Keresés

Részletes keresés

Zak 02 Creative Commons License 2000.12.02 0 0 17
Én mindig összeraktam a MAGYAR VÁLOGATOTTAT! Piros- fehér, vagy pedig zöld-fehér volt a gomb. Nemrég Találtam egy gombfocis honlapot, ahol le lehet tölteni egy játékot. Címe: www.date.hu/~nasa/foci.html
Én a haverommal egyszer játszottam egy UTE- Fradit (Barátságos mérkőzés, mert a bajnokikat mindig egyedül játszottam.). Én akartam lenni a Fradival, de megadtam neki a választás lehetőségét, és ezt megszívtam. A 16-17 csapat közül pont a "szívem csücskét" választotta. Én meg az "örök rangadó" miatt az UTE-vel voltam. Nyertem 4-1-re. Gólszerzőkre már nem emlékszem.
Az NBI végén "véletlenül" pont az UTE esett ki...
Üdv. Zak
birkut Creative Commons License 2000.11.29 0 0 16
Sziasztok!

Ahogy olvasom a hozzaszolasokat, ra kell, hogy jojjek, hogy eleg sztereotipikus volt a gyerekkorom. Ugy a 80as evek kozepen voltam 10-11 eves, vegul is az volt a gombfociszenvedelyem csucsa. (Be kell, hogy valljam, hogy Irapuato utan elment a kedvem attol, hogy Kepes Sportokbol kivagott focistafejekkel update-oljam a csapataimat. Errol persze nem a gombfoci tehet, de azzal a 0-6-tal valami megrendult bennem). Kb. 40-50 csapatom lehetett, sot, meg ma is megvannak, nem volt szivem kidobni oket (mint a 85-os Kepes Sportokoat es Labdarugasokat sem...)

Az elso csapatom nem is az enyem volt, hanem a batyame, de o annyira nem gyujtotte oket, talan ketto lehetett neki, mindeneserte hatarozottan emlekszem, hogy volt egy Jugoszlavia-valogatottja, a kapus Pancsevics volt, akirol az idosebbek azt meseltek, hogy egyszer kirugasbol lott egy golt (az igazi, nem a gomb).

Jatszottam masokkal, de csinaltam sajat bajnoksagokat is, 16 csapat, kormerkozes. A peldakep pedig Minyutti felugyelo volt, Tandori Dezso: "A Nagy Gombfocikonyv" trilogiaja kapcsan. Ismeri valaki? Minyutti felugyelo a "Vizivarosi egyik toronyhazanak tetoteraszan" az 1978-79-es idenyben lejatssza az angol bajnoksagot, 22 csapattal, a Mundial nagy sztarjainak reszvetelevel. Ott van Beckenbauer, az "oreg birka" Vogts, az Ipswich Town leszerzodteti az egesz brazil vedelmet ("nem lesz ez egy kicsit sok? Az_egesz_brazil_vedelmet??"), Pelé is ellatogat, es veszit a totoban. Szoval aki nem ismeri, az nezzen utana, talan meg megszerezheto, mindenki imadni fogja, aki szereti a gombfocit, es az igazi focit is. Mellesleg en ezuton megszerettem Tandori Dezsot.

Es ennek a konyvnek koszonhetitek a hozzaszolasomat is, 15 ev utan tegnap ujra levettem a polcrol, es meglepve vettem eszre, hogy meg mindig tetszik, sot! Es most gondoltam, beadom a keresogepbe, hogy "gombfoci".

Amugy meg ha lesz egy fiam, rahagyom a gyujtemenyemet. Legalabbis addig nem dobom ki, amig nem latta, hadd tudja majd, mirol beszelek.

Zslodosnak pedig szivbol drukkolok, hogy megtalalja a regi Fradit. Nagy kincs.

Zsoldos Creative Commons License 2000.11.28 0 0 15
Én is kb 15 éves koromban hagytam abba a gombfocizást. Az első csapatomat apámtól örököltem. Ez a 60as évek Fradija volt. Nem volt meg az összes játékos, nagybátyám azt mondta, hogy akkor darabonként is lehetett venni. Furcsa kemány anyagból volt az alja, sokkal nehezebbek voltak mint a későbbi sajátjaim. A fényképeket egy zöld műanyagkorong fogta az aljához. Néhány név: Albert, Rákosi, Dalnoki, Vilezsál(?). Hat mezőnyjátékos volt meg. A kapus egy régi spray nyomógombja volt. Alig játszottam velük, úgy féltettem. Mégis elveszett... Még abban bizom, hogy anyámnál egyszer megtalálom őket. NEM DOBHATTAM KI!!!
Később három haverommal játszottunk bajnokságokat. A csapatösszeállitások egy papiron voltak, a játékosokon csak egy szám volt. A mérkőzés pedig "életre-halálra" ment. (És a tanulás rovására...).
Azután jött a középiskola, majd elköltöztünk mind a hárman, és családunk lett. Nagyon ritkán találkozunk, és nem kerül szóba a gombfoci, pedig mindhármunk meghatározó gyerekkori elfoglaltsága volt.
A fiam most 18 hónapos. Alig várom, hogy felnőjön...
Garnett Creative Commons License 2000.11.27 0 0 14
Haverokkal én is szoktam még ma is játszani, igaz a havernak csak három csapata van, a Sallói és Horváth Feri fémjelezte Videoton, egy Eintracht Frankfurt olyan sztárokkal, mint Gaudinho, Dicknaut vagy Falkenmayer, és egy brazil válogatott Jorginhoval, Ronaldoval, Raival, Edmundoval. Nagyon ász meccseket szoktunk játszani, általában hat gólig játsszuk a meccsket, vannak olyan kiélezett küzdelmek, amik akár fél óráig is eltartanak. Volt már olyan meccs, ami negyed órán keresztül 5-5-re állt, és a végső "aranygólt" a kapus lőtte be. Nagyon cool a gombfoci, csak kár, hogy nem vagyok időmilliomos, mert egész jó kis bajnokságokat tudnánk rendezni a haverokkal.
Nekem nincs sok csapatom, csak egy általam készített Vasas, és az Aranycsapat.
G. Peti Creative Commons License 2000.11.27 0 0 13
Látom mindenki kb. 13-15 éves korában hagyta abba. Nekem az első 2 csapatom a Kispest (Brockhauser, Duró, Csábi, Illés, Sallói ...) és a Vác volt (Koszta, Répási, Füle ...). Asszem 9-10 éves lehettem.
Ernesto Serra Creative Commons License 2000.11.26 0 0 12
Én is nagy fanatikus voltam.

Első csapatiamat (Vasas és a Honvéd) olyan 5-6 évesen kaptam, eleinte a konyhaasztalon meg az előszoba padlón játszottunk, aztán kaptam egy gombfocipályát, felfestve fél osztály nálunk lógott, elég sok csapatom volt nekem is magasabbak, normál alacsony, minden féle.
Aztán egyszer egy régi film nyomán elkezdtünk rendes gombokkal játszani, ezt sokkal jobban szerettem, mint a boltban kapható csapatokat, mert egyrészt keresni kellett, melyik gomb alkalmas kapusnak, csatárnak stb. másrészt itt különbözőek voltak a játékosok, az én csapatomban pl. amelyik a legjobban csúszott, legjobban lehetett vele lőni, ő volt van Basten, egy teljes világválogatottam volt, cerzával a gombokon a számok, már nem emlékszem pontosan a játékosokra, de van Basten, Lineker csatársorom volt, Francescoli, Sztojkovics, Ruben Sosa is a csapatban volt pl. És természetesen én is közvetítettem a meccseket.
aztán 15 éves korom óta nem játszottam, de jó volt visszagondolni, lehet, hogy még megvan a csapatom :)

Zak 02 Creative Commons License 2000.11.26 0 0 11
Én még ma is szoktam játszani MBI-et! Megvan:
FTC
MTK
UTE
Vasas(sk)
DVSC
Győr
Videoton
Gázszer
NKanizsa
Nyírség
Haladás
BVSC
Siófok
KHFC
Vác
III. Kerület
DFC
Dunaferr
Manchester Utd.
Real Madrid
Belgium
Brazília('98-as csapat)
Franciaország
Norvégia
Németország('96-os)
Anglia
Románia
Üdv. Zak
!HAJRÁ GOMBFOCI!
Matyika_ Creative Commons License 2000.11.24 0 0 10
I'm home...
Mikor belekarcoltam a konyhaasztalba a két tizenhatost meg a felezővonalat, nem örültek otthon...15 éves koromba' hagytam abba, addig minden szünetben ment a cucc-a tanárok fele utált minket. Azóta csak egy nosztalgiabajnokságot tartottunk, meg néha ha ránkjön, előkapjuk (a csapatokat, mármint). De a 94-es marokkói válögatott meg a Wacky Racers FC mindenkit aláz!
_Balint__ Creative Commons License 2000.11.24 0 0 9
Sziasztok!
Én 13 éves koromba 4-5 osztálytársammal csináltunk bajnokságot bent a suliba. Minden játéknap vagy 5-10 meccset játszottunk. Mikor véget vetettünk a játéknak( nem hivatalosan) kb 125 ponttal vezettem a bajnokságot, másodiknak kb 119 pontja volt. Én Skócia nemzeti 11-ével játszottam. Nagyon király volt, de sajnos egyszer minden véget ér.
G. Peti Creative Commons License 2000.11.23 0 0 8
Dr.W.Gy: Én 10-12 éves koromban egész nap csak gombfociztam, ha partner nem volt, egyedül. Én is gyártottam csapatokat, köralakú papírt vágtam, arra írtam a játékos nevét és a csapat nevét. A kapust x-szel jelöltem meg. Ezt a papírt raktam a fényképes fölé. Egyszer egy egész Magyar Kupát rendeztem, az összes csapatot megcsináltam!
A VB is jó volt, főleg amikor Magyarország 7-5-re nyert Ausztria ellen.
Egyszrer egy BEK-ben Ajax Amsterdam-Szpartak Moszkva volt a döntőm. Tizenegyesekkel nyert az Ajax. A tizenegyespárbaj végeredménye 20-19 volt! Nem bírtam hibázni!
Előzmény: Dr.W.Gy. (7)
Dr.W.Gy. Creative Commons License 2000.11.07 0 0 7
En is nagyon sokat jatszottam. Volt egy zöldre efstett lakozott konhaasztallapom, felfestve büntetöterülettel, megminden. Sok csapatom nem volt, inkabb magam gyartottam öket ugy, hogy a Labdarugas meg a Kepes Sportban megjelent csapatkepekerol kivagtam a fejeket :-)
termeszetesen ma is megvannak a csapatok egy resze. Ket szokvanyos kivitelü csapat: a 80-81-es Fradi (mi mas) Nyilasival, Szokolaival, Rab, Koch, Judik, Kakas, Ebedli, Jancsika, Pölöskei stb. A masik egy Real Madrid: Gallego, Camacho, Stielike, Juanito, Santillana. Van meg egy masmilyen kivitelü (kisse magasabb) csapat: Anderlecht: Vercauteren, Czernatynsky meg masok (ez nem ju eszembe :-(
Nemreg jatszottam az unokaöcsemmel, remek szorakozas volt. En mindig elvetettem a körmözest es az extra szablayokat, nalunk csak annyi volt, hogy felvaltva kellett rugni. HA nem talaltad el a labdat, csak az ellenfelet, akkor szabdrugas volt, csakugy, ha a labda a csix tetejen landolt. Bedobas, szöglet es kirugas is volt. Regi szep idök.
G. Peti Creative Commons License 2000.11.07 0 0 6
Lurk:

Én is így voltam vele kb. 12 éves korig. Én is vezettem minden eredményt, volt BEK, KEK, VB, különböző országok bajnoksága stb.

Lurk Creative Commons License 2000.11.06 0 0 5
Nagyon jó topic!
Életem első szenvedélye a gombfoci volt. Úgy indult, hogy ovi után otthon avval játszottam, hogy ceruzákkal egy üveggolyót lökdöstem a szőnyegen, és ez volt a foci, de mikor beleállt egy grafit hegye a sarkamba, a mamám, miután az orvosnál kaptam egy injekciót, azt mondta, másnap vesz nekem egy gombfocit. Igy is történt, másnap megkaptam a spanyol és a francia csapatot. Később egy nagy deszkára rajzoltam pályát és azon játszottam. 30 körüli csapatom volt nekem is, nemrég hoztam fel őket a pincéből, hogy megnézzem őket újra. Általában saját magammal játszottam, 2x5 perces meccseket. Több világbajnokság is lezajlott a szobámban, amelyek minden fontos adatát (gólszerző, félidei eredmények) papiron vezettem. A legjobban viszont közvetiteni szerettem. Meccs előtt felsorakoztak a csapatok, eljátszottam a himnuszokat (értsd: énekeltem vmi halandzsát), gólnál a játékosok egymásra borultak, szóval jól elszórakoztattam magam. Aztán mikor nagyobb lettem, abbamaradt a dolog.
Sorry, ha mindez nem túl érdekes nektek, nekem ez jut a gombfociról eszembe.
kékkirály_d Creative Commons License 2000.11.06 0 0 4
Hát igen,én se vettem elő 16 éves korom óta...
G. Peti Creative Commons License 2000.11.06 0 0 2
Nekem kb. 50 csapatom van, de ezek majdnem minde megvannak. Kedvencem a 1995-ös EMDSZ-SLC.
kékkirály_d Creative Commons License 2000.11.05 0 0 1
Jelen!
Megvannak:
Aranycsapat
Dánia
Anglia
Franciao.
Németo.
DEBRECEN
FTC
UTE
Békéscsaba
Vác
Győr
MTK
Olimpai válogatott'96
ZTE
Skywalker. Creative Commons License 2000.11.03 0 0 0
Fogalmam sincs róla, de kap egy nagy 0-át!!!
G. Peti Creative Commons License 2000.11.03 0 0 topiknyitó
Megszállott gombfocisták hozzászólásait várom.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!