Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Van, meg is próbáltam, de miután ezt elfogadta, egy előzőt kér, ami már aktiválva volt azelőtt... hát itt vagyok meglőve. Két cím van ami lehetett, de ugye a reset után szerintem ezek is elszálltak.
Van 2-3 méteres USB kábel is, de ha nagyban gondolkozol akkor valaki azért hisztizik, mert nem adnak a nyomtatóhoz, valaki mert azért, mert minek adnak ha ilyen rövid. Legtöbben összevissza teszik, bill/egérből van vezeték nélküli is, de már akár hangszóróból is. Sok helyre meg csak a toldókat hordom.
Akkor mondj egy ötletet, hogy mit lehet csinálni a kábelekkel. Azt olvastam, hogy feltekerni nem szabad, mert akkor túlmelegedhet. Ezt leszámítva amúgy egyáltalán nincsen kupi. Márpedig egészen pontosan 14 különféle kábel van a gép mögött.
Azt meg tudja valaki mondani, hogy egy szájbatekert tablet miért nem hajlandó google azonosító és belépő nélkül csak úgy snassz elindulni????? A resetelés sikerült, de mivel nem tudok egy e-mail címet sem amivel korábban bejelentkeztek rajta, itt áll a hülye képernyővel, és sehova nem mozdul. Ki lehet ezt kerülni?
Én is boldogabb lennék a kábelrengeteg nélkül. Sosem értettem, miért kell egy számítógépnél minden egyes hardverhez több méteres tápkábelt adni, mikor a legtöbben úgyis olyan helyre teszik, ahol közvetlenül a konnektor mellett van, miközben a telefontöltőmhöz keresve sem találtam sehol 60 cm-nél hosszabb USB kábelt.
Láttam, hogy a múltkor kérdeztél a topikon (ezen vagy a másikon nem emlékszem) de nem tudtam válaszlni mert elment az áram meg a net. Most is gyorsan irok, mert bármikor megint nem lesz.
Március 7-én csütörtökön elment az áram és egy hét után jött meg a fővárosban, vidéken még nincs mindenhol. Víz több mint 3 hete egy csepp sincs. Üzleteket kifosztották, amik még voltak benne és ami maradt berendezés összetörték az elvadult emberek.
A humanitárius segélyt nem engedik be, a kolumbiai határon 3 kamiont is felgyújtottak. Nincs ennivaló, nincs gyógyszer, nincs semmi...
Amikor nincs áram, nincs mobil szolgáltatás és vezetékes sem. Teljesen el voltunk vágva a külvilágtól. Hirek nincsenek, tévében azt közvetitik, hogy itt micsoda szép és szuper jó.
Betesznek olyan videókat, ahol az üzlet teli van kajával.
Direkt egy ilyen boltot feltöltötték, hogy egy pasi (amerikainak látszik a videón) gondolom sok pénzért mutogatja a telt polcokat és azt mondja hazugság, hogy nincs semmi a boltban.
Tilos fotózni, videózni itt sőt beszélni sem lehet arról ami van. Titokban a mobilommal csináltam én is pár videót a boltokról, az üres pocokról.
Itt csak pult alatt lehet vásásrolni ennivalót nagyon drágán. A legtöbb helyen már dollárral lehet csak fizetni. (dollár 20 éve nincs hivatalosan csak feketén veszik-adják az meberek).
Én azért létezem, mert otthonról jó emberek (fórumtársak, barátok, volt osztálytársak, munkatársak) küldenek egy kis pénzt, amit egy barátnőm gyűjt össze és kiküldi. Ő küld igy nekem életmentő gyógyszereket is és igy tudjuk túlélni a napokat.
Várjuk a csodát, hogy jobb lesz. Szeretnénk, ha végre USA "megszállna" bennünket, mert ennél minden jobb mint ami itt van.
Naponta éhen halnak gyerekek, felnőttek. Az áram szünet miatt a betegek is meghaltak, a hullaház már nem tudott fefogadni senkit.
Kihasználom amikor van éppen áram és net és akkor jelentkezem ismerősöknél, facebookon vagy itt....
Pedig ezzel a másik kábellel egyelőre nem akart még kikapcsolni. Tény, még csak félóra telt el, de a másikkal ilyen sokáig nem működött. Szóval reménykedem. Meg a régin elég furán meg van hajolva a kábel rögtön a számítógépbe dugott rész mellett. Valószínűleg még az előző asztalnál túlságosan be volt tolva a falhoz, akkor megtörhetett, aztán mostanra adta meg magát.
A kitisztítást öcsém csinálta, neki elsőre a túl sok por volt a tippje, amikor az nem segített, akkor írtam ide. Vett még számítógépes üzletben valami palackos izét, amiből levegőt lehet fújni, azzal fújkálta át a belsejét a teraszon. Jött belőle por rendesen. Én meg addig a leszedett két oldalát porszívóztam le, hogy tutira ne legyenek eltömődve a lyukak. Mondjuk azt olyan havonta meg szoktam csinálni.
Ha mazzag, akkor csak kideríteném, de ebben az esetben az a legkevésbé esélyes. Azárt egy memtest/live CDs teszt sem ártana, hátha mégis. Érdekes, mert mozgatástól vagy takarítástól sem szoktak kondik megjavulni a tápban.
A kedves kérdező azt írja, hogy kitakarították a belsejét ha ez kicsit is igaz, akkor a venti és borda tisztaságát megkérdőjelezheted, de akkor már 3 percenként nem kapcsolna ki.
A tápokon népmesei a kapcsoló elhelyezkedése, de nála pont egy olyan van, amelyen van kapcsoló és beazonosítani ezzel a legkönnyebb.
Most ezt nem tudom minek írtam le, mert szerencsére a következő hsz.-ben úgyis okosabb leszel.
Úgy tűnik, megoldódott. Kivettük a helyéről, hogy megnézzük a műdökését szétszedve, de mivel totálisan be van gabalyodva a tápkábel a többi kábel közé, nem volt kedvem kibogozni, tettünk rá egy másikat. És mit ad Isten, ezzel kutyabaja. Szóval a kábel lehetett valahol megtörve, és nem érintkezett rendesen.
Én nem csak a pasztázást ellenőrizném, hanem azt is, hogy ha van rajta hűtőborda, illetve ventilátor, akkor azok nincsenek-e tele kosszal. Mert ha igen, akkor azokat sem árt kitisztogatni.
A tápegységen pedig nem mindig van kapcsoló, de ezzel kapcsolatban szerencsére érkezett már egy jobban használható válasz is.
Kitisztítottuk a belsejét, az nem segített. Túlmelegedésre nem gondolnék, mert egész éjszaka ki volt kapcsolva, és bekapcsolás után kb. 3 perc múlva leállt. Az utóbbi hetekben amúgy le is van eléggé lassulva. A táp az mi? Cserélhető alkatrész, vagy az egész gép kuka?
Ha egy asztali gép azzal szórakozik, hogy egyik pillanatról a másikra kikapcsol, az software vagy hardware hiba? Okozhatja vírus, vagy a gépben romlott el valami? Visszakapcsolni is csak úgy tudom, ha a hátul lévő főkapcsolót ki- majd visszakapcsolom, különben az elől lévő kapcsoló nem reagál a nyomkodásra. Ma kezdte, de egy órán belül háromszor csinálta.
Mivel a MegaDrive és DreamCast a világ legjobb cucca, így mi mást tehetnénk? Na jó, akad mellé nálam még sok más. Klón Nintendó, kézikütyük garmada, satöbbi.
Az alább részletezett problémám megoldásához szeretnék segítséget vagy tanácsot kérni: Apósomnál volt egy ősrégi laptop Win7 rendszerrel amelyet kizárólag a ScanMaster futtatására használtunk. Ez egy autós OBD szoftver, vásároltam hozzá egy WiFi-s egységet amely az autó rendszeréhez csatlakozik. Sajnos a laptop pár hónapja elromlott, helyette egy Win10 rendszert futtatót kapott a rokonságból. A gép tökéletesen működik a házban található WiFi-vel, böngészés, stb hibátlanul funkcionál. Viszont az autó mellett a listában WiFi_ODBII-ként megjelenő egységhez nem tudom csatlakoztatni, "Nem lehet csatlakozni ehhez a hálózathoz" hibát kapom minden próbálkozás esetén. Annyit még érdemes tudni, hogy minden egyéb elérhető hálózattal ellentétben amelyek "Biztonságos" jelzőt mutatnak, itt "Titkosítatlan" jelenik meg, jogosan, hiszen nem kér sem jelszót, sem egyéb azonosítást.
Szeretném megkérdezni, van-e megoldás, vagy a Win10 minden esetben megtagadja egy jelszó nélküli, védtelen hálózathoz való csatlakozást?
Menj be az idő és nyelvbe, szedj le mindent, csak a qwertz magyar maradjon. Ekkor el fog tűnni a hun is a tálcáról, mivel nem lesz mire váltani. (nem lesz hun váltani) :)
Utána add hozzá mondjuk az angolt (brit), de szintén qwertz billentyűvel, így a magyar klavierkiosztásod megmarad, de brit helyesírást fog nézni, ha azzal írsz.
Nyelvi eszkoztar bealltasai. Kinn van az ora mellett, jobbklikk, es ott az az ablak nem jon fel, ahol a valtast be lehetne allitani. Hozzaadni lehet x nyelvet. Szolval mintha kihagytak volna a menubol.
"A Windows 7-hez pedig volt egy olyan frissítés, amitől nem lehetett a gép megosztásait egy másik gépről elérni."
Gondolom az ntlm. És az olyan nagy baj? Ha a júzereken múlna minden gép sasserblasteres lenne még mindig. XP-n meg használjatok net nélkül Sega emulátort, mert arra még jó.
Mint például az Office 2010 frissítéseivel, amelyek közül már legalább négy olyan jelent meg, amelyek Windows XP-n használhatatlanná teszik a programcsomagot.
Nyilván, mint ahogy az is, hogy a frissítésekkel is szívatni kell a népet. Mint például az Office 2010 frissítéseivel, amelyek közül már legalább négy olyan jelent meg, amelyek Windows XP-n használhatatlanná teszik a programcsomagot. A Windows 7-hez pedig volt egy olyan frissítés, amitől nem lehetett a gép megosztásait egy másik gépről elérni.
Szerintem erre kétféle magyarázat lehet. Az egyik az, hogy tök hülyék, a másik pedig az, hogy így akarják szívatni a jónépet. Szóba jöhet még e kettőnek valamilyen lineárkombinációja.
"The menu does not exist in Control Panel anymore on Windows 10 version 1803 (not sure about 1709 and older).
But the same setting is accessible from Modern Settings app → Time & Language → Region and Language → Advanced keyboard settings (from the Related settings section) → Language bar options → Advanced Key Settings tab.
Update: Windows 10 version 1809 moved this setting again."
A pirositas tolem.
Mi a k.rva annyukert kell ide-oda pakolgatni a beallitasokat. Ráadásul minden logika nelkul, frissitesenkent.
Kolléganő egyszer kapott egy 5:4 oldalarányút. Foggal-körömmel ragaszkodott hozzá, mert be lehetett állítani a videókártyájához oldalhelyesre, és így még 55 excel sorral többje lett, ugyanolyan képszélességhez.
Egész nap a krva táblázatokat kellett bámulnia szegénynek, de kente-vágta mit szikvizes a munkatársát.
Igen, és vannak weboldalak, amiket láthatóan 16:9-re készítettek, de a vízszintes csúszka nem jelenik meg. Így az oldal jobb széle egyszerűen nem látható. (4:3-as monitor)
Igen, a 4:3-as 19-esnek a magassága (11,4") a 22-es és a 24-es 16:9-esé között van. Az előbbié (ha stimmel a matek) 10,786, az utóbbié pedig 11,766. A szélességük viszont nagyjából 19 illetve 21 inch (49-53 cm), és ezt közelről nézve már nem olyan könnyű áttekinteni. Ami engem illet, egyáltalán nem rajongok a nagyon széles kijelzőkért (bár az igaz, hogy néha jól jön, például akkor, ha egy olyan táblázatot kell átnézni, aminek sok oszlopa van).
19es? Nem lesz az kicsi és úgy egyáltalán? És attól függ merre, úgyis ugyanazt árulják, Media Markt, Edigital és társaiban kinézel egy akármilyen Samsungot 3 év gaival és nagy baj már nem lehet.
Milyen márkájú led-monitort érdemes venni, melyik a legmegbízhatóbb, legstrapabíróbb? 19 inches kéne, de a választék túl nagy, sok márka van ezért nehéz döntenem. Direkt pc szaküzlet vagy nagy műszaki áruház, ez is a kérdésem... Érdemes használtat venni vagy legyen zsírúj?
Bonusz: w10-ben hova raktak a billentyuzetkiosztas valtas billentyuparancsanak beallitasat?
Jelenleg
ENG
HUN
HUN101
van telepitve.
ALT+SHIFT valt az angol es a magyar kozt, a magyaron belul a CTRL+SHIFT valt a sima es a 101 gombos kozott. Na ez praktikusabb volna, ha a CTRL+SHIFT vegigporgetne a 3-at.
W7 volt eddig. Azon ha elkezdtem a mentes ablakban gepelni a file nevet, akkor szepen felajanlotta a lehetosegeket (lenyegeben autocomplete, csak nem foglalkozott a kiterjesztessel).
Ezt akarom a W10-ben is megcsinalni.
Kenyelmes volt mert megnyitottam a lohere.xls-t, nyomtatas pdf-be, mentem ugyanabba a konyvtarba, es akkor ha elkezdtem gepelni, hogy lo, akkor feldobta az xls-t is.
Hogy lehet egy tabletet elindítani, ha vki elfelejtette a jelszót? Egy Acer tablet, amit a yt-n láttam, a bekapcsoló és a hangerőszabályzót egyszerre nyomni, nem működik.
Router nem wifizik, idelent leírtam én már kezdem érteni és a berakott képernyőkép is ezt igazolja. Nahhh, olyat ne csináljunk, mert csak szar lesz. Dugjunk a router seggébe egy másikat és kész...
Húvaze, itt keverednek a dolgok. Mobil hozzáférési pont, vagy hotspot akkor kell, ha a mobiltelefonod netjét használod és arról osztod meg wifivel a laptop felé.
Ha a TPLinken a vételhez van antenna, akkor viszont az nem wifizik, így a laptop kábelen veszi onnan a netet és a laptop wifijével osztanád meg a telefonnak?
Mondanám, hogy próbáld meg lerajzolni, de akkor menjünk végig és írd le úgy rendesen.
Ez persze alapvetően az otthoni gépről szól, ahol az Internet elérés a routeren keresztül jut el a számítógépbe. Ha fuvarban vagy, akkor honnan jön a jel? Ha mobil internetet fog a laptop, akkor valóban a mobil hotspot kell.
Elnézést ,csak most tudtam ide jutni.A m.helyemen wifisen fogom a netet,nincs kábeles hozzáférésem.Azért kellett az antenna mert magában a TP-Linkem nem fogja a jelet a távolság miatt.Még így is necces.
A mobil elérési pontot azért akarom bekapcsolni mert a telcsimen az adatforgalmat nem akarom azzal az egy játékkal le nullázni,mert kellhet mikor fuvarban vagyok.A telefonom már jelszósan tudtam párosítani a laptopommal. Egy ideje meg nem akar bekapcsolni a mobil elérési pont a laptopon.Egy Lenovo Legion, Nvidia GeForce GTX 1050Ti, Intel Core i7 és Windows 10 van rajta
Na ezt csinálja.Mint látni ott van a párosított eszköz. Gyuri5538
Azt nem tudom, hogy mi okozza, de láttam már ilyet. Érdekes módon ha az ilyen különös módon viselkedő táblázatot átraktam egy másik mappába, akkor onnan már szépen megnyitotta az Excel. Lehet, hogy valami ideiglenes fájlt generált valahol, és az makkant meg, ennek nem jártam alaposabban utána.
A tuchpad alatti egergombbal nem vagyok kibékülve. A jobboldali jobb szele baloldalikent funkcional. Csak a gomb mezo kozepe, illetve a felezovonal melletti resze mukodik "jobbgomb"-kent.
Asztali gépen korábban jól működő Excel program minden előzmény nélkül megbolondult. Hiába próbálok korábban mentett file-okat megnyitni csak egy tartalom nélküli ilyen lap nyílik meg:
Ha megnyitok egy új üres lapot akkor az szépen bejön:
Írok bele, működik, lementem újra megnyitni már nem tudom mert megint az első képen látható forma jelenik csak meg. Ugyanakkor ezek az asztali gépen nem megnyitható file-ok egy másik gépen lévő excelben hibátlanul megnyílnak. Csak az excel vacakol az asztali gépen a word az jól működik. Mi okozhatja ezt és hogyan javítható? köszi
Na megvan. Jól eldugták. Hivatkozás fül, tartalom (legelső izé) és annak alulról a harmadik sora, a tartalomjegyzék beszúrása. Ha a felajánlottak közül választok, azokat utólag nem lehet átpiszkálni.
Viszont kérdeznék valamit. A word-ben (office 2010) hogy a pékbe lehet megoldani, hogy ne csak címsor1-2-3 -ból csinálja meg a tartalomjegyzéket, hanem csapja bele mondjuk a címsor 4-5-6-7-et is.
A "navigálásban" frankón lehet kapcsolgatni a szinteket, de a beszúrt tartalomjegyzékben nem látom.
Szia, azt hiszem, sejtem mi a hiba. A kettővel korábbi hozzászólásodból (144699) kiderül, hogy a laptopod routerrel kapcsolódik az internethez.
A mobil elérési pont (mobil hotspot) akkor lenne szükséges, ha mobil internetet használnál.
Ezt felejtsd el. Amikor a telefonodon, vagy akár másik laptopon szeretnéd használni a Wifit, akkor akár be sem kell kapcsolnod azt a gépet, amelyikhez a router csatlakozik. Elég ha a router be van kapcsolva (nálam például éjjel nappal, ellentétben az asztali számítógéppel, amihez a router kapcsolódik). Elég baj is lenne, ha éjjel bekapcsolva kellene tartanom a számítógépet, abban a szobában, ahol az asszony asszik, miközben a másik szobában dolgozom a laptopon, vagy csevegek a telefonomon.)
Amikor először kapcsolódni akarsz a Wifire (tulajdonképpen a routerre), akkor rákattintasz az alábbi képen a piros nyíllal jelzett helyre (Ez a laptopon van, a telefonon kicsit máshol, de hasonló), mire megjelenik a saját routered userneve, valamint a közeledben lévő összes elérhető wifi kibocsátóé:
Itt kiválasztod a saját usernevedet, mire a rendszer kéri hozzá a jelszavadat, és ha nem hibáztad el, akkor kapcsolódik hozzá. És ha nem lépsz ki belőle, akkor soha többé nem kell ezeket megadni, a kapcsolódás mindig automatikus, ha a közelben vagy.
Nagyon ritkán előfordul ilyenkor is probléma a kapcsolattal. Ilyenkor elsőként nem a szolgáltatót hívom, hanem a routeren hátul van egy kikapcsoló gomb, kikapcsolom pár másodpercre, aztán visszakapcsolás után helyreáll a kapcsolat.
Mivel egy szoveges adatbaziskezelo kezeli mindet, ahogy Notes volt huszoneve, feltetelezem, azota van hasonlo, de jobb megoldas szovegek adatbaziskent valo kezelesere. webs keresessel talaltam sok magyar kezdemenyezest is, de ugy tunik, mind elhalt. Ugy tunik, mintha a relacios adatbaziskezelok egyeduralma valosult volna meg.
Jelenleg a fajlok egy-egy alfejezetkent vannak egy world fajlban, mintha egy konyv reszei lennenek, igy van egy logikai sorrend is kozottuk, ami idonkent valtozik.
Nem az a lenyeg, hogy keressen bennuk, hanem az, hogy egy logikai sorrendben lassa azt a reszt, amire szuksege van.
Ha kulon fajlokkent kezeli oket, akkor a fajlok neveit kellene atirnia, amit nem akar.
Jelenleg egyszeruen megcsereli a szovegek sorrendjet es kesz, nem kell abc sorrendet irnia vagy szamozast hasznalnia, mindenhol egyedi logikai sorrendet hasznalhat, ami szamara kenyelmes.
A kovetkezo szint az lenne, hogy a "konyv" egyes fejezeteit szetbontja onallo konyvekre, igy tobb "konyv" lesz, de akkor valamilyen csoportneveket kell adnia neki, hogy tudja, mik vannak ott, de tobb fajlt egynel tobb temakorbe tehetne, es ezert problemas megtalalnia, hova sorolta be eredetileg.
Azert jo egy fajlban latnia, mert ott a tartalomjegyzek, minden szovegrol egy soros leirassal es nagyjabol emlekszik, mi van bennuk.
Akkor van bajban, amikor valami apro reszletre kell keresnie, es azt kell megtalalnia, hogy melyik szovegben volt valami hasonlora utalas, tehat nem abba a temakorbe tartozik az info, amit keres, csak emlekszik, hogy valahol ott olvasta korabban.
A JPA-14-s antennáról fogalmam sincs, mi az, de feltételezem, hogy valamilyen módon az biztosíthatja a "drótos netet". Én,mint alapvetően otthoni felhasználó (DIGI), nem kapok adaptert, mint ahogy máshol látom a t-online felhasználóknál. Így csak routerrel tudom biztosítani a lakásomban a wifit. És ahogy olvasom, olvtársunknál szintén hasonló lehet a helyzet, ha TPLINK routert használ.
Ennek pedig a beállítása úgy történik, hogy a szolgáltatótól kapott drótot nem a számítógépbe dugom, hanem a routerbe, majd azt csatlakoztatom a számítógéphez.
(Később - vagy már eleve ? -a router közvetlenül is elérhető: 192.168.1.1, vagy típustól függően más, de hasonló címen)
Itt megadjuk a szolgáltatótól kapott név/jelszó párost, és beállítunk egy saját usernév/jelszó párost a wifi eléréséhez.
És ezután az eszközeink az utóbbi párosból a usernevet látják (a közelben lakó összes wifi eszközének usernevével együtt), és a jelszó ismeretében rá is tudnak csatlakozni a saját wifire.
Sejtésem szerint olvtársunknak valahol ezzel lehet a gondja. (Például a routernél a régiót célszerű jól beállítani (nálunk mondjuk ne Egyesült Államok legyen). Egyszer Krakkóban ez egyik szállásadóm routerét a telefonom látta, a laptopom nem. Feltehetőleg ilyen okból.)
De az is lehet, hogy a gépén nem megfelelő a Wifi drájver. De ehhez már akkor sem értenék, ha tudnám a gép típusát. Ez legyen majd a ti gondotok:-)
Nem egészen értem amit írtál. Szerintem a kérdezőnél veled ellentétben nincs semmiféle router, csak egy UTP kábel megy a laptopjába és ezt a kapcsolatot szeretné wifisíteni, hogy a két cucc 1 hálózaton legyen, vagy egyszerűen a telefonja wifin legyen, ne a mobilinterneten.
Sziasztok, Win 8.1 rendszert használok, rendszeresen frissítve, aktiválva. Az utóbbi hetekben a gépen lejátszott videók elkezdtek akadni. Teljesen mindegy, hogy YouTube-on, Facebookon, vagy akár videolejátszóban .avi, .mkv vagy bármilyen videót indítok el, kb. 10-20 másodperc után akadozni kezd, amit viszont az egér megmozgatása megszüntet újabb néhány másodpercre. A képernyőkímélő ki van kapcsolva, a videokártya driverét frissítettem. Akinek van tippje, hogy mi okozhatja, ne tartsa magában. :)
Gépház, hálózat és internet, mobil elérési pont, bekapcsolod. azonosítót-jelszót nézd, a telefonon esetleg töröld ki a korábbi kapcsolatot, hogy újra megtalálja.
Nem lehet, hogy a számítógépe(i)d nem megfelelő Wifi drivert használ(nak)?
Azért írhatnál valamit arról, hogy miképpen állítottad be a Wifi kapcsolatot? Meg számítógép típusáról, az operációs rendszerről valamit. Hátha ezekből kiderül, hol a probléma. Ha a laptopon jó a kapcsolat, akkor nincs igazán oka annak, hogy ne továbbítsa a jelet az egyéb eszközeidre,
(Más: Sok évvel ezelőtt vettem a TP-Link WR-740N routeremet. Ahhoz kaptam tartozékként egy TF-3239DL 10/100 Mbps PCI Network Adapter kártyát. Hetekig szenvedtem a Wifi kapcsolattal. Végül kivettem, és az számítógép saját kártyájához csatlakoztattam. Azóta semmi gond, tökéletesen működik a Wifi kapcsolat, úgy a laptopommal, mint a telefonommal. Az okot máig sem tudom.)
A laptop csatlakozik a wifire de szeretném a telefonon a játékot használni és ehhez kéne a mobil elérési pont a laptopról, de sajnos nem működik.Ha be akarom kapcsolni a laptopon azt írja ki nem sikerült beállítani a mobil elérési pontot,pedig pár hete még működött,és tudtam párosítani a telefonnal.
Az antenna egy kültéri N-es rettenet panel antenna, szóval akkor mi is van, milyen konfigban? Milyen mobil elérési pontról beszélünk? Csatlakozni kell egy wifihez és kész...
Van egy JPA-14-s antenna amihez egy TP-LINK TL-WN722N tipusú router csatlakozik.Így használom a munkahelyemen,van mikor csatlakozik de sajnos a leg többször nem.Otthon sem tudom beállítani a mobil elérési pontot,pedig ott erősebb a jel sokkal.A m.helyemen amugy tudok filmet is nézni vagy you-tube is megy szinte akadás mentesen.
De ha szűkíteni akarod a keresést, akkor megkeresed a megfelelő könyvtárat, és a jobb felső sarokba írod a keresendő szöveget (Ha több szóból áll, akkor idézőjelben, másképp külön-külön keres az egyes szavakra):
És ez az eredmény. Listázza a címben lévő találatokat, de a dokumentumok szövegében előfordulóakat is:
Korántsem tökéletes, én az XP keresőjét jobban szerettem, de hát ez van. Javítottak rajta:-)
Ha csak az a cél, hogy több szövegfájlban egyszerre lehessen keresni egy adott kifejezésre, akkor azt szerintem minden normálisabb fájlkezelő tudja (pl. Total Commander: Alt-F7, Szöveg:...).
Word doksikra persze ez így nem működik, azok nem sima szövegfájlok.
Nem kaptál jó megoldást, mert nem is kérdezted meg. Legalábbis azt nem, amit itt felvetettél. Itt egy "..egy kisebb adatbazist celfeladatra..." kértél, ott meg néhány cella összefűzésére kértél képletet. Azt a fórumot naponta olvasom, és ha SK, majd Jimmy nem válaszolt volna, akkor magam válaszolok. A legutolsó kérdésedre is tudnék pozitívan válaszolni, csak illendőségből nem akarom Jimmyt beelőzni.
Ma reggel velem is szembejott egy "sok szovegfajl egyben" problema.
Az illeto word-ot hasznal, egyetlen fajlba masolja be a szovegeket, az elso sorat cimsornak allitja be es tartalomjegyzeket csinal beloluk, igy tud kozvetlenul a fajlra ugrani, es mindben egyszerre tud keresni.
Most mar tobb szaz kis szovegnel tart, problemai vannak a fajl megnyitasaval.
Valaki ismer "tobb szaz szovegfajlt egyben elerni" megoldast?
Ugy tudom, valamikor nagyon regen, meg win95 alatt volt egy Lotus Notes alkalmazas jo volt erre, de az mar a multe.
Nem hordozhato es nem ingyenes, raadasul nincs is telepitve, de ha lenne, akkor is azon a PC-n lenne, ami allandoan foglalt az excel-word hasznalat miatt.
Valami kis, egyszeru, ingyenez es hordozhato megoldast keresek, amikor kell max. par szaz adatot 3-5 fele szempont szerint rendezni, gyorsan megoldhato legyen, es akar pendrajvon hasznalhato legyen.
Sajnos ott se kaptam jo megoldast, de mar kozelebb vagyunk a celhoz.;)
Szerintem ehhez adatbaziskezelo kell, tablazatkezelo alkalmatlan ra.
Egyszeru pelda, talalj ki akarmilyen adatsort legalabb negy oszloppal.
Tedd negy kulon tablaba, mindegyikben mas oszlop szerint rendezve oket.
Hogyan oldod meg, hogy barmelyik sorokat torlod az egyik tablaban, a tobbi tablaban levo megfelelo sorok is torlodjenek? Szerintem sehogy, adatbaziskezelo kell hozza soronkenti kapcsolatokkal.
Egy 500 GB-os kulso USB merevlemez ujabban jo negyedorankent elindul es mintha vegignezne a fajlokat, pedig az indexeles ki van kapcsolva.
Nemreg kiderult, hogy szinte minden fajlra es konyvtarra azt irja, hogy nem torolheto, majd csak TC alatt rendszergazdai joggal hajlando megtenni. Tegnap vegre csinaltak kepernyokepet a processzekrol, ugy tunik, conhost nevu szolgaltatas aktivalja magat ilyenkor. Webes infok nem sokat mondanak rola, lehet koze a ket esemenynek egymashoz?
Egy konferencia utan egy idos ferfi szova is tette,hogy a kozepkoruak igy beszelnek, lehurrogtak, hogy a szakirodalom angol es a magyar megfeleloit nem hasznaljak a gyakorlatban. Szerintem egyszeruen rossz szokas, vagy birkaszemlelet.bizonygatni akarjak, hogy angolul olvasnak, igy tobbet ernek, mint masok.
En is vitatkoztam a tanaraimmal annak idejen, miert struktura es miert outsourcing, most meg en is kezdem felvenni a rossz szokast.:-((
Leginkább ott, ahol a visszaállítási pontok látszanak. El kell indítani a rendszer-visszaállítást, és utána már adja magát. Ha naptár látszik, akkor meg lehet próbálni lapozni benne visszafelé (balra). Vastagon látszanak azok a napok, amelyeken készült visszaállítási pont. Ha nem látszik naptár, akkor valószínűleg a legutóbbit mutatja, de szokott lenni alul egy link a korábbiak megjelenítésére.
Sok éve, mikor még a Kandón halogattuk bizonyos tárgyak elsajátítását, az akkori közgáz tanárunk az alábbi örökbecsűvel kért időt: várjanak, ápdételnem kell a csártot. Na én ott besírtam.
Dehogynem. A legegyszerűbben talán úgy, ha újra lefuttatod az adott programok telepítőjét. De ha tudsz olyan időpontot, amikor még minden megvolt, akkor próbálkozhatsz a rendszer-visszaállítással is, lehetőleg egy annál nem későbbi időpontra.
Írd le a feladatot (az adatterület hozzávetőleges méretét) és a teendőket az Excel fórumban! Ha érthető lesz, akkor hamar kapsz rá megoldásokat. Ahogy eddig is.
A John Deere alkatrész kereső programja ezt a hibát adja mi lehet a gond? Frissíteni kellene valamit, vagy alkalmazás hiányzik? Eddig jól működött. Köszönöm a válaszokat.
Kellene egy konnyen kezelheto - idealis esetben portable - adatbaziskezelo, amiben gyorsan ossze lehet dobni egy kisebb adatbazist celfeladatra, gyakran csak par napos hasznalatra.
A lenyeg a tobbfele lekerdezesi, csoportositasi es megjelenitesi lehetoseg lenne.
Ugy nez ki megleltem a progit ami frankon kezeli a txtket. H-word2014 viewer a neve es nem is hozza be a villogo kurzort erintesre, ami jo.
Ugyhogy vegulis az lett a sztory vege, h holnap a txt formatumokkal kezdek bele a rakatnyi szoveg legyartasahoz,amit wordpad-on vegzek el pc-n win 10en es innen megy tabletre.
Marha poen ,h kb 40-50 oldalnyi szoveg amit este csinaltam olyan 28-30 kb-t foglal mindossze. Ez meg az pdf ebookokhoz kepest is elhanyagolhato meret.
Koszonom mindannyiotoknak, h nem voltatok restek foglalkozni a kerdeseimmel!
Olyan problémám van,hogy programok eltávolítása vagy módosításában nem jelenik meg az összes telepített szoftver?Revo uninstallert is szoktam használni abban is csak ugyan annyi program látszik.De amúgy mindegyik program működik játékok,vírusirtó meg még sorolhatnám csak el tűntek az említett helyről.Ez mitől lehet?
Bocsi, hanyagul fogalmaztam, vagy csak nem voltam eleg reszletes.Pc-n nálam is jol menti(rtfben) es jol is nyitja meg a wordpad. A gond akkor jon amikor az rtf-t atteszem a tabomra es ott a polaris office 5 progival nyitom meg.(ezt ajanla fel meg a total commander editort(ez meg sem nyitja) es meg vmi editort(ami szinten nem nyitja)
Polaris megnyitja, de hianyos. Viszont a betűtipus is zavaro lenne, a jo szavak is kicsit egybefolynak, a szokoz meg néhol kisebb mint máshol.
A tabletem valoban regi, de nem mondanam szarnak. Galaxy tab 3.
Azóta probaltam txt-ben lementeni es azt megnyitni tabon, ezzel boldogul, itt viszont ugye lehet szerkeszteni is ,szoval barmelyikkel nyitom meg a txt-t a kurzorral vigyazni kell a scrollozasnal.
A txt-t egyébként tobb progi is megnyitja ,jo betutipussal, hianytalan karakterekkel es a merete is jo kicsi.
Rtf is tördeli, de ilyen értelmes .prc/epub/egyéb konvertáló néha nekem is jól jonne. Talán ebben érdekes volt az Alma, hogy ott elsőre akadt értelmes egy kattintásos. Mondjuk Winen se kerestem pár éve, miután pár pilótavizsgásan nyűgös cuccba belefutottam.
Ez biza így van. Úgy hogy én meg valami e-book formátumot javaslok (epub, mobi, prc) mert ezek tördelik a sorokat (magyar elválasztással is) a betűméret állítható, s beállítható, hogy lapozzon, vagy scrollozzon, ha huzigálom az ujjam rajta.
wordpadot használva meg kep is beszurhato ha en magam hozom mégiscsak letre a documentumot?Szoveg es kepek,majd mentes rtfben? rtf-et mivel nyitom meg a tabomon?PDF readerrel is meg lehet?(mert az biztosan van tabomon)
Azert mert tabletre szanom a cuccokat olvasni es ott kenyelmesebb lett volna ha nem kulon kell lapozgatni, csak gorgetni lefele. Bar lehet tableten ugy jelenne meg. A pc-n ahol most vagyok ott az a kis csuszka oldalt nem viszi tovabb a kovetkezo lapra, klikkelni kell az újabbhoz. De tabon a pdf readeremen lehet, hogy gorgetne tovabb, nem?Mert 1 fileba sikerult lementenem, csak pcn klikkelgetni kell a tovabbi lapokhoz(a fileon belul)
Viszont!! Lehet maradok mégis a notepadnal(fingom nem volt ez hol van a gepemen, total commander kereso savjaba beirtam es enterre behozta, notepadot es wordpadot is:)
Lehet maradok csak a txtnel, csak szoveg kep nelkul es akkor siman csak lementem txtben, atrakom tabletre, de ott milyen progi tud txt-t kezelni?Ahogy Doky emlitette. Vagy csak ranyomok tabon total commanderben a file-re es felajanl programot a megnyitashoz?
De meg az is lehet, hogy wordpadot hasznalom es oda tudnek kepet beilleszteni?De azt milyen formátumban tudnam lementeni?
Mert ha wordpadon vagy notepadon allok neki, akkor biztosan nem hasznalonam a pdfcreatort virtualis nyomtatasra.
srf/DMA es a tobbiek akik voltak kedvesek foglalkozni a felvetett kerdeseimmel!
Koszonom.
Végülis lehet, hoy a sajat magam altal gartott pdf sztorno, ha tényleg ez a virtualis nyomtatas siman megoldja PDF-be lementessel, akkor igy mar nem is kell a feher sima mezo sztem, sott biztos.
Meg egy dolgot kene megtudnom, mert kiprobaltam es mukodik, de meg a lapok egybefuzese nem megy. Ez a merge gondolom, kiprobalom, mert azert az durva lenne ha egy mondjuk 19 oldalas PDF 19 fileba menne kulon:)
Udv, sztem ismeri de ez alatt a win 10 alatt egy sima txt-t sem tudom hol tudnek letrehozni, 20 evig eltem az xp vilagaban es nagyon semmit nem talalok a win10en..
De amúgy nem annyira kenyelmetlen a pdf, mert van a tabomon PDF olvaso amit playrol telepitettem.
Leszedtem ezt a PDFcreatort, de lehet, h hiaba??Nem tudok vele dulore jutni. Nem talaltam, hogy hol tudok kapni egy ures lapot benne, ha pedig egy meglevo rovid konyvet nyitok meg(hogy kitöröljem az egeszet es csináljam a sajátomat) akkor nincs olyan opcio ,h szerkesztes. Csak elkuldene emailben, egyesitene masikkal(merge), meg meg vmi. De nincs szerkesztes.
Windows 10 alatt a nyomtatók között van "Microsoft Print To PDF" nevű nyomtató, ha nincs, akkor a Windows Szolgáltatások ki-be kapcsolása programmal telepíthető. Utána ha oda nyomtatsz,akkor készít egy pdf-et
-Hogyan tudnek a Windows 10-emen egy szoveges filet letrehozni ugy, hogy az PDFben legyen elmentve, hogy at tudjam tenni a tabletemre amivel azt meg is tudnam nyitni ott es olvasni?
-A tabletem bongeszojere lementett oldalakat (offline olvasashoz vannak lementve) at tudom rakni az SD kartyara?A kulso SD karira,hogy ne a tablet belso memoriajabol foglalja a helyet?
az mitől van ha a vindoz nyomtatási várólista szolgáltatása időnként leállítja magát? automatára van állítva ahogy az alapértelmezett, aztán egyszercsak kikapcsolódik. ha manuálisan elindítom akkor hiba nélkül indul, pár hónapig megint nincs baj vele, aztán egyszercsak megint nem megy
Akkor boldog szopást. Erre egy kattintásos nem lesz, de hátha valaki mégis tud valamit. Nekirontasz Kuglinak, aztán megállapítod, hogy ennyit nem ér, szivjon vele más.
Szia, ne torodj a tobbiekkel, megzavartad oket a hetvegi pihenesben.
Engem meg oreg szakik oktattak, hogy szakaszosan kell a hibat felderiteni, es tokeletesen leirtad a problemas szinteket, igy maris lehet szakaszosan javitani:
1. szakasz - szepen deklaraltad, hogy a kozvetlen problema a web es a bongeszo miatt van
Eloszor probald meg lekapcsolni a webet, es ugy probald ki, hogy bongeszod inditva lefagy-e a gep.
Ezutan ellenprobakent kapcsold vissza a web-et, es probald ki, hogy bongeszo nelkul is mukodik-e.
Majd, a biztonsag kedveert esetleg kiprobalhatod masik bongeszokkel is.
2.szakasz - leirtad, hogy a problema win8 es win10 alatt jelentkezett
Probald ki, hogy mas operacios rendszerek eseten is fennall-e a hiba?
3. szakasz - leirtad, hogy a hiba a gepeiden van
Probald ki, hogy a gepek helyett mas eszkozt hasznalsz - laptop, notebook, tablet, ami elerheto szamodra.
Ha vegeztel a tesztekkel, ird meg az eredmenyt, es tudok tovabbi segito tanacsokat adni.
(Arra kerlek, ertesits, mikor kapcsolod le es vissza a webet, hogy elotte vagy utana le tudjam tolteni az iso-t.)
Vettem egy N4000 processzoros gépet. Egy hetet elszórakoztam a Win10-UHD600 driver kereséssel. Bármit találtam, azt mondta a telepítő, hogy erre a procira nem jó.
A Win10 1809-es verziónál korábbi Win verziók nem ismerik fel az UHD600 grafikus gyorsítót, így az UHD600 driverek sem mennek fel.
Van erre egy segédprogram, a Patch Cleaner. Ez letörli a Win frissítések felesleges fájljait, amiknek a régi változatait eltárolta, hátha vissza akarjuk állítani. Mivel ezt ritkán szokjuk akarni, törölhetők. Több GB is lehet.
Szüleim gépét kellene gatyába rázni. Low disk space... Az oprendszer és a programok részére van egy 60GB-os SSD, ami úgy tűnik megtelt... Disk cleanup, TEMP nem segít túl sokat. Azt mondja az öcsém, hogy a Win7 inden frissítéskor teleszemetel valami eldugott helyen levő könyvtárat, és hogy ez 10GB nagyságrendű is lehet. Tudja valaki, hol keressem?
Kozben eszembe jutott, ebay-ban utazok szerint angoloknal olcsobban lehet uj PC es elektronikai dolgokat venni, de valamiert csak angliai cimre szallitanak, igy angliai rokon kellene, ami nekem nincs, igy nem neztem utana.
Meg egy kerdes, dvd-rol menteshez milyen progikat ajanlotok, hogy a VOB video fajlokat egyben latva azokbol lementse az osszes feliratot es a hangsavokat, majd a videot a leheto legkisebb, de monitoron meg elvezheto minosegu kepet ado meretre csokkentve egy fajlba menti?
A fajl tipusa mindegy, VLC mindent kezel, a (kis) meret a lenyeg.;)
Azonos fajlok keresesere milyen megbizhato programot ajanlotok?
A Duplicate Finder-t hasznalom, de olyan kellene, ahol a kapott vegeredmenyt ki lehet tenni fajlba, vagy listaba, es konyvtarak szerint lehet csoportositani, mert tobb szaz konyvtarbol kell torolgetni oket keresztbe-kasul.
Sok a tobb konyvtaras talalat es nem mindenhol ugyan azokat a fajlokat talalja meg, de sok esetben tenyleg egesz konyvtarak azonosak, igy ha lenne olyan inteligens, hogy konyvtar szintre osszegyujti, akkor lenyegesen gyorsabban menne a rendrakas.
1. 120asra 4ezresért azért kíváncsi vagyok. Feltéve ha nem átverés.
Mar nem tudom, weben kerestem es bejott egy amerikai, az arukereso-hoz hasonlo oldal, es jo par 9,9usd-s volt a lista elejen.
3. biztos van, max. nem tudjuk és nem futottunk bele, de azért ismerős cégeknél lehet informálódni a gariban visszahordott cuccokról. Szerintem bírják.
Ugy hallottam, korabban gyorsan doglottek es ma is csak par gyartoban lehet megbizni, ha i5-os melle kell tenni.
Lakást fűteni pont nem jó, kicsi, könnyű, minimális a fogyasztása.
Gondoltam, eros hutes kell neki, ezek szerint nem.;)
Akinek NOKIA Lumia 930, Win 10 okostelefonja van, kérem segítsen.
Eddig minden oké volt vele,de:
-a beállított emelkedő rezgés és a hangosodó csengőhang helyett pár napja csak egy minimális rezgést érzek, ha hív valaki, és semmi más. Tudom fogadni a hívást, fülhallgatón keresztül is beszélgethetek. És ha kihangosítom, akkor én hallom a hívót, de ő nem hall engem!?
Köszömöm a tippeket, én is 1150-et találtam először, de az alaplapot meg 1155-re dobta ki, az intel proci azonosítója meg felmászi ugyan de nem indul. Mégegyszer köszi.
az első a telepítőkészletben, de ez csak a telepítéshez jó az a aktiváláshoz már nem
a másik az ms fiókban, és ő a lényeg, ha ezt nem tudod, akkor kuka, de ezt az előző aktiváláskor megadta, akkor kellett volna elmenteni, agépen ebből semmit nem tárol, tehát nem kiolvasható
Tudom hogy amatőr kérdés, de a procit kéne azonosítanom, hogy 1150 vagy 1155-ös stockba tartozik-e? Az everesttel nem megy, ha googlizom, ugyan azzal a névvel mindkettőt ledobja. Mivel megy ez?
CPUID CPU Name Intel(R) Core(TM) i7-4770 CPU @ 3.40GHz ezt adja az everest.
Éppenséggel nem kell, csak lehet. Ha úgy látom, hogy valami szarabb, mint az elődje, akkor nem látom értelmét annak, hogy lecseréljük rá. Most a 10-esekkel kapcsolatban én is azt tervezem, hogy a mi szobánkban az egyik gépen fogjuk tesztelni az újabb kiadásokat, és ha egyszer jön majd olyan, ami tényleg jobb lesz, akkor azt majd felengedjük a többi 10-es gépre is. Az eddigiek azonban nem voltak igazán meggyőzőek.
Nem úgy értettem, mert az a hozzászólásom kifejezetten a 10-esekről szólt. Amúgy valóban nincsenek a gépek mellett ellenőrök, az XP-sek mellett sem. Szerencsére nem is bliccelnek, mindegyiknek bérlete van.
Nem egészen, sok minden mást is teszek a frissítések ellen. A partíció méretének a lecsökkentése csak egy végső, opcionális lépés. Mostanában nem szoktam alkalmazni, akkor vezettem be, amikor úgy látszott, hogy a többi már nem elég. Iszonyú sok szart beletettek a 10-esbe, hogy segítsenek lenyomni a vacak frissítéseiket a torkunkon.
Én eddig nem láttam sok előnyt belőlük, kivéve egy nagyon régi ős-buildhez képest. És nem túlzás, mert azért kellett ezt bevezetnem, mert minden funkciófrissítés megjelenése után tucatjával jöttek a telefonok, hogy X nem tud belépni, Y nem tud nyomtatni. Szerintem ezek után ez jogos önvédelem. Védjük saját magunkat és a felhasználókat a frissítésnek nevezett szívatásoktól.
Pont ezt mondtam. Kijön majd az új billogszám, és vagy minden ugyan úgy néz ki, csak hupilila lesz a default háttér, vagy mindent lehet keresgélni, mert átmarketingolták.
Engem veszélyeztet ha nincs frissítés, meg a fél világot, de ezt sem szokták érteni, hogy minden mindennel összefügg. Le lehet tiltani, meg kézzel szabályozni, de úgy alapban kijelenteni, hogy baromság mert úgyis elbasz valamit, az kicsit erős. Gondolom egyszer beszívott valamit, azt is ki tudja milyen összeherélt OS-nél, vagy lehet be sem szívta rendesen, csak azt hitte és most megy a dühöngés. Nem Linux ez, hogy szívassa az embert :-D
Ja, a "milyen SSD-t használsz, most egyik cuccom folytattam, ott célirányosság volt az olcsó:
Jó eséllyel ez sem fog csak úgy megdögleni. Egyéb cuccaimban az 1-2 gigásak most már 5 évesek lesznek, ott ugye a százalékos írás elvileg még jobban nyúvasztja, de még meg vannak. Meg is lesznek.
Az jó volt, mikor jelentkeztem 3 napos PowerShell alapok tanfolyamra. Első nap már kussoltam rendesen, mert délutánra teljesen elvesztettem a fonalat. Később kiderült, hogy összekeveredett valami és expert++ volt az egész :-D
Kinek mi a cég, nyilván nem rendes domainos. Amúgy szoktam látni ilyesmiket. Nem is tudom érdemes-e ilyesmiken hisztizni, persze minden tudásnak van határa és van fentebb, de aki nem érti a 10.x-es hálózatot, vagy egyáltalán azt, hogy 192.168.0.x helyett is van élet, az inkább ilyesmiket és kicsiket se nyomkodjon.
Ebben a mondatban elsőre nem találtam az értelmet, és nem biztos, hogy ez az én hibám. Aztán tovább keresgéltem, és rájöttem, hogy mégis van értelme, csak éppen nem úgy, ahogy Te gondoltad. Az igazság inkább ott van, hogy ha kap plusz 4 Gigát, akkor valóban nem fog többet megállni a rendszer helyhiány miatt, se kicsi, se sok, se semennyi idő alatt. Legalábbis nálunk egy XP aligha.
Amúgy "cégeknél" mekkora C: ajánlott? Mindenhol más, mi
Persze, nyilván függ attól, hogy hány program kerül a gépekre, és mik azok. Nálunk, ahol a legtöbb gépen nincs sok extra program, egy XP-nek bőven elég 20 Giga, a 7-esek inkább 40-et kapnak, a 10-esek pedig inkább 60-at vagy 80-at (kivéve azokat a gépeket, amelyeken annyira lecsökkentettem a C méretét, amennyire csak a Lemezkezelő engedte, hogy még véletlenül se tudja letölteni a nagy méretű és a beállításokat nagy valószínűséggel elkúró funkciófrissítéseket).
A linkekben lévő mikroszoftos EXE-t nem találtam meg a Win7-emen, de az SC.EXE végül eredményre vezetett. Először parancssorban írtam neki amit kell, de Acces Denied (5) -lett. Angolnyelvű fórumon találtam tanácsot, "Run As Admin", de persze akkor hogy írom be neki a paramétereket? Csináltam egy batch fájlot benne az SC.EXE és a paraméterek és ezt futtattam meg "As Admin", ami működött - SUCCESS üzenettel futott. A szervizek közt ott van aminek lenni kell, azaz az én szervizem, és bár elindítani még nem tudja valami kín miatt viiszont igyekszik, húzza a csíkot és majd fényesitem a megoldást, ... de amiről a kérdésem szólt az rendeződött - mégegyszer köszi az útmutatást.
Szerintem nem biztos, de mittomén. Ezek meggyőzőbbek és ifjúság is olyan, mint az indiánok. Occsó, de ja. Ellenben nem vitatkozik, mint én, mikor azt mondják, hogy van pár túlóra, migráció, 1-2 hét és utána minden jó lesz. Mi már tudjuk, hogy ezzel akár 6 évig is lehet szopolni :-D Kemény dió. Én meg már esküvői videókat is csináltam haverral közösen, de mire belejöttünk arra feladta....
Ugyan, én tíz éve azt látom, hogy hova hígul ez a szakma. A világot és újat nem értő idősödő, dörzsölt, de meg nem értett vén rókákkal és a feltörekvő, azt hiszi, hogy okos wannabe sysadminokkal. És ezek ellenében a szoftvergyártók a mindenféle csodás fantazmagóriáikkal. Én csak néha hátradőlök és élvezem a műsort, olykor mély megnyugvással tudomásul véve, hogy kezdek az említett vén rókák közé tartozni. :-)
Sógor beugrott, mert az előző telefonja elhasalt és kapott újat. Nem nagy vezető csak olyan közepes, ezért neki már beállítják a telefonját, céges emilt, ilyesmi. Megkapta a telefont, kérte az ottani infós kollégát, hogy a privát címét is állítsa be, mert egy csomó telefonszámot oda is mentett. Az infós elhajtotta, hogy most nem ér rá.
Megkaptam a telefont.
- telefonon egy frissítés sem volt lefuttatva
- céges emil beállítva kézi frissítésre
- névjegyzék mentés beállítva a kamu gmail címre, amit a telefon beállításánál létrehoztak
- 4 asztalon elosztva 12 ikon, gondosan
- rögzített sávon play áruház, fényképezőgép, gyári böngésző, telefon
15 percbe telt, két újraindítással és a duplázódások kiszűrésével együtt.
Amíg így telepítenek nyomtatót, így állítanak be telefont céges informatikusok, addig lesz melónk és igenis nagyképű leszek ezekkel.
Van egy kiváló programom amit magamnak írtam, a lényege az, hogy időnként kommunikál, például elküldi a gép IP cimét emailban meg FTP-vel a szerveremre - primán fut, StartUp-bol indul.
Szeretném ha ez a program háttérben szervízként futna (ne lehessen egyszerűen becsukni), de még sosem csináltam ilyet - a neten csak olyan információt találtam, hogy miként kell leállítani v inditani az ilyeneket, de azt tudtam eddig is.
Egyáltalán kell-e valamit speciálisan a programomba írnom, vagy operációs rendszer beállitási kérdése az egész?
Az oprendszer Win7 ultimate 32 bites, a program pedig "Harbour 3.2"-ben van írva ami tulajdonképpen Borland C++ 5.5 ...... de nem szivesen irnék részleteket C-ben, csak ha muszáj ... de akkor igen. A program néha meghiv más programokat is, mint pl Curl, WinScp, mailsend, 7z.
Előre köszönöm ha valaki pár szóban utat mutat, az is jó ha már volt róla szó valahol, vagy egyáltalán merre keressek információt, netán példákat. Tehát az egyetlen problémám a szervízként való futtatás.
Kérdeztem is, hogy kinek mi az átlagos. Mondjuk ha ilyen 4 gigákat kell tologatni az sem mindig kellemes. Semennyi idő alatt áll meg újra. Amúgy "cégeknél" mekkora C: ajánlott? Mindenhol más, mi :-D
A 300 is Giga? Mert szerintem arra sem gondoltak valami sokan...
Amúgy meg a Te táskádban lehet, hogy mindig ott van. Az enyémben viszont nincs, mert általában nincs rá szükségem. Főleg akkor nincs, amikor az újabb gépek már 500 GB-os lemezzel jönnek, és annak többnyire csak egy töredékét használjuk ki.
Ugye, ha nem lett volna előre c: meghajtó, akkor azon most +8 giga lenne. Igaz az sem valami túl sok... Ezért nehéz tervezni és akik kardoskodtak a kötelező C-D partícionálás mellett, azok sem tudják megtippelni úgysem, mert jön egy Sims, meg új iPhone, aztán +30 giga adat simán hozzáugrik. Ésvagy.
Igen, ezt láttam. Nem is kérdeztem semmit. Csak reagáltam arra, hogy Szerinted gyorsabb lementeni az egész D-t (bár persze kérdés, hogy éppen van-e hová), majd a C megnövelése után visszamásolni. Én meg megírtam, hogy sokkal gyorsabb az a tologatás. Éppen ma csináltam egy gépen. XP volt rajta, kevés volt a hely a C-n, a D-n meg volt vagy 8 GB szabad hely. 4 GB-tal feljebb toltam az elejét, és azt a négyet hozzáadtam a C-hez. Ez két művelet, ami összesen 2 perc 56 másodpercig tartott. Ha a teljes D-t le akartam volna menteni, az önmagában jóval tovább tartott volna.
Köszönöm a válaszotokat!Meg is csináltam a partíció átrendezését!
Van még egy problémám: Az egyik Win7 Pro a másik Win10 pro -s gép. pl Mind a kettőnél az a gond, hogy nem talál meg bizonyos fájlokat, vagy outlook alatt pl a leveleket.Esetleg napok óta indexxel az egyik gép, de ha végez is akkor sem talál meg mindent. Próbálkoztam az index újraépítésével. A win10-es rendszer csak pár hetes.Nem tudom mi lehet a gond, sem hogy merre tovább...
Oké, megtaláltam a neten némi keresgélés után. Eszembe nem jutott, hogy nem elég azt az Asztalt büzgetni, ami a Sajátgépben látszik a Kedvencek alatt, hanem ki kell tallózni a felhasználó profil könyvtára alatt az Asztal/Desktop-ot, és azon kell beállítani. Ugyanis az előbbinél is be lehet állítani a helyet (Cél), és ekkor van az, hogy nem jeleníti meg az Asztalon azt, amit erre a helyre mentünk. Ellentétben például a 10-essel, amiben ez már simán működik.
Így kezdtem a példát, hogy a D: elejéből nem tudsz elvenni és a C:-hez toldani, csak sok adat tologatással. Akkor meg már egyszerűbb lementeni, törölni, visszamásolni.
Az újabb Windows-okban már zsugorítást is tud a Lemezkezelő (bár arra nem esküszöm meg, hogy az elejéből is el tud venni). De nálunk még több régebbi van, és azokon általában a Minitool Partition Wizard-ot használom. Van belőle home edition, az ingyenes.
Lófütty! Az igaz, hogy ha marha sok adat van a D-n, és vagy 40 Gigával akarod feljebb tolni, akkor általában nem két perc lesz, de azért nem is tart órákig. Nekem eddig még mindig ment pár perc alatt az ilyesmi. Negyedórás "menetem" még soha nem volt.
Az is fileokat másolgat, csak nem mindig megy teljes AHCI/DMA módban, amit bír. Akkor mitől lenne gyorsabb? Töredezettség miatt néha pont azért lassabb, persze attól függ mekkora fileok, mennyi hely van rajt. Meg szokott vele szenvedni. Bár végeredmény ugyanaz lesz, de tuti nem negyed órás ez sem.
a meglévő telepítés esetén a win könytárát kiüríti, vagy az újat windows000 alá rakja
Az utóbbi már egy mínusz...
a program filesban csak felülír
Aha, és ettől már telepítve lesznek a régi programok az újban? Szerintem nem.
a felhasználói mappákban a neveket békén hagyja és az összes létehozandót kiegészíti egy számsorral (meg nem mondom, hogy gépnév, vagy telepítés azonosítója)
Még egy mínusz...
Win 7 pedig elrakja szentháromságot (win, users, pfiles) egy windows.old mappába. Minden felhasználói adat megmarad érintetlenül, mindkét esetben.
És a programokkal mi a helyzet?
Én megjavítani szoktam a rendszert, mert érdekel, mi volt a baja.
Én is, de inkább azért, mert az általában sokkal gyorsabb (bár engem is érdekel, hogy mi a hiba oka). De ha nem megy olyan könnyen a helyrepofozás, akkor még mindig inkább a helyreállítás egy jó mentésből, mint a teljes újratelepítés.
Ezen én is meglepődtem. 10 éves Samu multi cucc, előre tippeltem, hogy nyomtatni talán lehet vele, de szkenner tuti szopó. Erre USBn bedugjuk, Win10 felismerte, alapján nyomtat/szkennel.
Az ssd-nek semennyi hangja sincs, (van akit a 2,5-ös hdd surrogása is irritál) a vonaton is nyugodtan lehet használni, nem árt neki a zötykölődés, ahogy egy tabletnek, telefonnak sem. A prociventillátorral nem lehet mit kezdeni, vagy passzív módban használva kitolni a beindulását, vagy drága pénzért ventillátor-mentes figurát venni.
Pont ilyet keresek, de melyik vált be nektek a legjobban? Semmi másra nem kell(ene) csak erre.Mozgatni a meglévő particiókat pl egy átmásolt rendszer esetén mikor nagyobb lett az új meghajtó és utólag kellene módosítani. A Windows gyári nem támogatja sajnos.
1. 120asra 4ezresért azért kíváncsi vagyok. Feltéve ha nem átverés.
3. biztos van, max. nem tudjuk és nem futottunk bele, de azért ismerős cégeknél lehet informálódni a gariban visszahordott cuccokról. Szerintem bírják.
Lakást fűteni pont nem jó, kicsi, könnyű, minimális a fogyasztása.
Kár ennyire leadni a színvonalat, akinek eddig csak úgy szó nélkül SSDre cseréltem a cuccát az utána mind örült.
Ha csak arra, hogy a telepitett programokat gyorsan be lehessen tolteni, akkor 120-as elegendo lenne, korabbi win7-nek progikkal egyutt 50 GB volt a merete, linuxnal 20 GB volt az egesz.
5 évre gondolkodsz előre. Így is elég?
Errol nem esett szo, pedig biztosan van olyan gyarto vagy tipus, aminel a doglesi rata magas.
Van, de ha utánaolvasol, kb. két perc, hogy kiderítsd melyik ajánlott és melyik nem. Nálunk Intel, Kingston, Samsung megy, de a saját gépemben még egy öreg OZC is van, ezek közül a Samsung még mindig.
biztos van mas szempont is, meg csak most kezdek olvasgatni, mire is jo egy ssd a gyorsitason tul - futi a lakast? kell neki kulon ventillator, nagyobb tapegyseg?
Kevesebbet fogyaszt, innentől kitalálod a többit is.
Nem akarok mindenkinek valaszolni, es nem preferalom Jahnot, hogy mindig az overe valaszolok, a legfrissebbre kattintottam.;)
1. ar
Nem hiszem, hogy ez a mervado, illetve nem onmagaban.
120-asat pl. akarnak adni 4 ezerert meg 20 ezerert is.
2. meret
Ezzel gondban vagyok, a kerdes, mire kell a ssd. Ha csak arra, hogy a telepitett programokat gyorsan be lehessen tolteni, akkor 120-as elegendo lenne, korabbi win7-nek progikkal egyutt 50 GB volt a merete, linuxnal 20 GB volt az egesz.
3. technika
Errol nem esett szo, pedig biztosan van olyan gyarto vagy tipus, aminel a doglesi rata magas.
Az ujaknal persze ott a lutri, hogy mennyi ido mulva derul ki, hogy mekkora a doglesi rata?
egyeb?
biztos van mas szempont is, meg csak most kezdek olvasgatni, mire is jo egy ssd a gyorsitason tul - futi a lakast? kell neki kulon ventillator, nagyobb tapegyseg?
Sajátomon a 240esen elférek, mellé van külső vincsi a huncutságaimnak és kész. Másik laposomban már az 500as feszegetem és ahhoz is van 1 terás külső HDD. Karaokés / videójátékos multicucc. A másik videójátékosba elég a 120 gigás. A sokadik kevésbé hordozhatós videójátékosban 1 és 2 gigás SSD van, szétherélve nagy szorosan ráférünk, csak a seggébe kell egy 32 gigás pendrive a tuti élethez.
Azért lenne értelme, mert gyagyás kolléga kis méreteket hagyott ránk és folyamatosan szopolukn a hellyel. Aztán lesz sok más is, mert a másiknál a fizikai tároló határait feszegetjük. Legalább nekem nem kell vele szívni, mert annyian beleszóltak, hogy akkor hátrébb is álltam, fejtse meg más. Mondjuk ha megáll, akkor engem fognak basztatni, ez ilyen :-D
Nem mindig van olyan, hogy "nálunk" de saccold be. Odaadja a szomszéd a 15 éves lány laptopját, semmi extra nem kell, csak menjen évekig. Mekkora C: kell?
Én most azzal, hogy egyik cégnél az adatbánya csak egy LDF fájlja 113 GB-ra növekedett, miközben az összes többi LDF + DBS nincs 40 GB. Gondolom, sejti, hogy hiába tömöríteném, korlátoznám, curvára nem akar csökkenni a mérete felszabadítás során sem. Aztán most vagyok vele úgy, hogy szólni kell a Serpásoknak, hogy inkább basszák el ők, mint én, mert ők meg is tudják javítani.
Mi most egy érdekes dologgal szívunk(Outlook archivok költöztetése menetben), ha az első javaslat szerint újratelepítenénk és nem problémát keresünk, akkor 60-70 telepítést nyernénk meg, most meg úgy tűnik, hogy egy scripttel megoldjuk.
Én megjavítani szoktam a rendszert, mert érdekel, mi volt a baja. Ha nagy ritkán újra kell rakni, akkor az XP a meglévő telepítés esetén a win könytárát kiüríti, vagy az újat windows000 alá rakja, a program filesban csak felülír, a felhasználói mappákban a neveket békén hagyja és az összes létehozandót kiegészíti egy számsorral (meg nem mondom, hogy gépnév, vagy telepítés azonosítója). Win 7 pedig elrakja szentháromságot (win, users, pfiles) egy windows.old mappába. Minden felhasználói adat megmarad érintetlenül, mindkét esetben.
Na, ezt gondoljuk újra. Ha kinövöm a C:-t, ami tapasztalatból bazi nagy is lehet, akkor lementem a D:-t, letörlöm, kiterjesztem a C:-t, megcsinálom a D:-t és visszamásolom? Üzemórában elég kemény. Szoktam szopni ilyenekkel. Meg azzal, mikor fórumokon azt írják, hogy esxi alatt is meg lehet csinálni :-)
Ennyit a pár percről. Persze lehet okos cuccal kitolni a D:-t, elejére terjeszteni a C:-t, de az lassabb bír lenni.
Én meg ezt nem értem, mert azt tapasztaltam, amit írtam: persze, hogy ott lesz, ahová tettem, csak éppen ha mindent leteszek a Tálcára, akkor nem jelennek meg ezek az Asztalon.
Pedig az. Nem hallottam erről, és nem is keresgéltem ilyen megoldás után, mert a mentett rendszer visszaállítása jóval gyorsabb. De azért kíváncsi vagyok: hogyan megy ez?
Valóban kihagytad a szóközt, de amúgy elég lett volna csak a shutdown /s is. Legfeljebb várnod kellett volna fél percet, amíg elindul a rendszer leállása.
Mellesleg a parancssor ablak a 7-esben alapból a legkisebb betűméretre van állítva, azért olyan kicsi. Rá kell kattintani az ablak felső szélére a jobb egérrel, aztán Tulajdonságok, majd Betűtípus, és ott kiválasztani a megfelelőt. Sajnos ezt minden felhasználóval el kell végezni.
miből saccoljam meg, hogy G Jakab kisiparosnak mekkora C: meghajtója legyen?
Nem is tudom. Talán tapasztalatból? :-)
De most komolyan, nem értem, hogy ez miért olyan nagy gond, hiszen vannak olyan ingyenes programok, amelyekkel pár perc alatt feljebb lehet tolni a következő partíciót, és az így felszabaduló helyet hozzáadni a C-hez. Vagy ha a következőn is kevés a hely, akkor a harmadikkal kezdeni. Persze, csak addig, amíg van hely a lemezen. Ha nincs, akkor az ilyesmi tényleg problémás.
Ja, most már másik malomban őrölünk. A végén kiderül, hogy nem is búzát. Mi lenne, ha Minecraftoznál inkább? Ott tényleg azt tehetsz a kis világodban, amit szeretnél, senki nem fog beleszólni.
Néha meg Te nyomod így. XP alatt még nekem is voltak mentéseim a D:-n, de úgyis kellett valami adatot menteni, ha nagyon távol van és mindegy a cuccnak, akkor júzer is visszaállítja én meg távolról is befejezném, de aránytalanul sokáig tart és nem is nagyon volt rá szükség. Rendesebb júzereim hagytam meg, akik nem verik szét a gépet. Átnézni meg át kell, kedvencektől a fene tudja mit is, amit vissza kell kalapálni.
"ha az egész rendszerpartícióról készítesz egy lemezképet (mert azt a legegyszerűbb visszaállítani)" Céges vasakat nyilván lehúzhatjuk a listáról, de nekem a legtöbb cuccom 1 hét múlva visszaállítva már nem működne és ez a téma itt is előjön évente, hogy ha nagyon össze van verve akkor egy rendes telepítés biztosabb és tervezhetőbb. Meg persze ki az aki hetente elrakja a saját teljes c: mentését? Adatokat tök jól lehet szinkronizálgatni, pár perc alatt le is fut. De most tényleg, miből saccoljam meg, hogy G Jakab kisiparosnak mekkora C: meghajtója legyen? Főleg mert most örököltem 8 szervert, ami előző kolléga 40-80 gigásakat állított be és már napi szinten szívunk a hellyel, mert ugye "szervernek ennyi elég lesz". Aztán nem. És mit tudok vele csinálni? Heteket kellene vele melózni, de szép lassan átköltöznek másik vasra.
Ha könnyen szét lehet szedni, akkor azon sok adat lesz :-D Átlagon aluli lapos itt kezdődik és ebben még nincs semmi játék, 50 gigás iPhone mentés, telefonról fotók szinkronizálása és sok más sem:
Aztán jönnek a módszerek, asztali gép satáján nyilván gyorsabb (bár amennyire ezek szét szoktak hullani file-ügyben, az néha nem egyszerű), de ez is koncepció kérdése, én vagy a lapos USBre húzom az SSD-t és utána cserélek, vagy berakom aztán USBről megy át a vincsi tartalma. Aztán a sebesség is sokszor leesik asztali vason is, mert az olyan. Ha sokat kell egyszerre, mert most pld. kellett 14 egyforma, akkor azt rálógattam asztalira és eleve a mentésből ment folyamatosan és csak az SSDket cserélgettem. Laptopnál a fene sem kapcsol be még egy vasat, meg kábel, billentyű, monitor, izé. Laptop úgyis ott van, nem szerelem át kétszer, sarokban nem kér enni ha nem időre megyünk.
Elhiszem, hogy meg tudod oldani, de azért mégis egyszerűbb, ha külön partíción vannak. És a rendszermentés is sokkal gyorsabb, legalábbis akkor, ha az egész rendszerpartícióról készítesz egy lemezképet (mert azt a legegyszerűbb visszaállítani). A C meghajtót pedig már eleve akkorára méretezzük, hogy gond nélkül elférjen rajta a rendszer a programokkal együtt legalább jó pár évig. De ha később mégis kicsinek bizonyul, hát át is lehet particionálni a lemezt. Vagy ha már úgyis elég öreg, akkor kicserélni egy nagyobbra.
Főleg asztali gépekről beszéltem ahol nem a szétszedés összerakás ideje a meghatározó..
Átlagos laptop alatt az 1-2 csavarral oldható fedőlap után cserélhető meghajtó volt értendő, nem azok amelyeket ripityára szét kell szedni (pattintósburkolatok szétszedése, billentyűzet kibontása, szalagkábelek oldása, stb) az extra helytakarékos kialakítás miatt.
Átlagos laptopról volt szó, azt meg mindenki úgy magyarázza, ahogy akarja. De akkor határozzuk meg. Én leírtam a sajátom könyvtáraim méretét, írtam céges postafiókról, találjuk ki. Vannak rá nemzetközi statisztikák, de akkor mi legyen? Hova telepítsem a Simset?
Megoldom én azt másik partíció nélkül is. Ha borul akkor vagy a titkosítós basz visz el mindent, vagy a vincsi dől el. Aztán ilyenkor lehet 2 év múlva szívni, mikor kicsi a C meghajtó.
Nem érti a desktop fogalmat, a C:-t, nem érti mi az a klónozás.
...
ezek a macskajancsik itt osztják azt a keveset ami jutott nekik.
Már korábban is gondoltam arra, hogy meg kéne kérdezni, mondták-e már rád, hogy nagyképű köcsög vagy, de most már úgy vélem, ez teljesen felesleges. Inkább azt kellene megkérdezni, hogy hányan mondták, és miért nem sikerült értened belőle.
"Igen, némelyik gépen ilyen átviteli sebességet is el lehet érni, de azért nem mindegyiken"
Igen pontosan erről beszéltem. Szó sem volt "mindegyik"-ről. Én elmondtam hogy az 5-6 éves gépemen ennyi (nyilván én használom tartom karban). Ő meg azt hogy nála 3 óra..
A beszélgetés onnan indult hogy kell e SSD a gépbe.. Én már 5 éve is szükségesnek tartottam (azért vettem ssd-vel a gépet), az itteniek még ma is feleslegesnek tartják az ssd-t mert olcsóbb egy 5400-as low cost hdd, én nem terveznek 5+ évre, csak 1 re, és a felhasználói élményre is tojnak, hisz nem nekik kell használni.
Hogy minek más? Például azért, mert sokkal egyszerűbb az élet, hogyha a rendszer és az adatok (no meg jó esetben a beállítások) két külön partíción vannak. Ilyenkor ugyanis a rendszer sérülése esetén úgy lehet azt visszaállítani (vagy újra telepíteni), hogy az utóbbiak nem vesznek el vagy sérülnek meg. Tényleg azt akarod állítani, hogy Neked ez új dolog?
Igen, némelyik gépen ilyen átviteli sebességet is el lehet érni, de azért nem mindegyiken.
Amúgy a felhasználók nem mindig fogadják meg a rendszergazda tanácsait. Ezért is bírom a Windows 10-ben, hogy abban már nem csak hogy be lehet állítani, hogy a D: meghajtón legyen az Asztal is, de meg is jeleníti az Asztalon azt, amit oda mentenek vagy másolnak (ellentétben például a Win 7-tel). Ez azon kevés dolgok egyike, amiket bírok a 10-esben.
Nem csak a tavalyiakról beszélek. Már nem tudom, hogy melyik funkciófrissítés volt az, ami vagy 10 GB-ot foglalt el a lemezen. És persze jó sokáig tartott, amíg települt. És igenis elég nagy probléma némelyik felhasználónál, ha éppen nagyon dolgozna a gépen, de nem tud, mert az pár óra hosszat vacakol egy funkciófrissítés telepítésével.
Amúgy igen, az utolsó ilyen hosszabb frissítésem olyan volt, hogy a szűz telepítés után frissítettem a 1803-ra, mert ami a lemezen volt, azon nem tudtam beállítani pár dolgot, amit szerettem volna.
Egy klónozás nálad lehet hogy "3 óra meló gépenként", de van akinél csak negyed óra.
Az eddigi válaszokhoz hozzátennék még két esetet. Az egyik: egy viszonylag gyors gépen a második (szintén SATA) HDD-t rádugva az alaplapi vezérlőre, a Macrium Reflect program valóban 10-15 perc alatt el szokta végezni a klónozást.
És a másik: nemrég kipróbáltam, hogy egy Icy Box Clone Station nevű klónozó (nem kell hozzá számítógép, csak beleteszed a lemezeket, és gombnyomásra másolni kezd) mennyi idő alatt tesz át egy 10-est egy SATA lemezről egy másikra. Az eredmény: 70 percig tartott, amíg végzett - igaz, ennyi idő alatt három példányt másolt, mert a forráslemez mellé még ennyi céllemezt lehet beletenni.
Nem a szem, hanem a középre kirakott kicsi ablak, amibe kirak 20 oszlopot amit ide-oda kell tolgatni, de az ablakot nem tudod teljes képernyősre tenni. És oszlopok szélessége 4 karakter a tartalom meg 15.
Ne is mond. Ráadásul alapbeállításban valami marha szerint az a jó, ha az az oldalsó csúszkapöcök elrejtődik, csak akkor látszik ha odalöksz egérrel. Szerencsére ez a fasság már kikapcsolható.
"a könyvelőprogi parancssoros felületen megy, a 32"-os képernyőn, 1/3-nyi ablakban"
És?
Annak legalább van magyarázata.
Annak viszont semmi értelmes oka nincs, hogy a köcsög vindózer saját beállító-ablakainak zömét a mai napig nem lehet átméretezni, úgyhogy a félasztalnyi böszme monitorokon bogarászhatc a tenyérnyi budiablakocskába', ahol két qrv@ mezőt nem lehet olyan szélesre kinyitni, hogy egycerre lásd őket.
Hogy szakadt vóna annyába a feje az összes idióta dizájnerüknek.
Bármilyen verziójú Windows alatt, ha a Lemezkarbantartó alkalmazással töröltetni akarom a "Windows Frissítési naplófájlok" nevű tételt, akkor annak lehet-e, vagy nem lehet-e olyan későbbi káros következménye, hogyha bejönne egy rendszerhiba, és a Rendszer-visszaállítót kell használnom a hiba elhárításához, akkor a törölt naplófájlok híján a Rendszer-visszaállító nem boldogul a feladatával, és marad a hibás rendszer, ill. annak telepítőprogrammal szükséges helyreállítása??
Néha pont ez a baj, hogy nem avul el, de azért akad benne némi okosság és elég sok szakterületre lehet tagolni még egy alap szerverüzemeltetést is, vagy akár a Csicsónak 1-2 termékvonalát, szolgáltatását, külön az adatközpontos cuccokat vagy bármit.
Ember. Az informatika az egy szakma. Ráadásul a legrosszabb szakma. Mert amig egy ács 20 évesen megtanulja a geréb kötést, azt fogja használni 40 év múlva is. De az informatikus minden tudása nullába avul 3 év alatt. Aki fenn akar maradni, az vagy napi 3 órát tanul, vagy az isten pénzét is elkölti folyamatosan tanfolyamokra.
Amit te kérdeztél, az nem volt kellően definiálva, ezért nem lehet megválaszolni.
Mindkét oprendszer felrakható, csereszabatosak, de az Apple csak hardverrel együtt ad el oprendszert és csak így licencelhető, máshova nem rakhatod hivatalosan. Ennyi.
Értem.Ezek szerint az alább felsorolt márkák (dell, asus, toshiba, hp, acer, lenovo, stb) direkt úgy gyártják a gépeiket, hogy azok legyenek kompatibilisek a Windows-al és ne a macOS-al?Ha pedig már fel van telepítve a windows a gépre mielőtt megvásárolnánk, akkor a licenszet már megvették Microsofttól?
Sziasztok!Nem értem,hogy a tömegkategória pc-ken (dell, asus, toshiba, hp, acer, lenovo, stb) miért csak a windowsot lehet telepíteni és miért nem a macOs-t is?A Microsoft szerződést kötött ezen pc gyártó cégekkel, hogy csak az ő operációs rendszerét használják?Vagy hogy működik ez ?
Meg a fene sem darabolja a profilt és rakja másik betűjelre. Amúgy is minek, ha azt is át kell másolni, mert egy darab fizikai eszközről beszélünk, amit cserélni kell? Lassan azon lepődök meg, ha 30 giga alatt van egy szifon mentés. És 20-40 gigás levelezéses profilok is vannak. 128 gigás SSD csak elsőre tűnt jó ötletnek, néha többen is használnak egy gépet, csiribiri. Itt ez a nagy "átlag" laptopnál meg Big Fish, Sherif photo, Phocus, egyéb alkalmazások.
Saját gépemen tényleg semmi nincs, itt ülök előtte és win, users, prfiles, doksik, all users: 122 giga. Ennél az ügyfelek elborultabbak, persze rágni lehet kinek mi az átlag lapos, itt van mellettem 4 másik ahol 1 gigába beleraktuk az OS-t, pár sallang meg penről fut, de úgy sem túl nagy. Kérdés minek szoptam vele :-D
Nem érti a desktop fogalmat, a C:-t, nem érti mi az a klónozás.
Minek vitatkozni tovább?
Benn a cégnél arany élet van, gépen semmi, SCCM telepítés az SSD-s gépeken 15 perc alatt kulcsrakész és jók is vagyunk.
De nem mindig gigás a hálózat, néha előfordul pst pár darab, pár telepített programmal, amik a fejlesztői környezetben tudnak viccesek lenni. De mostm egint azon beszélgetünk, amit mindketten tudunk csak Béluka szerint ez negyed óra és mi az SS vagyunk meg az ügyfél átbaszós számla gyár.
Ezek után segítsek itt bárkinek, amíg ezek a macskajancsik itt osztják azt a keveset ami jutott nekik.
Manapság a sallang miatt úgyis sok 100 gigás C: lesz, mert minek más? És akkor a Simset még nem emlegettem :-D És nem az elek... kezdetű könyvtárak foglalnak sok helyet, amit szintén oda kell tenni. Kivéve mikor nem, de utálok szopni, megyek a kisebb ellenállás felé.
Van ami csak ott működik, de ha a KGST elavult D: meghajtóhoz ragaszkodunk akkor eredeti példa miatt azt is át kell rakni, ami vagy 2 lépés és azért hosszú vagy egy lépés miatt, mert partíciókat fog méretezni.
Ezt a gépet igy kapta a lányátol vagy 4 éve, használtan, tehát az van rajta ami. Tudatosan ő semmit ne telepit. Vagy egy hete mondta nekem telefonba hogy ez az új tünet, ma ránéztem
OK parancssor már tiszta. Ha majd telefon és neki is kedve lesz, kipróbáltatom vele
40GB 5perc, 80GB 10perc; ha pedig rászoktattad az embereket hogy a dokumentumaikat a desktopra (vagy C-n bárhova) mentsék emiatt sokszáz gigás C kell, akkor az a te hibád..
Start menü, cmd, parancssorba beírja ezt. Ha azonnal lekapcsol, akkor egy picit előrébb vagyunk, mert a táp hibáknál még újra is indul a leállítás után rögtön.
Aztán meg kellene nézni, hogy a szokásos köröket megfutották-e telepítésnél. Fast boot kikapcsolva BIOS-ban, Intel Magnagement driver feltelepítve az Intel Rapid Storage istencsapásával együtt?
És ha még mindig nem, akkor is lesz egy csomó jó ötlet :-)
Mi több gigabyte? Talán egyszer volt nyár végén egy nagyobb, ami elvett tán fél órát is, az is verziótól függ. Meg amúgy is, lekapcsolod a gépet, most az utolsó haromhoz újraindítás sem kellett vagy bekapcsolás után pöcsölés, előtte azért akadnak zűrök, de ez legyen a legnagyobb baj az életben, hogy pár hetente valamire várni kell. Ami hol idő, mert éppen lekapcsolod a gépet és kicsit lassabban áll le. Szerintem Te a telepítés utáni teljes frissítésről beszélsz, az már kicsit mókásabb.
Jajj az a lassú HP. Ott én néha elő win alól csinálom, akkor kihozza a sata sebességét. Amúgy mindegy, általában el van a sarokban és úgyis 2 óra múlva veszem észre, ha végzett :-D
Akkor szájbarágósan. Nem három óra, hanem 1-2-3, körülményektől függően. Ha ez egy laptop, és csak USB ház van: az 2.0 esetén olyan 20 MB/s sebesség. Egy 100 GB körüli adattartalmú lemeznél-segítek kiszámolni, mert félek, ezt is elrontod: 5000 másodperc csak a nyers másolás. Órákra lefordítva körülbelül másfél óra. USB3 esetén sem lesz meg fél óra alatt, valószínűbb a háromnegyed, ez függ pár dologtól. Aztán, a merevlemez nem cseréli ki magát, ha ez éppen egy jól összerakott Dell Inspiron 15 R, akkor apróra szétszereléssel lehet a HDD-t kicserélni, ami újabb fél órás mutatvány a csavarhúzó kézbevételétől annak lerakásáig. Ezután még szükséges lehet ritkán hozzápiszkálni a rendszerindító területhez, meg a rendszer SSD-hez való finomhangolására. Innen lehet képzelni az összes többit. Van, akinél több, egyszerű asztali gép, SATA 3 és a 80 GB-ból úgy 20-40 GB foglalással negyed óra alatt készen volt az egész, miután fél óra alatt előkészítettem a három gép egyforma konfigurációjához mindent, és volt olyan asztali gép, ahol a klónozás, SATA porton keresztül akár win, akár más alól másfél MB/s értékkel zajlott le. Ez egy adott konfiguráció (HP Z440 és Intel SSD535) több tagján is így futott le. A számolástól megkíméllek ismét, 12 óra alatt végzett. Nyilván szélsőséges eset ez is, meg az is, ha minden együttállás esetén lefut az egész 15 perc alatt úgy, hogy a HDD-t csak egy fiókból kell kihúzni és a helyére betolni az SSD-t. Szerintem jó átlagot húztam, nyilván azért, mert sosem csináltam ilyet, vagy errefelé másmilyen az átlagos laptop, esetleg hülyébb a rendszergazda.
Tuti lesz holnap is pár gép, megnézhetem mennyi idő alatt mire jut. Éppen SSDsítünk pár régi kotvadék vasat. Ami amúgy nem támogatott és nem lehetne hálózaton, ezért az indiánjaim mindig basztatnak is, úgyhogy üzembe helyezés után lebontjuk és elrakjuk a cég másik részlegéhez, amit távolról nem látnak, ott meg a főnöke majd az asztali helyett laptopot kér így ugyanott vagyunk, mint az elején, hogy júzernek kellene egy laptop, de nem hagyják jóvá, így "találjatok ki valamit, csak dolgozni tudjon" opcióval már hatszor megkerülte a világot a vas majd újra kiköt a sarokban :-D És kezdődik előről.
Teljes rendszer, adatok klónoz HDD-ről, SSD átszerel, pár mindig fellépő apróság elrendez. Ez nem 15 perc. Ha van bitlocker TPM-mel, akkor még picit bonyolódik, ha AD-t és SCCM-et rendezel, akkor még egy picuri idő.
A rohadt nagyot akarok mondani srác meg csak a finom lelkére hivatkozik, pedig az SS- ért élőben már pofán vágtam volna.
Valamint a maradék adatnak hagytam ott egy saját vincsit, aztán másolgassa csak, majd visszakerül. Ha ezt kivárom, akkor az még 2 óra. Pedig nem tűnt bonyolultnak, csak aztán mégis. 240es SSDre. Következőt végig nézheted, csak drága az óradíjad és a végén még elbasznád.
Ingyen volt (na jó, ittunk pálinkát és kaptam fasza reggelit) de fél órával le is késtem miatta a saját bulimat, mert közben még a délelőttre tervezett haver jött egy szerverért, amivel fordulni kellett volna.
Persze, mert mondtál már ennél nagyobb marhaságot is, én meg csinálok vagy 30 ilyet naponta. Nyilván ostoba fajankó vagyok, meg az összes kolléga és nem értünk hozzá, és most bevágsz egy táblázatot, hogy mennyivel olvas az SSD és mennyivel ír, oszt két csúcsmodellnél ki is jön a 128asra, hogy meg van kb. 1 óra alatt és az az optimális eset. A nem optimális eseteket 158 pontban meg már nem lesz kedved felsorolni, főleg ha HDDről SSDre a leggyakoribb a történet, de még egy alap 10 gigás telepítő feltákolása is tovább tart. +sallang. Amit didyman abozásnak tart, aztán megint ez a baj, mikor júzerek olvassák ezt a 10 perceset és karácsonykor szépen el is volt 4órát a cucc csak úgy ott magában és nem értik, hogy igen ez szopás nélkül is sokszor fél napos dolog.
Egy klónozás nálad lehet hogy "3 óra meló gépenként", de van akinél csak negyed óra. (Egy átlagos laptotnál is csak fél óra, de mindenképp kevesemm mint 1)
Hm. A leglassabb, core2 alapú gépeink 80 GB-os lemezein sem tartanak ezek ennyire sokáig. Pár perc dolog van a frissítésekkel összesen, ha nagyobb léptékű, akkor mondjuk fél óra, míg egy új kiadás felmászik. Mielőtt Doky reagál, sietve hozzáteszem, hogy ezekre a gépekre egy fillért nem fogunk költeni már, mert portaszolgálatos, "néha valamit megnézünk rajta" jellegű a használatuk, tök mindegy, mennyi ideig tart rajtuk akármi, vagy hogy hogyan működnek, éppen ezért lettek Win10-es tesztkörnyezetek.
Nem egészen fél éve egy 120-as SSD árán majdnem lehetett venni 2 TB-os HDD-t. Bizony, nem siettünk cserélni. Mostanra konszolidált árak lettek, de gondolod, hogy akkor azonnal az összes gépbe belehajítunk egyet? Klónozással, babozással 1-2-3 óra meló gépenként, laptopoknál amúgy sem egyszerű mindig a gyári windows indítókörnyezetét átpakolni, és szintén laptopoknál nem feltétlenül lehet a HDD-t hova rakni, tehát ahol kell az 500 GB-1 TB hely, ott nem nagyon fogunk cserélni egyelőre. Gondolkozom még, mit is mondhatnék a skótozásra, talán jobb, ha nem viszonzom, de egy kicsit gondolkozz már el néha.
Nem sokat, hanem sokáig. Gyakorlatilag minden funkciófrissítés. Nem is tudnak pár perc alatt települni, mert több GB-osak szoktak lenni. Te talán csak SSD-s gépeken láttál eddig W10-et?
De nekem nem kell onedrive. A névjegyek se. Telefonnal sincs semmi megosztva. Gdrive-ot használok vagy ötöt, ha kell, belépek abba ami kell, hagyjon békén minden automata szinkronizálós hülyeség. Nem kellenek.
Hol lehet megnézni mi az aktív megosztott funkció?
Onedrive mondjuk teljesen jó adatot tárolni. Ne akard a telefonoddal megosztani a cuccokat, meg a fene tudja még mi. Névjegyek egyéb cuccok szinkronizálása bekapcsolva ugyanaz.
Random időközönként ezzel zaklat a w10. Jelszót nem változtattam, a skype is működik ugyanazzal. Úgy tudom semmilyen megosztott hülyeséget nem használok, és a skype sincs bekapcsolva automatikusan bejelentkezősre.
Ha rámegyek a hibaüzenetre, előjön a gépház megosztott funkciói, matat valamit és kiírja, hogy minden szép és jó. Pár napig elvan, aztán megint kezdi elölről. Semmit nem változtattam, jelszót meg pláne. Másnál is ilyen?