Keresés

Részletes keresés

imregergely Creative Commons License 2012.09.11 0 0 204

Szia!

Természetesen nem vagyok tökéletesen biztos benne, de szerintem a timecenteren van. Én egyből a kosaramba tudtam tenni, bár nem mentem végig a vásárláson, mert nem akartam megvenni az órát.

Te is itt próbáltad?

http://casio.timecenter.hu/casio+orak/g-shock+karorak/GW-M5610-1.ora

Remélem nem tévedtem, és van még.

Üdv: Gergő

 

 

Előzmény: medotto (203)
medotto Creative Commons License 2012.09.07 0 0 203

Elnézést, jó ideje nem látogattam a fórumot. Köszönöm a jó tanácsot. Valóban a két modell között minimális a különbség és számomra az 5610-es is tökéletesen megfelel, de jelenleg az sincs sehol raktáron. Ha valaki mégis tud ilyet megköszönöm ha üzen. Szép napot, Ottó

 

Előzmény: imregergely (196)
olilaci Creative Commons License 2012.09.01 0 0 202

Csak megtaláltam végre :) És megy XP alatt, pedig mindenhol azt írják,hogy csak W98.

Előzmény: olilaci (201)
olilaci Creative Commons License 2012.08.30 0 0 201

Akinek megvan a WMP-1 (mp3-as óra) lemeze, az küldje már el nekem legyen szives az USB drivert, mert az egész netet feltúrtam utána és sehol nincs fent. A Casio supportnak is írtam, eddig mindig segítettek, de most nem is válaszoltak.

Ha jól tudom, akkor a fájl neve WAPUSB.INF

Kössz előre is.

 

u.i.: más megoldás is érdekel, pl vevő vagyok a lemezre, vagy a másolatára, valamint keresek fülhallgató adaptert, dokkolót, hálózati adaptert is hozzá, mert 2db ilyen órám van, de csak egyhez van meg minden.

olilaci Creative Commons License 2012.08.30 0 0 200

Lájkolom :D

Amúgy szia, rég dumáltunk :) Remélem minden oké veled.

 

Előzmény: imregergely (199)
imregergely Creative Commons License 2012.08.28 0 0 199

Ismét én!

 

Nekem az a véleményem a Casio órákról, hogy ár-érték arányban megfelelően teljesítenek, és mindenki számára elérhető modelleket kínálnak. Olvasgattam a hozzászólásokat és úgy gondolom, hogy én nem cserélném le a Casio-imat jelenleg semmire. Megtalálható Casio-ban is a nagyon jó minőség, magas ár mellett, és van jócskán olcsó, persze silányabb kivitel is. A Casio is rájött arra, hogy ha edzett nemesacélból készíti az óráit, digitális, LCD kivitelben, mozgó alkatrész nélkül, soha sem mennének tönkre. Sajnos ez nem igazán illik bele a fogyasztói társadalmak életébe. Én nagyon sajnálom, hogy az egyes fémnek kinéző tárgyak gyakran csak fényes felülettel bevont szarok, és tényleg egy komolyabb nyári karizzadás hazavágja az egész óratokot. Ha valaki hajlamos az izzadásra, ezt komolyan figyelembe kell vennie. De azért védem is a Casio-t. Ma is vannak acélházas órái, illetve műanyag kivitelben is jócskán akadnak komoly teljesítményekkel rendelkező darabok. Mára már több, mint 4000 féle Casio létezik. Az igaz, hogy most már csak kb. 1000 féle fellelhető a világban szinte azonnal, de szerintem ha valaki ennyiből nem tud választani, akkor vegyen más márkát. Ezek az új, távol Japántól gyártott órák már nem fognak kibírni 35 évet, de azért jópár évig ékesítheti karunkat. A régi ékszereket meg kutathatjuk bátran, mert abból is van jócskán még, csak keresni kell. Bár egy régi csodát meg nem nagyon mernék viselni, mert egy esetleges baleset olyan károkat okozhat benne, hogy javíthatatlan lenne. Én nagyon szeretem ezt a márkát, és szerintem nagyon sokáig piacon lesznek még, sőt az elsők között.

Ennyi: imregergely

Attila0107 Creative Commons License 2012.08.28 0 0 198

Sziasztok!

Van egy Casio ALT-6100 karórám. Sajnos a mode gomb kiesett és elhagytam kerékpározás közben. Gondolom eltört a szorítógyűrű vagy leesett a nyomógombról. Hívtam a Set-Comp Kft-t, de azt mondták, semmit nem tudnak hozzá beszerezni. Egy nyomógomb, 1 rugó, és 4 gyűrű kellene(lecserélném a többin is, nehogy így járjak újra). Szóval, ha valakinek van ilyen óra, vagy csak alkatrésze, kérem szóljon!

imregergely Creative Commons License 2012.08.28 0 0 197

Ismét helló!

 

A W-59-es modellben nem lehet kikapcsolni a funkcióváltás hangját sajnos. Amúgy gratula a választáshoz, valóban ez a modell már rengeteget bizonyított.

Üdv: imregergely

imregergely Creative Commons License 2012.08.28 0 0 196

Halihó!

 

Szerintem már nem igazán lehet beszerezni GW-M5600-at. Ha képes vagy egy kis megalkuvásra, válaszd a GW-M5610-et. Majdnem ugyan olyan, szerintem nem nagyon látszik a különbség.

http://casio.timecenter.hu/casio+orak/g-shock+karorak/GW-M5610-1.ora

 

Ez kapható, ha tetszik.

Üdv: imregergely

olilaci Creative Commons License 2012.08.26 0 0 195

Megvan. Amik a weboldalamon vannak, azok megvannak.

Előzmény: nézek (183)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.24 0 0 194

Más külső, más funkciók, az teljesen rendben van. A baj ott kezdődik, amikor gagyit készítenek. Gagyi az, ami valaminek látszani akar, valami értékesnek, de nem az. A Casio sok ilyet csinált, nyilván, mert volt rá kereslet.

 

Eleve az analóg kvarc szerkezet egy óriási visszalépés. Az LCD kvarcórákban az volt a lényeg, hogy nincs benne mozgó alkatrész. A mechanikus órákban pedig az, hogy évszázadok alatt lecsiszolt technikával olyan finommechanikát készítettek, amely saját mechanikus tulajdonságaival, működésével alkalmas volt az időmérésre. Az analóg kvarcban a fogaskerekeknek semmi jelentősége, egyszerűen nem vesznek részt az időmérésben.

 

A Casio sok olyan analóg, vagy analóg-digitális órát készített, amelyen látszat-funkciók voltak, bonyolult mechanikus komplikációk imitációi, érdemi funkció nélkül. Sok fröccsöntött műanyag házat készítettek, amivel semmi baj, amikor vállalja az anyagát, de hány fémnek látszó Casio rohadt már le a kezemről úgy, hogy előbb megrozsdásodott a műanyag a rátett fémrétegtől, majd elfáradt a tok műanyagja, és letört a szíj csatlakozása.Volt olyan Casiom is, amin a három rendes mutató mellett digitális kijelző és három kis analóg számlap volt, de ezek működése nem volt túl értelmes, csak látvány-célokat szolgált, mint a tokkal egybefröccsöntött, forgatható lünettának látszó díszítés is.

 

Illuminátor? Az teljesen rendben van. De pirossal ráírni a számlapra hatalmas betűkkel, hogy "illuminator"? Hát hol láttunk hagyományos órát, amin színes reklámszöveg hirdette, hogy "Fogaskerék!", vagy "Rugó", vagy "Sok kis csavar!". (Na jó, a drágakövek számát azért ott is fel szokták tüntetni, de egy háttérvilágítás azért nem drágakő.

 

A lényeg, a pontos, megfizethető szerkezet ezekben a látszat-órákban is ugyanúgy benne volt, de többre becsülöm a bevállalós, őszinte órákat. A Casio ebben nagyszerű, ahogy a ma divatos tartós, fémtokos elektronikus analóg órákban is. Egyáltalán, szerintem jól csinálják, még a gagyijukat sem sérelmezem, mert abban is pontos, megbízható szerkezet van, és nyilván sokan buknak rá, én is vettem valaha ilyet, kettőt is. Annak viszont nagyon örülök, hogy a retro sorozatban néhány nagyon hagyományos LCD karórát ma is készítenek, ebből látszik, hogy nem szégyellik, sőt megbecsülik korábbi önmagukat, és hogy tudnak róla: az a korszak minden idők legnagyobb technológiai lépéseinek kora volt, büszkék lehetnek rá, hogy benne voltak. Azóta az óraipar messze nem nyúl olyan bátran a tudomány legújabb eredményeihez, mint akkor, és messze nem volt azóta olyan mértékű és jelentőségű technológiai lépés.

Előzmény: Tin-Tin (193)
Tin-Tin Creative Commons License 2012.08.23 0 0 193

Mi a helyzet  azokkal az órákkal amikben hasonló modul van, más külsővel, neadjisten még illuminator háttérvilágítást is dobtak bele? Felvágós?

Nem hinném, hogy a további változtatásokat/fejlesztéseket le kellen nézni, még ha nem is olyan nagy ugrásokkal haladnak előre. Mindig lesznek olyanok akik praktikusnak találják az újabb dolgokat és olyanok is akik felesleges baromságnak.

Ízlések és pofonok.

Előzmény: Törölt nick (192)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.23 0 0 192

Nekem ez az igazi. Őszinte, kőkemény, rendszerváltó, kiforrott, megfizethető.

Csak hordod, hordod, hordod, és teszi a dolgát: mutatja az időt, elképesztően kevés energia elfogyasztásával.

 

Minden más óra idejétmúlt, vagy anakronizmus, vagy felvágás. Ez a kategória egy nagy ugrás volt párezer év technológiai stagnálás után, azóta sem lépett ekkorát a technika.

y78 Creative Commons License 2012.08.23 0 0 191

Akkor neked mást mondtak az importőrök. Nekem azt mondták, marad a modell csak jelenleg nincs készleten.

Előzmény: medotto (190)
medotto Creative Commons License 2012.08.22 0 0 190

Úgy gondolom, hogy csak valami csoda folytán jutnék hozzá Mo.-n mert már az importőrökkel is egyeztettem és "nem rendelhető" státuszba került ez a tipus. 1-2 helyen elérhető a hagyományos elemes nem rádíóvezérelt verzió de nekem ez kellene. Köszönöm mindenki segítségét. Üdv. Ottó

Előzmény: y78 (188)
medotto Creative Commons License 2012.08.22 0 0 189

Sajnos itt sincs. EGyébként neten nagyon sok helyen "készeleten" van, de utólag derül ki, hogy ez már drága órának számít és csak akkor hoznak belőle ha valaki konkrétan ezt a modellt keresi. MIndenképp köszönöm a segítséget. Üdv. Ottó

Előzmény: bosijani (187)
y78 Creative Commons License 2012.08.21 0 0 188

Valóban nincs most, de lesz, valószínűleg már csak szeptemberben.

Üdv

Előzmény: medotto (186)
bosijani Creative Commons License 2012.08.20 0 0 187

sok sikert!

Előzmény: medotto (185)
medotto Creative Commons License 2012.08.20 0 0 186

OK ... . Előre köszönöm, várom. Üdv. Ottó.

Előzmény: y78 (182)
medotto Creative Commons License 2012.08.20 0 0 185

Hűűű ... ezt még nem próbáltam, holnap reggel hívom őket. Jelzem a fejleményeket. Köszönöm, Ottó.

Előzmény: bosijani (179)
medotto Creative Commons License 2012.08.20 0 0 184

Köszönöm szépen! Már ezek is megvoltak múllt héten és náluk sem kapható. Mindenki rendelésre hozna, de rendleni már nem lehet. Még 1x köszönöm szépen. Ottó

Előzmény: Tin-Tin (178)
nézek Creative Commons License 2012.08.20 0 0 183

ez az!

 

látom, Te igazi nagyágyú vagy... megpróbálom a lehetetlent, és keresgélek...  81-82-es Seicoim vannak, de azok hibátlanul működnek. még ma is gyönyörűek...  és emlékek is egy picit a vásárlás helye miatt..

 

 köszönöm, hogy a kedvemért bemutattad a kért darabot. hoztam egy párat akkor, de elosztogattam...most megkérezem megvan-e? (908,911is)

Előzmény: olilaci (181)
y78 Creative Commons License 2012.08.20 0 0 182

Kedden megnézem, tudok-e segíteni.

Előzmény: medotto (177)
olilaci Creative Commons License 2012.08.19 0 0 181

Előzmény: olilaci (180)
olilaci Creative Commons License 2012.08.19 0 0 180

Csak pár sorral kellett volna vissza olvasni és meg is találod.

Előzmény: nézek (172)
bosijani Creative Commons License 2012.08.17 0 0 179
Előzmény: medotto (175)
Tin-Tin Creative Commons License 2012.08.17 0 0 178
Előzmény: medotto (177)
medotto Creative Commons License 2012.08.17 0 0 177

Sajnos nincs. Már voltam náluk személyesen és nem volt. Abban reménykedem, hogy valahol vidéken porosodhat egy a polcon. Kösözönm a sgítséget.

Előzmény: Tin-Tin (176)
Tin-Tin Creative Commons License 2012.08.17 0 0 176
Előzmény: medotto (175)
medotto Creative Commons License 2012.08.17 0 0 175

Mindenkit üdvözlök. 23 Casio mentes év után ismét elkezdtem nézegetni a G-Shock modelleket. Nagyon megtetszett a GW M5600-1 de sajnos már nem kapható és nem rendelhető Mo.-n. Nem tud valaki elfekvőbe egyet kis hazánkban. Előre köszönöm a segítségetek.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!