Én sem papásan vezetek... persze nem is taposom ki a szemét, de lendületes vezetéssel (sőt, néha odalépek egy picit) Cee'd 7,5 , Swift 7liter. Azt néztem ma hazafele, hogy a Swift 90nél 3asban fogyasztott 8,5 litert (~4400rpm). :o)
Ez így van. Pesten még többet is. Az 1,3-as még a bűvös 10L-t is képes volt benyakalni. :) Hugom le is cserélte emiatt egy új Corsára. Más világ, és a fogyasztás jóval kevesebb lett a 16-os kerekek ellenére.
Sziasztok! Kellemes húsvétolást kívánok minden kedves forumosnak! Sajnos külföldet jártam a tali idején , nem lehettem ott...., majd máskor... a Málta nem várhat... Volna egy kérdésem , illetve, talán forum egy új témájának ajánlatom: A jövö honaptól kemény büntetések szigoritások ,illetve magasabb büntetések és ..., egyszoval pénz behajtás lesz Jó volna , ha tudomásunkra került ,radar telepités helye , uj táblák , beugratok , elkerülendö , figyelmeztetö zonák, stb, közöljük . Tegyük közzé a forumunkon. Vagy tudtok ilyen oldalt? , ha igen irjátok meg, ha hibázok megérdemlem , de azért értitek miröl is van szó gondolom, lesipuskások 40-es táblánál ami 2órával vagy 1 napja van fent gödörmentes nyilt részen, ismerös gondolom... Az új téma a fogyasztás ismét, ahogy olvasom a sok felvetés közt, nekem erröl a véleményem : a 1.4Lx+benzineském 7-8,2 közt fogyasztott eddig Budapest központjábol indulva és érkezve minden nap és 60 km körzetében Budapestnek. 2 utam volt ami meghaladta az 500km autópályán, és össz-vissz 5000km-t van már rajta, nagyon szeretem a volt 5 autóim közül a legkedvesebbé vált. Nem sajnálom azt a plusz 2 litert , mert sok biztonságot érzek az erejéböl , fütök , hütök , zenélek , világitok, stb, ami mint benzin...(pedig friss nyugdijjas vagyok)
Nem akarlak bántani, de, ha te a Swift-el 8,5 litert megitattál, akkor nagyon extrém ("állat") módon, kellett közlekedned... vagy évente kellett cserélned a betétet és tárcsát, mert lámpától lámpáig versenyeztél.
Azért ha a suzuki fórumon szétnézel, PESTEN nem csak nekem fogyaszt ennyit. Amúgy igaz, szeretek első lenni a lámpáknál. De még csak azt sem mondhatom, hogy állat módon: Akkor a 8,5l is kevés lenne.
Tegnap óta egy fekete 5 ajtós 1,4-es Cee'd tulajdonosa vagyok. ( LX+ ) Szerintem, de legalábbis nekem, egy álom. Nagyon jó ez az 1,4-es motor az 5 ajtóshoz!!! Simán felveszi a versenyt 1,6-os ( 2000. év ) Focussal. Sőt... Nagyon csöndes. Budapesti vagyok és itt azért előfordul az araszolgatás. Hang nélkül.. 80-nál is max. futóműzaj, jó a hangszigetelés.
Pozitívumokat még sorolhatnám, inkább néhány furcsaság, amiket még meg kell szokni. - Kicsit magasan van nekem a fékpedál, ahhoz képest, hogy a kuplunghoz "nyújtózkodnom" kell. Egyelőre ennyi...:) Még játszogatok az ülésbeállításokkal, de nem könnyű a helyzet, mert mindenhogy jó.
Rádióvétellel "idáig" :) nem volt gondom. A hangszórók minősége lehetne jobb, közép nincs, pedig a lemezen még volt.
Egy élmény vezetni. Nem hagyja magát széttaposni, finoman kell vele bánni... Szerintem(!) bejáratás után sem fogok vele rallyzni, pedig a hajlam meg van bennem.
Igen, az-:) Saját konfiget kértem, ezért vártam január 16-tól mostanig. A tegnaptól csak 270km jártam vele(Sepsiszentgyörgy kis város). Első benyomásaim: megérte!! A váltó ECON configen fut, amint azt láttam a digcsatin keresztül.( 2500ford. 100km/h) Csak még azt nem találtam meg, hogy miként lehet esetleg megváltoztatni.... De így is vehemens a gép. Jól kézbentartott paranéterei vannak a motorvezőben. A napokban majd még méregetek rajta, most egyelőre csak a vezetést élvezem.
jó a benyás, de én plö azért nem vettem mert ált autópályán fogom használni! és most tartósan üveghangon végutazni európában hogy fekszik a mutató azt nem szeretném! hajtottunk így egy 1.4es astrát, 7-8 órán keresztül kicsivel piros alatt a matató azért nem hosszú jövőt jósol neki! bár mi 50.000 km et beleratunk fél év alatt, semmi baja nem volt, csak a fékpofák koptak le :D
na jó de ott a turbó nem bírja! volt egy 3as bömbi abban 100.000 nél ment el a turbó! amúgy semmi baja nem volt 180.000 körül összecsuktuk azért ment el!
Mért is tartósabb a dízel? Nem a kamionról, hanem a csippelt, alapban 1.6 110, 1.3 90 lovas D-ről kíváncsian várom 200 000 km után mennyiért mit kellett javítani. Amennyivel masszívabb, annyival nagyobb is az alkatrészek igénybevétele. Ja, valóban nem cél tán az öröklét. És a mai dízeleket ütik-vágják. (Különben valamely komoly cikk szerint X milliárd befecskendezés az élettartama a legkorszerűbb piezobef-nek. Na kiszámoltam 2-300 000 km kb. Persze ez nem rossz. Ütemenként több bef is lehet. Benyás: iridium gyertya csere kb 100 000 km. 2-300 000 akármelyik benyás elmegy.
Megkérdezhetem, hogy aki dízelt vesz, hogy tervezi, hány év/km után szeretné lecserélni autóját?
Különben tényleg teljesen felesleges a vita, mert tgk stb méret miatt egyértelmű D, meg a sok futásnál, a nyomatékélvezet miatt vevő pedíg úgyis lebeszélhetetlen a dízelről. Mindaddíg, míg egy turbós benyást nem próbál ki, ez a jövő, állítólag köv, Golf csak turbomocis.
Én hibridpárti, mintha mindíg lejtőn gyorsulna a gép.
A tegnap délután 3-tól én is benzines ceed tulaj lettem-:)) akkor most már ketten is vagyunk-:) Mostanig is csak menzineseim voltak( passat, audi, passat2) és többnyire automata. Kitűnő a gép! Jocó
"nem tartósabb a diesel motor mint a benyás? mondjuk 500.000-1.000.000 km-et simán elkéne bírnia"
a dizelek amiota ez az atkozott turbo rajuk kerult messze nem olyan tartosak, de pld. a 25 eves szivodizel golfomban is csak 400e km korul van, es mar eszi az olajat:-(
Nem akarlak bántani, de, ha te a Swift-el 8,5 litert megitattál, akkor nagyon extrém ("állat") módon, kellett közlekedned... vagy évente kellett cserélned a betétet és tárcsát, mert lámpától lámpáig versenyeztél.
Mellesleg nagyon úgy néz ki, egyedül képviselem a benzinesek táborát... vagy csak én vettem benyásat? ...esetleg mindenki diesel párti?