Keresés

Részletes keresés

rali Creative Commons License 2004.12.31 0 0 315
Boldog új évet kívánok és köszönöm a moderátorok munkáját.
labrys Creative Commons License 2004.12.31 0 0 314
Kérdezni lehet, csak nem kell terjeszteni a vírus(os hely címé)t. Mi lenne, ha körülírással próbálkoznál egy megfelelő, már létező technikai segélykérő topicban? Például leírod, hogy mi a baja a gépednek, mit tettél eddig stb., stb.
(Ha valaki bolondgombát eszik, akkor sem úgy kér segítséget, hogy megkínálja a mentőst a jó kis gombaperkelttel, hadd érezze közvetlenül, saját gyomorból a szerencsétlen a tüneteket...)

A gondolkodás nagyon hasznos dolog tud lenni.
Előzmény: NICK (312)
labrys Creative Commons License 2004.12.31 0 0 313
Ezt az Index szoftjának programozóitól kellene megkérdezni, mert szoftver témában ők az illetékesek. (A.m. mi ugyanannyira értünk ehhez, mint bármelyik másik felhasználó.)
Előzmény: nemeth_b (308)
NICK Creative Commons License 2004.12.31 0 0 312
szija!

igen igazad van erre nem gondoltam.
sorry! viszont így meg hogy fogom megtudni, hogy mi a fenét lehet tenni ezellen az izéség ellen ha kérdezni nem lehet? :)
Előzmény: Wágner úr (311)
Wágner úr Creative Commons License 2004.12.31 0 0 311

Én Egy Pofa Söré' megmondom, mer' én minden aljasságba' mindig benne vagyok a felével, de a harmadával tuttira...

 

Stimm! Fölsztedtél valami vírusnyavaját és amilyen kedves jósrác vagy, valamint segítő barátsztrovacsek is, mingyá' eztet a nagyszerű élményet - az URL precíz beírásával - meg is osztottad másokkal, nehogy má' ugyan ne pórbálhassák ki maguk is a saját bőrükön, hogy majdan aztán szintén nyitogathassanak ilyen teknikaji segélykérő micsodákat....

 

Söröt igyá', elvégre ilyenkor még ürügy is van rá, továbbá sokkal kellemetesebb elfoglalatosság az üvegeket nyitogatni topikbontogatács helyett...

 

Egészség!

Előzmény: NICK (309)
somi Creative Commons License 2004.12.31 0 0 310
ha jol latom pillanatnyilag 227 altalad nyitott topic van. nem kerdezem hogy mire jo ez, csak azt kerdezem hogy milyen topicra gondolsz, mivel ez az aprosag a hozzaszolasodbol egyaltalan nem derul ki.
Előzmény: NICK (309)
NICK Creative Commons License 2004.12.31 0 0 309
nyitottam egy topikot amiben technikai segítséget akartam kérni és írtak is sokan dolgokat, de most meg nem találom a topikomat...
törlésre utaló nyomot sem látok sehol...
mire jó ez???
nemeth_b Creative Commons License 2004.12.30 0 0 308
egyet viszont tapasztaltam:
linuxban nem működik
xp-ben minden ok!

mi lehet az oka?
Előzmény: labrys (304)
kerub Creative Commons License 2004.12.30 0 0 307

Tisztelt Moderátor/ok!



A Régiségek, régészet, kincsvadászat...című topicban egy táblázatot nem sikerült beillesztenem a 2132-2133-2134 számú hozzászólásaim során.

Kérem szíveskedjenek törölni, hogy ne rontsák az külalakot.

Köszönettel: Kerub
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.30 0 0 306

Kösz, de nem megoldás, mert elvileg ez egy informatív fórum is lenne, nem egy zárt társaság beszélgetése.

(Pl. z érdi fórumot is inkább nyíltnak szavaztuk meg, nem olyan régen, hog, aki érdeklődik Érd közügyei felől, az könnyen odataláljon, és megírhassa a bánatát, javaslatát).

Na, de igazán mindegy, ez az élet :o(((

És, persze, nem a Ti fealadotok, hogy igazságot osszatok benne...

Én meg szépen kivonulok, nem is olvasom őket, így talán a vérnyomásomat nem fenyegeti több veszély.

Köszi, és további jó ügyködést!

drobek

Előzmény: labrys (303)
Fürtöske Creative Commons License 2004.12.30 0 0 305

T. Moderátor!

 

A tegnapi napon az "Ötvenen túliak társasága" topikban volt egy hozzászólásom (44896), ami nem a legjobban sikerült, mert akaratom ellenére félreérthető lett.

 

A további félreértések elkerülése végett kérném ezt a hozzászólást törölni!

 

Előre is köszönöm.

labrys Creative Commons License 2004.12.30 0 0 304
Sajnos egyik kérdésre sem tudok választ adni, mert az adataidnál elvileg minden rendben lévőnek látszik. Megkérdezem a többieket.
Előzmény: nemeth_b (301)
labrys Creative Commons License 2004.12.30 0 0 303
(A zárt klub azonban létező, választható megoldás; érdemes körülnézni ezügyben minták után a regionális fórumokban.)
Előzmény: Törölt nick (302)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.29 0 0 302

Nem beszélve arról, hogy eztán ingyenes reklámfelületté degradálódik majd a topic, ami sem a felhasználóknak nem jó, mert beszélgetni már lehetetlen lesz, se a felületet biztosítónak, mert, ugye ő meg egy büdös buznyákot sem kap azoktl, akik telenyomatják a topicot a saját reklámjukkal.

De megértem, hogy ez van.

Csak kár, hogy mint általában az életben, most is annak kell mennie, aki nem kér a gusztustalan viselkedésből, mert az izomagyúak és tollúak ellen a társadalom és a modi tehetetlen.

Előzmény: Iranon (300)
nemeth_b Creative Commons License 2004.12.29 0 0 301
Kedves Moderátor!

Két kérdésem lenne.

1 Miért nem tudok topicot nyitni?
2 Miért nem tudok linkelni? Ha a hsz végén beállítom a linkelést, nem tudom elküldeni a hsz-t
Iranon Creative Commons License 2004.12.29 0 0 300
IP kitiltásnak megvan a nyilvánvaló hiányosságai vagy kivitelezhetetlensége.
Természetesen nem az igazságosztó szerepről volna szó a moderáció esetében, vagy hogy igazságról és hazguságról döntsenek. Csak ha egy topicban évekig nyugodt és építő hangvétel volt jelen, akkor valószínűleg az volt a működőképes és nem pedig amit néhány hozzászólásos nickek odahánynak. Ezek alapján már közeledhetünk abba az irányba, hogy eldöntsük, kinek lehet igaza.
Előzmény: labrys (298)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.29 0 0 299

Kösz!

És Iranonnak adott válaszod nem tesz ugyan túl boldoggá, bár sejtettük, hogy így van.

Előzmény: labrys (297)
labrys Creative Commons License 2004.12.29 0 0 298
Mint a korábbiakban is írtuk, IP-címet/címről tiltani nem tudunk.
Továbbá azt sem vagyunk hivatottak megítélni, hogy egy adott topicban "kinek van igaza", ki állít hamis és igaz dolgokat. Az alaphelyzet az, hogy bárki állíthat bármit, amíg azt a Modusnak megfelelően teszi (azaz törvényt nem sért vele, nem személyeskedik stb., stb.).

Ne felejtsétek el: az Index fórumai pusztán beszélgetőfórumok, nem pedig valamilyen hivatalos szerv vagy hatóság (bíróság, orvoskamara, tisztiorvosi szolgálat, rendőrség stb., stb.) nyilvános szócsövei. Még egyszer: mi moderátorok nem léphetünk fel igazságosztó szerepben.
Előzmény: Iranon (293)
labrys Creative Commons License 2004.12.29 0 0 297
T. drobek!

Tudatosan topicromboló magatartást folytató nickekkel szemben csak egy hatékony taktika létezik: teljesen, általánosan ignorálni kell őket. Majd pedig - ha nem hagyják abba az adott topicba való beírogatást - szólni kell nekünk, és mi letilthatjuk őket például floodra hivatkozva.
Ám amíg egyetlen topiclakó is reagál (bármilyen módon) a felvetéseikre, addig nem tilthatjuk őket - csak kifejezett, ismétlődő személyeskedés esetén -, hiszen ily módon a társalgás részét képezik, ti magatok "fogadjátok be" őket magatok közé.

A topicban takarítottunk, az oda járókat figyelmeztettük.

P.s.: kérjük legközelebb ne idézz be teljes hozzászólásokat, csak add meg a kifogásoltak pontos helyét (fórum - topic - hozzászólásszám)! Köszönjük.
Előzmény: Törölt nick (292)
labrys Creative Commons License 2004.12.29 0 0 296
Kedves Mikolt,

megértem a csalódottságod; előbb-utóbb szinte minden fórumozó átesik ezen. És erről csakis az ide látogató emberek - azza mi mindnyájan - tehetünk. Ilyenek vagyunk (pró és kontra).

A felugró ablakkal kapcsolatban: sajnos mi moderátorok egyáltalán nem tudunk belenyúlni a szoftba, semmilyen módon. Hosszas könyörgésünkre néha szokott történni valami, de korántsem minden esetben. Esetleg érdemes lenne egyenesen a szolgáltatót (Index Rt.) megkeresni ezzel az indítvánnyal.

Egyébként a mindenki által olvasható Modusban (bal oldali menü Moderálás pontja) vastag betűvel kiemelten szerepelnek a következők:

"Üzemeltető nyomatékosan felhívja minden regisztrált felhasználójának szíves figyelmét arra: alaposan és körültekintően mérlegeljék, milyen tartalommal, milyen formában teszik közzé hozzászólásaikat! A mérlegelés során vegyék mindenképpen figyelembe, hogy a fórumokat archiválja az üzemeltető, ezért bárki által, több év elteltével is visszakereshető egy-egy regisztrált felhasználó akár összes hozzászólása!"
Előzmény: Mikolt (289)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.29 0 0 295

Egyszerűen tehetetlen az ember az ilyenekkel, mert, ha vitázik, leugatják, aztán, ha végképp nem megy másként, valami jó kis sáros dologgal megvádolják, aztán, ha még magyarázkodni találsz, hogy se fizetett bérenc nem vagy, se adócsaló, se elmegyenge, akkor gúnyosan cicegnek és ingatják a fejüket, hogy mit képzelsz, és, mi az, hogy bizonyítsák az állításaikat, ez itt diszkrét anonym fórum!

Eleinte hittem benne, hogy a "nemkimoderáltatás" a legjobb módja annak, hogy bebizonyítsuk, itt tényleg mindenki elmondhatja a témához kapcsolódó tapasztalatait, de itt már tényleg csak az eszetlen sárdobálás zajlik, aminek a célja, hogy minél jobban fájjon, és húzzanak a régiek, meg azok, akik nem értenek egyet az új hangokkal a p...ba.

Nem értem, mire jó ez az egész és kinek...

Arról meg lövésem nincs, hogyan lehetne a normális hangvételt garantálni.

Gondolom, ezzel már többen szembesültek más topicokból, és mi még szerencsések vagyunk, hogy öt év után csak most először...

Viszont, az tényleg érdekes, hogy mailben sokan szóltak, miután látták a beírásomat, hogy ők is épp ma szóltak a modiknak....

 

Előzmény: Törölt nick (294)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.28 0 0 294
Vicces, hogy én is ma jutottam el arra a pontra, hogy tenni kell valamit a Látásjavító szemműtét-megéri? topik megmentéséért. Én is kérem a moderátotokat, csináljanak valamit. Évek óta békésen, eredményesen folydogált ez a topik, én is innen szereztem be a műtét előtt az infókat, és a műtét után is itt maradtam, mert nagyon jó volt a társaság. Tekintve a téma fontosságát (szemünk világa) szvsz fontos lenne, hogy továbbra is hiteles infót találhassanak itt az  idelátogatók, ne csak őrjöngést. Előre is köszi: Taggi
Előzmény: Törölt nick (292)
Iranon Creative Commons License 2004.12.28 0 0 293
Támogatom, továbbá az említett személyekhez kell írni, hogy következetesen valótlanságokat állítanak, illetve hiányos információkkal, féligazságokkal próbálják becsapni a téma iránt érdeklődőket; ami valljuk be, elég veszélyes, ha az ember egészségéről, látásáról van szó.
Előzmény: Törölt nick (292)
halford Creative Commons License 2004.12.28 0 0 291
T. Modik!

A következő kérdésem lenne: a Szó nélkül-i' topicban, különböző időközönként belehet-e hányni, ehez a provokáláshoz szokjon hozzá az ember, úgymond ez a "megszokott" kép? Csak, hogy tudjam.

előre is köszi
Mágika30 Creative Commons License 2004.12.28 0 0 290
Igen, ez így igaz, de utána az is leírodott, hogy felülmúltad.....:)))
Előzmény: medici punk (261)
Mikolt Creative Commons License 2004.12.28 0 0 289

jaj, kedves moderator, ha most felmesz a HUSZra jatszasdibol, bele fogsz akadni egy szinten "csak arrol beszelgetos" topicba, eppen fent van. az egyik kedves felhasznalot eliteltek, a masik kedves felhasznalo bevallottan boylover. gondolom ha valaki arrol beszelne, hogy o maga embert olt, az mas megiteles ala esne, mint ha csak gyerekeket "szeret", ahogy ok fogalmaznak.

 

es megegy dolog: amiota utoljara a HUSZban jartam, megjelent ott egy kis ablakocska, hogy a forum ezen resze 18 even felulieknek szol. ha tudtok a veszelyrol, a lehetosegrol, miert nincs ilyen az SZMK-ban is? "azzal a tudattal tegyetek ki a gyerekeitek kepeit, hogy nem tudjuk garantalni, hogy nem pedo oldalon latjatok-e viszont". igy fair lenne. egy ezer evvel ezelott egyszer elolvasott jogi szabalyzatba beletenni nem fair.

 

ugye az en kepeimet voltal szives levenni, ennek orulok. de sok lany, mint en regen, azt hiszi, ez csak a rossz meseben fordulhat elo. esetleg a felugro figyelmezteto ablak jo otlet lenne, habar termeszetesen nem akarok beleugatni a munkatokba.

 

tudod, moderator, ertem amit mondasz, es belatom, hogy nyilvanvaloan nem lehet oket olyan hatekonysaggal kiemelni a kozossegbol, ahogy kellene, csak valahogy olyan csalodott vagyok. csalodtam az egeszben, hogy ez ellen nem tudok semmit sem tenni, es hogy "ezeknek" letjogosultsaga van.

Előzmény: labrys (288)
labrys Creative Commons License 2004.12.28 0 0 288
Sajnos az Indexen - ahogy a mindennapi életben is - akad jó pár őrült/beteg/szociopata. Ami még sajnálatosabb: ezeket a felhasználókat nem tudjuk - képtelenség - előzetesen kiszűrni (annyi és olyan új nicknéven jöhetnek vissza tetszőleges/dinamikus IP-címekről, amennyiről csak akarnak). Mint ahogy fizikailag (technikailag) megvalósíthatatlan az undorító/személyiségi jogokat sértő/stb. hozzászólások előzetes szűrése is.

Ebből következően folyamatosan szoktunk figyelmeztetni mindenkit, hogy nagyon gondolja meg, milyen személyes adatokat tesz közkinccsé magával vagy szeretteivel (stb.) kapcsolatban.

(Az általad kifogásolt topic nem a pedofíliát népszerűsíti, hanem a jelenségre kérdez rá. Míg nyilvánvalóan egy a pedofíliát reklámozó topic léte törvénysértő és gusztustalan, addig a jelenségről magáról folyó vita tiltása értelmetlen és szükségtelen - továbbá sikertelen - törekvés lenne, hisz a dolog létezik. Ezzel az erővel a gyilkosságokról és háborúkról szóló [stb.] topicok létét is tiltani kellene.)
Előzmény: Mikolt (284)
yenoee Creative Commons License 2004.12.26 0 0 287

Sziasztok!

 

Indítottam egy topicot a T.asztalon "átkok és szitokszavak" címmel. Törölve lett. Miért?

rali Creative Commons License 2004.12.24 0 0 286
Boldog ünnepet kívánok!
halford Creative Commons License 2004.12.24 0 0 285
BOLDOG KARÁCSONYT MINDENKINEK!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!