Keresés

Részletes keresés

Bonard Creative Commons License 2005.07.22 0 0 13

Még egy kabócás kép. Így kapaszkodik a levedlett börbe míg meg nem szárad, mert csak akkor tud elrepülni. Szárazon szürkésbarna színe lesz és szinte nem lehet észrevenni a fakérgen.

Ez meg egy imádkozó sáska.

Bonard Creative Commons License 2005.07.21 0 0 12
Én már elég sokszor fogtam imádkozó sáskát és túléltem. Söt egyszer tartottam is itthon egy párt és "születtek" kicsik. A nöstény tényleg megette a hímet, de állítólag ez a természetben ritkán fordul elö.
Előzmény: shuffle (6)
Degec007 Creative Commons License 2005.07.20 0 0 11
hú! nagyon frankó kis képek :)
Előzmény: Bonard (-)
Grimbi Creative Commons License 2005.07.20 0 0 10
Nem tudom pontosan mi ez, nekem csak egy lepke.
Előzmény: Grimbi (9)
Grimbi Creative Commons License 2005.07.20 0 0 9
www.kulonjarat.hu/lepke_d02.jpg
Bonard Creative Commons License 2005.07.20 0 0 8

Mindkét kifejezés használatos. Az utolsó vedléskor a lárvabőrt vedli le, és előbújik / kikel az imágó.

Előzmény: shuffle (6)
Bonard Creative Commons License 2005.07.20 0 0 7

Vörösnyakú dögbogár (Oeceoptoma thoracicum) erdei szömörcsög gombán  (Phallus impudicus).

shuffle Creative Commons License 2005.07.19 0 0 6
Ez nem kikel, hanem vedlik nem?

A zöld lombszöcske tényleg k. nagyot tud harapni, ezt saját tapasztalatból mondom. :) El is kerülöm rendesen, csakúgy, mint az imádkozó sáskát. Nem ajánlatos simogatni őket.
morotva Creative Commons License 2005.07.18 0 0 5
kedvencek :-)
_ Liar _ Creative Commons License 2005.07.18 0 0 4
juj
Bonard Creative Commons License 2005.07.18 0 0 3

Ezek múlt héten készültek a bükkben.

1. Rosalia alpina, havasi cincér (hím)

2. Oryctes nasicornis, orrszarvú bogár (hím)

zsolt 73 Creative Commons License 2005.07.18 0 0 2

Hali!

Én nem értek a rovarokhoz, de csodálom őket, és a (számomra) szebbjeit "lencsevégre" is szoktam kapni. 

Biztosan érdekes és főleg látványos lesz a topik a sok "csodabogár" fotóval.

Majd időnként teszek fel képet én is.

Íme egy kis ízelítő (ezt még én is ismerem):

morotva Creative Commons License 2005.07.18 0 0 1
morotva Creative Commons License 2005.07.18 0 0 0

Hatalmas - 15 centimtéter hosszú, duplaszárnyú, zöld - rovarok jelentek meg a hétvégén Budapest több pontján. Az alkonyat táján feltűnt állatok kisebb rajokban repültek a városban sétáló és a kerthelységekben üldögélő emberek között.

Véresre harap

A budai rakparton szombaton szervezett francia csinnadrattára érkezetteket is megzavarták a hatalmas rovarok. De Budán más helyeken is találkozni lehetett velük.

Tettigonia viridissima
Az Index kiderítette, hogy valójában zöld lombszöcskékről van szó, amelyeknek most van a párzási időszakuk.

Demjén Zsófia, a Fővárosi Állatkert rovarológusa szerint azért meglepő a méretes állatok felbukanása, mert ezek az egyébként óvatos állatok főként bokros környéken és a fák lombjaiban üldögelnek.

Az állatkert munkatársa szerint nem árt, ha a ragadozóval óvatosak vagyunk, mert erős rágószervük van, amellyel más rovarok kitinjét könnyen átharaphatják, így a kézbe vett példányok véresre tudják harapni az ember ujját is.
Bonard Creative Commons License 2005.07.18 0 0 topiknyitó

Sziasztok!

Biztos sokan vannak, akik erdőt mezőt járva fényképezik a rovarokat bogarakat lepkéket.

Ilyen képeket kellene ide felrakni lehetőleg magyar és latin névvel, vagy esetleg beazonosítás végett.

Az alábbi képek Olaszországban készültek egy éppen kikelő énekes kabócáról (nem tudom a pontos fajt). Az első és utolsó kép között kb. 15 perc elt el.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!