Keresés

Részletes keresés

bellone72 Creative Commons License 2015.04.17 0 0 50956

Sziasztok! Nem neveztem holnapra, de már kicsit bánom. Legalább a Muzslát bevállalhattam volna...:( Minden azt súgja, hogy futásra ideális idő lesz, kíváncsi leszek az ígérkező párharcokra, jó szelet kívánom, hogy minden indulót szeressen viszont a Mátra!

zoncsi Creative Commons License 2015.04.17 0 0 50955

3. rész - amelyben megtudhatjuk, hogy az euforikus edzés után sikerült-e hősünknek a Vértes lankáin helyt állnia.

 

Reggel időben keltünk, hogy még egy szűkös evésre is fussa, de ilyenkor csak egy kis mézes kenyeret szoktam elnyammogni. Utána felvettük Németh Emesét gyerekekkel együtt, és az M1-en keresztül elautókáztunk a rajtba. Már jó sokan voltak ott, pedig a félmaraton később kezdődött, parkolóhelyünk is csak odébb akadt. Most maradt elég időnk a cihelődésre, és a szűkös wc-kapacitás ellenére még oda is sikerült bejutni, hogy semmi ne állhasson egy jó teljesítés útjába. :)

Kedvesem és egyben életem párja a felesen indult, így ő csak elbúcsúztatott, majd maradt a következő rajtra, mi meg 9-kor (biológiai idő szerint 8-kor) nekivágtunk. Ki az 50-nek, ki a 40-nek. Én az utóbbiakhoz tartoztam. Ugyan tavaly az ultra távot választottam, és komoly elszámolnivalóm maradt ezzel a versennyel, de idén inkább a Mátrabércre koncentrálok, ezt amolyan próbaversenynek szántam. Leginkább arra voltam kíváncsi, mennyire bírom az emelt tempót, magasabb pulzust 2, 3 óra futás elteltével is. Lévén az utóbbi bő fél évben kicsit másként edzek, és érzésre most jobban elengedhetem magam, nem pukkadok ki olyan hamar.

Persze azért nem kezdtem rögtön sprintelni, a motornak be kell melegedni nálam, csak akkor teljesít hosszú távon is jól. ment a darálás, Áki bácsi tűnt fel sokszor a közelemben, hol én előztem, hol ő engem. Aztán jött Csermanek, és mivel pont kellemes nagyjából sík szakaszra értünk, elkvaterkáztunk egy jó darabon. Persze mint a nyugdíjasok az SZTK-ban, főként a fájdalmakat, gyógymódokat vesézgettük. Tragikomikusan sokszor ez a téma mostanában nálam.

Egy idő után aztán győzött a valóság, és bár nagyon jó élmény volt egy ilyen jó futó mellett szinte megerőltetés nélkül galoppozni, de aztán elengedtem, és folytattam egy tarthatóbb tempóban.

A következő pozitív élmény a csákányos-pusztai hurok bejáratánál ért, mert még láttam a "nagyokat" kimenni belőle. Ilyet se tapasztaltam még. :) Aztán azt is jó jelnek vettem, hogy mikor beestem az első frissítőpontra, előttem alig volt 1-2 ember, viszont utánam hirtelen beesett vagy 10-15, szóval úgy éreztem valahol a középmezőny élén lehetek. Nem is vacakoltam sokat a tankolással, folyadéktöltés, pár szem ez meg az, és léptem tovább. Persze ez is elég volt ahhoz, hogy Széles kolléga (MTB) elviharozzon mellettem, nyilván nem tartotta rendjén valónak, hogy eddig előtte voltam. :) Az emelkedőn meg hiába eredtem utána, rohamosan távolodott. Innen már ment a darálás, igyekeztem tartani azt a tempót, amitől nem éreztem, hogy kicsinálna. Időnként szóba elegyedtünk egy-egy sporival, de aztán ment mindenki a maga módján tovább.

Várgesztes előtt aztán feltűnt előttem Fatima, reméltem, előbb-utóbb felérek majd rá, ami nagy fegyvertény lenne, mert igen jó futó. Viszont ő sokkal gyorsabban frissített, meg mintha jobban is egyben lett volna, a faluból kifelé menet már nem is láttam. Aztán a falu végén idén balra fordultam, és nem jobbra, int az ultrások, és hirtelen lecsökkent a forgalom is. Meglepetésemre valami "siratófallal" találtam szemben magam, ilyen az ultrán nem volt. Előttem hárman gyalogoltak, a női 2. és 3. és még valaki. Akkor még azt hittem, hogy az első 2, mert Emőkének ugye még a hátát sem láttam egész verseny alatt. :)

Mikor felértünk, hamarosan beértem a 3. leányt, közben Fatima iramot váltott, és eldöntötte a viadalt. Én az átbukás után ő utána eredtem, és bár messziről láttam, de az is feltűnt, hogy a lejtőkön nem hogy csökkenne, de nő közöttünk a távolság. Végül az utolsó előtti pont után azért sikerült megközelítenem a síkoknak köszönhetően, és mikor észrevett, még talán be is várt. Onnan már együtt mentünk. Még tanácsokat is kaptam, hogy tartsam magam, hogy guruljak a lejtőn. Jól teltek a kilométerek. Ami viszont a legjobb volt, hogy 30 után lazán ment az 5 perc alatti sebesség. A pulzusomat nem tudtam mérni (még mindig nem pótoltam az elromlott Polar pántjaimat), de nem éreztem, hogy a végét járnám. Az utolsó ponton is ment a szurkolás (előtte is minden ponton, de hát ez a rendkívüli már szinte szokványos Csanya versenyein, annyira jó a gárda), és nem akartam lazázni, nagyon hamar továbbindultam. Fatimának aztán félre kellett állnia 1-2 percre, így már magamra utalva tehettem meg az utolsó 4-5 kilométert. Nem apróztam el, még volt előttem valaki, akit meg akartam fogni, és bár kicsit tartotta magát, mikor felértem rá, de aztán egy újabb erősítéssel sikerült lehagynom.

Az aszfalton már tényleg úgy éreztem, hogy száguldok, és a végén szurkolók arcáról is ezt olvastam le, mikor nekem tapsoltak és hajráztak. Az utolsó 7 km-en 4:45-ös átlagot mentem, de ebben volt 4:30 alatti is. (Igaz, én gy éreztem, 4:00-esben megyek. :)

A verseny előtt 4 órát tűztem ki limitnek, Szabó Gerinek már azt mondtam, hogy az ő tavalyi 3:52 ideje a cél, de végül 3:37 lett, igaz, rövidebb pályán, mint a múlt évi, ezzel 9. lettem olyan 100 induló közül. Ez nagyon melengeti a szívemet, de ami ettől is fontosabb, közel 40 km-es versenyen (39,1 km), amihez 1000 m szint is társul, sikerült jóval 6 percesen belüli (5:32) átlagot mennem.

 

És a slusszpoén. Önnönmagammal eltelve kérdeztem szívem hölgyét, milyen volt neki a versenye, mondta, hogy jó volt, jól érezte magát. Aztán ennyiben maradtunk, mert gondoltam, hogy már az is nagyon jó az utóbbi idők sok derék- vagy lábfájós futása után, hogy élvezte a futást, és én tovább páváskodtam a teljesítményemmel, mire egyszer csak eljött a félmaraton eredményhirdetésének ideje, és mondják: 2. helyezett: Pribéli Ildikó. Mondom: mi van??? Hát nem is mondtad?!! Mire ő mosolyogva: Nem kérdezted...

:)

 

Előzmény: zoncsi (50954)
zoncsi Creative Commons License 2015.04.16 0 0 50954

Ha valaki nem lenne a FB-on és épp erre várna: van átadó MBT nevezés (befutó pólóval)  laszt minit áron az átruházás határideje miatt.

Pinyo Creative Commons License 2015.04.16 0 0 50953

Én figyelem a trilógiát :) VTM után hipphopp itt a Mátrabérc.

Előzmény: zoncsi (50952)
zoncsi Creative Commons License 2015.04.16 0 0 50952

Csak mivel beharangoztam. Mindjárt a nyakunkon a Mátrabérc Trail, aztán utána már arról kell majd írni.

 

Egy szép márciusi napon megkaptam az új csukámat. És hogy rímeljen, a csuka az Hoka volt. Alig vártam, hogy kipróbálhassam, milyen érzés az új Stinson modellben, az ATR-ben futni. A rá következő hétvégén aztán úgy alakult, hogy szívem hölgye shoppingolni ment a barátnőjével (azért megjegyzem, adidas boltba mentek, futócuccokat nézni :) így nyakamba szakadt az saját tempóban edzés lehetősége.

Időspórolás miatt felautóztam a Normafához, leparkoltam a kisvasút felé, és rövid bemelegítés után elkezdtem ismerkedni az új járgánnyal. Útvonalnak a következőt szemeltem ki: Z--on megkerülöm a János-hegyet, aztán a Szépséges Juhásznét elhagyva a Hárs-hegyet is jobbról kerültem, majd el a P--on a Lovastanyáig, ott balra a Vadas-park felé, onnan újra János-hegy, fel a Libegőig, majd le Makkosmária, onnan pedig még kisebb kanyarral vissza Normafához.

https://www.strava.com/activities/271781058

Nem tudom, látszik-e annak is, aki nem tag a Strava-n.

Óvatosan kezdtem, nem hajtottam szét magam a lejtőn, sem az emelkedőkön, de hamar bemelegedtem, és már a Petneházi (y?) előtt a P-on lefelé éreztem, hogy ezzel a párnázottsággal sokkal bátrabban megereszthetem az erősebb lejtőkön is, nem csapja szét az amúgy fájós sarkamat. 10 km után még mindig nagyon jól éreztem magam, élveztem, hogy tempózhatok, síkon is a lovak közé csaptam, az emelkedőket is szuszogósabbra vettem. Gyönyörű idő volt amúgy is, talán az első normális tavaszi nap idén, nem sajnáltam magamat, de nem is kellett, mert hosszú idő után először igazán jó érzés volt futni. Még felfelé összefutottam egy TT-n szembefutó régi TT-s cimborával, aki meg is jegyezte, hogy igen keményem veszem az emelkedőt. :)

A Libegőhöz véletlenül keveredtem fel, de legalább további szintet vittem az életembe, és újra élvezhettem a kvázi száguldást lefelé Makkor Marcsi felé. A templomnál láttam, hogy még hiányzik némi táv a 20 km-hez, a célul vett 2 óra sem telt még le, a P-on elkóboroltam még kicsit tovább Budaörs felé, majd visszakanyarodtam, hogy felfussak vissza a kocsihoz.

Végül kb. 21,5 km-t és 700 m szintet szedtem össze alig több, mint 2 óra alatt (2 óra 2 perc) 5:50 körüli átlagot menve. Edzésnek. Még most is jól esik erre az edzésre gondolni. :)

Önbizalommal telve készülhettem hát a következő hétvégi VTM maratoni távjára...

Előzmény: zoncsi (50936)
zoncsi Creative Commons License 2015.04.16 0 0 50951

Mi pénteken este megyünk Sirokra. Ha valaki akkorra keres fuvart, 2-3 hely akad.

bandrás61 Creative Commons License 2015.04.15 0 0 50950

Én is hajnali fuvart keresek. Ha nem találok senkit aki elvinne, akkor mehetünk együtt.

Előzmény: krajcáróka (50949)
krajcáróka Creative Commons License 2015.04.13 0 0 50949

Sziasztok!

 

Érdeklődnék,hogy a Mátrabérc Trail-re szombat hajnalban Budapestről autóval megy -e valaki ?

Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2015.04.13 0 0 50948

Te voltál?

Előzmény: barefootBushman (50947)
barefootBushman Creative Commons License 2015.04.13 0 0 50947

Így történt! :- )

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (50945)
zoncsi Creative Commons License 2015.04.12 0 0 50946

Gratula a 4. helyhez!

Jó gyilkos meleg lehetett, de ahhoz képest egész szép eredmények születtek! A te 6:06-od is csak 5 perccel marad el a csúcsodtól. Ilyen hirtelen melegben ez nagyon szép teljesítmény!

Előzmény: ubalika76 (50943)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2015.04.12 0 2 50945

Ma láttam az Igazi Terepfutó etalonját. Az Andezit 30-on Vanyarcon ért utol egy futó pár, de ott belegyalogoltak, és úgy maradtak. Azt hittem, elég volt nekik, de amikor elértük a falu szélét, és véget ért az aszfalt, az út pedig ugyanolyan meredekséggel emelkedett tovább, azonnal futni kezdtek az emelkedőn. Úgy látszik, csak derogált nekik aszfalton futni. :-)

tv1k Creative Commons License 2015.04.12 0 0 50944

Nem volt vészes, pár percet lehetett vele veszíteni.

Egyébként a TT szintidejét semmi sem szokta befolyásolni. Mindig 13 óra, akár térdig érő sár van, akár hó.

 

Előzmény: Babosi Gyorgy (50937)
ubalika76 Creative Commons License 2015.04.11 0 0 50943

Én jártam, ma. Szerintem +1,5p. Jó meleg volt, a talaj tökszáraz, jövő héten hasonló lesz.

Előzmény: Babosi Gyorgy (50937)
Dzsikulee Creative Commons License 2015.04.09 0 0 50942

Beindult a Mátra 115 nevezés! Hajrá!

http://matra115.hu/?page_id=362

asciimo Creative Commons License 2015.04.07 0 0 50941
Előzmény: Babosi Gyorgy (50937)
-athosz- Creative Commons License 2015.04.05 0 0 50940

47,6 km

1000m

Előzmény: hubba (50939)
hubba Creative Commons License 2015.04.05 0 0 50939

postaköltség nélkül, de 

+

Bakony 50  51 km  Szint (térképen): 900 m

Előzmény: hubba (50924)
allez zserzseli! Creative Commons License 2015.04.03 0 0 50938

gratesz! nem ti voltatok az egyetlnek különben, akik továbbmentek, egy srácot 10 km-rel később irányítottam vissza.. :)

Előzmény: zoncsi (50936)
Babosi Gyorgy Creative Commons License 2015.04.03 0 0 50937

Kb. 2 hete kipróbáltuk magunkat a Sirok-Kékestető útvonalon. A Kékestető előtti részen rengeteg kidőlt fa volt, ahol elég nehéz áthámoznia magát az embernek. A Mátrabérc Trail szintidejét, illetve a kékestetői ellenőrzőpont nyitva tartását ez nem befolyásolja? Járt arra valaki az elmúlt 1 hétben?

zoncsi Creative Commons License 2015.04.01 0 0 50936

2 verseny - 1 edzés

 

Nagy divatja van a trilógiáknak, én is közre bocsátok hát egyet. 2 versenybeszámoló közé ékelve 1 sima hétvégi edzés. Ezt kapjátok most.

 

1. fejezet
Bükki Kilátások - Mókás Futás

Még sosem voltunk Imaróék ezen neves versenyén, amiről sok szépet olvastam ezen a fórumon, és most úgy adódott, hogy sikerült megfelelően szervezni a dolgokat a részvételhez. Előző este hazautaztunk, anyukámnál feltankoltunk szénhidrátból (pirított szilvalekváros tészta), és reggel onnan mentünk Szilvásváradon keresztül Felsőtárkányba. Én a Fun Run-ra készültem, míg kedvesem versenyen kívül tervezet futni egy jól esőt.
Idejében odaértünk, de annyit vacilláltam az öltözékemen, hogy végül alig értem oda a rajtra, a startvideóról szerintem le is maradtam.
Ezt a versenyt amolyan próbatételnek tekintettem, mi maradt meg az őszi formából, mennyire bírja a szervezetem a tempósabb hosszút. Az élboly nem húzott el nagyon, elég családias lehetett a hangulat elől, gondoltam is, hogy hiányzik a mezőnyből egy Hajduska Balázs vagy egy Varga Jocó. :)
Én igyekeztem egy mérsékelt tempón bemelegíteni a motort. Egy darabig a későbbi női győztes Ambrus Petrával bandáztuk, de mikor felhívtam a figyelmét, hogy 5 percesekben megyünk, gyorsan lemaradt. 1:0. :-)
Sokáig mondhatni eseménytelenül mentek a kilométerek, örültem a szép időnek, figyeltem a testem jelzéseit, próbálgattam, mit kockáztathatok tempóban. Kis idő múlva felértem Csernus Brigi, a későbbi női 2. mellé. Felfelé nagyon ment, a lefeléken meg én voltam a bátrabb.
Az Őrkő-házig minden rendben ment, de utána elkezdtünk keveredni a többi távval. Sajnos elkövettem azt a baklövést, hogy nem tanulmányoztam előzetesen át az itinert, illetve azt, hogy a többiekhez képest merre megyünk. Utálom, amikor bizonytalan vagyok az útvonalban, és most elkezdtem az lenni. Voltak szalagok bőven, de nem voltam biztos, hogy azok nekünk jelzik-e az utat. Tudtam, hogy egy darabig együtt megyünk a Hardosokkal, de azt nem, mikor kell leválni róluk. Ugyan volt vagy 3-4 perc előnyöm, de bevártam Brigiéket a Cserepes-kő utáni tisztáson, hogy bizonyosságot szerezzek, nem kavartam máris el. Aztán elhúzott mellettem Olipapa, én meg mentem utána. No ez volt a rossz ötlet. Ugyanis simán felmentem utána a Tar-kőhöz. Alatta lett volna az elágazás, amiről nem tudtam. Nagyon bosszantott a dolog, ráadásul feljött utánam Brigi is, ekkor lett belőle 2.. Mikor visszagurultunk persze felülről már látszott, hogy a nyereg másik oldalán is vannak szalagok. Ez sajnos első odaérkezésünkkor nem tűnt fel. A célban szóvá tettem Imaronak, hogy biz ide elkelt volna egy útjelző A4-es papír, miszerint Hard erre, FunRun arra, nem tudom, a jövőre nézve megfogadja-e a tanácsomat. Én biztos nem fogok ugyanott még egyszer eltévedni. (Vagy de, és akkor már csak röhögni fogok magamon. :)
Utólag visszanézve 12-13 percet veszítettem, ellenben nyertem 100 méter szintet, meg némi plusz kilométert. :) Kicsit megtörte a lendületemet is az eltévedés, de igyekeztem ismét összekapni magam, rákapcsoltam, és újra előzni kezdtem a nem tévelygő versenytársakat. Sikerült Csanyát is újra beérnem, aki jobban felkészült az anyagból, mint én.
Tamás-kútjánál viszont már éreztem,hogy fáradok. Eddig az időveszteségeimet is próbáltam tempóváltásokkal behozni, innentől már csak az egyenletességre és a kitartásra koncentráltam. Ekkor összeálltunk Brigivel, és már majd végig együtt is mentünk. Jót dumáltunk, szépen haladt az idő. Amikor az utolsó nagy emelkedőhöz értünk, akkor mindketten felismertük a szokásos tárkányi versenykör szakaszát, pár éve 3x csináltam meg egy verseny alkalmával. Jó hosszú, meredek, gyaloglós, de legalább tudtam, mi vár. A csúcs előtt már eléggé kivoltam, és míg egy elhagyott rajtszámot gyűjtöttem be, addig futótársam kissé el is libbent. A lefelén azért győzött a gravitáció és az ősi futótörvény a sz.rról, hamar utolértem. Végül együtt csaptunk célba a is tó körüli diadalkör megfutása után. 4:27-tel.

Értékelés:
A verseny első 10 km-e után úgy éreztem, akár a 4 óra is meglehet, de aztán ez elúszott. Nem csak az eltévedés miatt, hanem mert el is fáradtam a végére. A Tar-kői kiruccanás nélkül talán meglett volna a 4:10. Ez nem rossz eredmény a 35 km-hez társuló 1500 m szintet figyelembe véve. Főleg év elején. Az is fontos, hogy nem voltam rosszul a végén az emelt tempó ellenére sem. Se légzési nehézségek, se szédelgés.
A verseny is hangulatos volt, szimpatikus szervezői csapat, varázslatos útvonal!
Jövőre is ott szeretnénk lenni!

Pinyo Creative Commons License 2015.04.01 0 0 50935

Remélem nem kaptok sok sarat. Időben kicsit hosszabb lesz, mint egy fullos Margitsziget kör. Erőbeosztás: erősen kezdeni majd fokozni a tempót :-)

Előzmény: rrroka (50934)
rrroka Creative Commons License 2015.04.01 0 0 50934

Hú engem besorsoltak a v500-ra, már nagyon várom! :)

A téli felkészülésben sokat segített, hogy célnak a vtm-et választottam, ennek nem lehetett nekimenni úgy, hogy nem futottam rendesen legalább 12 hetet előtte.

Előzmény: Pinyo (50931)
Pinyo Creative Commons License 2015.04.01 0 0 50933

Valahogy mindig így alakul. November végétől pihenő, aztán nehéz visszarázódni. Több család, több olvasás, és este nehezebben (=nem) tudom rávenni magam a sötétben edzésre. Esetleg sokáig tart felöltözni, egy idő után mindig van kifogás. Lehet, hogy a motivációm a napi fénymennyiséggel függ össze :)

Előzmény: zoncsi (50932)
zoncsi Creative Commons License 2015.04.01 0 0 50932

Mert? Mi az oka a leállásnak?

Előzmény: Pinyo (50931)
Pinyo Creative Commons License 2015.03.31 0 0 50931

Hja, hát ez jó volt.

Nemsokára nekiállok én is, mármint egyelőre nem a beszámolóknak, hanem hogy el tudjak menni beszámolóírós versenyekre. :)

Annyira sajnáltam, hogy a Vadálló-köves Vertikál 500 nem ősszel van. Még jelentkezni sem mertem. Azért kíváncsi leszek, mire lett volna jó a 2013 őszi felfutásom.

Előzmény: rrroka (50928)
rrroka Creative Commons License 2015.03.31 0 0 50930

Köszi! :) Eddig is szerettem terepen futni változatosságnak, de a hosszabb távok új élményeket adnak.

Előzmény: allez zserzseli! (50929)
allez zserzseli! Creative Commons License 2015.03.30 0 0 50929

yeahhh, welcome home :)

jó volt a blog is!

gyere még többet terepre, nem bánod meg.

Előzmény: rrroka (50928)
rrroka Creative Commons License 2015.03.30 0 0 50928

A VTM-en megvolt az első hosszabb terepversenyem. Jobban ment mint gondoltam, de azt hiszem kicsit talán túl óvatos is voltam, viszont így legalább nem futottam el az emelkedőket. Nagyon furcsa volt, hogy mindenki veszettül nyomta a kezdésnél a sok emelkedőt, én itt inkább lemaradtam. Használtam nordic walking botokat, ha nem lettek volna velem átkozom magam végig. Figyeltem a pulzusra, többször előfordult, hogy emelkedő tetején alacsonyabb volt, mint az aljában, és sosem beállt lábakkal értem fel.

47. hely, 5:16:5, 156-os átlagpulzus (78%).

Nagyon nagy köszi a terepfutás.hu-nak, hibátlan volt a szervezés!

 

Részletesebben kifejtve erre:

Pulzukontroll + chi-futás tereptechnika + nordic walking botok = tökéletesen teljesített INOV8 Vértes Terep Ultramaraton

A címbéli recepthez  szorosan hozzátartozik alapként, hogy a Terepfutás.hu nagyon profin szervezte meg az INOV8 Vértes Terep Maraton négy távjának futamát. A versenyközpont Szár sportcsarnokában volt, ahol rendelkezésre állt elegendő klotyó, zuhanyzó, öltöző, sok sörpad[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

andrew79 Creative Commons License 2015.03.26 0 0 50927

Odakapcsolok az m2-re, hát kit kérdeznek? Csanyát :-) 

bor_kedvelő Creative Commons License 2015.03.26 0 1 50926

követem a dolgokat, de nem esett le, hogy ez a PTL! :-)

Előzmény: bandrás61 (50925)
bandrás61 Creative Commons License 2015.03.23 0 1 50925

Meghívó futóknak is!

2015. 03. 26-án, csütörtökön este 19:00-kor,
vetítést és élménybeszámolót tartunk az augusztusi Petite Trotte à Léon rendezvényről. (344 km és 31000 m szint.)
A vetítés helyszíne: 1024.Budapest Lövőház utca 39. III. em. A helyszín szűkössége miatt, igény szerint, több vetítést is tervezünk. Kb. 50 fő fér el alkalmanként. Kérjük, hogy a részt venni szándékozók küldjenek egy e-mailt az mstsz@mstsz.hu-ra. A következő vetítést a rákövetkező héten tervezzük megtartani. Minden érdeklődőt szeretettel várunk: Oszaczki Géza és Börcsök András

hubba Creative Commons License 2015.03.22 0 0 50924

Salomon XT Wings 3 terepfutócipő eladó.


Ok: nekem kicsi


Méret: 42


Szín: fekete


Állapot: 


Edzésre nem használtam, csak 2 TT -n volt rajtam:
Dombay-tó Maraton Mecsek 42.9 km Szint (térképen): 1880 m

Miről mesélnek a kövek? Velencei-hegység 18 km Szint (térképen): 350 m

 

irányár:20 eFt (+posta költség)

 

bajai@eposta.hu vagy 70 333 6 113

barefootBushman Creative Commons License 2015.03.19 0 0 50923

én öreg vagyok, de nem csinalom meg, viszont ujsagpapirt azt néha a bringascipöbe is hajtogatok :- )

Előzmény: ubalika76 (50922)
ubalika76 Creative Commons License 2015.03.17 0 0 50922

Én Jantó betétben futok, de ki kell venni a gyárit, így csökken a csillapítás. És drága is, viszont nagyon sokat kibír (3-4év). De állítólag 3eft.ért megcsinálja az öreg a gyári betét átalakítását.

Előzmény: Törölt nick (50918)
bmalag Creative Commons License 2015.03.17 0 0 50921

régi talpbetétből csináltam már én is kifli alakú magasítást és beragasztottam a talpbetét alá.

 

Előzmény: barefootBushman (50920)
barefootBushman Creative Commons License 2015.03.16 0 0 50920

 vastagabb reklamujsag-papir körbevagva talpbetétalakra, ugy hajtva, hogy ahol vastagabb kell legyen, ott legyen a hajtas, majd talbetét ala betesz, két futasonként cserél

Előzmény: Törölt nick (50918)
bmalag Creative Commons License 2015.03.16 0 0 50919

http://www.footdisc.hu/?p=products

 

Innen vettem mostanában, de még csak 2-3 órákat mentem benne. Hosszútávú tapasztalat még nincs.

Előzmény: Törölt nick (50918)
Törölt nick Creative Commons License 2015.03.16 0 0 50918

A terepfutó cipőmbe keresek pronálás elleni talpbetétet. Csináltatni nem akarok, mert akkor minden cipőcserénél egy vagyonért csináltathatok újat. Milyen márkát javasoltok?

zoncsi Creative Commons License 2015.03.16 0 0 50917

Nem is. Vagy csak valami rövidet. De pótolom!

Előzmény: imaro (50916)
imaro Creative Commons License 2015.03.12 0 0 50916

Bocs!

zoncsi az FB-re írt, meg Fekete Dániel és Ambrus Petra, több kis szösszeneten kívül. Petra nagyon szép beszámolót alkotott.

 

Márkus Öcsi írt a blogjára, de az korhatáros: fussb@szod.blog.hu 

 

imaro

Előzmény: imaro (50915)
imaro Creative Commons License 2015.03.12 0 0 50915

zoncsi már írt a blogjára. Kicsit jobban átterelődött a beszámolóírás az FB-re.

Előzmény: allez zserzseli! (50914)
allez zserzseli! Creative Commons License 2015.03.11 0 1 50914

és a tiéd? :) áhítozik a nép!

Előzmény: zoncsi (50913)
zoncsi Creative Commons License 2015.03.11 0 0 50913

Ez jó! Szilvi aranyos, hogy Anita szorongatása után kezdett el csak versenyezni. :)

 

Amúgy jöhetnének a beszámolók!! Tavaly sokkal több íródott a verseny után.

Előzmény: imaro (50912)
imaro Creative Commons License 2015.03.10 0 0 50912
allez zserzseli! Creative Commons License 2015.03.10 0 0 50911

hali, salomon fellraiser.

Előzmény: Törölt nick (50910)
Törölt nick Creative Commons License 2015.03.10 0 0 50910

Szia, bocs ez milyen cipö rajtad a képen?

Előzmény: allez zserzseli! (50899)
zoncsi Creative Commons License 2015.03.10 0 0 50909

Le. De szépen magam után húztam az addig vezető Csernus Brigit (Imaro képen nyakig sárosan), meg még egy srácot. Ők sem vették észre az elágazást.

Jövőre, ha a Hardon indulok (?), majd remélem, nem csinálom meg fordítva! :)

Előzmény: allez zserzseli! (50904)
zoncsi Creative Commons License 2015.03.10 0 0 50908

Zoli, ez milyen sport? :)

 

Amúgy látunk valamikor idén? UTH, MBT?

Előzmény: ef zé (50902)
imaro Creative Commons License 2015.03.09 0 0 50907

Ez a mi sarunk.

imaro Creative Commons License 2015.03.09 0 0 50906

Erővonalon

Előzmény: allez zserzseli! (50899)
allez zserzseli! Creative Commons License 2015.03.09 0 0 50905

ki taposta bele szegény öreget?? te hol vagy képen?

Előzmény: ef zé (50902)
allez zserzseli! Creative Commons License 2015.03.09 0 0 50904

köszi. végül letaláltatok tarkőről a funrun távjára? :)

Előzmény: zoncsi (50901)
CSERMANEK Creative Commons License 2015.03.09 0 0 50903

Csodaszép!

Előzmény: ef zé (50902)
ef zé Creative Commons License 2015.03.09 0 0 50902

Halihó! Gondoltam béköszönök nosztalgiából a saras Albionból :) Vigyázat nem fotoshop. Orion Harrier csapattárs a medencében 

zoncsi Creative Commons License 2015.03.09 0 0 50901

Valóban szokatlan beszámoló tőled! :) De megérintő.

Előzmény: allez zserzseli! (50899)
imaro Creative Commons License 2015.03.09 0 0 50900

 

... és amikor megtudtad, hogy végre már nyalósó is van a célfrissítés kínálatában...

Előzmény: allez zserzseli! (50899)
allez zserzseli! Creative Commons License 2015.03.08 0 3 50899

igen, igen, beleillettem a képbe :)

 

viszont hamár. muszáj írnom. 

ez a verseny a kedvencem. nincs vita, nincs kérdés. negyedszerre voltam. volt olyan, aki négyszer volt már? naugyehogyugye. habár JB talán. na de mindegy is.

először is az időpont választás. március legeleje. még hideg, de már nem fagyos. napos tavasz, de friss. 

aztán a hely. levi azt mondja előző nap, a bükkben komoly energiavonalak vannak. bullshit gondolom magamban. vagy mégsem? ezért szeretem annyira?

másnap kipróbálom. felülök egy-kettőre és úgy érzem mégis. nem repít - de segít.

valahol örkő 2. és a síház között elveszítem, aztán meglelem.

megint az érzés aztán cserpes kőnél, hogy ledőlnék. fűszállal a számban fütyörésznék. pokrócra feküdnék, nagyokat szippantanék. nézelődnék. elnézést kérnék. beszívnék (levegőt). megköszönnék. 2015. a Bükk éve. :)

és Ódorvárnál az a csend. megírhatatlan. majdnem alpesi. olyan mély, mint az anyaméhben lehet :). csak ennek a két figurának a sípolását hallom. speró és áron, akik aztán a cél előtt 500 méterre kicsit lassítanak (na azért nem nagyon kell), bevárnak. ez még valami, ami máshol nincs. community. trail barátság.

és a szervezők.. ők tudják, mi tudjuk, hogy miért szeretünk ide járni.

 

sorry a kis érzelgősségért :)

jövőre akkor!

 

 

Előzmény: imaro (50897)
imaro Creative Commons License 2015.03.08 0 0 50898

Ó, bocsánat, ezt a másikra akartam...

Előzmény: imaro (50897)
imaro Creative Commons License 2015.03.08 0 0 50897

 

Turisták egy csoportja a Bükki kilátásokon, a Síháznál.

zoncsi Creative Commons License 2015.03.06 0 0 50896

Remélem, holnap összefutunk páran! Bár valószínűleg a Hard rajtjára nem érünk oda, de hajrá a "keményeknek"!

Én csak egy "funny" guy leszek holnap.

Balazito Creative Commons License 2015.03.02 0 0 50895

engedélyezett

Előzmény: Balazito (50894)
Balazito Creative Commons License 2015.03.02 0 0 50894

Ha valaki a teljesítménytúrás Mátrabércen szeretne indulni az figyeljen arra, hogy kötelező előnevezés (regisztráció) van idén is az engedélyezet távonkénti létszámkeretig. Tegnap nyílt meg a nevezés és a honlap szerint a Mátrabércre már 53%-os az előnevezettek aránya...

rrroka Creative Commons License 2015.03.02 0 0 50893

Leginkább a körtvélyesi torony előtt-után 2-3 km, de 10-nél is volt rengetek törött nyírfa. utána mondjuk annyira nem volt vészes, vagy legalábbis az utak futhatók voltak, de ez a rész nagyon szomorú látvány volt.

Előzmény: Skeletron (50892)
Skeletron Creative Commons License 2015.03.01 0 0 50892

És hol volt problémás?

Előzmény: rrroka (50891)
rrroka Creative Commons License 2015.03.01 0 0 50891

A VTM útvonalán mentünk 30 kirit úgy, hogy a Vitányvártól egyből Kapberekpusztára mentünk át.

Előzmény: Skeletron (50890)
Skeletron Creative Commons License 2015.03.01 0 0 50890

Merre jártál?

Előzmény: rrroka (50889)
rrroka Creative Commons License 2015.03.01 0 0 50889

Futottunk szombaton a Vértesben, ahol a helyi erő szerint nem olyan vészes a helyzet. Hát akkor ahol vészes, ott nem is tudom mi lehet... :/

 

Az SOS Bajban az erdő keretében a 13-600-as számot felhívva és utána 90-es számot megadva, vagy a 13-600-ra "90" tartalmú SMS-t küldve 250 Ft-al, egy facsemete árával lehet támogatni az Országos Erdészeti Egyesületet.
http://www.oee.hu/sos_bajban_az_erdo

mtb Creative Commons License 2015.03.01 0 0 50888

Köszönöm, igyekszem. 

Előzmény: imaro (50886)
imaro Creative Commons License 2015.02.28 0 0 50887

 

Töltődj fel! Szép emlékek, jó futások...

Előzmény: mtb (50885)
imaro Creative Commons License 2015.02.28 0 0 50886

Gyógyulást!

Előzmény: mtb (50885)
mtb Creative Commons License 2015.02.28 0 0 50885

De régen is volt,  amikor még tudtam veletek  együtt futni,  legalábbis az Istállóskő lábáig... :) Most meg még itt fekszek nyakig náthásan,  és kérdéses,  hogy jövő szombatra javulok-e annyit,  hogy elindulhassak. 

Előzmény: allez zserzseli! (50884)
allez zserzseli! Creative Commons License 2015.02.28 0 0 50884

ez az első, 3 éve :), egyre jobb

Előzmény: imaro (50883)
imaro Creative Commons License 2015.02.28 0 0 50883

 

Jihááá!

Előzmény: allez zserzseli! (50882)
allez zserzseli! Creative Commons License 2015.02.28 0 0 50882

:)) készüljetek! de böjtölök most egy ideje, szóval a sonkátok megmarad!

Előzmény: imaro (50880)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.27 0 0 50881

Ha jól emlékszem, valami olyasmire gondoltam, hogy széthuzva egy- egy hétre kóser ez a kétszeres táv.

Előzmény: zoncsi (50874)
imaro Creative Commons License 2015.02.27 0 0 50880

 

Nagy zabálás, aha, zabálás, na az még csak most jön...

Előzmény: allez zserzseli! (50879)
allez zserzseli! Creative Commons License 2015.02.27 0 0 50879

a kettő együtt sok lenne egyértelműen szerintem. biztosan többen lesznek, akik bevállalják. de az már a nagy zabálás.

Előzmény: zoncsi (50878)
zoncsi Creative Commons License 2015.02.27 0 0 50878

Már lebeszéltem magam róla. A 2. a Mátra 115. A 2 héttel korábbit :) inkább kihagyom versenyzői mivoltomban, és ha úgy adódik, ajánlkozom segítőnek, hogy mégis ott legyek.

Előzmény: allez zserzseli! (50877)
allez zserzseli! Creative Commons License 2015.02.27 0 0 50877

melyik versenyek ezek? amúgy én nem ajánlanám, ez még tapasztaltabb ultrásoknak is rizikós. sérülésveszélyes, de leginkább "élvezeti fok veszélyes"..

nem mintha nem csináltam volna én is már majdnem ilyet többször (100 + 85, vagy vagy 80 + 120).

persze speró vagy jucus szórja 1 hét különbséggel is, nem beszélve b. andrásról.. de azért ehhez kell egy jó adag ultra tapasztalat..

Előzmény: zoncsi (50872)
zoncsi Creative Commons License 2015.02.27 0 0 50876

Lehet, inkább elmegyek segítőnek az egyikre. :)

Előzmény: Pinyo (50875)
Pinyo Creative Commons License 2015.02.27 0 0 50875

Ha a feleségemet kérdezném, akkor bármilyen időeltéréssel 50+ km-est futni nem bölcs dolog.

De ha engem kérdezel: ha a második fontosabb, akkor inkább nem tenném.

 

Előzmény: zoncsi (50872)
zoncsi Creative Commons License 2015.02.27 0 0 50874

Nagyon-nagyon próbálkozok, de bevallom, ezt nem értem. :)

Előzmény: barefootBushman (50873)
barefootBushman Creative Commons License 2015.02.26 0 0 50873

kivéve, ha a db = hét

Előzmény: zoncsi (50872)
zoncsi Creative Commons License 2015.02.26 0 0 50872

Ugye 2 hét eltéréssel 2 db 100+ km-est futni az nem bölcs dolog?

bandrás61 Creative Commons License 2015.02.21 0 0 50871

  A Magyar Túrasport Terepfutó Szövetség sportorvosi vizsgálatot szervez a teljesítménytúra és terepfutó bajnokságban induló versenyzőknek. A vizsgálat időpontja: 2015. 03.13. 16:30-kor kezdődik a vizsgálat, ettől az időpontól lehet időpontot kérni Joó Attilától. A vizsgálat helyszíne: Budapest 1024. Lövőház utca 39. III.em.
A 35 év feletti sportolók, akik szeretnének engedélyt, készítsenek egy nagy laborvizsgálatot és az eredményt hozzák magukkal! Szemüvegesek szemészeti kontrollra kötelezettek!
Kérjük, csak azok a sportolók jelentkezzenek, akik ténylegesen elindulnak valamelyik bajnokságban. A létszám korlát miatt más sportolókat nem tudunk fogadni.
Jelentkezni lehet: mstsz@mstsz.hu

  A külföldi versenyekhez szükséges igazolásokat is hozzátok magatokkal.

allez zserzseli! Creative Commons License 2015.02.20 0 0 50870

szerintem a vaddínópöritől teljesen megvadultál! 20 perc az nagyon klafa! hajrázoncsi!!!

Előzmény: zoncsi (50863)
allez zserzseli! Creative Commons License 2015.02.20 0 0 50869

meggyőző volt a dinamika, amivel elhaladtatok. és a karmesteri pálcával is jól bántál :). gratula!

Előzmény: PapGabor (50868)
PapGabor Creative Commons License 2015.02.18 0 0 50868
Pinyo Creative Commons License 2015.02.16 0 0 50867

Derék. Legközelebb pedig olyan Hokát vegyél, amihez gyárilag adnak megfelelő ragasztót :)

Előzmény: zoncsi (50863)
zoncsi Creative Commons License 2015.02.16 0 0 50866

Persze. Hazai pálya. Ő is sokszor csinálta már.

 

Viszont a miskolci csapatot hiányoltam. Most nem jött különítmény BAZ fővárosából?

Előzmény: barefootBushman (50865)
barefootBushman Creative Commons License 2015.02.16 0 0 50865

Perfekt! Majd a köv.-kben meglátod, hogy a vadkucupörki turbozott-e be ennyire, de biztos jó elöjel ez az évedre. Feleséged is beért simán? (Egyedül nagyon nehéz ez a tura.)

Előzmény: zoncsi (50863)
CSERMANEK Creative Commons License 2015.02.16 0 0 50864

Parádés! Látom folytatódik a fejlődés...

 

Cs.

Előzmény: zoncsi (50863)
zoncsi Creative Commons License 2015.02.15 0 0 50863

Egyszer el fogok menni a Kiss Péter emléktúrára, többek között azért is, mert nagyra tartottam, no meg az ajánlás is figyelemreméltó, de csak, ha valamikor nem lesz egy időben az éves kötelező programunkkal, a Barcika 50 tt-vel. 4 évvel ezelőtt ezen a túrán találkoztam a feleségemmel, aki akkor még nem volt az. Innen is látszik, hogy vannak a futásnak veszélyei.

No de nem romantikázni akarok, hisz már 15-e van, hanem csak egy gyors beszámolót rittyentenék.

Pompás, rekorddöntögetős időt fogtunk ki. Egész reggel fagyos talajon futhattunk, ami az útvonalat tekintve azt jelentette, hogy nem kellett cuppognunk a mély dágványban, mint olyan sok évben. Az upponyi "szánkópálya" is csak félig volt vendégmarasztaló, ahol árnyékban maradt, ott csontszilárd maradt a sár. 10 körülre persze már engedett a föld, Dédes után kellett már kerülgetni, csúszkálni, cipőt törölgetni, a tardonai út után meg fent a gerincen már nem is érdekelt, csak egykedvűen viseltem, hogy befolyik időnként a víz a csukámba, meg néha kitárt karral downhilleztem, hogy ne essek se seggre, se oldalvást.

És ha már ilyen remek alkalom adódott, gondoltam, a tavalyi 6:05-ös eredményemen faragok egy kicsit, és beviszem 6 óra alá. A táv amúgy 47,7 km 1300 m szintemelkedéssel.

Az első pontig együtt mentünk nejemmel, aki a 25A variánst választotta. Az esélye megvolt, hogy szülőfalumban, Bánhorváton még találkozunk majd, mert ott szembe megy a 2 táv. Addig kényelmes mentünk, volt időm kicsit bemelegedni 4 km alatt. Utána kicsit feljebb kapcsoltam, de semmi megerőltetés, csak ami jól esett. Persze 50 méter után vissza kellett mennem kódot írni, mert azt hittem, nekünk ott nem kell, de ez nem bosszantott nagyon. A pálya nagyon hazai volt, rutinból mentem, el is csesztem ezt. :) Így is a 2. pontig, ami a bánhorváti kricsmiben volt 6:35-ös átlagot mentem, ami azért jól esett. Itt gyors csekk, legyűrtem a Balaton szeletet, majd tovább. 100 méter múlva már jött is szembe kedvesem, megszorongattuk egymást a jubilium alkalmából, majd mindenki ment a maga útján tovább. Innen jött a legszebb rész, fel a Damasa-hasadékhoz (avagy szakadék). Daráltam kissé, figyeltem magam. Magasnak éreztem a pulzusomat, de nem igazán zavart. Féltem persze, hogy ennek majd 3 óra elteltével iszom meg a levét, de csak mentem. A rutin a szakadék után megint elvitt kissé az útról. Azt a patkókanyart, amit már vagy 20-szor bevettem, most elbambultam. Hamar rájöttem, nem volt nagy a veszteség, de azért érdekes, hogy ilyen marhaságokat bírok csinálni állandóan versenyeken.

A 3. pont után a K- letörésnél Uppony felé aztán kicsit ki kellett állnom, itt elsz...tam vagy 5-6 percet, de muszáj volt. Az anyós esti vaddisznópörköltje lassan dolgozódott fel.

Uppony, majd pár km aszfalt a Lázbérci-tó mellett. Dédesben most szűkre vettem a plébánián a frissítést, volt saját cucc. Csak 1 fél szelet zsíroskenyér a só miatt meg egy kis tea. Feltöltöttem a tartályt is. Aztán ki, és vissza a pincesor felé. A szembe jövő sporik meg meglepődve kérdezik, hogy én milyen távon vagyok?! Mondom 50. Az nem arra van. Dehogynem. Hát ők mindig az aszfalton mennek fel a dombtetőre. Hát mondom, pedig nem az az útvonal. Ezek után kíváncsi vagyok, merre mentek. Mert még kis is volt szalagozva a pincesor felé.

Innentől viszont már nem sok emberrel találkoztam. Volt előttem 5 futó. Közülük egyet értem utol, be is mutatkoztunk egymásnak. Többször is. Mert megint benéztem egy halál világos leágazást. Vagy ettem vagy morfondíroztam, de túlfutottam 500 m-t. Szerencsére gyanús lett, hogy eltűnt a hóból a futócipőnyom, amit bámultam már egy ideje. Visszarohantam, majd helyes irányt vettem. A szalagok is visszatértek. Kíváncsi voltam, mikor érem utol ismét Tamást, és hogy fogom ez kimagyarázni, de nem igazán kellett, mert egy kanyar után egyszer csak ott feküdt az úton hanyatt, fejjel a lejtőnek, és ugyan nézett, de nem mozdult. Kérdem, hogy mi baja, mondja, hogy elzúgott és begörcsölt a combja. No ez ismerős érzés. A fáradt lábnak elég egy megcsúszás, egy korrigálás, egy esés, hogy beugorjon a fájdalmas görcs. Kérte, hogy kicsit feszítsem hátra a lábfejét, amit meg is tettem. No meg megvártam, míg feltápászkodik, aztán álltam csak tovább. Lerongyoltam a tardonai útra, majd fel a szemben lévő gerincre. Onnan még 11 km volt hátra, és elég jól álltam az idővel. Tudtam, hogy 6 órán belül leszek, de azt nem, hogy mennyivel. Szerencsére az út még innentől is elviselhető volt, bár sokat csúszkáltam és cuppogtam, de volt már sokkal rosszabb is. Egy dolog akadályozott csak, a Hoka kezdett szétmenni a lábamon. Már a múltkor kihasadt, de megragasztottam egy szétvágott bicikligumi belsővel, ahogy azt itt tanultam. No persze jó ragasztót kellett volna használnom, nem szar UHU-t. Kb 2 km alatt levált a gumi. Aztán fokozatosan az anyag is kezdte megadni magát. Féltem, hogy nem fogja bírni a közel 50 km-t, de végül a lábamon maradt, de nem fogta igazán jól a lábfejemet, meg jött be a lyukon a cucc is.

Ezen a hátralévő szakaszon dőlt el, hogy a korábbi és azóta is állandósult magasabb pulzusommal hogyan birkózom meg ennyi futott óra után. Maradt-e még bennem elég szufla, energia, só, vagy jön a kalapácsos vagy a görcsös ember.

Némi hatásszünet után megnyugtatok minden kedves olvasót, hogy maradt. Meglepetésemre az utolsó szakaszon is tudtam hozni a 6:35-ös kezdősebességemet. Már csak az maradt hátra, hogy megtudjam, mennyit javítok, illetve hogy célbaérés után jön-e a gyakran előforduló rosszullét, ami akkor szokott elérni, mikor kilépek a sok órát fenntartott üzemi körülmények közül. Valahogy a testem, keringésem ezt nehezen tolerálja.

Végül huszáros rohammal 5:45-tel vettem be ismét a rajt-cél épületét, és a szédelgős-légszomjas produkció is elmaradt. 20 percet javítottam tavalyhoz képest, pedig annyira nem tündököltem eddig az év elején az edzésben. Ez jó jel. Még lehet ebből az évből valami.

Majd a Budain, a VTM-en, de leginkább a Mátrabércen meglátjuk.

barefootBushman Creative Commons License 2015.02.14 0 0 50862

Köszönöm szépen!

Előzmény: allez zserzseli! (50861)
allez zserzseli! Creative Commons License 2015.02.14 0 0 50861

top a kép! :)

ma volt patrol, a veréb is velünk volt, meg nyugodt nyíl is megint. száguldó ló megint LÓszolgatott, ma új nevet kapott, szikrázó ló, mert kékes felé megpatkolta magát a tüskékkel.. nem nagyon kellett amúgy..

viszont itt ragadnám meg a szót, hogy jelezzem: a kiss péter emléktúra parádés! én legalább a 60%-án a túrának nem jártam korábban, mondjuk nem vagyok egy fejből tudom a mátrát. ráadásul volt egy elterelés kékes után egy gerincre (aki tudja, mondja), hát már az a részért megérte eljönni. a kis-kő markazi vár huroknak meg komoly sportértéke volt.. egyszóval, ha tehetitek, jövőre gyertek sokan. na meg egy kép az ilona völgyi vízesésnél a squad egy részéről:

Előzmény: barefootBushman (50860)
barefootBushman Creative Commons License 2015.02.13 0 0 50860

 én csak a Patrolt hiányoltam. :- )

Előzmény: allez zserzseli! (50859)
allez zserzseli! Creative Commons License 2015.02.12 0 0 50859

kösz. remélem kicsit azért letapogattuk ott nektek egy páran az utat, hogy könnyebben tudjatok edzeni :).

hasonló jókat kívánok én is!! 

Előzmény: ubalika76 (50858)
ubalika76 Creative Commons License 2015.02.12 0 0 50858

Hallottam szuper volt, a beszámoló is az, a fotó meg elképesztő. Gratulálok a papiknak ehhez a szép teljesítményhez, és további jó egészséget kívánok!

Előzmény: allez zserzseli! (50845)
barefootBushman Creative Commons License 2015.02.10 0 0 50857

+1

Előzmény: Skeletron (50855)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!