Tisztelt topiklátogató!
Ide várunk minden olyan adatot, megfigyelést amely a magyarországi nappali és éjjeli lepke faunával kapcsolatos! Megkérek mindenkit, hogy bárhol az ország területén megfigyelt és beazonosított lepkefajok megfigyelési adatait itt közölje! Ennek a topiknak a segítségével megpróbáljuk meghatározni, feltérképezni hazánk napjainkban még sokszínű lepkefaunáját!
Az adatbázisba fotókat is várunk. A fórumot hazai hivatásos lepkészek figyelik, akik ha kell, segítséget nyújtanak a meghatározásban!
Köszönöm, én azt hittem van másféle is benne. A "lepkefán" én simán 3 félét láttam :) Sajnos képtelen vagyok megkülönböztetni őket, de ettől függetlenül a kedvenc fotótémám. Nem vakuval készültek, hanem derítőlappal. Szeretem a természetes fényt használni. A képfeldolgozás kötelező, mert raw formátumban fotózom. Van még párféle lepkém, akkor felteszem. Köszi a választ!
Fóti-somlyó
Gyöngyössolymos - Cserkői-bányató
Sóskút
Ócsa
Fóti-somlyó
Mátrafüred
Hevesi Füves Puszták
Kékestető
Kékestető
Kékestető
A farkasalma lepke pedig a hatvani zagyva-holtágnál készült.
Nagyon profi képek, élesek, tuti kompozíció! A boglárkafa, főleg a szembe fényes, az a csúcs! Ezek vakus képek? Illetve Photoshop-pal dolgoztad fel őket?
-Fémes medvelepke - Callimorpha dominula -Közönséges boglárka-Polyommatus icarus -Erdei busalepke-Ochlodes venatus - a hernyóról kéne közeli, vagy maga a kép -Ékes boglárka-Cupido argiades
Kedves fórumozók! Nagyon jó ez a topik, épp most csinálom a Diplomamunkám, a Hármas-Körös árterének tájökológiai vizsgálatából (gyomaendrődi szakaszon), és mivel egy ideje megtettszett a lepkék fotózása úgy gondoltam teszek bele egy lepkefajlistát, de még lepkékbe és fotózásba is nagyon kezdő vagyok,ezért megköszönném a segítséget, eddig kb. 20 fajt sikerült lefotóznom. Először berakok párat, amit már meghatároztam, ha a határozás hibás legyenek szívesek szólni! Majd töltök még fel folyamatosan képeket. A képek mind a gyomaendrődi Hármas-Körös gáton készültek.