És eddig nem jöttem rá, hogy mi olyan furcsa a srácokban, de közben rájöttem, hogy mindegyiken sárga nadrág van. Így legalább valamit ők is éreznek belőle :)
Oszt remélem rendeznek valami ivóversenyt, ha már nem tart éppen :) Bár ezekben az erőemelőkben hamar szétterjed az alkohol, de azért ezután a 3 után rájuk fér úgy mindenestül :)
Szerintem nem az volt a nagy teljesítmény, hogy túlélte a 3. szakaszt, hanem, hogy gyakorlatilag minden szakaszon képes volt esni, és így végigtekerni az egészet :)
Ez igaz. Én se tételeztem fel róla, hogy keresztül tud jönni az első három szakaszon. Bár ha a nagytekintélyű Antonio Serrano bíró urat kérdezzük, biztos megmondta volna, hogy ez egy kemény kis fickó:-)
Így igaz. És sem a teljesítménye, hanem a múltbeli érdemei alapján emeltem ki Okos Dávidot. Bár azt azért férfiasan be kell vallani, hogy Édes Baba szerepe leginkább lelki támaszként és szerencsét hozó talizmánként értékelhető, de ha a sztár csak akkor nyugodt, ha mellette van, akkor mellette kell tartani:-)
Ebben meg fognak oszlani a vélemények, kinek-kinek ízlése szerint. :-) Lesz aki szerint Navarro volt a májer, lesz aki szerint Vino és lesz, aki mást fog kiemelni. És biztos mindnek igaza lesz, mert simán fel lehetne sorolni egy-egy momentumot, ami az adott segítőn múlott.
Ezért nem emelek ki senkit, mert így nem lehet belekötni. :-)
Tuggyafene, talán semmit. Nagyon a hegyekre koncentrált, de végül mégse a Pireneusokban dőlt el a Tour.
Arra azért kíváncsi lennék, hogy a mai eszükkel hogyan döntenének. Mondjuk az elég pikáns lenne, ha már jövőre meglenne az újraegyesülés, de hát Fran megmondta hogy ő még tárgyalásban van. :-)
Nem Giro-Tour? Egyébként személyes véleményem, hogy várjon még azzal a duplázásos próbálkozással, úgy két évet körülbelül.
Amúgy éreztem én, mondtam is a Tour előtt, hogy nem lesz ez sima, lehet, hogy nem is lesz meg. Persze Máté kinevetett. :) A kronó előtt is sejtettem, hogy nem lesz itt perc fölötti különbség a két srác között. Nem tudom, mit ronthattak el a felkészülésnél?
Ritka izgalmas végjáték volt, kezdve a két Tourmalet-futammal végezve a fej-fej melletti cronoig. Meglett a harmadik, de azt hiszem kevesen gondolták volna, hogy csak ennyivel lesz meg. Sokan mondják, hogy „ha” meg „de”, csakhogy egyrészt a sportban egyik se nincsen, másrészt meg szerintem ez az eredmény esősprológostul, macskakőkáoszostul, békemenetestül, láncleesésestül reális. Contador még mindig jobb Schlecknél az időfutamon – nem sokkal, de jobb. A hegyeken nem bírtak egymással, de a másik fontos számban Contador még jobb.
A csapatról néhány szót… Maximális elismerés a teljesítményükért. Azon öt csapat között vannak, akik kilenc emberrel mennek Párizsba, pedig kijutott nekik a jóból, és maximálisan teljesítették a feladatukat. A csapat a sárgáért jött a Tourra, meg Vino szakaszgyőzelméért – megvan mind a kettő. Megvallom őszintén nem hittem hogy ilyen jók lesznek, de mindig ott voltak Contador mellett, mikor kellett.
Voltak kellemetlen meglepetések is. Pl. a Shack, mely a kapitányától függetlenül gyengén szerepelt. Ha nincs a jó öreg Redneck a 10. helyével a csapatverseny vajmi kevés vigasz lett volna egy olyan egységtől, ahol legalább három pódiumképes versenyző van. A másik betliző a Liquigas, pedig Basso hogy fogadkozott, hogy nyerni megy… Evanst is említhetném, de szerencsétlen szét van hajtva, hogy kielégítse a szponzort, nem csoda, hogy összetörte magát.
Azért minden siker és csillogás ellenére egy kicsit mégis kitör belőlem az örök pesszimista. :-) Andy Schleck nagyon sokat fejlődött tavaly óta, mind a hegyen, mind az időfutamon. Contadornál nem látok ilyen mértékű javulást. Hogy ebben mekkora szerepe van lecserélődött menedzsmentnek azt nem tudom, de már hétfőn el kell gondolkodni a jövő évi felkészülésen, mert könnyen lehet hogy az idei módszer jövőre kevés lesz. Már természetesen, ha jövőre szeretne indulni a Touron, mert mintha említve lett volna valami Giro-Vuelta dupla…
Nem tudom mire fel ez a látványos antialkoholizmus, de miután dohányozni se látok senkit, lehet hogy ez egy ilyen "illendő" műintézmény, vagy legalább is egy nemivó-nemdohányzó terem.
Itt pedig egy Almati-i összejövetel képei. A helyi szurkolók összeültek Tourt nézni. Ebben még nem lenne semmi különös, de itt sztárvendég is fennforog az otthon nyaraló Dima Fofonov személyében.