Üdvözlet Mátranovákról Gratulálok az albumodhoz,nagyon szép! A Mátramindszent-Homokterenye közötti "rejtélyes" kőágy egy valamikori kitérő aljazata. Az 1920...30 körül itt működő szénosztályzó-feladó maradványai. (Csipkés,Ambruzs bányaüzemek) Ha kicsit benéztél volna a bozótba,találtál volna egy betonbunkert;be is lehet menni csak nehéz megtalálni-a tetején is föld van. Ez még annak a része. A nováki karos sorompóról készült képeid pedig 2005 November végétől értékesebbek lettek. Ugyanis ekkor leszerelték a sorompókat a csengővel, a kézitekerővel és a mellette levő szürke szekrénnyel együtt. Nem vagyok benne biztos,hogy a MÁV Rt. megbízásából. További jó munkát kívánok!
Több, mint fél év szünet után frissült, s újra elérhető -immár új helyen- a honlapom. Műsoron: - A Balatonfenyvesi GV vonalainak nyomában II. - Az ítélet meghozatott - sármelléki látogatás - A 48-as vonal képekben - Nagyot akart a szarka, ez lett belőle - a bicskei ERBE-vágány - Egy hadgyakorlat emlékére - Lakitelektől Tiszaugig - A rétszilasi delta
A 6-os vonal Bicske-Lovasberény közötti szakaszának bejárására 2006. február 25-én, szombaton kerül sor.
6:35-kor indulunk Bp. Déli pályaudvarról a 4810-es vonattal. Azért indulnánk ilyen korán, mert így több idő lesz fotómegállásokra, tollászkodni, satöbbi. Ez alapján 7:19-re érnénk Bicskére, a túra 7:30 körül indul. Az eslő 3-3,5 km-en lehet időt spórolni, ott a jobb pályaviszonyok miatt akár 5 km/h-val is lehet haladni, a többi szakaszra 3-3,5 km/h-t kell számolni (tapasztalatból), ez azt jelenti, hogy a Lovasberényig terjedő mintegy 26,2 km megtételéhez nagyjából 8 óra szükséges. 7:30-as indulással tehát 15:30-ra akár ott is lehetnénk, persze a megállás, ebédszünet ebben nincs benne. Legkésőbb 17:00 körül kell Lovasberényben lenni, 17:38-kor indul ugyanis busz a szövetkezeti italbolt elől Székesfehérvár aut. áll.-ra. Sv-ra 18:03-kor érkeznénk, ezt követően az első alkalmas vonattal jönnénk vissza Budapestre (Sv-ról indul: 18:42, 19:00, 19:20, 19:30, stb., ezek sebes, személy- és EC-vonatok vegyesen.)
Léégyszii küld el nekem ezeket a képeket (is) teljes méretűben mailon. Nagyon köszi! Tekintve hogy én sínautóztam rajta utoljára, nagyon szomorú vagyok a képek láttán.