eset utan azonban nem kivanok tobbe kozos kinccse tenni ilyen szemelyes kepeket, mert az Index nem kezeli az erdekes lelkivilagu felhasznalokat ugy, ahogy szerintem kellene. a sajat fenykepeimmel mindenki azt csinal, amit akar, nem erdekel, de a kicsikre a felnotteknek kellene vigyazniuk. megdobbentett, hogy az Index az emlitett esetben elegnek tartotta a puszta moderaciot, es az illetovel ossze lehet futni mas nickeken mas topicokban, valamint az is, hogy ilyesmi topicnak itt letjogosultsaga van.

 

soha nem volt rejtegetnivalom, nem felek elmondani a nevemet, nem bujok egy nick moge, eddig a kepeimet is szivesen tettem fel. most nem azert toroltettem oket, mert hirtelen rajottem, hogy tudjak a nevemet, hanem mert nem akarom, hogy a fiam kepet valami aberralt szabadon felhasznalhassa.

 

nyilvan nem az Indexet okolom a tortentekert, habar bizonyos dolgok furcsak a Forumokon. egyszeruen megdobbentett az eset, es hogy nem volt visszhangja.

 

a munkadat pedig koszonom.

 

Mikolt

Előzmény: labrys (283)
labrys Creative Commons License 2004.12.24 0 0 283
Ilyen sok hozzászólást igen ritkán szoktunk megsemmisíteni; most is csak azért töröltem őket, mert mindegyik erősen személyes jellegű volt. Kérlek a jövőben alaposabban gondold meg, hogy milyen adatokat akarsz nyilvánosságra hozni magaddal kapcsolatban! Köszönöm.
Előzmény: Mikolt (276)
halford Creative Commons License 2004.12.23 0 0 282
közben megtaláltam azt, amire magam is gondoltam
Előzmény: Fáradt Vándor (280)
halford Creative Commons License 2004.12.23 0 0 281
így világos
emléxem régen ca 200 volt a limit
Előzmény: Fáradt Vándor (280)
Fáradt Vándor Creative Commons License 2004.12.23 0 0 280
MEg nem kell annyit várni két hsz között...
Előzmény: halford (279)
halford Creative Commons License 2004.12.23 0 0 279
+ fogalmam sincs mit jelent a teljes jogú fh
topicnyitási lehetőséget?
Előzmény: Fáradt Vándor (277)
halford Creative Commons License 2004.12.23 0 0 278
Rendben!
Majd rád hivatkozom:))
Franc sem tudja, hogy ki milyen indokkal jácca ezt.
Én így gondolkodom erről, amit írtam is lentebb.
Előzmény: Fáradt Vándor (277)
Fáradt Vándor Creative Commons License 2004.12.23 0 0 277
Felőlem lehet, én nem vagyok moderátor... :)

Egyébkéntmér számítz a tartalom? Nemcsak arra megy ki az egész, hogy mihamarább "teljes jogú" felhasználó legyél?
Előzmény: halford (275)
Mikolt Creative Commons License 2004.12.23 0 0 276

kedves moderator,

 

kernem az alabbi hozzaszolasaim torleset:

 

Mikoltek - folytatasos netregeny:

31770

31765

31763

31750

31384

30825

30592

30526

29853

22675

22667

22662

22203

21394

 

2004-es babak es mamak:

17277

17267

16090

16062

9094

6898

6896

halford Creative Commons License 2004.12.23 0 0 275
Jó, jó csak kissé zavaró, hogy folytonosan beleugatnak egyesek.

Újra gyűl a vadhoz hasonlóra gondoltam - amilyen Liarnak is van -, ott szépen elszámolgat a zember magában, ha tele van már a hóbakancsa vmivel.
És kész.
Lehetne?
Előzmény: Fáradt Vándor (274)
Fáradt Vándor Creative Commons License 2004.12.23 0 0 274
Mér nem jó az ami van?
Előzmény: halford (271)
Fáradt Vándor Creative Commons License 2004.12.23 0 0 273
Msot már bevállalhatod elefántot, az előbb buktad be... :))) Egyébként jobbulást...
Előzmény: medici punk (272)
medici punk Creative Commons License 2004.12.23 0 0 272

"Egyébként Szerinted a moderátor miért téget rúgott ki a fórumból, mikor mindannyiunk beírását olvasta? (A kocsmáról beszélek...). " ha hiszed ha nem, erre elefánt is nagyon nagyon nagyon kíváncsi. , de még nem kapott rá választ.

Előzmény: Fáradt Vándor (270)
halford Creative Commons License 2004.12.23 0 0 271
Sziasztok!

Érdeklődnék afelől, hogy lehet-é itt nyitni, privát' használatra egy hsz. számlálós topicot, vagy sem?
előre is thx
Fáradt Vándor Creative Commons License 2004.12.23 0 0 270
NEm porovokálok, tényeket közöltem...

Egyébként Szerinted a moderátor miért téget rúgott ki a fórumból, mikor mindannyiunk beírását olvasta? (A kocsmáról beszélek...).

Egyébként mindentől függetlenül boldog és békés ünnepet neked! :) És mégegyszer elmondom: a továbbiak nem rajtam múlnak...
Előzmény: medici punk (269)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!