Micsoda megrendelés. :) Már kíváncsian várom! Fejben én is kiszerkesztettem egyet már. Amúgy - nem akarok hülyeséget mondani - de mintha az orosz handmade fórumonolyasmibe is botlottam volna már! De az már rég volt. :)
Rencee! Örülök, hogy megoldódott. A múltkor nekem is makacskodott, lehet nálam is a szösz volt a gond? Azért nem gondoltam rá, mert előtte fél órával volt átpucolgatva+olajcsere. De hülye vagyok! Hisz szözsölős anyagot varrtam! Hogy ez nem jutott eszembe? Végül kézzel fejeztem be, pedig nem varrok szépen még úgy se! :)
Timke! Aranyosak a tündérkék. Különösen a nagyszeműek tetszenek. :) Tényleg nagyon designosak! Ahány féle anyag, annyi féle baba, mégha a szabásminta ugyanaz is! Ez jól látható a közös varrásokon. Próbáld ki, bátran! Előre nem tudhatod, hogy hogyan sikerül. Nehogy lebeszéld magad! :)
Szerika! IO! De jó hogy kezdtek előkerülni! Remélem jól vagytok! :)
Már próbálkoztam baba varrással Itt a fórumon meg is mutattam de (talán szabásminta hiány miatt?) nem voltam tőle túlságosan elragadtatva, láttam én is azokat a hibákat amiket egy páran leírtak , csak még nem volt időm, energiám újra kezdeni ( nyári szünet 4 kis gyerekkel stb..) de most olyan szépséges babákra vágyom (és a lányom is olyat szeretne ) amit ti is mutigattok itt az oldalakon, na mindjárt itt a szeptember és hátha több időm lessz. A mostani filc babáim ötlete egyik lánykám pólóján található tündérke volt (az orra is aképen volt) csk kicsit tovább fejlesztettem. Lett egy test néküli kéz fej lább tündérem is csak ő nem lett lefényképezve ( korábban megmutattam a tesóját zöld tündérke néven)
Az sima trikóanyaga és babája válogatja. Vásárolt pamutdzsörzé helyett érdemesebb körülnézni a ruhásszekrényben: ha van olyan fehér, halványrózsaszín, bézs, barna pólód, amit már nem hordasz, de többször mostad, mégsem nyúlt szét és nem bolyhosodott ki, abba bátran belevághatsz.
Babatípustól függ, hogy elasztikusabb, vagy merevebb anyagból érdemes nekiállni. A nyúlékonyabb anyagokat nehezebb varrni és szépen kitömni.
Egyébként babát varrni könnyebb,mint babát szülni, szóval csak bátran. :D
És azzal jársz jó úton, ha próbálkozol, mint ahogy a képeken mutattad. fejben nagyon hamar el lehet szállni a művészbabákig, aztán az ember elkeseredik, ha az nem sikerül rögtön. Nekem az első próbálkozás után így került egy éves parkolópályára a babavarrási ambícióm.
Ha javasolhatom - és érzel kedvet hozzá- próbálkozz a topic korábbi közös varrásaival: azokban relatíve egyszerűbb babák vannak (könnyebben kezelhető vászonból és nem dzsörzéből), a képtárban sokféle értelmezést is találsz, s közben a technikád fejlődik.
A második képen a vörös hajú babád orrára azt hittem először, hogy az a lebiggyesztett szája. Ezekkel az arányokkal tiszta dizájnbaba. :D Én oda tenném a száját és nem foglalkoznék az orrával. ;) Aranyosak a kistündérek. :D
:D Naná, hogy meg tudod varrni! A kutyám 4-5 ilyen csireket végzett ki már, emlékeim szerint az említett testnyílás helyén volt a síp. :D Szóval.. vagy megcsinálod sípolósra, vagy egy diszkrét csillagocskát pöttyinthetsz oda. :) Még sárga frottírból is működne talán a dolog. Úg ykicsit jobban hajazna a liba ööö--- csirkebőrre. :)
Ismét kis segítség kellene! Sima trikó anyagból is lehet jó babát varrni, vagy teljesen más lessz mint ha kimondottan erre való anyagból készíteném. Egyenlőre csak itt a gép előtt fejben varrok, persze filcből készítgetek ezt azt , de az igazi baba legalább úgy várat magára mint amikór az igaziakat vártam, bár ez nehezebb "szülésnek" ígérkezik.
Igen!Szeretnék beszélni róla!!!Amúgy egy régi barátom adta le a megrendelést(,,Te oooolyan ügyes vagy,benned van minden bizodalmam,biztosan meg tudod varrni.....stb...,,),felesége részére lesz szülinapi ajándék.Valami közös emlék lehet,nem ismerem a részleteket.Tényleg.....vajon testnyílás szükségeltetik rá? :o
Bár hasonló problémám sosem volt, én biztosan plüssből vagy polárból veselkednék neki; a szakállkát, taréját és csőrét meg filcből lenne érdemes megpróbálni. Majd mutasd ám meg, ha elkészültél. :D
Sziasztok!Gumicsirkét kéne varrnom,textilből.Tudjátok,azt a kopasz,kutyajáték csirkét...Szembesült már valaki hasonló problémával?Kicsit gondban vagyok az anyagválasztással,meg a csőrmegoldással.Még csak tervezés szintjén van a dolog.Van ötletetek?
Hát, nekem a következő 100 éves tervemben szerepel :-)))
Megvan a magyar könyvem, megpróbálom nem elfelejteni, hogy behozzam a munkahelyemre - mert csak itt tudok szkennelni, - és vagy beteszem ide, vagy elküldöm mélben. De erre csak a hét második felében kerülhet majd sor, mert holnap unoka-felügyelek...
Tehát ha addig nem teszi be senki magyarul, akkor rám számíthatsz.
Akik mégsem, vagy a rossz idő miatt net közelben vannak, azoktól kérdezem:
valaki megvarrta már a TILDA-féle nyuszis képet? (csatolom). Azt szeretném kérdezni, hogy a nyuszikat milyen anyagból varrta és hogy a ruhája mekorra. Esetleg nincs meg a magyar nyelvű leírása valakinek?
Köszönöm a segítségeket. Valami szöszgömböc okozhatta a gondot, mert addig piszkáltam meg fújkáltam, hogy megjavult. Szállbeállítással próbálkoztam, de az nem segített neki.
Megnéztem, nem volt. Kérdeztem, nem valószínű, hogy lesz egyáltalán moheir fonaluk. :(
Géppel kapcsolatban nem tudom tudok-e segíteni, mert nem vagyok egy nagy szaki, inkább csak a magaméban is kontárkodom: nekem akkor szokott ilyet, ha nem megfelelően van beállítva a szálerősség - ezen egy rongyon való próbálgatással, állítgatással szoktam segíteni, esetleg véletlen nem megfelelő alsóorsót rakok be (valahonnan került hozzám más gépbe való, de sosem tudom melyik-melyik, ezért még nem távolítottam el őket), elbénázom az orsózást, nem egyenletesen tekercselem fel (mostanában ritkán), ha már olajat kér, vagy csak egyszerűen szar a cérna, mert ilyen is előfordul... Hirtelen ezek a lehetőségek merültek fel bennem. De még lehet alkatrészbibi is. Ez a legrosszabb eshetőség!
Van egy kis gondom a varrógéppel plz valaki sos segítsen. Kb 10 perc lett volna még befejeznem a varrást, erre elkezdte az alsó szálat begyűrni, nem varr és két három öltés után kattog, jobb esetben a tűt is eltöri. De alul egy szép kis cérna rózsát csinál. Próbáltam már ezt azt, de nem segít semmi, nagyon meg nem értek hozzá.
Még lehet el is jönnék hozzád kutyust varrni , de hétfőn elutazunk .., és csak 20-a előtt jövünk vissza... , de legközelebb is szólj , hátha akkor el tudnék menni én is ...
Nagyon aranyosak a mackók és az angyalkák is !!! :-)))
A napokban készítettem el az én kis francia bulldogom,ami/aki a varrási folyamat alatt is jókedvet generált.:)
Édes kis pofa. 19 cm magas ,tömör gyönyörke.
Úgy gondolom, sokaknak lenne kedvére megvarrni egy kutyust ,így jövőhéten csütörtökön, pénteken, szombaton és vasárnap szívesen látom azokat akik jelentkeznének egy röpke varrásra, alkotásra.
A fenti napok bármelyikére de 10.-től du 18h.-ig.
Kérlek ,amennyiben kedvet kaptál a kutyus varráshoz érdeklődj az :
artdollmaker@gmail.com mail címemen.
A jelentkezéseket e hét vasárnap estig várom, mivel anyagbeszereznem kell a létszámtól függően.
A kutyus szabásmintája is jár a tanfolyamhoz, amit a későbbiekben a saját ötleteid szerint is hasznosíthatsz!:)
Annyira nem sürgős, de ha utána tudsz járni, azt megköszönném nagyon. Illetve ha megtalálod a címkét én is utána tudok nézni. Már nem most volt, úgyhogy lehet, hogy nem járok sikerrel.
Nem jártam most arra, mert a gyerek beteg volt. :( A cetlijét még nem leltem meg. Ha meglesz, s megvan a márka neve, könnyebb keresni. Nem tudom lesz-e még, mert ezt kb. másfél éve vettem, végkiárusításban, féláron. Mivel csak most próbáltam ki én is, hogy ez miylen jól néz ki hajnak, azóta még nem kerestem. Jövőhéten ha arra járok megnézem. /Következő faluban lakom. :) Isten háte megett két településsel hátrébb. :D/ Amúgy a bontott fonal is kb. olyan göndör lesz, ha esetleg turkálnál egy gyapjú-, vagy mohairpulcsit, s lebontanád... :)