Bocsika, csak véletlenül beestem ide, de régen nekem is Skoda 120-asom volt. XIII. ker. Jász utcában, a Gellért Kft-nél mindig mindent kaptam hozzá. Tel: 06-1-3298056
A Kelet-európai Járműipar Gyöngyszemeinek Őszi Seregszemléjét most szombaton /okt. 9-én/ tartjuk a Camponában. Részletesebbenn a Trabant Wartburg Klub honlapján, a meghívót olvasva informálódhattok.
Nekem is van külön direkt kapcsolóm a ventillátorhoz, illetve a hőgombám is működik immár 2 éve. És olyan mázlim van, hogy a hőgomba 75 foknál kapcsolja a ventillátort, és ezáltal a 80 fokos vizemet szinte mindíg hűti. Többször megtettem már zsinorba 400 km. nyáron forróságban 4 fővelk telepakolva 120-as tempóval autópályán illetve a 4-es úton de soha nem forrt fel a vizem.
Apropó leírtam a Skoda Tuning roivatba hogyan lehet baromi jó fűtést csinálni a skodriba!
Akit érdekel olvassa el, és a ha kellenek képek akár mától is a /ganyaib@freemail.hu/címre írjatok és küldöm hogyan csináltam meg.
A hűtőventi kapcsoló igenis kötelező, szar dolog amikor ez miatt felforr a víz. Drága mulatság egy hengerfej síkolás. Nekem például fél évig bírta a hőgomba. Pl a kapcsolót meg lehet csinálni hogy gyújtás levétele után sípuló hangot hallunk ha be maradt kapcsolva, mint pl a világítás esetén :) Vagy ti is fényérzékelős lámpát használtok mert az is égve maradhat? :D
Én meg amoindó avgypk, hogy muszály neki múködni kézikapcsoló nélkül is. Eleinte nekem is voltak ilyen gondjaim, hogy rossz volt a hőgomba, de aztán vettem egy LADA gombát, és azüta semmi gond sincs. Régen a nagyöregek is ezzel jártak... Szóval szerintem tök fölösleges a kézikapcsoló.
Hüm..... Az a hűtő elötti gyári ventillátor kézi kapcsolója. A ventillátor ki/be kapcsolása elvileg autómatikusan történik egy termosztát vezérlésével, de mivel ez a termosztát gyakran ájul el, és nem kapcsol be, amikor kellene, ezért majdhogynem kötelező otthoni tunning a kapcsoló beépítése. Hátránya: nem megfelelő bekötés esetén ha bekapcsolva hagyjuk miután a kocsit leállítottuk, akkor szépen leszívja az aksit.
Gondoltam, hogy arról van szó. Én a kispókomhoz is olyat vettem először, de aztán állandóan leesett a tappancs. Aztán a bátyám hozott nekem a Baum*x-ból négy tappancsosat (az oldalamon találsz róla képet, ha esetleg érdekel - http://poetryatwinteam.fw.hu - hangsúlyozom kispolskis oldal), az jó. De - és most egy kicsit gusztustalan leszek (!) - be kell jól nyálazni, feltappancsolni és egy kicsit ide-oda tolni az üvegen. Kimegy alóla a levegő és nem dobja le...
Figyu próbáld meg Auto Varga-t Párkányban (00) 421 36 7511 540 beszélnek magyarul, ismerik az autót, és a hívás még olcsóbb, mint ha egy mobil számot hívnál. Ha van, és kell, akkor lehet, hogy a hó közepén megyek arra, és még el is hozom . ( ha addigra meg lesz a vizsgája az autómnak)
Ezt nagyon jól látod, félig-meddig.
Mindent magam csinálok általában. Már ha akad tenni való, mert az autómban nagyon kevés kilóméter van. Viszont csréltem már kuplungfőhengert ebédszünetben. :))
Szervízben még csak zöldkártyázás közben volt, meg egyszer futóművesnél, de ott nem értenek semmihez...
Köszönöm a sok segítséget, mert tényleg nem nevezném magam gyakorlott Skodribuherálónak. (Szerencsére.) Skodrimon nagyjából minden gyári.
A problémám, ami miatt bontót keresek, hogy a kilincs a kezemben maradt a télen, mínusz húszban... Szóval ami kéne, az a komplett külső kilincs. De ezt csak egyben mindennel lehet kapni, mindenhol csak megrendelésre, és 4-5k HUF. Nos ezt meg lehet fizetni, de ha nem fontos, nem veszek olyan alkatrészt, amire nincs szükségem. Még a Skodaboltos a Lehel tér közelében is azt mondta, menjek bontóba... Tudhat valamit. :))
Mielött bontó, azért az auto varga-t Párkányban érdemes felhívni. Tényleg előfordulhat olyan, hogy egy szerelő azt mondja, lyen nincs már csak a bontóban, aztán vagy van a boltban itthon, vagy nincs, de ugyanakkor a Duna tulsó partján meg simán lehet kapni. Most remélem sikerült jól összezavarnom :)
Hát az úgy müxik, hogy bemész, megmondod mi kell. Vagy elmegy az ürge és kibányássza neked, vagy pedig azt mondja menj oda, szedd ki ami kell. Az árazás... hát az hasraütésszerűen, vagy ha tudja az árakat akkor mákod van - még az is megeshet hogy megkérdi mennyit adnál érte. (Én már jártam úgy, hogy a bontott alkatrész drágábvolt mint a gyári új). Tehát nem árt tudni, újonnan mennyibe kerül amit akarsz. Itt van néhány cím: Bontók a Skodaklubon vagy gyere át a Skoda Tuning Fórumra, ott még tudnak neked mondani.
"a Tescokban lehet kapni fényvédőket, pont akkorákat, ami a Skoda 120L-re kell"
Milyen fényvédőket? Az a tappancsos, mint a 'cicás napvédő'? Ha igen melyik szélvédőre gondolsz? Ha nem, akkor milyen?
És miértt?
És hogyan?
És hányszor?
És...?
É....?
...?