Keresés

Részletes keresés

RNK Creative Commons License 2009.10.30 0 0 121
Ez igen! nagyon jól haladnak! Mikor felhívtátok az Elephantot, akkor nem mondták hogy kb. mikor lesz kész?:D láttam a honlapon is van friss kép bár az 2 nappal korábbi mit amit felraktatok! de már ezen látható a különbség ...
Előzmény: Dewey Readmore Books (120)
Dewey Readmore Books Creative Commons License 2009.10.30 0 0 120
Hahó! Mindkét épület külső részein elég sok munkást láttunk (szigeteltek, vakoltak, festettek), és az épületek körül is sokan sürögtek-forogtak. Egy nem túl barátságos őr először leszúrt minket, hogy nem lehet itt fényképezni (természetesen kerítésen kívül voltunk), de felhívtuk az Elephantot, aki persze mondta, hogy fényképezzünk csak nyugodtan (az eredményt láthatjátok :), az őr is megnyugodott így, és mondta, hogy a régi munkások közül is egész sokan visszajöttek, szóval úgy tűnik, csak helyreállnak a dolgok.
Szerintem az A épület egyre szebb és egyre inkább olyan, mint a terveken! Nagyon jól eltalálták a színárnyalatokat, az a halvány krémszín is nagyon szép a valóságban, a kép nem adja olyan jól vissza. Na majd a B is ilyen lesz előbb-utóbb. Izgalmas :)
Előzmény: RNK (119)
RNK Creative Commons License 2009.10.29 0 0 119
jujj lemaradt! köszi a képeket!!!!!:)
RNK Creative Commons License 2009.10.29 0 0 118
ez igen!!! kívül haladnak:)! sokan dolgoztak? sok kocsi volt ott?
Dewey Readmore Books Creative Commons License 2009.10.29 0 0 117
Dewey Readmore Books Creative Commons License 2009.10.29 0 0 116


Dewey Readmore Books Creative Commons License 2009.10.29 0 0 115


Dewey Readmore Books Creative Commons License 2009.10.27 0 0 114
Semmi gond, csütörtökön megyünk arra, majd mi töltünk fel képeket :)
Előzmény: RNK (113)
RNK Creative Commons License 2009.10.26 0 0 113
Bocsánat hogy nem töltöttem fel képet de nem jutottam még el a házig!:(
Dewey Readmore Books Creative Commons License 2009.10.19 0 0 112
Aha! A B épület utcafronti része áll a legközelebb a szívünkhöz, de egyébként minden új képet szívesen látunk A-ról, B-ről egyaránt - köszi! :)
Előzmény: RNK (111)
RNK Creative Commons License 2009.10.18 0 0 111
A ház semmit sem változott szeptember óta!szerintem kedden vagy szerdán elmegyek arra csináljak képeket?
melyik rész érdekel jobban?:)
Dewey Readmore Books Creative Commons License 2009.10.18 0 0 110

Jaj de jó! szuper hír, köszi!

most nem tudunk semmi újat, az infókat a fórumról szerezzük be :) (csak annyit, hogy az ősz eleji bejárások idején már a B épület alsóbb szintjein is voltak ilyenek.)

Kevesebb mint két hét múlva végre mi is arrafelé járunk újra!!! már nagyon várom - én nyár elején láttam utoljára a házat -, majd teszünk fel képeket :)

Előzmény: RNK (109)
RNK Creative Commons License 2009.10.16 0 0 109
sziasztok!!

jártam arra éééésssss láttam munkásokat!!!!! jeeeee.........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
újraindult!!! legalábbis a látszat azt mutatja!!!

valaki valami újat?
RNK Creative Commons License 2009.09.30 0 0 108
Remélem hamar megoldódik ez a helyzet!Lassan már jobb hírek is jöhetnének!
Előzmény: Dain Bramaged (107)
Dain Bramaged Creative Commons License 2009.09.30 0 0 107

Megerősítették az őrzést. Az eddigi 1 őr helyett 2 őrbódé és 5-6 őr vigyázza, hogy ne bontsanak semmit vissza a vitában résztvevő felek.

A legfrissebb hírek szerint nem lesz generálkivitelező, hanem külön külön szerződik az Elephant a vállalkozókkal.

Dain Bramaged Creative Commons License 2009.09.25 0 0 106

Persze lehet, hogy csak azt mondják amit hallani szeretnénk!

Na de majdmeglátjuk!

Előzmény: RNK (105)
RNK Creative Commons License 2009.09.24 0 0 105
Én is hallottam olyat hogy január közepe van még mindig megcélozva ...
Örülök, hogy nem csak én hallok ilyeneket! ;-)
A kivitelezőről viszont nem tudtam semmit...
Dain Bramaged Creative Commons License 2009.09.24 0 0 104

Állítólag a Cord -Bau KFT. veszi át az építkezést. Az átadás-átvétel az egy 1-2 hetes procedura lesz. A váltás sem a határidőre sem a minőségre nem lesz hatással.

 

Állítólag!

Előzmény: RNK (103)
RNK Creative Commons License 2009.09.22 0 0 103
Sziasztok!

Tud Valaki valami újat??
RNK Creative Commons License 2009.09.16 0 0 102
Minden esetre látszik jó és friss infók birtokában vagy!
Ha lehet kérni máskor is közölnél ilyen pontos infókat?


Pláne hogy mikor lesz fővállalkozó vagy hogy mikor indul meg újra a dolog...

Előre is kösz!
Dewey Readmore Books Creative Commons License 2009.09.16 0 0 101

Sziasztok,

 

nyilván mi sem repesünk a boldogságtól, hogy mégis igazak a híresztelések. Kedves parafenomén, remélem, nem hat kioktatólag, amit írok, de "a stílus maga az ember", és ahogyan az információidat közölted velünk, abból a megfogalmazás módja alapján személyes sértettséget, megbántottságot és negatív érzelmeket lehetett kiérezni, nem pedig tárgyilagosságot és objektivitást, személy szerint én épp ezért is fogadtam kétkedéssel, amiket leírtál.  (Pl. angol nyelvű fórumokon "troll"-nak nevezik azokat a hozzászólókat, akik a semmiből feltűnve sértegetve, gúnyolódva szólnak a fórumozókhoz, és hozzászólásod hangvétele nagyon hasonlított az ilyen megnyilvánulásokhoz, ezért is reagált rá mindenki hitetlenkedve.)

Egy ilyen építkezés minden fázisát nehéz annak szorosan nyomon követnie, aki nem a szomszéd utcában lakik, ez még nem ok arra, hogy bárki bárkin gúnyolódjon...és talán naivitás, de valóban, bízunk a szerződés erejében, hogy az abban foglaltakat betartják, vagy érvényre tudjuk juttatni az abban vállalt kötelezettségeket.

A (valós, nem torzított) információk az építkezésről vagy azzal kapcsolatban mindig jól jönnek; e fórum is azért jött létre, hogy segítsük egymást e téren. Úgy gondolom azonban, hogy valamennyiünknek törekednünk kell arra, hogy mondandónkat lehetőség szerint úgy fogalmazzuk meg, hogy a személyeskedést kerüljük.

Dain Bramaged Creative Commons License 2009.09.16 0 0 100

Hát, ha mégis ide írogatsz akkor üdvözlünk a csapatban!

Te igenis érintett vagy illetve voltál az építkezésben. Talán Te vagy az egyik aki nem lett kifizetve, és most jól bosszút állsz?

Hidd el, hogy ez engem nem érdekel. Minden építkezésen vannak (Magyarországon) csúszások, viták szerződésbontások, nem fizetések. Fel vagyok rá készülve. Nem ez az első újépítésü lakás amit vásárolok. Nem érdekel, hogy az ÉPKER építi vagy más. Nem érdekel, hogy ki nem fizetett kinek és akkor annak miért nem éri meg felvenni még munkásokat. Van közöttünk egy szerződés, az abban foglalt kötelezettségek legyenek teljesítve, egyedül az érdekel.

Kb. kéthetente én is elmegyek arra, és mindig látok munkásokat. (Igaz a múltkor gyanús volt, hogy az egyik ember tálcán hordta a téglát. Lehet hogy az egy pincér volt és semmi köze az építőiparhoz!?) Te biztosan vasárnap voltál ott amikor senki sem dolgozott. Mindig látok haladást az épületen kívül is és belül is. Te tényleg fizettél azért, hogy bejuss? Te mekkora lúzer vagy! Elég lett volna megkérned J.bácsit.

Egyébként sajnállak és azokat is akik nem lettek kifizetve. Remélem mielőbb találsz másik munkát.

Addig is írogass ide!
Előzmény: Törölt nick (99)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.16 0 0 99
ÜDV RNK . Nahát mégsem egy másik építkezésről írtam?? Egy kicsit mellé fogtál azzal kapcsolatban is,hogy bevált az Épker! Mit kezdenél vele ha tudnád kitől vannak az információk???AZ had maradjon az én titkom!Különben meg inkább megköszönnötök kellene az infókat sem minthogy ocsárolni !!Mert úgylátom kissé oktalanok vagytok a leendő lakásotokkal való információk tudatában!!Először utánna kellene járni,hogy valótlant közlök -e veletek vagy valós dolgokat ! Nem??Aztán lehet véleményt írni!! Erről ennyit !! És ha lehetne mellőzni a személyeskedést !Én úgy érzem nem ártani akartam hanem segíteni illetve egy információt közölni veletek !Hiszen ti vagytok az érintettek nem én!!De itt ti úgy érzitek ,hogy minden rendben van mert nektek ezt mondták!Persze,hogy azt mondják amit hallani szeretnél !Ők sem a saját maguk ellenségük!!Nekik fontos az ügyfél!!Pláne most!! Mielőbbi költözést kivánok !
Parafenomén
Előzmény: RNK (92)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.16 0 0 98
Még annyit szeretnék hozzá szólni,hogy állítolag az Épker részéről /kinevezett/ fő építésvezető mióta elkezdődött az építkezés talán ha 10-alkalommal nézte meg az építkezés folyamatát!!!Azért ez egy kicsit morbid ,hogy egy felelős beosztásban lévő /fő-építésvezető/ ennyire le sz..ja és semmibe vegye az épíkezési folyamat halladását!!!
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.16 0 0 97
Üdv: mindenkinek!Nocsak nocsak!Látom mennyire árad belőletek a csupa jóindulat, és bölcsesség !Ja és az a mérhetetlen építőipari szakmai tudomány amivel rendelkeztek!Úgy látom egyesek /Dain Bramaged /személyeskedni is szeretnek !Azért veszem a bátorságot és teszem fel neki a kérdést,hogy miért kellene nekem máshová irogatnom??Én mint mondtam nem vagyok érintett semmilyen téren az építkezéssel kapcsolatban!!És lakást sem szeretnék itt vásárolni !!De azért ez mégis egy kicsit furcsa,hogy én mint kivül álló több információval rendelkezem mint te aki érintett vagy !Lehet hogy egy kicsit jobban kellene nyomonkövetned a leendő lakásod sorsát?? Csak úgy elárulom nektek,hogy kíváncsiságból ugyan én is voltam az építkezésen!Pár db ezresért a kapuk megnyílnak !!Akár előted is!Tudod pénzért mindent lehet kapni!! Ugye érted mire gondolok?? Ha már úgy is személyeskedünk akkor innen folytatnám RNK-val!Szóval 1.én egy szóval nem mondtam azt hogy a holding finanszírozza az építkezést! 2,A Zaragoza építkezésén az említett általad oly nagyrabecsült Épker-kft akkorát hibázott ,hogy talán még a mai napig nemtudtak beköltözni a lakók a lakásaikba mivel a teraszok burkolását olyan szinten elrontották ,hogy a 90 %-át újra kellet szigetelni és burkolni!Nem utolsó sorban szeretném megvédeni az alvállalkozókat azzal a tévhiteddel kapcsolatba miszerint !Itt nem is azzal volt a baj hogy az Elephant-holding nem fizetett az Épker fele!Hanem azzal,hogy az Épkernek élő szerződése volt az Elephanttal a garanciális javításokra !Ami ugye vonatkozott a Zaragozára is ! Miszerint ugye ezeket a lakásokat már át is adták !De a garanciális javításokra már nem volt pénze az Épkernek!És most számszerűen megnem tudom mondani neked,hogy hány lakás teraszát kellet javítani de ez összegben elég tetemes összeget képviselt!És azok a pénzek amiket az Elephant utalt a Vigora azokat apránként bele tették a Zaragoza garanciális javításaiba!És ennek a hiányát a Vigo ház ,és a Vigoházon dolgozó alvállalkozók,és azok munkásaik sinylették meg !! Ugyanis én ugy tudom,hogy elég rendesen spóroltak az anyaggal !Az alvállalkozókat pedig azzal tudták ottmarasztalni,hogy arra mindíg ügyelt az Épker ,hogy valamennyit azért utalgatott nekik!Na most kérdem én tőled!Tegyük fel te az Épker kömüves alvállalkozója vagy 15 embered van az Épker 30 napos utalással fizet a teljesített munka után /mint ahogy nem fizetett!!!/Tegyükfel 5 milla abból neked csak 1,5 -öt utal !De már három hónap eltelik és mindíg csak ugyan annyit utal!!Az épker szól neked ,hogy valószínüleg azért nemhalad a munka mert kevés az embered hozzál még 10-et!De ő már ekkor neked tartozik 10-millával !! Megmered e kockáztatni azt hogy felveszel 10 embert miközben még hasznod semmi nincs a vállalkozásból ???Addig a 15-embert fizetned kell !!Mert azt nem mondhatod nekik hogy nem tudsz fizetni mert az Épker nem utalt!!!Ők nem az Épkerrel szerződtek hanem veled!!Csak úgy elárulom hogy az Épker ezekkel a módszereivel építette fel a Vigo házat és ezzel a körbetartozási módszerrel tett tönkre nemkevés vállalkozót és azok dolgozóit és azok családjait!!És megmondom őszintén az Elephantnak már sokkal hamarabb kellet volna meghoznia ezt a döntést!!Mert most megint a Vigo ház és a leendő tulajdonosai sinylik meg!! ÜDV parafenomén Mielőbbi költözést kívánok!!
RNK Creative Commons License 2009.09.15 0 0 96
Sziasztok!

Ma voltunk bejáráson...
Tényleg felemelő érzés volt belépni az épületbe. Amit kértünk azt nekünk is megcsinálták. Részben be is volt vakolva a lakásunk. Sőt kintről már egy kicsit több szín is van rajta!

Viszont sajna rossz híreim vannak:
nagyon tömören leírva: parafenoménnak igaza volt...
Tényleg felmondták a szerződést az épker-rel tehát most nincs generál kivitelező.
Mint megtudtam az Elephant kifizette az épker-t csak az nem fizetett tovább az alvállalkozóknak azok kevés embert hoztak és nem haladtak olyan ütemben mint ahogy azt az Elephant várta volna ezért léptek hogy időbe elkészüljön az épület!
de valószínűleg így is kész lesz legkésőbb 2010 május 31 ig!
Viszont azt is említették hogy az épület készültsége elég jó!
Sajna így nem fogunk ott karácsonyozni és a szilveszteri buli is várat magára....:(
De a farsang....

Dewey Readmore Books Creative Commons License 2009.09.14 0 0 95
Hát ügyesen megfutamítottátok :)
Előzmény: RNK (94)
RNK Creative Commons License 2009.09.14 0 0 94
Hova tűnt parafenomén?
Dain Bramaged Creative Commons License 2009.09.12 0 0 93

Légyszíves ide írogass:

 

Topik parafenoménnek!

 

Üdv,

 

Dain Bramaged

Előzmény: Törölt nick (90)
RNK Creative Commons License 2009.09.12 0 0 92
szia!

Nem lehet hogy te más építkezésről beszélsz?

1.) Ha nem haladnak belül akkor miért van bejárás?
2.) MKB finanszírozásból épül (nem a holding pénzéből)
3.) A gépészet már rég kész van belül...(kaptunk róla papírt és kedden megyek ellenőrizni hogy minden a terv szerint készült e el...)
4.) Kapcsolót már 3 hónappal ezelőtt nem tudtam átrakatni mert kész volt.
5.) A gépész kivitelező kapja az év gépészkivitelezője díjat...
6.) Ha már aláírtuk a szerződést akkor miért mondanának mást az átadási határidővel???
7.) Ha az átadási határidő szerinted 2010 április vagy május még akkor is a szerződés szerint teljesítenek....:)!
8.) Amikor arra jártunk mindig rengeteg munkást látunk (lehet hogy nem mind kőműves bár ez lehet hogy abból is adódik hogy az épület RÉG szerkezet kész!:) )
9.) A Zaragózát is az ugyan ezzel a kivitelezővel csinálták gondolom bevált ezért van a Vigónál is itt....


Kíváncsi lennék hogy honnan vannak az információk...!


Kellemes napot!:)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!