1.4 Ceed Szfehérvár-Budapest XIII. ker-Szfehérvár - ~7,5 L/100km (120km/h ~3200rpm)
1.3 Swift Szfehérvár-Budapest XIII. ker-Szfehérvár - ~7 L/100km (120km/h ~2700rpm)
Épp ezt próbáltam szemléltetni:
Az én stílusommal az én suzukim Pesten 8,5l-t fogyaszt. Tehát a nehezebb, erősebb, más kategória 1.4 vagy 1.6 Ceed minimum 9l-t de inkább többet. (Elhiszem a 7,5-ös fogyasztásokat, de az nekem elérhetetlen)
Tehát amikor a 1.6 CRDi-m (ismét csak az én adott stílusommal) 5,8l-t fogyaszt itt Pesten, az azt jelenti, hogy én minimum 3 l-t spórolok a dízeles Ceeddel a benzinessel szemben.
Ezért az én számomra mosolyogtató amikor emberek beírják, hogy tessék: megint 5Ft-al drágább a gázolaj és mindenki rosszul választott a CRDI-vel.
Az én 15-20000km-es évi futásommal, stílusommal, 90% Pesti használattal, 8-10 évre tervezett élettartammal gazdaságosabb a CRDI.
És ehhez jön a komfortosabb vezetés. (nyomaték, a csak itt elérhető tempomat, 1000km feletti hatótáv Pesten)
Amúgy én úgy mentem tesztvezetni, hogy 1,6 benzinest veszek, traktorról szó sem lehet. De (ismételten az én stílusommal) kiderül, hogy a benzinest pörgetni kell, hogy menjen. És ekkor hangosabb mint a dízel!!!
Cserében elviselem a hideg motor első 10 percében a traktorhangot. Amikor bemelegszik, megbocsátok neki.
Meg tudná valaki mondani,hogy hol találom a ceed kötelezó szervizek árait,meg hogy mikor kell vinni??Ugyanis tervezem egy ilyen autó vásárlását!!:) Köszi.
Nekem is tetszett mindegyik (egy volt még a gömbölyű coupéban, ami nem jött be) De a tesztelő szerint az eleje olyan, mint "kidülledő szemű Pistike". :s Szerintem meg kicsit Ferrari koppintás :)
Ha egy kocsi belsejéről vagy külsejéről van szó akkor mindenki tudja, hogy főleg szubjektív megítélés kérdése. De azt gondolom vannak végletek. Erre a formára azt mondani, hogy az unalom szobra kb. akkora marhaság mint ha valaki a rolling stones-ra azt mondja, hogy szar zenét jáccik. Lehet azt mondani, hogy nekem nem teccik ezért vagy azért. Nézzük meg az új Mazda 6 formáját. Nekem az is teccik, de az is lopás. Lexus legalább a fele. Akkor az is az unalom szobra? Nem láttam volna, hogy ilyen jelzőt írnak. Én mint laikus azt írok a kocsikról amit akarok, nekem ez nem szakmám, de aki a totalcar újságírója vagy cikkszerkesztője attól már elvárnám, hogy legyen már egy kis szakmai hozzáértése és ne legyen ennyire elfogult.
Jaj igen, tudom ez csak egy KIA, csakis unalmas és rossz és összelopott lehet. Bezzeg, ha alfa vagy bmw jel lenne rajta.
Sokat szemezgettem a mazda 2-vel mielőtt megvettem a pro_ceed-et. Vezettem is. Tényleg kellemes élmény vezetni. De bocsássa meg a világ, 4 millióért kapok 105LE-t benzinesben (Mazda 2 GT), ez ok. De kapok hátul egy merev hidat meg dobféket! 2008-ban! Dobfék, egy GT változatban. És nekem senki se mondja, hogy a merev híd az valaha is lesz olyan egy független felfüggesztés, vagy, hogy a dobfék hatásfoka majd évek multán is kiváló lesz. Ne mondja mert nem igaz.
Pedig lehetnék elfogult mert alapvetően szeretem a mazdát, de vegyük már le a szemellenzőt azért. Akkor inkább veszek új Swiftet, 1 misivel olcsóbb és ugyanaz a minőség mint a Mazda2, persze annyira nem egyedi és sportos de legalább ugyanolyan jó.
Ahogy írtam a népítéletben: puccos úri népek vagyunk kérem szépen... a seggünk kilóg a gatyából... egyes márkákra akkor is fanyalogva nézünk. Röviden: SZNOB.
Lassan elfogadja majd a nép a tényeket. Kénytelen lesz.
Szintén. Szerintem is jól néz ki. nem vagyok elfogult, azt bátran kijelentem. Márka fóbia lehet a rossz kritika. Savanyú a szőlő. Vanak ennél rondább, vagy nevű márkák az utakon.
Igen, nekem is teccik. ritka nagy arc aki cikket írta. Ha ez a kocsi az unalom szobra akkor a 3-as BMW Kalos hátsó lámpája meg maga a hányás. Az egy dolog, hogy egy kocsi külsejének megítélése szubjektv dolog, de mikor egy dél koreai gyártó csinál valamit akkor ész nélkül csak a fika megy. Aki erre a formára azt írja, hogy az unalom szobra az nem ért a munkájához. persze mikor kijött az új subaru impreza egy retardált és elcsépelt formával arra nem mondták, hogy az unalom szobra, na pedig az a forma tényleg gáz. Ostobák. Ez a véleményem.
Pontosítok :nem maga a benzinkutas,hanem a vezetője a benzinkútnak.Bár valóban nem közgazdász, de mint minden multinál náluk is van "dealer" találkozó ahol tájékoztatják őket a várható fejleményekről (akció,reklám,ár stb).